Babad - FME Dunya Tour Barcelona

Urang nembe dihadiran acara FMN Dunya Tour 2019, dipingpin ku Con Terra. Kajadianna ieu dilaksanakeun dina tilu lokasi di Spanyol (Bilbao, Barcelona sareng Madrid), nunjukeun kamajuan anu ditawarkeun ku software FME, téma utama na nyaeta Kaulinan Transformasi sareng FME.

Kalayan wisata ieu, wawakil Con Terra sareng FME, nunjukkeun kumaha kamekaranna parantos dumasar kana syarat sareng paménta pamaké pikeun tiap produk maranéhanana, sapertos FME Desktop, FME Server, sareng FME Cloud. Salian ti éta, diwakilan lembaga kaayaan sareng swasta jalma anu ngabéréskeun carita kasuksésan maranéhna ku jalan ngajaga satru kalayan Con-Terra sareng pamakéan tetep FME.

Ngembangkeun Poé

Rintakan dimimitian ku kaulinan pikeun megatkeun gelo jeung para peserta anu nganggo telepon sélulér, dijawab sauntuyan patarosan anu parantos trafo FME, sareng hadiah anu dibéré ka anu direspon kalayan leres sareng saé-gancang. Terus, anu demonstrasi di apdet panganteur dimimitian.

Urang ngalakukeun acara ieu di Bilbao, Barcelona sareng ayeuna urang bade di Madrid, kami geus impressed kalayan jumlah warga anu didatangan pikeun milu acara éta, sabab umumna anu datang anu pamaké anu hoyong diajar tentang béja anu aya FME katut cara nerapkeun éta di proyék Anjeun Kami bagja pisan ku kabunahan parantos "Kami kagungan." Laura Giuffrida - With terra GmbH

Sigana pisan panasaran yén sofwér anu tiasa nedunan prosés anu ngagentos beban sababaraha pakakas anu ngandung aplikasi GIS henteu acan dipikawanoh ku kituna - khususna di Amérika Kidul - di mana jumlah pamaké sacara praktis nihil, dibandingkeun sababaraha nagara ti andropah jeung Amérika Kalér (Amérika Serikat atanapi Kanada). Pakakas Lunak FME, dipikanyaho ogé saatos gaduh panganteur basajan sareng alat anu nyadiakeun pangalaman pamaké hébat.

Pikeun masihan ideu ngeunaan naon anu dijantenkeun, urang mimitian ku nyebutkeun yén éta ngarojong sareng ngolah sababaraha jinis format data, ti wangun (.shp), CAD (.dxf, .dwg), format non-spasial sapertos basis data data atanapi modeling data. 3D sakumaha BIM. Janten, naon ngajadikeun FME, tiasa ngabersihan sagala rupa kasalahan atanapi kaayaan anu ngasupkeun éta dina GIS manéh tiasa nyababkeun masalah anu parah. Salah sahiji conto anu paling jelas - urang terang yen seueur analis GIS anu nembus kieu - nyaéta kasalahan topologi, FME meresihan sagala rupa jenis kasalahan ku kituna nalika ngasupkeun éta dina ArcGIS atanapi GIS anu sanés, PC henteu ambruk kalayan gera.

Sajaba ngabersihan, FME tiasa ngarobih sifat data anu sakumaha ogé unggal unsur anu dikandung dina unggal file-ganti ngaran, tambah, piceun atribut, sawah. Di luhur tiasa dilunuskeun ku pamakean langkung ti 450 trafo, anu disayogikeun kanggo unggal kabutuhan khusus, anu tiasa dibandingkeun sareng pamake anu sanés ngaliwatan FME Hub., Komponén anyar sapertos bungkusan sareng proyék ogé dibahas.

Para anu merhatikeun panawénan diganti seratan parabot sareng fungsionalitas, upamana, trafo anu patali jeung pamrosésan raster katambah kana sékundér, sapertos: RasterObjectDetector, RasterObjectDetectorTrainer, sareng NaturalLanguageProcessor, sarta ogé trafo anyar fokus kana pembelajaran Mesin.

Kauntungannana FME téh nya éta ngarojong asupna jeung ngokolakeun sababaraha jinis data, sareng anu anjeun tiasa ngajawab sababaraha jinis masalah anu aya hubungan sareng aranjeunna. Laura Giuffrida - With terra GmbH

Pikeun nu heubeul FME sareng pamaké FME, pasti inget yen sofwérna kagungan fungsi decompression, tapi vérsi anyar ieu anjeun bisa nambah data dikomprés sarta sistemna bakal maca éta, tanpa peryogi ngaheureuykeun aranjeunna leres dina desktop, hal anu pohara kapaké, sabab henteu sadaya aplikasi sareng sofwa nampilkeun payil anu dikomprés, anu ditarjamahkeun kana ngahemat waktos pikeun salami tugas.

FME sanés alat visualisasi data, sanés parangkat lunak anu caket ku GIS atawa sistem lianna, kakuatan na aya dina pamrosésan, mersihan data ngaliwatan pamakéan trafo. Tungtungna, saatos ngalakukeun naon anu diperyogikeun, anjeun nyerat deui dina format anu peryogi. Laura Giuffrida - With terra GmbH

Kalolobaan Hadirin pikeun acara nu aya hubunganana sareng FME, jalma anu gaduh waktos nganggo software FME pikeun dijaga pikeun proyék-proyék maranéhanana (pausahaan atanapi pamaréntah), boh lokal sareng nasional. Taun ieu, bantuan anu sakedik lega, nya eta bukti yen aya jalma di rohangan anu henteu parantos ngagunakeun aplikasi sareng dihadiran terang mangpaatna, tambah kanggo Con Terra sareng FME.

Kanggo nampilkeun Hadirin, éta mimiti nunjukkeun sagala apdet tina parabot parantos sareng dilebetkeun anu langkung anyar. Dimimitian ku panganteur, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaganti ka mode poék, salasahiji pangabutuh anu dijieun ku pamaké, ogé paridosan dina annotasi, kelir dumasar kana data, jandéla anu tiasa disusun pikeun nyaluyukeun jeung pamaké.

Pormat format ogé dibahas: DICOM (Gambar mesin anu aya na awak manusa), TopoJSON (sareng hubungan topologis), WCS, ékstraksi sareng maca alat GPS (Garmin POI), aksés kana Socrates API sareng panyambungna anyar anu bakal bagian tina FME Hub, sapertos: AzureBlobStorageConnector, S3Connector, atanapi CityworksConnector.

FME maca sareng nyerat payil ESRI i3s

Ogé, fungsionalitas nu patali raster ditambahkeun kana studi multitemporal, dimana gambar disimpen - nyered aranjeunna tina polder sumber na - sareng sistem ngalakukeun pamilarian anu nampilkeun variasi, anu nampi dina tungtung animasi kalayan sagala gambar anu dipilih. Pamutahiran pisan akurat sanés nyaéta hiji nu patali ChangeDetector -baheula UpdateDetector-, dipake pikeun nangtukeun parobahan antara hiji pendataan sareng kaluana, ayeuna tiasa nangtukeun margins kasabaran data. Sajaba ti éta, kamungkinan nyiptakeun nilai standar ieu ditambahkeun ambéh pamaké, henteu ngabutuhkeun trafo sababaraha kali, henteu kedah nedunan proses sadayana ti mimiti, nempatkeun parameter di unggal moment.

Ieu novél teu ukur aya hubungannana sareng FME Desktop, tapi oge sareng unsur sejen sapertos FME Server, dimana unsur sapertos: filter filter project, manajemén token, transfer of FME Server projects dina FME Hub, salian ditambah aturan kaamanan sandi, sareng kahoyong konfigurasi pamaké.

Sajaba ti éta, aya sawala parantosan kanaékan salah sahiji parabot anu paling antisipasi, nyaéta EsriReprojector, anu saméméhna anu pamaké anu kedah gaduh lisénsi ESRI-ArcGIS, ayeuna di paningkatan ieu henteu nganggo ArcObjects atanapi meryogikeun lisénsi lian ti FME.

Upami urang nyarios kana carita suksés nu diserat, aya sababaraha lembaga anu ngumpul pikeun mintonkeun kaunggulan dina pamakéan FME, sareng proyék-proyék sapertos conto Publikasi sareng nyebarkeun Kartografi Topografis Municipal Kota Barcelona ti Institute of Technology Municipmbaran Masarakat Barcelona, ​​Nexus Geographics ogé aya, nunjukkeun kumaha nerapkeun kumaha jasa dinamis ngundeur tur otomatis ngokolakeun métadata di IDEna nganggo FME Server .

Lisénsi?

Kami yakin yén maranéhna nanya, upami FME ngabutuhkeun dibéréskeun lisénsi, kumaha oge, sababaraha analis sareng pamaké parantos negeskeun yén émbaran henteu janten pengayaran anu saé, tapi bakal langkung seueur anu investasi dina jangka panjang pikeun sakabéh kaunggulan anu ngagambarkeun pikeun generasi proyék sadaya rupa sareng dina sagala rupa jenis. Kanggo inpo nu leuwih lengkep tentang Produk Pakakas Lunak, pamekar FME, anjeun kedah ngan saukur buka situs wéb atanapi atanapi blog dimana masarakat nganyatakeun masalahna, ngabales kumaha prosesna dilaksanakeun, sareng pedaran sadaya trafo sareng alat.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.