Témbongkeun di Google Maps UTM koordinat, sarta maké Sakur! sejen koordinat Sistim

Dugi kiwari eta geus umum tingali UTM tur geografis koordinat di Google Maps. Tapi biasana ngajaga datum nu ngarojong Google mangrupakeun WGS84.

tapi:

Kumaha lamun urang hayang ningali di Google Maps, a koordinat of Colombia di MAGNA-SIRGAS, WGS72 atanapi PSAD69?

A koordinat dina ETRF89 Spanyol, Madrid 1870 95 atawa malah REGCAN?

Kumaha ngeunaan hiji koordinat tina Mexico di GRS 1980 atanapi 1924 Internasional?

sababaraha hrs ago aya sistem pikeun ngalakukeun éta, sarta mangrupakeun PlexScape WebServices. babaturan Yunani Birokrat di Plex.Earth, Mana integrates data ti Google Earth na AutoCAD, anu saliwatan ayeuna nyieun tremendous smoked pikeun AutoCAD 2013 nu robah aturan.

Sarta layanan ieu ngarojong teu kurang ti PlexScape 3,000 400 koordinat sistem na datums, Plex.Earth ngarojong sami.

Di dieu nyaeta uji a: coba terangkeun step by step lantaran jujur ​​panganteur nyaeta unintuitive di glance kahiji:

Kami ayeuna di Bogota sarta Kami resep ningali beda antara hiji koordinat WGS84 na SIRGAS:

Muhun, anggap Abdi sabudeureun TopoequiposDitémbongkeun saperti dina peta:

UTM koordinat google bumi

PlexScape Web Services, kiwari tilu jasa: Hiji mangrupakeun tracking basajan pikeun nangtukeun koordinat tina titik hiji (koordinat nyukcruk), Sejen keur locating titik dina peta sarta ékspor ka kml / txt (Buka Digitizer) Jeung lianna nya éta ngagunakeun kiwari, disebutna ngarobah Koordinat.

UTM koordinat google bumi

1. Milih sistem sumber

UTM koordinat google bumiKeur kitu pilih tab dina kénca, éta nagara dipikaresep. Dina hal ieu Kolombia, sarta sakaligus nu dipilih salaku Datum WGS84 kami nunjukkeun dipikaresep.

Antara flange lintang / bujur na Easting / Norting aya pilihan Pilihan béda. Lucuna nagara nu nested sabab bakal jadi folly kasampak diantara loba nu sistem ngarojong.

2. Tempat titik Asal

UTM koordinat google bumiKanggo ieu, upami tiasa katingali dina peta ka daérah anu dipikaresep ku urang, urang hover luhur ikon handapeun sareng pilih «Bawa ka kamajuan kana peta«, Kalayan ieu kami bakal ditingalikeun titik anu dipikaresep dina peta. Teras we sered ka tempat anu pasti dimana kami hoyong mendakanana. Hal anu sami tiasa dilakukeun sareng tab luhur, tapi sigana langkung praktis pikeun ngalakukeunana tina ikon kuring sareng bakal ningalikeun éta nalika latihan.

Upami urang hoyong terang koordinat tina titik dimana urang parantos ayana, maka urang kaanggo deui ikon sareng milih «Meunang koordinat tina kamajuan«, Kalayan ieu dina panel kami koordinat anu bakal ditingalikeun.

Sareng upami anu dipikahoyong nyaéta pikeun nempatkeun koordinat khusus, maka kami nyeratna kana panel sareng berlegar kana ikon anu urang pilih «Kamajuan ka koordinat dina bulan Séptember«, Sareng ieu kalayan titik ieu bakal aya dina koordinat anu kapentingan urang.

UTM koordinat google bumi

3. Tempo koordinat UTM

Pikeun terang UTM koordinat titik ieu, urang bakal nunjukkeun daérah rujukan. Upami urang gaduh ragu ku urang tiasa milih salah sahijina, sareng kalayan pilihan «acara wates»Wilayah anu ditanda warna biru ditembongkeun. Bantosan hébat, émut éta Colombia teu ukur ragrag di wewengkon Kalér 17, 18 19 kalér jeung kalér tapi ogé dina sarua tapi dina kidul saprak nagara ieu meuntas ku Ékuador sareng naon ragrag kana genep zona. Mangkana aranjeunna geus diadaptasi sistem sorangan wewengkon éta hirup kirang pajeulit.

Dina hal ieu, urang milih UTM Parabot 18 N na memang, urang tingali yen aya titik urang.

UTM koordinat google bumi

3. Mindahkeun koordinat tina jandela kénca ka katuhu

Sajauh, naon kami geus katempo téh kawas mintonkeun UTM a koordinat dina Google Maps. Tapi urang museurkeun sami koordinat dina koordinat Sistim béda pikeun hal MAGNA-SIRGAS. Kahiji, urang nganggo panah héjo pikeun nandaan yén koordinat sarua dina sisi kenca pikeun pindah ka katuhu. Hal ieu dilakukeun ku salah sahiji klik jeung naon bakal suku kami éta dua sisi nu sarua.

Ayeuna pikeun ngaktipkeun pointer anu leres, kami lakonan sami: Urang hover luhur ikon, sareng milih «Bawa ka kamajuan kana peta«. Upami tumiba ka tempat sanés, urang milarian lokasi deui sareng nunjukkeun «Mindahkeun peta kamajuan keur museur»Sareng cocog ka koordinat«Kamajuan ka koordinat dina bulan Séptember".

Sinyal nu sagala aya alusna, nyaéta yén pointer biru kudu di kopi titik pointer sarua lamun koordinat sistem teh sarua dina duanana. Cai mibanda sababaraha mess, tapi gawéna.

4. Nyaho WGS84 koordinat dina SIRGAS

Kanggo ieu kami robih ti WGS84 ka SIRGAS dina panel anu leres. Terus we mouse kana ikon sareng ucapkeun «Meunang koordinat tina kamajuan«, Maka kéngingkeun koordinat tina titik anu kami parantos aya tapi dina sistem anu sanés. nengetan yén dina lat / lon éta koordinatna sami sareng yén yén SIRGAS didasarkeun kana WGS84.

UTM koordinat google bumi

Tapi lamun néangan naon kajadian di unit UTM, x-koordinat béda 3 sentimeter sarta y-koordinat centimeter sejen. Na ieu téh naha eta bisa ngomong yén duanana sistem anu sarua. Salaku urang ngalih bédana ieu robah di milimeter. Kuring netelakeun yen ieu téh nurutkeun parameter tos Anjeun setel PlexScape Web Services, jarang nanaon jeung kudu ngalaporkeun éta alatan kajadian sababaraha kali saméméh.

UTM koordinat google bumi

5. Nyaho koordinat dina PSAD

Kami tiasa milih sistem sanésna, sareng nyuhunkeun koordinat anu dipulangkeun sareng «Meunang koordinat tina kamajuan«. Pointer henteu kedah ngalih, margi kami dina waktos anu sami, naon anu masihan kami balik nyaéta koordinat dina sistem anu sanés. Dina hal ieu, dina PSAD 1956 titik anu sami gaduh koordinat X = 604210.66 Y = 512981.6.

Bayangkeun, teras, yén naon anu urang hoyong tingali nyaéta koordinat anu sami dina dua sistem (henteu sami), teras urang nyalin koordinat ti kénca ka sisi katuhu teras «Kamajuan ka koordinat dina bulan Séptember»Sareng aya kami. Koordinat anu sami di handap, dina kadua panél, tapi titik biru tumiba ka urang dialihkeun 228 méter di kulon sareng 370 meter ka beulah kidul.

UTM koordinat google bumi

PlexScape alat metot Layanan Web. Abdi kriteria budi. Jeung kuring gé ngobrol ngeunaan jasa lianna, nu sababaraha anu dibayar, kaasup ngarobah sarua ieu ti file kalayan loba titik.

Buka kaca PlexScape Layanan Web

Leuwih jéntré ngeunaan koordinat UTM

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.