Sabaraha lahan di kota anjeun?

Hiji patarosan anu lega pisan anu tiasa ngabantosan langkung ti réspon, loba di antarana émosional; seueur variabel upami ieu darat sareng atanapi henteu nganggo wangunan, layanan umum atanapi daerah has pisan. Yen aya halaman dimana urang tiasa terang ajénna lahan bumi di daérah khusus kota urang, teu kacamadina aya pitulung anu saé pikeun aspék anu patali jeung cadastre, pasar real estate atanapi perencanaan guna lahan.

Sajauh ieu kuring kagum ku prakarsa «Peta Nilai Tanah di Amérika Latin«, Anu milarian tujuan ieu, dina kaayaan kolaborasi sareng nerapkeun téknologi wéb. Éta kamungkinan yén éta tungtungna janten rujukan dina kontéks Amérika Latin, sahenteuna di kota-kota anu langkung penting, khususna kusabab pendekatan komparatif antara daérah sareng nagara.

Inovasi kolaborasi

Dina édisi 2018 anak, eta nampilkeun apdet naon anu dimimitian dua taun ka pengker: a sistematisisasi nilai taneuh urban di kota-nagara Latin Latin nu aya dina pasar jawab ka nangtukeun pasar. Spésifisitas, sareng fakta anu tiasa ngahasilkeun sababaraha sombong atanapi rasa reueus, nyéta éta inisiatif kolaborasi sareng sapinuhna gratis. Ilubiung dina sagala rupa sukarelawan anu méré sapotong anu ngabantosan ngeureunkeun puzzles ieu anu kadang-kadang sigana kitu zona geo-ekonomi nagara urang. Bubuka éta ditujukeun pikeun jalma-jalma anu patali jeung akademisi, profésional, agén real estate jeung aparat umum, ogé lembaga publik jeung swasta dikaitkeun kana ngokolakeun kawijakan darat. Totallyta sagemblengna gratis sareng mandiri ti mana waé kapentingan ekonomi atanapi politik anu tiasa nempatkeun tekenan kana panitia atanapi nandakeunana nalika nempatkeun harga anu tangtu.

Proyék ieu diitung dua édisi saméméhna, salah dina 2016 sarta séjén dina 2017. Hatur nuhun tina karya ieu, sakumna perkiraan data georeferenced 7,800 ti nagara 16 béda ti daérah éta dikumpulkeun.

Pentingna nyaho nilai tanah pakotaan

Nyanghareupan inovasi ieu, pananyakeun naha naha perlu atanapi nu langkung seueur pikeun terang sabaraha daratan di daérah anu tangtu. Ayana bank inpormasi dina hal ieu tiasa ngabantosan ngahijikeun kriteria nalika perencanaan kawijakan publik sareng manjangkeun rencana ngokolakeun wewengkon teratur pikeun dayeuh anu paling penting di daérah. Ukuran perencanaan kota, sapertos sakumpulan perumahan sosial, bakal ngayakinkeun kabutuhan anu saé lamun dilumangsungkeun di sababaraha nagara dina aturan-leres; Teu nyebut proyék anu ngawengku espropration, justifikasi sareng santunan.

Crowdmapping

Salah sahiji fitur anu penting tina proyék ieu nyaéta kamungkinan yén angka nu gede ngarupakeun jalma nyumbang data haratis liwat Internét.

Kami parantos uninga pisan ngeunaan crowdfunding minangka cara pikeun ngumpulkeun atanapi investasi di hiji proyek meh tiasa dilaksanakeun. Peopleta mangrupa jalma, pausahaan atanapi lembaga anu nampankeun artos supados sanésna tiasa neraskeun deui ku tujuan-tujuan maranéhanana, nyandak kauntungan poténsial wéb. Jeung crowdsourcing mékanisme praktis sarua kajadian, hiji-hijina bédana anu nyumbangana henteu artos atanapi data atanapi pangaweruh sareng anu ngarobah hiji anu propitiated inpormasi dina bagian kolaborasi tina proyek. Tarjamahkeunna bisa dipikaharti salaku "kolaborasi masal". ,Ta, dina cara sintétik, partisipasi masif, tetep, bébas, kabuka jeung gampang diakses, sareng pokus kana geolokasi tos rengse crowdmapping.

Opat kagunaan anu tiasa dibikeun ka alat ieu

  • Fungsi mimiti dirumuskeun dina sudut pandang academist. Hal ieu tiasa dianggo salaku variabel informasi anu akurat sareng akurat nalika nyiptakeun statistik komparatif. Contona, kamungkinan ngaksés asal anjeun tiasa janten hiji aspék anu dititénan nalika analisa tingkat kahirupan jalma anu tangtu; lamun urang ngagaduhan data ngahijikeun régional di luhur, urang tiasa ngabandingkeun tingkat hirup di antara padumuk Buenos Aires kontras jeung sesa kota-kota Argentina, pikeun ngaranan hiji pasualan.
  • Wewengkon anu sanés anu diperyogikeun peta ieu nyaéta pikeun cadastre pajeg. Unggal taun pamaréntah lokal biasana meryogikeun data pasar pikeun ngamutahirkeun nilai tina daérah geoekonomi, dimana pangajenna kudu diropéa sarta pajeg dikumpulkeun. Biasana ieu meryogikeun nilai konsultasi pausahaan perumahan, pameseran anu dipercaya di Dines Land, pengumuman di jual média, jsb. Muhun ieu téh ukur sumber pas pisan kanggo ieu; Teu bakal anéh éta pagawé kota anu sangsara sareng masalah ieu ngamutahirkeun data di dieu ku kituna henteu kenca kaluar tina naon anu sanesna lakukeun pikeun mempermudahna panalungtikan. Kuring kedah netelakeun sareng maksudna ieu pasar sareng ngan ngarujuk lahan, ulah kaasup nilai wangunan.
  • Bentuk katilu pakait sareng saméméhna, tapi dina pendekatan gerakan pasar; khususna sabab ngan lamun nempo peta kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nangtukeun dina daérah kota anu sipatna gerakan; pikeun hadé atawa goréng anu data ieu tiasa dianggo sana pikeun nyorong investasi atanapi ngaidentipikasi inpormasi anu henteu dikenalkeun. Dasarna tiasa didownload, sareng data ngawengku rinci anu tiasa dieksploitasi kanggo langkung seueur tujuan sapertos rentang angkatan angkatan, layanan nu aya, sumber data sareng pamaké anu disadiakeun ku éta.
  • Tungtungna, sareng meureun dina tingkat rada leuwih idealis, jenis ieu alat anu dianggo pikeun neraskeun halangan. Nalika globalisasi, didorong ku Internet sareng bentuk komunikasi anyar, di jalan jalan sacara nyata, proyék sapertos Peta nilai taneuh Amerika Latina kolaborasi kalayan beuki kuat dasi antara jalma-nagara bangsa béda dihiji ku disiplin anu umum. .

Realisasi tina proyék ieu boga istighfar na dina inisiatif ti Lincoln Institute of Sarat jeung Kaayaan Tanah anu ngusahakeun pikeun dilegakeun partisipasi sareng ayana na di Amérika Latin sareng Karibia ngaliwatan kampanye pendidikan pendidikan sareng ilmiah sarta tipena anu beda-beda proyék sosialisasi.

Tingali halaman peta peta

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.