Nyieun hiji perenah jeung Geomap

Ieu jenis hal kami viso kalawan program séjénna kayaning GIS manifold y MicrostationHayu urang tingali kumaha nyieun perenah atawa peta output Geomap.

Pikeun nyieun perenah a, Geomap butuh peta kalayan nu kaitkeun unsur keur ngagambarkeun. Sakali kami boga peta, anu "Tambahkeun Layout" tombol diaktipkeun dina tulbar.

Geomap

2 anu témplat sadia pikeun ngamimitian ngarancang pintonan peta.

template 1. legenda peta

template 2. Peta tanpa legenda

Ku milih nu template dipikahayang, a tab anyar dilabélan "Layout" gigireun peta ieu dijieun na tombol toolbar anu bakal ngidinan nyetél jeung ngaropea kana tampilan peta diaktipkeun.

Geomap

tab perenah boga runtuyan tombol sarta parabot pikeun posisi tur edit rupa elemen nu bisa jadi bagian tina presentasi teh. komposisi Page ngagambarkeun tulisan dina nu peta ieu dijieun.

The parabot sadia pikeun Geomap ditembrakkeun dina palang handap:

Geomap

Urang nganjurkeun dimimitian prosés nyieun hiji komposisi peta watesan kaca sarta ukuran tujuanana; inget yen pemetaan digital, skala nyaeta dina ukuran kertas anjeun bakal nyitak lantaran sagalana jalan di skala 1: 1. Alat gambar di handap ieu ngidinan kami pikeun ngeset ukuran sarta orientasi kaca bisa dicitak mana wangunanna.

Geomap

  • Dina wangunanna nyadiakeun template dipilih (peta kalayan legenda) nu geus diasupkeun elemen béda: jandela peta, legenda, skala bar, ... Di sagigireun eta disebutkeun, anjeun tiasa ngalebetkeun elemen séjén kayaning judul, logo, garis kontur , jsb
  • Kotak dialog sipat jandéla peta mintonkeun daptar sagala peta dikandung dina proyek.

Ku milih peta, tumbu peta antara dokumen jeung "peta jandela" obyek didefinisikeun dina komposisi peta dijieun.

Anjeun tiasa ngakses sipat objék "Peta Jandela" ku ngaklik ganda jeung pointer mouse leuwih eta.

  • Lungsur-handap menu "Posisi peta" tanggung jawab link dinamis aya antara peta pakait jeung ngagambarkeun na dina jandéla peta.
  • Lamun pilih "Ngajaga kana posisi ayeuna dina peta", perobahan dijieun dina peta (zooms, belah, parobahan) bakal mangaruhan kana ngagambarkeun dina jandela peta.

Dialog sipat kotak legenda peta ngawakilan daptar eusi peta pakait. Ngan lapisan ditingali dina daptar eusi muncul dina legenda peta.

  • Anjeun tiasa ngakses sipat objék "Peta Katerangan" ku ngaklik ganda jeung pointer mouse leuwih eta.
  • Katerangan putus kana objék misah bisa jadi istiméwa mun rék ngaropea unggal unsur individual nulis eta.
  • Skala bar nyadiakeun jarak rujukan dina peta. Nalika nyieun skala obyék bar ieu numbu ka peta nu dipilih.

Sanggeus nyieun peta komposisi, Anjeun tiasa nyimpen eta keur dipake dina nyieun peta nu bakal datang, anjeun tiasa pre tampilan ningali lamun eta fits dipikahayang, ogé dikirim ka printer atanapi plotter mun nyieun salinan dicitak tina peta atawa simpen deui salaku berkas keur percetakan engké.

pra visualize komposisi peta, ieu salaku gambar di handap ieu:

Geomap

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.