Bébas GIS Book

Perhapsta sugan salah sahiji produk sistematisasi pangpentingna dina lingkungan-diomongkeun Spanyol dina téma geospatial. Teu gaduh dokumen ieu dina leungeun mangrupakeun kajahatan; hayu urang teu nyebutkeun malire proyék éta saméméh baca dina artikel ieu Geofumadas.

Hal ieu kacida kamungkinan yén produk sapertos sapertos henteu kapanggih di penerbitan di sedeng Hispanik, abdi wani nganggap yén di luar; tur éta dokumen anu lahir sareng ide anu nyieun produk rujukan pikeun subjék geospatial dina nyanghareupan évolusi konstanta sareng bahaya bias tina software husus. Pasti, hiji dokumen berharga elaborated ku Víctor Olaya, sareng kolaborasi anu dipikawanoh dina lingkungan geospasial diantara Landon Blake, Miguel Luaces, Miguel Montesinos, Ian Turton sareng Jorge Sanz. Sanaos Víctor Olaya mangrupikeun poliglot anu parantos nyerat sareng disusun ku sababaraha mata pelajaran téhnis sareng artis, dina anjeunna anjeunna sigana geus kolaborasi sareng tim ieu ku cara nu husus, ampir -i mah dibayangkeun - nalika anjeunna geofumsi inisiatif SEXTANTE , Anu pasti kedah geus hiji momen sengit.

Urang tingal GIS Free Book, anu tiasa janten dokumen rujukan nalika nulis ngeunaan hiji topik, nyiapkeun presentasi, ngawangun sistem, ngajarkeun atanapi saukur diajar langkung seueur ngeunaan Geographic Information Systems.

Henteu ngan penting-lantaran sabab bébas, sabab éta Hispanik, sabab mangrupakeun kami, tapi kusabab urang aya dina waktos dimana dispersi PowerPoint presentasi, komunitas diajar, blog sareng situs anu anu dibagi inpormasi sawaréh teu di konsistén konsolidasi pangwangunan dokumén teuas anu ngawula ka salaku rujukan pustaka konvensional. Tukang sareng bantahan ieu di handapeun ieu ngawangun buku diulih anjeunna ku wewenang pikeun dilaksanakeun di komunitas di luar rasa rasa yén urang ngarasa.

Métana ngandung bab 8 di tempat 37 ngawengku téma anu ngagaduhan rarasaan anu logis: dua bab kahiji difokuskeun kana aspék teoritis katut konsép, salaku bab katilu jeung kaopat maju urang nyadar yén loba hal anu anggap urang terang ngeunaan pangwangunan tina Informationmbaran Geographic Systems ngalibetkeun sababaraha disiplin anu ngiringan leuwih kurikulum urang sareng becus tapi tangtangan sihung anu diajarkeun ku urang. Kuring resep kronologi tahap bubuka unggal bagian, dumasar kana thread naon anu ekspektasi pamaké. Sanajan jenis dokumen henteu nginjeumkeun kana conto anu sapertos anu dikembangkeun, éta henteu kaleungitan fokus praktis.

Bab 7 nutup ku kasus pamakéan anu husus di daérah ékologis, manajemén résiko sareng perencanaan. Lajeng dina anéksna dipedar yén aya sakumpulan data lengkep Pasir Baranja, di Kroasia, maranéhanana anu tiasa didownload pikeun tujuan pikeun nempatkeun téma kana praktek.

buku SIG gratis

Ogé dina papiliun panorama sofwérna anu diterapkeun kana GIS nalika jaman ayeuna disintésis. Analisis ringkes boh software bébas sareng proprietary dijieun, anu nyarios na kasus desktop desktop: ArcMap, Geomedia, Idrisi, PCRaster, MapInfo, Manifold, Erdas Bayangkeun sareng Google Earth. Parangkat gratis ngandung gvSIG, Jukut, GIS kuantum, Saga, Dunya Angin, JUMPy Buka uDig; tampa aya marios resensi pangatur pangatur database, métadata, penerbitan wéb sareng perpustakaan.

buku SIG gratis

Abdi nyarankeun ngundeur dokumén ieu salaku ayeuna -anu geus ngabogaan beurat 65 MB- Najan hiji proyek mudahan we pikeun ngamutahirkeun. Kanggo ngayakinkeun aranjeunna, didieu kuring nyimpulkeun indéks dina halaman 915 anu ngan perlu tutup anu hadé.

I. yayasanbuku SIG gratis

1. Naon GIS a?

2. Sajarah GIS

3. Yayasan Kartografi sareng Geodétik

II. Data


4. Kalayan naon anu dianggo di GIS a?

5. Model keur informasi geografis

6. Sumber utama data spasial

7. Kualitas data spasial

8. Databases

III. Prosés prosésbuku SIG gratis


9. Naon anu bisa kuring pigawé kalayan GIS?

10. Konsep dasar pikeun analisis spasial

11. Tanya sareng operasi sareng basis data

12. Statistik spasi

13. Nyieun lapisan raster

14. Peta aljabar

15. Geomorpométri sareng analisis rupa bumi

16. Ngolah gambar

17. Kreasi lapisan véktor

18. Operasi geometri sareng data vektor

19. Waragad, jarak sarta wewengkon pangaruh

20. Statistik langkung spasial

21. Analisis multidimensional

IV. Téknologi étabuku SIG gratis

22. Kumaha aplikasi GIS?

23. Parabot desktop

24. Server sareng klien jauh. Mapping Wéb

25. Mobile GIS

V. visualisasi The

26. GIS salaku pakakas visualisasi

27. Konsep dasar visualisasi jeung pawakilan

28. Peta sareng komunikasi cartographic

29. Visualisasi dina istilah GIS

VI. Faktor organisasi

30. Kumaha ieu a GIS dikelompokeun?

31. Spasial Data Infrastructures

32. Métadata

33. Standar

VII. Aplikasi sareng aplikasi praktisbuku SIG gratis

34. Naon anu kuring tiasa dianggo pikeun GIS?

35. Analisis résiko jeung manajemén

36. Ologykologi

37. Manajemén sumberdaya jeung tata

VIII. Papiliun

A. Data disetel

B. Tinjauan ayeuna aplikasi GIS

C. Ngeunaan persiapan buku ieu

Ngundeur Bébas Book GIS

Leuwih jéntré ngeunaan proyek

Ngalanggan daptar

13 Balesan pikeun "Buku SIG gratis"

  1. Ieu buku buku lengkep sareng jelas. Kontribusi anu saé!

  2. Pikeun pamadegan urang anu resep dunya GIS, éta nyaéta kontribusi anu hadé, pikeun dilegaan pangaweruh urang. Hatur nuhun pisan kanggo buku anu.

  3. Hatur nuhun pisan kanggo masihan difusi kana buku! Hayu urang tingal lamun kuring nyimpen eta geura-giru jadi Anjeun bisa meuli versi dicitak.

    Nuhun sakali deui nuhun artikel

    Victor

  4. Henteu aya link download, buku masih tetep aya?

  5. Abdi nyobian ngundeur éta tapi ngan ukur ngundeur link 58kb di .zip. Naha saha gaduh masalah anu sami?

  6. Hatur nuhun panungtun pikeun buku éta, kuring asup ka ningali naon anu kuring candak jeung nulungan kuring

  7. Kuring mendakan eusi buku ieu pisan pikaresepeun sareng profésional, sakapeung kuring damel sareng GIS, damel sareng Program ARCGIS ESRI sareng kuring bakal ngagunakeun pikeun patarosan kuring. Hatur nuhun sareng babaturan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.