Ngahasilkeun bagian cross CivilCAD

Kalayan artikel ieu kami méré nyanghareupan anyar geus tampi situs resmi CivilCADBuyut babaturan gawé ARQCOM papanggih dina wengi 15 taun 20,000 leuwih pamaké di Amérika Latin. Civilcad cross bagian autocad

Dina bagian anyar na «Tutorials» parantos ngalebetkeun karya parantos kalayan léngkah logis kalayan lengkah. Dina hal ieu abdi hoyong ningalikeun conto ti ngawangun bagian cross sapanjang sumbu pusat nganggo CivilCAD.

tutorial ieu diwangun dina opat hambalan:

1. Pangwangunan modél rupa bumi digital. Témbongkeun tutorial

Mimitina hiji bubuka kana format tina titik dijieun, sakumaha dina hal ieu widang gawé bareng informasi dina format di handap ieu:

Jumlah titik, easting, northing, élévasi, jéntré

1 367118.1718 1655897.899 293.47

2 367109.1458 1655903.146 291.81

3 367100.213 1655908.782 294.19

4 367087.469 1655898.508 295.85 pager

5 367077.6998 1655900.653 296.2 pager

Saatos importing titik triangulation pikeun generating model digital dinya dipedar.

Tungtungna gedong contours, nu nunjukkeun di tiap hambalan lapisan mana data keur disimpen dipedar.

Ogé kaasup nu file basis pikeun pamaké pikeun ngamekarkeun éta step by step:

  • PuntosSB.txt dimana titik anu ngandung
  • bagian Transversal (.dwg) nu ngarupakeun gambar ahir
  • data bagian géométri (.sec) ngandung bagian file konfigurasi

Civilcad cross bagian autocad

2. stasiun generating sapanjang sumbu jalan. Témbongkeun tutorial

Dina tahap ieu mangrupa sumbu tina profil, nu stasion dihasilkeun unggal diwangun 10 méter.

pangajaran tutorial mertahankeun hiji logika nu sarupa, ku kituna pamaké bisa coba on sorangan, sakumaha conto:

Keur kitu, urang: CivilCAD > Altimetry> Hub Project> stasiun Tandaan

Sistim nu miwarang kami pikeun milih sumbu, urang maén deukeut tempat stroke nu dimimitian, urang asup mun sangkan méré konfirmasi yen urang satuju ku tata ngaran nu 0 + 00.

Sistim nu lajeng miwarang nu tebih tina bagian ka katuhu jeung kenca. Urang bakal make conto ieu25.00 keur dua sisi.

Sistim nu lajeng miwarang kami sabaraha urang pilih nu stasion:

  • jarak waktuEta hartina dina jarak seragam, misalna unggal 20 méter.
  • jarakEta hartina jarak asal asalan, contona 35.25 méter.
  • usumMun mudahan ngalebetkeun eta dina wujud stasion, sakumaha 0 35.20 +
  • titikMaksudna lamun urang nandaan ku pointer leuwih jalur
  • ahirNutup rutin éta.

Dina hal ieu, urang bakal make parameter munggaran, (Range) sangkan nulis hurup ILajeng urangasup.

Civilcad cross bagian autocad

Dina ahir tahap ieu bagian cross tina rupa bumi alam anu diwangun.

3. Pangwangunan design nangtung Témbongkeun tutorial

Geus di panggung ieu, dina profil nu diwangun dina rarancang bagian saencanna dicokot, nunjukkeun ngagambarkeun kurva nangtung na panyiri poin dipikaresep tina kurva (PCV, PIV, PTV). Ogé beredar.

Civilcad cross bagian autocad

4. bagian desain has. Témbongkeun tutorial

Salaku hambalan panungtungan, tutorial nembongkeun konstruksi tina bagian has luhur tingkat taneuh.

Salaku CivilCAD jalan jeung kaayaan lapisan, map sarta lamping anu diwangun. sajak téh sarupa ...

Deui ka panel aslina, kami ampir siap tarik bagian cross.

The tombol handap ngidinan Anjeun pikeun nyetél sababaraha pilihan tambahan kayaning:

  • solokan. Anjeun tiasa nyetel talang nu lamun anggap we ukur di tungtung tempat aya cut na dimana embankment (eusian lamping). Bisa ogé milih teu solokan dianggap di boh tungtung na dimensi.
  • Skala. Di dieu babandingan nangtung sarta horizontal ka gambar dina unggal bagian diartikeun skala.
  • Pilihan. Di dieu beuki alternatif antara horizontal, grid nangtung na itungan séjénna anu kaluar tina tutorial ieu.

Méméh ngalakukeun kitu, urang bisa ningali kumaha maranéhna bakal béda. Hal ieu dilakukeun ku tombol cek. Di dieu anjeun bisa nempo tiap stasiun jeung gambar anak, pagunungan di inti, motong sarta eusian. Kalawan tombol narima patukang panel utama.

Tur kalawan yen bentang bagian sapanjang propil.

Civilcad cross bagian autocad

Urang muji usaha tina ARQCOM, pasti tutorials ieu baris ngaronjatkeun parabot manajemén pangalaman pamaké nu ngajalankeun kaasup 2013 ngajalankeun on AutoCAD, Bricscad V12 Pro sarta dina poé ZWCAD aya alternatif langkung mirah mun AutoCAD.

http://civilcad.com.mx/tutoriales/

2 balesan pikeun "ngahasilkeun bagian cross CivilCAD"

  1. jeung lamun ngalakukeun sami tapi kalawan bagian cross nu teu boga makuta lebar sami lamun teu bisa jadi variabel

  2. Kuring ngarasa hébat, hatur nuhun kanggo alat design rongkah.
    Gening, hatur nuhun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.