Salaku nyieun blok di Microstation (Cell)

Dina Microstation blok sabab nu disebut sél (sél) dina sababaraha konteks tapi geus uninga maranéhna ogé nelepon aranjeunna sél. Dina artikel ieu kami baris nempo kumaha ngalakukeun jeung logika nu ngajadikeun éta beda AutoCAD blok.

1. Kana sél nu dipaké

Teu kawas GIS mana symbology téh dinamis ti titik jeung atribut na di objék CAD kudu disimpen dina géométri salaku:

  • Dina rencana pangwangunan 2D: lambang wawakil jamban, sinks, lampu, sockets, tatangkalan, jeung sajabana
  • Dina peta harta: Simbul wangunan publik, sasak, garéja, sakola, jeung sajabana

kasus umum lianna, biasana pigura sabudeureun peta nu disetel ka hiji ukuran kertas husus sarta di mana tanggung jawab saha dilumangsungkeun proyek lengkep.

Sél microstation blok autocad

2. Kumaha carana ngawangun sél dina Microstation

Hayu urang nganggap yen gambar di luhur nyaeta blok urang museurkeun nyieun. Ieu mangrupakeun kerangka pikeun 1 peta: 1,000 24 a "36" lambar.

The outline beureum pakait jeung lambar skala ieu 1: 1,000 (609.60 914.40 méter méter), lajeng Anjeun candak spasi nurutkeun kana margins of plotter tur geus digambar jero modul jeung Kujang perlu.

The titik beureum mangrupa titik panempatan dipikaresep kuring, lantaran ku yén vektor kapindahan reticle 1: 1,000 téh ngan di jero, nu kuring bakal ngajelaskeun a artikel kahareup lamun nyawalakeun kumaha carana nyieun hiji perenah keur percetakan ngagunakeun Microstation.

  • objék nu rék kami pikeun ngarobah block, kaasup kotak beureum éksternal anu dipilih.
  • panel kontrol ngaktifkeun sél. Ka tungtung ieu, lamun Microstation 8.8 diayakeun handap tur sered; Microstation V8i lamun tombol katuhu dipencet sarta pilihan nu dipilih bisa deployed salaku bar ngambang.
  • kahiji tombol pembesar kaca lajeng pilih Pilarian.

Sél microstation blok autocad

Ieu bakal nyieun panel block perpustakaan naék.

  • a perpustakaan tipe .cel geus dijieun, ieu dilakukeun ku File / New. Upami Anjeun tos boga perpustakaan, anu boga muatan kalawan File / Gantelkeun.

Sél microstation blok autocad

Sél microstation blok autocadTeras we kudu ngabejaan dimana titik asal blok urang, nu bakal di titik panempatan nyaeta nalika urang nelepon.

Hal ieu dilakukeun ngagunakeun kaopat sél paréntah bar, sarta ngaklik dina sudut jero tina grid UTM, ditémbongkeun saperti dina grafik.

Ti titik ieu kami diaktipkeun dina "Jieun" tombol.

  • Urang ngaranan block, dina hal ieu Marco1000 jeung pedaran Marco 1: 1,000. Tempo nu bisa geus pra ditampilkeun.

Sél microstation blok autocad

3. Ngecas sél aya

Pikeun nelepon aranjeunna, klik-dua kali dina blok nu urang hoyong rengse, na aya siap ngalebetkeun, kalawan hiji pilihan pikeun milih skala, rotasi na lokasi titik.

Bisi rék muka blok aya, AutoCAD ukur ngidinan Anjeun pikeun muka blok anu dina DXF / file DWG na geus rengse kalayan paréntah Desain Center.

MicroStation ngamungkinkeun leuwih format:

  • perpustakaan Microstation (.cel na .dgnlib)
  • CAD file (DGN, .dwg, .dxf)
  • file GIS (.shp, .tab, .mif)
  • format sejen (.3ds, .obj, .3dm, .skp, .impx)

Pikeun nempo blok sadia dina file anu "mintonkeun sadaya sél dina jalur" pilihan anu dipilih, Anjeun ogé bisa mawa file sakumaha blok a.

Pikeun ungroup file paréntah serelek anu dipaké, ngaktipkeun pilihan sél.

.cell pikeun nurunkeun perpustakaan aya tiasa baca artikel ieu sarta ngarobah blok AutoCAD sél Microstation ieu séjén.

Hiji Balesan to "Kumaha mun nyieun blok di Microstation (Cell)"

  1. Kumaha carana kuring dilakukeun pikeun ngarobih / ngarobih sél anu kantos diciptakeunana?

    Salam, hatur nuhun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.