Inspirasi - Tren dina téknologi GIS - ESRI UC dinten kahiji

2005 mangrupikeun kahiji kalina kuring ngiringan Konperénsi Pangguna ESRI, sok di lokasi anu sami: Pusat Konvensi San Diego, kalayan spanduk ageung ngagantung tina gerbang koridor kaca anu jelas panjang. Bumping kana basa Arab caket-janggotan sareng jas bodas, brunét ti buana Afrika kalayan seuri jagong kapur sareng Hispanik terisolasi ngarepkeun henteu tumpah nyandak poto anyar pamér dina raray.

Tilu hal anu kuring émut kacida alusna ti tanggal éta, nu 10 sababaraha taun ka pengker:

 

1. Hirup mangrupikeun petualangan.

Anjeun egeomatesTiap tahap dinten urang nyangking hariwang sorangan, nyugemakeun sareng diajar. Abdi émut jaman harita nalika padamelan kuring 80 kilométer ti bumi, putra abdi luncat kalayan bungah sareng milari bal nalika anjeunna nguping kuring sumping dina Jumaah wengi, sedengkeun putri abdi, nembé dua taun, melong ka kuring ku panon ageung panasaran saha paman éta anu ngaleungit sesa saminggu.

Taun lain kalimah angkat ka Universitas, sareng putri abdi henteu nyandak katerangan deui ti katerangan anu aya kéngingan pikeun ngingetkeun abdi ka abdi sieun anu teu acan cicing.

Kayaning hirup pikabungaheun. Abdi émut yén dina taun éta kuring mimiti pikeun Konperénsi Pangguna ESRI. Éta ngan ukur lalampahan kadua kuring ka Amérika Serikat sareng kami ngaliwat krisis kasieunan dina proyék anu kuring kalibet. Aranjeunna mayar kami tapi kami henteu terang persis bulan naon sabab aranjeunna parantos narik kami salami tilu bulan sareng panyadia kartu kiridit ngagaduhan kami dina daptar pikeun Biro Risiko Pusat. Janten dina hiji Senen Raúl kedah nginjeumkeun kuring 50 peso kanggo ngagaleuh tuang siang sareng naék beus ka Tegucigalpa kanggo milarian biaya perjalanan.

Sore poé beurang kuring ngahakan tuangeun anu tuangeun éta tina tuangeun laut di piquetero Restaurant of Embarcadero de San Diego.

2. Ilham aya diantara masarakat.

Janten di tengah-tengah 35,000 jalma, dina auditory kalayan layar raksasa diatur pikeun ningali ukuran anu tiasa ditampi naon anu bieu ditingali dina panggung anu jauh, anu mereun. Tapi sanés kusabab lingkunganana, tapi kusabab masarakatna. Ningali Jack Dangermond nampilkeun naon kahirupanana, ngajantenkeun kuring robih pipikiran ngeunaan kriteria mazhab kuring antara hiji mérek sareng mérek lain, antara propriétis sareng sumber terbuka anu dina taun-taun éta nembongan muncul.

Urang tiasa henteu satuju kana seueur hal, tapi urang henteu kedah hilap yén perusahaan ageung sapertos ieu ngawangun pasar anu Free Code ayeuna hirup bareng sareng kotakna ditutup. Pikeun ngabuktikeun yén aranjeunna jalma anu nyandak ka masarakat khususna guru, kompleksitas laboratorium geodesi kuring anu kuring bieu tiasa dipikaharti, ka jalma-jalma anu gairah mikaresep kana panangan aranjeunna, antara penghinaan tina élmu di tukangeun sareng kompléks muka panto ka kami. anu hirup tina kontéks geospasial.

esriUC

Éta mereun pisan ningali éta tumpukan kéju sareng kandang na anu teu kabeungkeut, sapertos rupa bentang basa Inggris di Infraestructure Inspired di London, sapertos bunderan gelap dina panon gvSIG Free Days. Ekstrim dina postur, tapi diklasifikasikeun kana ukuran inspirasi pikeun naon anu aranjeunna laksanakeun, antara campuran kompleks sareng praktis anu sigana mangrupikeun bagian tina naskah paripolah anu sami anu bahkan aranjeunna tiasa ngekspresikeun dirina.

Émut ka ayeuna masihan kuring ngageter, ningali kagum sareng ekspektasi pikeun kompetisi inovasi. Sadayana sami, diideuan duanana ku Be Award taun-taun éta, sareng ku Europa Challenge yén anu parantos diraih ku gvSIG. Royal!

Kuring ningali anjeunna deui hiji dinten kalayan intensitas anu sami, nalika Hugo Chavez sumping ka nagara kuring pikeun ngahina pengusaha di tengah Lapangan Presiden. Kahirupan ngajantenkeun kuring lirén percanten kana ampir sadaya hal anu anjeunna nyarios, sanés kusabab idéologi tapi kusabab pangalaman anu hirup. Tapi budak lalaki, kuring kaget ku terinspirasi kuring ku ideu na, henteu aya hubunganana sareng karikatur révolusionér ti nagara kuring anu kénca nganggo topi Fidel Castro anu héjo sareng nganggo kaos Che Guevara. Soré éta mangrupikeun pelajaran pikeun henteu hormat kana hak ekstrim sareng korsi inspirasional pikeun pura-pura jalma anu percanten yén aranjeunna aya di sisi kénca.

Inspirasi aya na jalma ..

3. Rusiah teh perenahna di terang kamana hirup.

Tapi upami aya hiji hal anu anjeun pelajari tina aya dina hiji acara sapertos Konperénsi Pangguna ESRI, éta bakal ngartos dimana kaayaan bakal lumangsung. Dina konperénsi ieu anjeun moal diajar trik anyar, bahkan henteu aya waktos pikeun pengulangan dina gerak laun patarosan, langkung-langkung upami urang tina kontéks Hispanik anu urang resep ngartos pesen tibatan nyéépkeun waktos dina tarjamahan ku ramo. Éta kahartos dina sakedap naon anu bakal kajantenan dina dua taun ka hareup, henteu ngan ukur dina parangkat lunak karesep urang, tapi dina pola anu teu tiasa dibalikkeun di pasar dunya.

Nalika anjeun balik ka bumi anjeun sorangan, dimungkinkeun pikeun ngaraosan komunitas anu sami dina format miniatur; antara guyon homophobic Raúl, rasa ahéng Chamaco pikeun Rock Crunch, kamampuan karnivora Jorge, panon Melissa anu geulis, sundana alus Manuel, pergeseran bulan Wilson, puffs luar angkasa Bárcenas. Dunya éta dimana sesah serius sareng dimana seuri anu sanés henteu pernah nganyenyeri. Di dinya, tanpa disadari, akal sehat ngarah urang nyiapkeun jalan pikeun tren anu urang tingali; sadar yén naon anu ditingali di Amérika Serikat bakal kajadian di dieu dina lima taun, yén anu katingali di Spanyol tiasa nyandak tilu taun, sareng naon anu ditingali di Munich moal pernah kajantenan di dieu.

esriUC

Tapi ieu dimana puffs ngawujud, badarat tina modél UML astral kana léngkah-léngkah dasar anu dijajah pamaréntah kota. Jalma anu teu tiasa dicandak ka GIS bari henteu ngadamel CAD anu saé, anu teu paduli sakedik sareng 3D GML upami aspek dasarna pikeun merangan panyingkiran pajeg ti luar sareng henteu kedah diolesi korupsi ti jero; di ditu, dimana aranjeunna ningali sakedik minat WFS-T sedengkeun anu takwa aranjeunna nyaéta Pengadilan Tinggi Akun bakal ngangkat daptar tanggung jawab pikeun henteu nerapkeun nilai-nilai kadaster anu disatujuan salami lima taun ka pengker.

 

Janten leres, Konperénsi Pangguna ESRI henteu matak nyababkeun fanatik mérek setrés, atanapi panolakan ka Taliban sumber terbuka. Éta mangrupikeun kajadian anu bakal diideuan ku pikiran anu kabuka, pikeun ningali kamana waé, satengahna disalin tina ideu parangkat lunak gratis, sabab satengah anu sanésna dina sisi ieu lahir di dinya.

Tur ditémbongkeun saperti, kuring ninggalkeun video 5 tina pangalusna anu kami parantos di San Diego kiwari.

 

Muka Video

GIS di sakuliah dunya. 1 bagéan

ArcGIS Earth

Kotak Peta Véktor

Data ageung & GeoAnalytic

 

Tempo langkung Pidio

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.