Microstation: peta Print Layout

Dina AutoCAD salah sahiji fitur anu praktis nyaéta pangurus perenah, anu ningalikeun ruang kertas sareng jandéla ti tekenan anu béda-béda. Microstation gaduh tina vérsi 8.5 najan logika operasi henteu persis anu sarua, hayu urang tingali kumaha nyieun peta 1: 1,000 pikeun nguatkeun naon anu kami ditampa tina ki tangtu AutoCAD ngan kaliwat. Mah nyarankeun yén anjeun ningali artikel di mana kuring némbongkeun kumaha nyieun blok (Sél), pikeun pigura luar.

Sél microstation blok autocad

Ieu peta téh conto, dimana lapisan sipat sareng 1: 1,000 grid anu diwangun, sareng anu kuring hoyong kanggo nyiptakeun peta kaluaran anu siap kanggo percetakan, tanpa teu kedah duplikat sareng tujuanana ahir anu update parantosan nganun di file.

Cara ngadamel tata perenah

Dina Microstation, tata perenah anu dipikawanoh kalayan anu dikenal salaku Model, tur dijieun tina panel luhur, sakumaha katingal di luhur. Teras we milih ikon model anyar.

Sél microstation blok autocad

Dina panel anu nembongan, urang milih jenis lambar, urang masihan nami éta dina hal ieu bakal CN22-1J, kertas kertas Arch D anu 24 "x36". Teras didieu nyaeta tombol dasar, anu mangrupakeun titik panambangan.

Inget yen modul urang anu disusun salaku sél ngagaduhan titik panempatan dina sudut grid, ku kituna urang kedah gaduh hiji vektor kapindahan kanggo sudut lambar dimana urang ngalebetkeun koordinat anu pojok kertas kertasna bakal. (Tingali artikel ngeunaan kreasi modul nu ngarti éta)

Sél microstation blok autocad

Ieu ngandung harti yén lambaran kami geus georeferenced kana aréa anu dipikaresep ku urang pikeun lengkah salajengna.

Kumaha nelepon informasi ka perenahna

The file rujukan dimuat (sorangan), lajeng urang ngagambar polygon katutup dina tabel anu urang hoyong motong.

Sél microstation blok autocad

Ayeuna, urang nyadak payil rujukan sareng tombol sapotong. Teras, urang milih pilihan ti hiji obyék, urang noél pigura teras maker peta klip anu tiasa diserang. Didta henteu mupus naon anu kami henteu ningali, éta ukur nyambungkeun sareng nyumput naon di luar poligonna.

Sél microstation blok autocad

Pikeun ngasupkeun pigura, saurna urang neleponna blok (sél) anu urang dijieun dina tulisan saencana, teras selapkeun kana sudut anu dipikaresep.

Sareng di ditu di dieu, peta 1: 1,000 dina tata perenah. Blok modul tiasa dikelompokkeun kana jieun perobahan.

Sél microstation blok autocad

Ku cara kieu, urang ulah ngeusian nyitak tina tempat gawé na henteu rada nganggo seueur tata perenah saloba peta kaluar anu diperlukeun. Pikeun nyelapkeun langkung ti hiji aréa dina peta, éta dirujuk ku rujukan, boh sorangan atawa anu sanésna, sareng dipotong tina polygons. Upami anjeun badé ngarobah skala, teras anjeun ngaganti éta file ka rujukan.

Mun aranjeunna dibenerkeun, logika antara Microstation sareng AutoCAD robah dina ieu, kusabab aya naon anu aya anu aya rohangan gawé, migunakeun jandéla anu gambar anu sarua sareng skala anu di handapeun visualisasi sorangan. AutoCAD nguntungkeun nya nelepon sareng nga-zumek anu henteu mulang, Microstation nguntungkeun ngagantian gawé bareng seueur payil rujukan dina kondisi anu béda.

Sél microstation blok autocad

2 Balesanna kana "Microstation: Citak peta di Layout"

  1. Bahan unggulan, wincikan saé pisan. Salam jeung hatur nuhun.

  2. Dina gambar katilu, Skala Annotasi, dina hal ieu kuring hoyong ngadamel peta 1: 1,000 anu skala anu sakuduna dipilih.

    Upami henteu, hiji lembar anu leutik teuing sareng sél padeukeut bakal kaluar.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.