peta Web nyegerkeun dina Biologi Kelautan sarta Akuatik sajarah

Sugan pernah ngimpi hiji poe ningali peta sajarah, dipasang dina Google, supaya urang bisa nyaho kumaha cara éta 300 sababaraha taun ka pengker lahan mana kami nangtung kiwari.

téhnologi Web geus diaktipkeun peta. Jeung budak! Cara éta.

Conto ieu peta nostalgia of London, dimana maranéhna teu ukur diterbitkeun peta ngeunaan 1746, tapi ogé geus informed anu dituturkeun metodologi ka cocog peta cadastral salila leuwih ti dua puluhan.

peta heubeul peta google

Eta pasti hiji pakasaban exemplary, nu geus dipaké perioda peta antara 1869 na 1890 anu éta meureun kertas, nu geus discan taliti pikeun mulasara tingkat jéntré dina waktos anu hiji seni.

peta heubeul peta google

Hasilna, kamungkinan henteu ngalakukeun hal sapertos anu. Ngaruwas urang kumaha mana bumi inti ayeuna sababaraha dinten dicirikeun ku jelas kebon at kartografi baheula.

peta heubeul peta google

peta heubeul peta google

Pikeun ngahijikeun karya ieu, saatos pamilarian, aranjeunna kedah ngalakukeun pakasaban gandeng dimana kasalahan-individu anu sering aya unggal papan-lambar, dina tumpang tindihna, ampir teu mungkin ditandaan. Henteu waé gampang dilampahkeun, kusabab waktos nyababkeun lambar pasang deformasi, dikaitkeun kana naon anu lumangsung nalika padamelan anu ngaliwat ngaliwatan pamindayana.

peta heubeul peta google

Lajeng aranjeunna dijieun kumpulan ratusan titik dipikanyaho di sawah, dipisahkeun ku tiap tina peta.

A loba gawé peta wewengkon lega, diangkat kalawan metode heubeul, nyiptakeun masalah rotasi georeference manteng sapertos nu salah sisi ngajadikeun desacomode sejen, sanajan dina lambaran anu sarua.

peta heubeul peta google

Keur kitu, aranjeunna geus dijadikeun idéntifikasi sahiji jalan sumbu ka ngalengkepan hiji topology jaringan jeung nu bisa nyieun hiji manteng gambar differentially.

Ku kituna, maké padika forensik, anu manjang, peta geus diakomodir sacaket mungkin jadi lamun éta hiji peta ortho-referenced.

Masalah metot nyaéta sagala zona anu parantos dirobah, sapertos aréa kareta, dimana mustahil pikeun nangtukeun titik anu dikenal. Keur kitu aranjeunna narékahan kana metoda rada hese pisan ngarti, ngadesek panyangga tina sumbu jalan, nyandak akun gauges anu dipaké dina mangsa éta. Sareng ieu aranjeunna kahontal dina transformasi anu saé langkung akurat.

Dina kacindekan, hiji conto anu agung naon anu tiasa dilakukeun nganggo pangabisa téknis sarta teknis anu aya. Sareng duka hébat pikeun jalma anu ngirimkeun kana gudang di jero taneuh mandi anu peta anu digarap kalayan padika empiris, tapi numana nilai sehat anu kami henteu tiasa ngahargaan ... ayeuna.

Nempo London Maps

Hiji Balesan to "peta Web nyegerkeun dina Biologi Kelautan sarta Akuatik sajarah"

  1. Kuring peryogi kauninga téknik peta visualisasi anyar.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.