Impor Excel mun QGIS koordinat na nyieun Polygons

Salasahiji rutin anu paling umum dina pamakean Geographic Information Systems nyaéta pangwangunan lapisan spasial tina inpormasi anu asalna ti lapang. Naha ieu mangrupikeun koordinat, hambatan plot atanapi kisi tina élévasi, inpormasi biasana asalna dina file anu dipisahkeun ku koma atanapi spreadsheets Excel.

1. Berkas koordinat geografis di Excel.

Dina hal ieu, kuring keur badé ngimpor padumukan manusa di Republik Kuba, anu kuring parantosan diundeur Diva-GIS, nu ku jalan aya salah sahiji situs anu pangalusna pikeun ngundeur data geografis di nagara mana waé. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kolom B sarta C ngandung inpormasi anu patali jeung lintang sareng bujur dina wujud koordinat geografis.

iwung panjang qgis unggul

2. Impor berkas na QGIS

Pikeun ngimpor koordinat tina file Excel, réngsé:

Véktor> Alat XY> file OpenExcele salaku tabel atribut atanapi Point point

iwung panjang qgis unggul

Mun file disimpen ku extension .xlsx, panyungsi éta moal ditingalikeun, sabab saringan ukur file ku extension .xls. Henteu aya masalah, urang tiasa nerapkeun téknik DOS heubeul sareng nyerat dina perobahan ngaran, filter: *. * (Bintang Bintang Bintang) jeung kami henteu Tuliskeun; ieu bakal ngidinan sadaya file dina tempat anu tiasa ditingali. Urang bisa geus ditulis * .xls sareng disaring ukur file .xls.

iwung panjang qgis unggul

Teras panel nembongan dimana urang kedah nunjukkeun mana kolom sarua sareng koordinat X, dina hal ieu urang milih kolom bujur, kolom lintang keur koordinat Y.

iwung panjang qgis unggul

Jeung aya urang boga éta. Pamundutna nunjukeun yen lapisan anu ngagaduhan data anu parantos berkas padumukan warga Kuba, anu ngawengku nami, lintang, bujur, klasifikasi sareng propinsi administrasi, parantos disimpen.

iwung panjang qgis unggul

3. Jieun polygons tina koordinat

Bisi, urang hoyong henteu ngan ngimpor hucu tapi ogé ngadamel poligon urutan dina koordinatna, urang tiasa nganggo plugin Nunjuk2One. Plugin Hal ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngidentipikasi naon anu disebutna lapisan tujuan, upami naon anu diimporna bakal diwangun dina garis atanapi sakumaha poligon.

iwung panjang qgis unggul

4. Kumaha ngimpor koordinat Excel kana program CAD / GIS lianna.

Sakumaha anjeun émut, kami geus dipigawé prosésna ieu sareng seueur program anu sanés. Salaku basajan sakumaha QGIS, sababaraha. Tapi di dieu Kang kumaha ngalakukeun eta AutoCAD, Microstation, GIS manifold, AutoCAD 3D Sipil, Google Earth.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.