Qgis - Thematizing plot dumasar kana hiji widang konci cadastral

hal:

Kuring boga plot of a munisipalitas, konci konformasi cadastral saperti kieu:

Department, munisipalitas, industri, tegalan. Tata ngaran misalna diwangun salaku gambar: Conto: 0313-0508-00059

gambaran

ngabutuhkeun

kaayaan éta abdi hoyong theming plot dumasar kana string kadua, dimana sektor dijieun (0508). Ku kituna, anjeun bisa boga sipat kalawan warna béda, gumantung kana séktor anu aya dina cadastral dicirikeun konci na.

Solusi nu

Pasti aya cara pikeun ngalakukeun leuwih maju, tapi dina hal ieu, cukup ku ngajelaskeun prinsipna maké theming tina aturan.

Pencét katuhu kana lapisan anu ditémutan, pilih Pasipatan. Teras dina gaya, "Aturan dumasar" dipilih

gambaran

Di dieu aturan anyar ieu dijieun ngagunakeun ungkapan constructor string, abdi milih tina widang na nilai, widang CLAVECATASTRAL, nunjukkeun yén ningali kuring:

Jalma mana ranté nu ngawengku konci cadastral mun 0508 (0313-0508-)

Janten senarna nyaéta «CLAVECATASTRAL» siga '0313-0508-%' Simbol% ​​kitu maka ti saprak eusi henteu masalah.

gambaran

Kuring ngartikeun saloba aturan sakumaha séktor kahayang theming. Salaku bisa ningali, éta geus euweuh perlu ngawangun salaku munggaran, tapi ukur keur nyalin / paste query jeung ngaropéa sektor lapangan. Pikeun unggal diartikeun hiji warna eusian, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

gambaran

Tur jadi hasilna, urang boga peta plot dumasar kana sektor tematizadas lapangan (Parabot atanapi peta anjeun nyauran Kabupaten kriteria ieu).

gambaran

gaya nu bisa disimpen pikeun pamakéan iraha wae.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.