Inspirasi - Tren dina téknologi GIS - dinten ESRI UC

Di 2005 pertama kalina kuring dihadiran Konferénsi ESRI Pamaké, salawasna di tempat anu sarua: The San Diego Convention Center, sareng spanduk badag nongkrong ti arches sahiji koridor panjang kaca anu transparan. Gelar kalayan Arab sareng janggot caket sareng jas bodas, coklat tina buana Afrika bau seuri jagong sareng papisah Hispanik Hispanik Miharepkeun ngabantah teu ngabéréskeun pikeun nyokot selfie nu anyar pikeun méréskeun dina rarayna.

Tilu hal anu kuring émut kacida alusna ti tanggal éta, nu 10 sababaraha taun ka pengker:

1. Hirup téh mangrupa petualangan.

Anjeun egeomatesUnggal panggung dinten urang nyangking kasimpulan, pelesir jeung diajar sorangan. Abdi émut pamadegan dinten nalika karya abdi 80 mil ti imah, putra abdi luncat kana pikagumbiraeun na katingali kanggo bal nalika anjeunna uninga kuring sumping dina Jumaah wengi, samentawis putri abdi, kakara dua taun, melong kuring jeung panon badag anu heran saha éta mamang éta nu ngiles sesa saminggu.

Taun lain kalimah angkat ka Universitas, sareng putri abdi henteu nyandak katerangan deui ti katerangan anu aya kéngingan pikeun ngingetkeun abdi ka abdi sieun anu teu acan cicing.

Ieu kahirupan seru. Abdi émut yén dina taun éta kuring mimiti kanggo-mimiti ka Konférénsi ESRI pamaké. Justta ngan perjalanan anu kadua pikeun Amérika Serikat sareng kami ngaliwat krisis sieun di proyék anu kuring kalibet. Urang mayar tapi kami henteu terang persis sabaraha bulan éta kusabab aranjeunna nyerep urang kira-kira tilu bulan, panyadia kartu kiridit kagungan kami dina daftar kanggo Biro Pusat Pusat. Ku kituna, hiji Senén Raúl kedah ngajantenkeun abdi pesos 50 pikeun meuli siang sarta nyandak beus ka Tegucigalpa pikeun néangan biaya perjalanan.

Sore poé beurang kuring ngahakan tuangeun anu tuangeun éta tina tuangeun laut di piquetero Restaurant of Embarcadero de San Diego.

2. Inspirasi nyaeta di antara rahayat.

Di tengah jalma-jalma anu dipiboga 35,000, dina auditorium anu peuekan layar cacak ningali dina ukuranana anu ditarima naon anu henteu ditingali dina kaayaan anu jauh. Tapi sanes lingkungan, tapi kanggo urang. Ningali Jack Dangermond nampilkeun naon hirupna, ngajantenkeun abdi ngagentoskeun kabeneran abdi sectarian antara hiji mérek sareng anu sanésna, antara proprietary jeung sumber kabuka anu dina taun-taun ngan némbongkeun.

Kami teu tiasa satuju dina loba hal, tapi urang henteu kedah hilap pausahaan urang tina ukuranana ngawangun pasar numana kodeu bébas ayeuna aya babarengan sareng kotak katutup. Ngabuktikeun yén maranéhanana nyaéta jalma anu ka khusus istimewa guru teh ka beurat, pajeulitna laboratorium geodesi mah bieu pisan tiasa ngarti jalma-jalma anu resep mikaresepna dina leungeun maranéhna, antara geuleuh pangaweruh sareng kumplis muka lawang ka kami anu hirup tina konteks geospatial.

esriUC

Sota ngagugikeun pisan pikeun ningali yén tumpukan kueh ku buluna sareng disheveled, nya éta rupa-rupa Infrastruktur Inggris diideuan di London, sapertos bunderan anu diumumkeun dina Poé Dinten GvSIG. Ekstrim dina posisi, tapi diklon pikeun inspirasi naon anu maranehna dilakukeun, antara campuran campuran rumit sarta praktis anu sigana pawuh naskah anu paripolah anu sarua anu ku dirina sorangan teu tiasa nganyatakeun.

Pikeun ngingetkeun ayeuna méré kuring ka chills, ningali reueus sareng frékuénsi ékspéktasi pikeun kompeténsi inovasi. Areta sadaya sami, diideuan ku Be Be Award jalma taun, sareng Europa tangtangan anu gvSIG ayeuna geus meunang. Regio!

Kuring nempo deui hiji dinten deui di sami intensitas, nalika Hugo Chavez sumping ka nagara pikeun ngahina pangusaha di tengah Plaza Présidén. Kahirupan ngajantenkeun abdi ngeureunkeun percanten ampir dina sagala kecap anu anjeunna, henteu ku idéologi tapi ku pangalaman cicing. Tapi kuring reuwas kumaha carana diideuan anjeunna dina pamanggihna, henteu aya anu teu diganggu di kartun révolusioner di nagara-nagara anu anu nganggo cap héjo dina gaya Fidel Castro sareng maké kaos Che Guevara. Soré éta palajaran henteu hormat kana hak ekstrim sareng korsi inspirasi pikeun imitasi jalma anu ngira maranéhna aya dina kénca.

Inspirasi aya na jalma ..

3. Rusiah teh perenahna di terang kamana hirup.

Tapi upami aya hal anu tiasa diajar tina acara sapertos Konferénsi ESRI pamaké, éta paham anu ningali waé anu bade. Konferensi henteu bade diajar trik nu sanés, aya sanés waktos-deui ngulik laun, pertanyaan, loba kurang lamun kami tina konteks Hispanik yén urang leuwih resep ngartos suratna batan runtah waktuna dina tarjamahan pang ramo. Hal ieu dipikaharti dina hiji lolos anu bakal kajadian dina dua taun hareup, henteu ukur di software tina sering dipake tinimbang urang, tapi dina pola anu teu bisa balik di pasar dunya.

Waktu balik ka sorangan, darat kasebut tiasa ngarasakeun komunitas anu sarua dina format miniatur; antara guyonan homofobik di Raúl, rasa aneh ka Rock Crunch del Chamaco, kamampuhan karnivora Jorge, mata Melissa, sihid Manuel, perobahan Moon Wilson, puffs Bárcenas. Worldta dunya di mana hese janten serius sareng dimana mana anu pernah teu seuri anu sanés. Tuh, tanpa sadar, common sense miheulaan urang nyiapkeun jalan kana tren kami ningali; sadar yen katingali di Amérika Serikat bakal kajadian ka dieu dina lima taun, yén katingal di Spanyol tiasa janten tilu, sareng yén katingal di Munich pernah bisa lumangsung di dieu.

esriUC

Tapi di ditu aya di mana ngaroko lumangsung, badarat ti model UML astral pikeun léngkah dasar anu ngeusian pamaréntahan kota. Jalma anu henteu tiasa dibawa ka GIS nalika henteu nganggo CAD anu alus, anu henteu paduli ngeunaan 3D GML lamun aspék dasarna nyaéta pikeun ngalawan péstakan pajak luar ti luar teu dilebarkeun dina korupsi jero; didinya, dimana aya saeutik kapentingan anu ningali aranjeunna ningali WFS-T bari sieun anu punjul yén Pangadilan tina Pangadilan Punjul baris angkat daptar tanggung jawab moal kénging nerapkeun nilai cadastral pikeun ditaksir salila lima taun ka pengker.

Ku kituna estimasi, Konferénsi ESRI pamaké henteu kedah nyababkeun kasaasan ka mérek kaseratan, sareng teu kahoream kana Taliban kode gratis. Ieu téh hiji acara anu dipangaruhan ku saurang pati kabuka, ningali tempat anu bade, satengah sahijina ditiron ti gagasan software gratis, sapertos di satengah sisi séjén anu lahir di dieu.

Tur ditémbongkeun saperti, kuring ninggalkeun video 5 tina pangalusna anu kami parantos di San Diego kiwari.

Muka Video

GIS di sakuliah dunya. 1 bagéan

ArcGIS Earth

Kotak Peta Véktor

Data Gedé & GeoAalitik

Tempo langkung Pidio

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.