G! parabot, facilitating pamakéan Bentley Peta

Sababaraha poé ka tukang kuring dimimitian ngembangkeun on .NET Visual Basic MicroStation, kalayan anu mah asa geus nungkulan watesan anu Bentley Peta kalawan na Geospatial Administrator. Jang ngalampahkeun ieu, kuring bray hiji murid heubeul kalawan nu urang mimitian geofumar xfm aya nalika anjeunna sumping kaluar tina comal, kalayan cappuccino alus tur amaretto kami geus kapanggih robah tina V8i geus dilaksanakeun dina "Bentley Peta Chairil Anwar" y "Bentley Peta Administrator".

kunaon

Éta basajan, Bentley wants to be a CAD nu ngajadikeun GIS, sanajan gaduh ditampa alus dina proyék cadastral, kudu megatkeun yén panghalang kalawan pamaké biasa lamun aranjeunna papanggih keur pertama kali sareng Bentley Peta. A pamaké tina ESRI, Manifold atanapi AutoCAD Peta, rék ngalakukeun proyek nyalira, meuli paket jeung distributor régional sanggeus bari maca manual anjeunna nyadar manehna teu nyaho mana ngamimitian.

Ku kituna pikeun ieu, datang G! Parabot pikeun Bentley PetaHiji leyuran nu Kuring miharep pikeun mibanda siap dina sababaraha bulan jeung bakal ngajalankeun on PowerMap, kalayan anu kudu mungkin luncat-ngamimitian proyek di Bentley Peta, tanpa ngagunakeun Geospatial Administrator. Salah sahiji obyek wisata téh nya éta bakal nyangking proyék kategori template, sarta dijieun lapisan jeung sipat, sarta conto munisipalitas ambéh pamaké megatkeun nyandak, dipiceun atawa anyar dijieun. Pikeun ayeuna mah kuring némbongkeun Anjeun sawangan a:

Naon niat

Ide aya dina bagian awal na a wizard anu ngamungkinkeun proyék ti citakan, ti sisi peta nu merlukeun struktur tampa kudu ngasupkeun éta Geospatial Administrator. Hal kawas ArcMap do tina naon anu dipigawé di ArcCatalog, supaya naon keur diwangun salaku lapisan mangrupakeun hiji struktur XML siap beroperasi tur sambungkeun ka data éksternal.

For ieu mah geus tangtu lima tab dina conto ieu aranjeunna hartosna:

Inpo umum: Didieu nami proyék, file siki sareng sambungan data éksternal anu dipilih. Kalayan ieu, hiji schema XML, jeung workspace pamaké ieu dijieun, contona: Valuer asisten, nu dipake wungkul runtuyan lapisan teu kabeh bakal ningali kepala departemen.

gtools peta Bentley kategoriDina panel ieu, anjeun bisa milih tina daptar kategori siap pake nu dipikaresep. Contona, Cadastral, hydrography, Jalan Administrasi sarta Administratif. Ieu bisa ogé nyieun leuwih anyar.

kelas (Fitur): Ti kategori dipilih, maranéhanana kelas bisa dipilih nu dipikaresep will, contona:

Kategori Cadastral, mung lapisan blok na wangunan, kategori hydrography mung sumbu walungan jeung aliran, jalan lapisan sumbu jalan na neighborhoods lapisan Administratif, situs na perimeter urban.

sipat kelasDi dieu, tempo kelas dipilih, anjeun tiasa nangtukeun atawa ngaropéa sipat husus unggal kelas, contona:

wangunan kelas: jalur jeruk, eusian konéng, transparansi 50%, kalayan atribut jeung konci Éntri cadastral, sarua tombol primér, foto jalur sarta disambungkeun via ODBC kana méja avaluocat dina database MySQL na deployment pamakean kolom, kualitas kelas, pangajen, jeung sajabana

Kelas urban perimeter: jalur kopi, dieusi lampu coklat, kandel 2 atribut: Taun of persetujuan, aréa, perimeter, sataun proyéksi, larangan umum. palarangan éta dikaitkeun dina tipe ceurik domain sarta hyperlinked kana dokumen anu.

Ieu sakadar conto, tungtungna, naon anu anu kategori, kelas jeung pasipatan siap ngawangun data. Ngeusian ukur milih nu bakal dianggo dina sipat lapisan, ngagambar objék jeung finalize bentuk nu naék ka asupkeun tombol cadastral. ... wangunan nyalira!

Lajeng, nalika anjeun pamundut obyék, abdi bakal ngangkat sipat wangunan, aya dina kolom dina tabel pakait, link kana poto nu dimaksudkeun, jsb

gtools peta Bentley nu leuwih lengkep

Pikeun ayeuna mah Kuring geus entertained wizard, tapi bakal neangan pikeun ngagabungkeun pamadegan fungsi GIS sarta ngamekarkeun Bentley Peta brings sababaraha moal jadi praktis. Teu forgetting naon ieu anjeunna ngalakukeun Geographics sarta tetep diperlukeun, kayaning mindahkeun, piceun atawa nempatkeun atribut, ngapdet aréa / perimeter kana sambungan XML keur Google Earth, tampilan tina atribut ...

Ieu lucu nu sakumaha kuring gawe, abdi nyadar yén Bentley panginten sagalana lamun eta dilaksanakeun XML dina DGN V8, a puff ti 2004, ngajawab isu diperkirakeun dina janten Duaan yén lamun kuring teu bisa hadir uleman resmi datang pikeun kuring dina disadvantage a. Bentley Peta lajeng aranjeunna geus dilaksanakeun praktis wae pamaké tina GIS ngawengku, hanjakalna teu di logika fungsional hiji pamaké non-ahli atawa datang ti brand sejen tina software.

tantangan nu mangrupa metot, abdi ngabejaan aranjeunna dinya.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.