Ngarobah gambar kana vektor

Kanggo sababaraha waktos, tabél kaluaran digitalisasi anu dicitak peta ka ngabasmi, teras sumping scanner, tapi tugas teu ngan dilarapkeun ka peta discan tapi batur anu dirobah jadi gambar atanapi PDF jeung teu boga format vektor.

Prosedur bakal némbongkeun ieu ngagunakeun Microstation Descartes, tapi sami bisa dipigawé sagala program séjénna: Autodesk Raster Desain (Baheulana CAD Overlay) ArcScan, GIS manifold (Pakakas Usaha), I inget yen keur lila kuring tumaros kalawan Corel Draw.

1. gambar

Aya sababaraha faktor anu pangaruh vectorization mungkin tanpa headaches minor. Ieu format gambar, PNG atanapi tiff bakal masihan hasil hadé, bari jpg hiji ampir teu mungkin; ogé pangaruh resolusi nu ieu diékspor, saolah-olah ieu dikonvérsi tina modul percetakan atanapi ékspor ilaharna geus skala a pakait jeung ukuran kertas, nu gede ukuran kertas Anjeun bisa nyangka resolusi hadé atawa sahenteuna hadé kaayaan ti layar print basajan.

Vektor peta scanning

Conto Abdi gé nganggo nyaéta peta cadastral 1: 1,000 yén ieu diékspor ti Microstation modul percetakan, a 24 "x36" lambar tiff.

2. georeferencing

Hiji peta kawas ieu téh gampang pikeun digeotag, éta boga koordinat di margin nu. Kuring geus digambar dina titik maké paréntah "titik tempat"Jeung nuliskeun keyin koordinat dina formulir "XY = coordenadaX, coordenadaY"Maranéhanana anu titik dina bulao dina gambar di handap ieu.

Lajeng mah disebut gambar rujukan, nempatkeun eta rada kaluar tina eta titik. Sanggeus Kuring geus disimpen dina titik anu sarua dina warna nu beda, nu garis héjo intersecting ku salawasna ngagunakeun hiji ketebalan exaggerated janten katingali. Sarta pamustunganana ngagunakeun "édit, Lungsi" ti manajer raster, Kuring geus dilarapkeun ti opat titik kontrol ditémbongkeun saperti dina gambar di. Vectorized kiwari kudu bisa skala.

Vektor peta scanning

Sanajan Microstation V8i ngarojong nelepon hiji file PDF jadi hiji gambar na ieu tiasa georeferenciarse kalawan prosedur luhur, prosés vectorization henteu nerapkeun sabab merlukeun anjeun boga aksés nulis. Bakal butuh pikeun muka eta, sarta simpen salaku hiji gambar (klik katuhu, simpen salaku...).

3. vectorization

Vektor peta scanningKuring keur ngagunakeun Microstation Descartes V8i. Bari kieu jalan sami sareng versi saméméhna.

Descartes ngaktipkeun parabot. Vektor peta scanningJang ngalampahkeun kami ieu "parabot, raster, raster édit discards"Jeung nu deploys kami hiji bar nu ngandung pakakas dasar pikeun ngolah gambar.

Hayu urang ngalakukeun nu latihan di 15 apal kana ngajelaskeun scrawl mun ngalakukeun:

Pilih topéng. Ikon kahiji ngidinan Anjeun pikeun nyieun masker dumasar kana kriteria dina hal ieu kuring moal nganggo kelir, nu nunjukkeun yén kahayang pikeun nambahkeun éta topéng jeruk. Anjeun kudu kaanggo garis puseur, sarta pilih hiji pigura di wewengkon éta warna nu Sigana datar. Pikeun nyetel warna nu janten ditampilkeun topeng, éta dipigawé ku "dialog topeng Warna"Dina hal mah milih héjo. Anjeun oge bisa nyieun sababaraha masker sarta simpen setélan format .msk

Vektor peta scanning

Langsung dipilih di mask robah warna dituduhkeun (héjo). Anjeun oge bisa nambahkeun leuwih kelir kana topeng sarua, atawa mundur aranjeunna.

Vektor peta scanningbunderan vectorized. Urang baris ngawangun bunderan nu katingali dina panomeran tina apel, pikeun pamundut ieu dina urang lajeng ngan noel garis unggal tina bunderan. Super tunggal, kuring dipake hiji warna magénta sarta isu visual ketebalan kacukupan. Anjeun kudu nangtukeun rubak garis maksimum, anu dipigawé ku cara ngukur jarak anu ngaleuwihan ti rubak garis dina gambar. Pikeun ngadalikeun hadé téh bejakeun cocok Anjeun buka mupus gambar vectorized.

Standardisasi. Pikeun nyegah langkung hucu dijieun kusabab kuring pixelated, A faktor normalisasi ieu ditugaskeun. Contona mangrupa non-baku, tingal kumaha aplikasi nu garis anu kapangaruhan ku pixelated.

Vektor peta scanning

wates Vectorized topology. Ayeuna abdi hoyong digitize wates, upami dipidamel misah masker pikeun meungpeuk wates moal bakal boga masalah nu meresihan titik topological wates internal. Ka ieu kuring nambah topeng jeruk na warna hideung, teras tutul vektor nyalira. sinyal nyaeta sakabeh ditempatkeun dina Warna topéng, teras ngan toél ngagunakeun "ngarobah garis"

Vektor peta scanning

Basajan, éta geus. Ningali jéntré enlarged, tempat ngumpulna geus dipikawanoh ngajaga hucu kabeneran topological, titik bisa disimpen salaku file ofrmato .nod. Anjeun tiasa milih ti robah warna atawa tingkat lamun erek naon geus I dipigawé pikeun misahkeun ujung apal sipat malah gawé bareng masker tunggal.

Ngarobah téks. Keur kitu aya parabot lianna nu ngidinan Anjeun pikeun milih téks horizontal, diputer, sababaraha, antara séjén migunakeun OCR. Aya anu sarua nyaéta pikeun ngarobah blok (sél).

Vektor peta scanning

Vektor peta scanning vektor pilihan séjén. Saatos nerapkeun mask, tugas nu bisa dilarapkeun téh:

4. Ngarobah garis individual
5. Ngarobah hiji sakabéh aréa dina gambar dipiguraan
6. Ngarobah sakabeh objek nyambung dina peta
7. Ngawangun garis kontur (kontur) merlukeun mahluk dina 3D file siki.
8. ngawangun bunderan
9. Ngajarkeun vektor, ieu téh keur ranté nu gaduh loba teuing bagéan garis

katalitian. Kuring diukur jarak ti hareup jumlah sipat 2, sarta geus dibikeun kuring méter 28.9611, anu aslina éta 29.00, vectorizarlo walk bakal geus dibikeun sami tapi laun, digitalisasi tabel bakal geus goréng. Dina precision ieu sababaraha faktor kedah diperhatoskeun, kayaning calida
d scanning, upami lambar nu teu impaired, skala peta, kualitas pixelated sarta hususna georeferencing of subsection 2 tina pos ieu.

vectorization masif.

Mun hiji gambar boga dua kelir, atawa anjeun gaduh sababaraha rurusuhan nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun vectorization masif, najan ieu kedah nyandak sababaraha aspék kana rekening:

  • Mun peta ngandung ukur wates, tés standarisasi sakali dilakukeun bisa dipigawé saukur.
  • Mun peta boga teks, éta pangalusna keur mimiti ngarobah aranjeunna, teras ku parabot beberesih dipiceun kaleuwihan gambar kotor
  • Mun scanning dina warna, kalawan hiji scan ditarima, kawas 1 peta lambar: 50,000, Anjeun tiasa ngalakukeun warna, jeung nyieun masker jeung ngaran mangpaat (garis kontur, wangunan, jalan, grid, jsb) dina raraga nerapkeun eta kitu gambar béda seragam.
  • Nalika eta boga cadar kontinyu, nyaéta leuwih hade duanana panggero, sangkan mungkin pangaluyuan nu spliced ​​na vectorize ngabogaan cadar dipilih béda.
  • Éta sasaena mun monitoring saterusna, utamana dina sendi na area closeness agung garis.

Hiji Balesan to "Convert Gambar jeung véktor"

  1. ta mudahan gawéna ogé kalayan kuring sabab lamun 8.5 serius pohara penting.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.