Kabebasan jeung kadaulatan - ampir sagalana siap pikeun 9 gvSIG Konférénsi

Seminar internasional gvSIG parantos ngumumkeun, anu bakal diayakeun dina minggu pamungkas Nopémber sareng Valencia.

Ti kadua poe, slogan anu sok dianggo anu nuduhkeun pendekatan anu peryogi komunikasi korporasi dina sapoe. Ngalakukeun deui retrospective, ieu tos aya jejer dinten tina sataun 2006:

poé gvsig

  • realities wangunan
  • Ngumpulkeun sarta maju
  • pindah ka hareup babarengan
  • Urang terus tumuwuh
  • Pangaweruh pikeun robah
  • Nalukkeun spasi anyar
  • Dijieun hareup, téhnologi, solidaritas sareng bisnis

Sareng kanggo taun ieu, téma «Patarosan Kadaulatan".

Urang neangan metot évolusi anu parantos kagungan alat sareng strategi internationalization agrésif. Pasti sareng anu 2006 henteu dibayangkeun yén kami parantos datangna ningali alat anu diwangun dina Java kanggo haratis pikeun populér di konteks Hispanik ... sareng diluar.

Pancen bukana mun teu tiasa nyebarkeun langkung seueur inpormasi ngeunaan acara éta, sabab kanggo ayeuna waé aya langkung ti hiji pernyataan anu kawates; yen dina pamadegan urang salaku gambaran mimiti merlukeun saimbang pendekatan teknis na sareng ideologi supaya mastikeun pisibilitas nétral dina sababaraha konteks haseuan Hispanik sareng Anglo-Saxon.

Kalima Konférénsi di Amérika Latin

Jalma anu rék dilakukeun, ngan dina sababaraha minggu-mata anu Quintas Konférénsi Amérika Latin sareng Karibia (LAC)Nu mana Katilu sarua Ari Argéntina Ieu bakal ti 23 ka 25 Oktober di Buenos Aires, dina kaayaan motoPangaweruh hibah kabebasan»

Di dieu nangtung kasus pamakéan anu béda pisan berharga pikeun kabinékaanana. Ieu bisa ditempo kumaha proyek Brasil diposisikan diri ampir salaku masalah normal dina skenario tempat basa bieu misahkeun urang tapi dina praktekna eta bakal ditembongkeun halangan anu signifikan.

Alvaro Angiux bakal nampilkeun sababaraha novél ngeunaan gvSIG 2 sarta bakal nyieun presentasi anu istiméwa dina modél gvSIG, anu kedah di eling paham gvSIG minangka hiji hal anu langkung langkung ti software; Pasti ka tanggal-pastina kedah hésé di ngajual sababaraha nagara dugi ka aya cukup pangalaman pikeun ngabéréskeun operasi na sareng utamana salami komunitas lokal dikurangan. Kami yakin yén kedah na keukeuh sabab cara anu dikelompokeun ku organisasi salaku berangkatah; Dina sedekan bakal datang hasilna, sareng sababaraha tina ieu parantos ngesetkeun pola kumaha ngulubaran konsép dina skenario anu béda-béda, sabab éta portopolio strategi bakal saimbang moal lamun urang gaduh susu sapi anu cukup tapi sawaktos urang tiasa ngidentipikasi produk anu bakal mer bentang ka bentang.

Modél Open Source henteu gampang, sabagean kusabab carita kasuksésan henteu dipikawanoh ogé. WordPress nyaeta salah sahijina. 10 sababaraha taun ka pengker upami aya jalma anu dikaitkeun kana modél WordPress, seueur percaya atanapi badan badan; Kiwari éta salah sahiji kasus anu paling suksés model dina komunitas komunitas, najan pamaké anu saeutik terang atanapi henteu leres upami aya blogger atanapi anu nanggungjawaban kanggo nyetel halaman wéb sareng narékahan pikeun maca; sahingga pikeun budaya umum baris di handap ieu:

  • WordPress kéngingkeun manajer pangawana khususna kanggo ngokolakeun eusi kanggo internét, katelah CMS.
  • Publikasi nu ningali, daftarkan artikel, dilayanan ngaliwatan WordPress. Taya sahijieun paduli ngeunaan eta, tapi anjeun terang, nyebarkeun artikel ieu ngarugikeun kuring 26 menit diantara nulis, ngalebetkeun gambar sareng masihan eusi review, tanpa kedah salempang langkung ti tulisan. Dina waktos sanés urang urang kedah terang seueur tentang manajemén eusi html sareng sadayana anu urang pernah bakal puas.
  • WordPress gratis, teu aya anu mayar nganggo éta. Naon henteu hartosna yén gaduh situs ieu haratis waragad; mayar dollar bulanan 8 kanggo hosting Geofumadas sareng 15 per taun kanggo domain geofumadas.com; Ieu sanés WordPress tapi perusahaan anu nyadiakeun layanan ieu. Ku kituna, ayeuna aya jutaan situs anu dikokolakeun ku WordPress sarta ku kituna seueur pausahaan maturan layanan hosting sareng fungsi MySql sareng PHP anu sistemna kedah ngajalankeun. Wouldta seueur nawiskeun kuring pamondokan pikeun kirang ti naon kuring mayar, tapi kuring mutuskeun pikeun tetep sareng layanan ieu kusabab kuring puas.
  • Plugins aya fitur tambahan, aya jutaan diwangun haratis ku komunitas badag anu dilakukeun ku sabab ampir asih kana seni seni. Tapi ogé rébuan urang didasarkeun pikeun mieun plugin, anu hargana diantara 4 sareng dollar 15. 6 ti plugins nu Geofumadas nganggo anu dibayar, kanggo anu kuring teu dibere méakkeun sabab ngajamin kuring ka fitur-fitur kualitas luhur. Contona, salah sahiji pikeun sanggup ngalayanan témplat, salah pikeun mastikeun yén kuring teu hack akun sareng deui, salah sahiji pikeun ngawas pengunjul online, salah sahiji pikeun ngirim buletin, lain pikeun ngatur spanduk nasabah ... jeung saterusna béda gumantung kana naon situs anu ngagaduhan beroperasi dina cara séhat, tapi ogé supados abdi tiasa ngahaturanan sorangan kana bisnis kuring, anu tulisan.
  • Staf ngarugikeun kuring 39 dollar, najan aya seueur gratis, abdi resep ieu sareng kuring resep mayar eta.

Ieu jalan ekosistem WordPress; Inti siga sapertos gratis, sadaya tiasa gaduh kasempetan pikeun ngalakukeun bisnis nganggap yén éta téh sumber open source. Sababaraha ngalakukeun témplat, batur ngagugat, batur ngajual jasa jasa, sanés nganggo éta komunikasi. Tungtungna, eta parantos janten langkung seueur bisnis anu paling gampang pikeun ngawangkong nganggo kreativitas dina posisi atanapi produk maranéhanana.

Dimana rusiah? Di masarakat sareng tangtosna, dina kabébasan pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong ku cara ngagentos batesan watesan sanés évolusi lingkungan téhnologis anu henteu ngamungkinkeun urang pikeun ngadamel impian sareng ngiringan kami pikeun diropéa.

Kasuksésan anu agung dina modél ieu sareng sadaya modél dumasar kana jasa (SOA) mimitian ti kanyataan bisnisna sok sarua, naon anu beda-beda nyaéta lingkungan jeung prosés anu terus-terusan ngarobih. 7,000 sababaraha taun ka pengker naon lalaki naon ngagaleuh jasa; salah kungsi kijang paéh sareng akar anu sanés, sareng naon maranehna éta tukeur; kalayan kabébasan pikeun ngalakukeun naon anu rek produkna. Kasuksésan sok dina usaha anu sarua: lamun aya komunitas. Nu leuwih badag, anu hadé. Waktos parantos mekar sareng pasar pangbadagna ayeuna nyaéta kanyaho, sareng sofwer ngan éta: pangaweruh. Lantunan model kode bébas ieu kagabung dina integrasi komunitas pikeun demokratisisasi pangenangan.

Janten, hasil sukses ngarti yén usaha téh sami sami. Happensta kajadian sakumaha kalayan administrasi darat; Upami urang hoyong ngahesekeun kahirupan, aya seueur cara, mikiran kumaha software, standar IDE, modél LADM, upami anjeun nganggo hybernate, saolah-olah paéh. Usaha ieu dina usaha nginget yén bisnis téh salawasna sami; tina carita anu urang paling terang, Allah nempatkeun Adam sareng Hawa di kebon Eden sareng hal kahiji anu dipundut aranjeunna nyaéta pikeun ngokolakeun lahan sareng daérah wangenan anu dununana dukun hirup ... teras anjeunna diindéksasi aranjeunna sareng éta piceun éta ... pondok; bisnis nu teu anyar. Tapi tangtu, lingkungan parantos dirobah dina aspék normatif sareng prosés ngagentos gumantung kana pakakas anu digunakeun.

Janten, langkung ti tanda tanya jalur anu parantos badé nyandak gvSIG pikeun ngawangun modél ti masarakat; Urang congratulate hajat lantaran dunya ieu henteu kedah paket parangkat lunak dina jual dijual di supermarket. Gagasan inovatif ditempatkeun, sareng upami aranjeunna didasarkeun kana aspék sapertos integrasi masarakat, demokratisasi pangaweruh, hal anu alus.

Tangtu, modél Open Source henteu nyalin / lebetkeun; gvSIG parantos kedah ngahijikeun konsép anu mana urang moal ningali hasil-langkung dina istilah langsung. teu di unggal nagara di congcot kidul. Kompetisi komérsial leuwih pajeulit, tapi sanajan kitu hubunganana anu tiasa timbul ku ayeuna ... urang kedah émutnya. Henteu mendakan hungkul di ditu loba, pikeun disiplin tur konsisten dina naon anu urang yakin ... sana bagean masarakat di janyakeun jalan. Pasti anu taya sahijieun ayeuna bakal ningali bisnis gedé ngadamel produk berharga pikeun bersaing sareng WordPress; najan aya, leuwih gampang hirup sareng ieu ti anu anjeunna ngalawan anjeunna.

Normalta normal, éta kateupastian dina saum dina jangka panjang Naon anu lumangsung lamun éta ngiles? tapi tina kateupastian dina téknologi taya sahijieun disimpen. Ku kituna sajauh anu kedah, kami kedah santunkeun model anu diwanohkeun ku gvSIG, nyobian ngarti yén éta henteu ngan ukur gaduh parangkat lunak anu sakuduna mayar.

Kiwari, QGIS sareng gvSIG anu pangalusna anu ngajaga latihan software klien kanggo sedeng geospatial, kanggo ieu aranjeunna henteu kedah ngulang naon anu tandang batur; eta hartina henteu bersaing saling, tapi ngalengkepan naon anu jukut jukut sareng sextane di raster sareng medal Openlayers, Geoserver sareng Mapserver, sareng ranté ieu nuturkeun sababaraha anu paling sustainable pikeun paling rentan; sanés kusabab manéhna henteu gaduh kapasitas ageung tapi kusabab komunitas anu ngurangan sarta henteu kumbuh.

Pikeun ayeuna mah, aranjeunna parantos manten lumayan lah, kumaha oge dituluykeun ku garis parah sareng satengah artikel; Convenientta ogé supados nga-refresh aspék dina raraga ngabantu:

Bisnis anu manajemén manajemén

Henteu keukeuh kana ngalelep eling gvSIG bakal langkung setia. Jauh ti narik anu parantos yakin, éta tiasa nyababkeun henteu resep kana raos yén kasaimbangan antara teknis sareng ideologi anu leungit. Kuring keukeuh, henteu sadayana anu bakal ningalikeun kitu waé, tapi dina seueur kontéks éta aranjeunna bakal nampi frasa "henteu Taliban" tiasa nyingkahan.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngajaga idéntitas sareng pokona kabebasan anu percepatan software gratis, tapi prudentina saimbang. Pasti ieu robah tina hiji nagara ka nagara, tapi fakta anu bade di ekstrim moal ngabéréskeun konsumén anyar kana produk sareng rada bakal ngahasilkeun konflik ti sarébu setan sareng sofwér proprietary anu bakal salawasna aya ku saha urang kedah hirup babarengan. Entong hilap yén jalma anu diserat, kami ngalakukeun hal pribadi sareng gratis, moal tiasa gaduh panulis ekslusif upami aranjeunna hoyong ditingali dina halaman kahiji anu loka anu paling boga pangaruh. Anjeun meureun hoyong teu malire hal éta, tapi anjeun tiasa kana ujung éta ekstrim tina Stallman, di mana Linux Ubuntu masih anu paling hadé anu ku urang katingali tapi diréduksi jadi Ecological jauh teuing tina masarakat biasa. Perlu dipikanyaho salaku Linux nya kitu alat par kaunggulan anu kiwari nganggo situs paling komérsial, tapi urang kedah tingali kumaha-urang hoyong pigawé kalayan pasar GIS, naha tetep supados di lingkungan gurus atanapi milari naon we parantos sapuk di sawatara poé éta: GIS na eta kedah janten bagian tina budaya umum.

Urang kudu diajar kasalahan, urang ngan ukur ngadangukeun pengacara Jepang; tur tingal kumaha sakabeh generasi ayeuna nyieun versi salah sahiji peran Jepang dina Perang Dunya Kadua; sadayana for teu kabawa saimbang antara prinsip sareng nekad.

Tanpa ngalaménan prioritas anu model, urang kedah saimbang pangatur naon anu geus kahontal. Eta bakal luyu pikeun investasi sababaraha pamasaran dina langkung mekarkeun poténsi naon anu tiasa laksana gvSIG, kumaha na seueur, sabaraha pamakean ieu, sabaraha langkung seueur pangabutuh ku plugins na, jsb.

Aranjeunna geus parantos lakukeun deui, tapi usaha anu tiasa langkung seueur pikeun nempo kumaha pamake langkung seueur jawaban patarosan-dasarna. Eusi bahan dina situs gvSIG dilengkepan, tapi pisibilitasna tiasa langkung gampang. Abdi bakal masihan sababaraha conto pikeun ieu:

  • Para maker badan dina kaayaan Méksiko meryogikeun milih software naon waé anu nganggo pikeun kontra tekananna software anu boga mangpaatna pikeun ampir 15 warsih anu digunakeun di departemén cadastre 425 nagara éta. Anjeun tiasa diajar diajar kasus gvSIG, janten mendakan bagian studi kasus (outreach.gvsig.org) sareng milarian kecap cadastre ... ratusan hasil. Milih dumasar nagara, lajeng tingali yen aya pangalaman di Mexico anyar anu disajikan dina dinten katujuh ... sigana berharga tapi lajeng nilik yén tumbu aya anu pegat (http://geovirtual.mx/).

Pangalaman pamakean anu milari inpormasi anu tiasa ngadamel kaputusan peryogi langkung gampang dina pangacangan anu pas urang kudu di cekap mimiti. Meureun aya tiasa janten spanduk anu berpungsi anu méréskeun aliran réspon kana: Kunaon milih gvSIG, Mana ekstensi gvSIG ngidinan kuring pikeun ngalakukeun rutin anu solusi anu paséhkeun ka abdi?, Dimana ningali méja komparatif anu dipidangkeun naha kuring indit ku gvSIG? Dimana aya carita kasuksésan anu kabuktian di nagara abdi? Naon léngkah 10 Abdi kedah nuturkeun pikeun ngumpul solusi? Naon anu kuring laksanakeun sareng ngembangkeun abdi ayeuna? Kumaha ieu katingalina? Nalika Jawa, nalika C ++, nalika PHP? ... sareng ngarah tiasa mekar dina waleran husus anu aman di masyarakat tiasa diwangun kalayan kualitas anu hébat.
Urang congratulate ruang lingkup masarakat anu gedé pikeun pamaké sareng sadaya kontribusi maranéhanana, tapi cara eusi terstruktur ayeuna dijadikeun pikeun pamaké anu geus aya aya, jiga jeung naon anu lumangsung ku konprensi anu sigana janten berorientasi ka pamaké anu parantos aya. Réspon berharga pikeun béréndélan kaleungitan dina thread anu sajajarna teu ampir teu mungkin dilakukeun sacara efektif. Anyar bakal mibanda kasusah pikeun ngaréngsékeun masalah saharita. Investasi dina kandungan pikeun pamaké anyar bakal mangpaat pikeun mastikeun manajemén pangaweruh anu hadé anu akumulasi.

Sanés éta ogé mangrupakeun pertanyaan hoyong dicarioskeun yén kami anu pangsaéna, ngan ukur ngabejaan kumaha urang parantos lakukeun deui tapi aya dina kandungan anu dikembangkeun ku tujuan ngarespon kana mamang anu paling umum dina pamaké anyar. Sesa, anjeun tiasa baca engké dina publikasi anu parantos kaluar ti unggal dintenna, amalan hade, béréndélan panyebaran ... tapi mimiti, kami nampi perséntase anu saeutik tina anu ditaek kanggo ngembangkeun sapoé teras ngantosan kami mantosan anjeun terang dina produk sareng model kami. Goodta saé

Manajemén pangabisa anu hadé bakal ngalebetkeun ningali kumaha ratusan presentasi anu disayogikeun dina tulisan anu aya pisan beunghar sabab anu nyata, tiasa sacara efisien dikelompokeun jadi kasusna pamakean husus pikeun dijadikeun rujukan saatos dinten. Teu nyebut rekaman tina presentasi sareng jawaban anu tiasa diéléhkeun ngaliwatan daptar sebaran. Beuki jauh lamun ngingualkeun poténsi pangluhurna gvSIG anu badan masarakat, pikeun mastikeun yén pamaké anyar anu terang sareng saha cara ngajawab mamang nalika peryogi éta.

Sababaraha dinten ka tukang, software sadulur, QGIS, ngalakonan éta. Tota supados henteu ngan ukur éta alat anu hadé, tapi sigana ogé hadé. Gambar anu ngajual, sareng upami gambar nampilkeun réalitas naon anu anjeun parantos, anjeun moal tiasa némbongan diri salaku produk anu hadé pikeun dulur. Marketingta henteu pamasaran konsumen, éta bisnis anu sami anu sakuduna 7,000 sababaraha taun ka pengker nu ngumbah ka kububkan supaya bakal ngungkabkeun sanajan taya sahijieun kantos ngagunakeun sikat huntu.

Ti conto WordPress aya hal anu jajah; tanpa kalah perspektif kabebasan anu gvSIG ngudag yén urang ngartos langkung visioner.

Sareng ogé, pikeun ngeureunkeun masalah anu urang diomongkeun ngeunaan engké, di dieu aya sababaraha jejer anu urang tingali dina dinten Argentina.

  • Warta gvSIG 2
  • Ngembangkeun Sistem Geographic Information (GIS) pikeun ngawaskeun baskom
  • Ngabandingkeun GIS Desktop Tools. Studi Kasus: Rencana Manajemén Tanah
  • Tekad ti wengkuan Pos Pos Universal di Uruguay
  • Kualifikasi karya extension désa di Paraná / gvSIG dilarapkeun ka géotéhnologi
  • Evaluasi model interpolasi kanggo itungan isolasi di daérah O'Higgins
  • Sistem Informationmbaran Geografi ditunjuk salaku Panyiaran Pendidikan di Prosés Pelatihan sareng Apdet Guru kanggo Konservasi Alam
  • Sistem informasi geografis pikeun nempatkeun bahan pustaka dina perpustakaan kalayan kumpulan buka
  • Pendaptaran Leuweung Umum Amapá
  • Solusi geomatics bébas pikeun angkutan intermodal
  • Sistem Panjagaan Fitosanosan pikeun aplikasi sawah
  • Pamakéan gvSIG dina idéntifikasi titik strategis pikeun pamasangan pabrik a
  • Métodologi pikeun ngahubungkeun diagnosis fisik jeung lingkungan kabebasan gvsig
  • Atlas ti Pampa: basa pikeun nyusun wewengkon
  • Atlas geografis jeung satelit propinsi La Pampa - Argentina
  • Pamakéan data spasial fokus kana ngawaskeun présipitasi
  • Delineasi tempat caah sareng gvSIG sareng sextant di munisipalitas Sete Barras
  • Costanera Geoportal of Villa María. Province of Cordoba
  • Infrastruktur data spasial di Direktorat Umum Statistik sareng Censuses Chubut - IDE DGEyC
  • Multimedia digital atlas SABEN: "Sácama, éndah sacara alam"
  • Volusi struktur katastal propinsi La Pampa
  • Proyek gvSIG sareng sofwér gratis dina bingkatan ABRI
  • Teken lingkungan sareng gvSIG
  • Geo Framework pikeun organisasi ageung
  • Nyieun sareng ngokolakeun data base kota kalayan gvSIG. Kasus munisipalitas di Monte Hermoso, prov. tina Buenos Aires}
  • Pamakéan gvSIG dina estimasi produksi biogas di Citarum Sanga Ajuricaba

Pondokna, saé hadé pikeun ngadamel manajemén hadé tina kateranganan anu aranjeunna nampilkeun ... sabab pikeun mastikeun yén jalma anu henteu pernah nganggo gvSIG ningali éta; tur yakin yén éta téh ngan software.

Uninga langkung seueur ngeunaan dinten ti Argentina

Uninga langkung seueur ngeunaan dinten ti Valencia

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.