Microstation CONNECT Edition - Urang kedah adaptasi kana antarbeungeut énggal

Dina édisi CONNECT of Microstation, diluncurkeun dina 2015 sareng dipungkas dina 2016, Microstation ngarobih antarbeungeut menu sisi na ngalangkungan kotak ménu luhur sapertos Microsoft Office. Kami terang yén parobihan ieu nyandak akibatna ti pangguna anu terang dimana mendakan tombol-tombolna, sakumaha anu kajantenan pikeun pangguna AutoCAD di 2009, sanaos numutkeun naon anu parantos ditingali dina acara presentasi, upami aya hal anu Bentley parantos asep Sistem mangrupikeun stratégi na pikeun ngahijikeun parobihan sacara bertahap sareng tahan salami waktos anu lami.

Urang tiasa émut kasus file DGN anu bieu ngalaman tilu perobihan dina 36 taun. Intergraph's 16-bit IGDS awal ti 1980 dugi ka DGN V7 1987 32-bit muncul, DGN V8 anu dilaksanakeun di 2001 nalika janten 64-bit, anu parantos aya salami 15 taun.

Di tingkat perobahan nu penting (tanpa angkat rinci ti taun 35) tina platform paripolahna kira unggal tujuh taun, tiasa diinget ti Microstation 95, Microstation V8 di 2001, Microstation V8i di 2008 ayeuna urang gaduh édisi Microstation CONNECT anu dijalankeun dina 2015 sarta sagemblengna terpadu di 2016 ieu numutkeun kana aranjeunna geus ditémbongkeun di Konférénsi London.

pita-microstation

Pikeun ayeuna mah resep sasuai ka parobahan panganteur, anu parantos ngajantenkeun kuring rada kaget dina tetempoan kahiji; sanajan transformasi V8i to Connect seueur, panyorot adaptasi tina garis béda dina Geo-Teknik dina konteks BIM Infrastruktur, ngiringan tilu produk utama na: Desain (Microstation), Manajemén (ProjectWise) sareng Life Cycle (AssetWise) sarta hususna ngalirkeun model lisénsi di handapeun konsép Software minangka Service.

Deukeutan Bentley sareng Microsoft

Microsoft panginten sanés janten panémbong antar muka éta sareng Pita, sanaos jalma-jalma ngaitkeun éta nyarios "Microsoft Office 2010 style" sahingga éta kumaha janten populér dugi ka seueur alat-alat ayeuna gaduh interface fungsi ku cara éta. Janten deukeutna Microsoft ka Bentley nembé ngagaduhan pangaruh. Tapi kanyataan yén kuring parantos ningali Microsoft sareng awan inti na, HoloLens na, tampilan gitante permukaan na sareng presentasi émosional na dina Konférénsi Prasarana ti saprak taun ka tukang, dina persépsi geofumér konspiratorial kuring, nalika Bentley umum di taun anu sanés Microsoft bakal hoyong langkung seueur tibatan ngan ukur ngajual lisénsi ProjectWise dina awan Azure. Ieu kumaha jalanna, sanaos ku mistik CEO anu parantos mikir pisan supaya impian hirupna henteu maot; sareng ieu dibuktikeun ku ningali Trimble, Topcon sareng Siemens kalayan hubungan kompleméntér anu ngalangkungan pendekatan tradisional.

Naon kauntungan dina pita Microstation

Jujur, Bentley sok nolak gaduh antar muka anu mirip sareng trend anu sanés, janten menu vertikal sateuacan V8 janten menu sisi dina V8i, kalayan langkung seueur fasilitas pikeun ngaksés alat dumasar ruang kerja. Tapi éta kagok pikeun milarian kancing pikeun pemula, janten Top Ribon anu bertema mangrupikeun parobihan anu ngabantosan, nunjukkeun yén logika windows tunggal anu nuturkeun aliran paréntah henteu robih. Tungtungna, modalitas ménu ieu parantos kasohor pisan yén sahenteuna pangguna henteu kedah dididik deui.

ecplorer-microstation-connectÉta ogé penting yén seueur hal ngeunaan pilihan workspace disumputkeun di dinya, ayeuna aranjeunna tiasa ditingali ku cara anu langkung ramah dina ménu mimiti. Sareng pamustunganana, penting pikeun ditaksir yén ménu moal janten deui has platform anu sateuacan parobihan ukuran layar kanggo waktos anu lami aranjeunna janten masalah.

Janten, anu urang di luhur nyaéta mangrupikeun bagian workflow, Gebasan aksés gancang, tab Ribon, sareng kotak panyilar nu diaktipkeun ku F4, anu pangalusna hilap pikeun muka konci éta.

Sugan ieu ngamungkinkeun para pangguna pikeun leres-leres ngamangpaatkeun alat anu aya di ditu. Sahenteuna sigana kuring yén aranjeunna parantos masihan langkung seueur fungsionalitas pikeun ménu "Explorer", anu seueur hal sapertos gaya garis, téks, ukuran sareng objék anu teras-terasan dikokolakeun, tapi anu, ti sadaya penampilan, terus teu dipalire. Aranjeunna parantos ngalaksanakeun hal-hal alit anu kapaké, sapertos gampangna ngahasilkeun tautan antara lambaran peta (layouts) kalayan sered sareng leupaskeun saderhana, anu tiasa dilakukeun henteu ngan ukur ku obyék internal gambar tapi ku file éksternal sapertos gambar atanapi dokumén kantor (kecap, unggul sareng powerpoint).

Éta pikaresepeun nalika nanganan lambaran éta aranjeunna parantos nambihan pilihan pikeun ngahasilkeun tabel dinamis pikeun sadaya rencana anu kalebet dina proyék, anu tiasa ditempatkeun salaku rencana indéks kalayan hyperlink pikeun sadaya pandangan ieu, indéks peta atanapi indéks konseptual. . Nya kitu ogé, lebetkeun tabel dina dgn, excel atanapi csv anu aya hubunganana sareng objék dina gambar, kalebet panjang atanapi daérah pikeun diintegrasikeun kana jumlah karya sareng anggaran. Kuring salawasna mendakan hal ieu henteu ngabantosan, tapi kuring tiasa robih pipikiran ayeuna yén mungkin nyambung ka proyék-proyék ngalangkungan Bentley Cloud Services.

Pikeun pamaké panarjamah aya salawasna pilihan pikeun ngangkat menu ngambang di pelosok blok menu; tambahan aya trik keur navigasi keyboard sareng kustomisasi fungsi.

Éta ogé parantos ditambah kana browser, fungsionalitas langkung ageung kana sifat-sifat anu disebut "barang", sareng objék anu tiasa dilabélan, sapertos "kolom", "balok" "rod 1 / 4", jsb, anu ngamungkinkeun milarian tina sagala objék tina jinis spésifik atanapi sipat géométikna.

Setélan-microstation-nyambung

Sareng nalika éta dilakukeun ku Office, dina pilihan "file", anjeun tiasa ningali fungsi normal pikeun muka, nyimpen, ngirim, jst. Tapi ogé aksés kana sipat ruang gawé anu ngan ukur spesialis anu terang kumaha mendakan; ayeuna ku seueur pilihan manajemén sapertos penempatan sapuan sareng variabel.

Kaca wilujeng sumping

Nalika program dibuka, interface sareng conto, tutorial video sareng tautan kana berita nembongan. Anjeun tiasa muka file conto ti dieu, atanapi muka file khusus; sami nalika file damel ditutup, panganteur na tiasa dikembalikan. … Tapi dimana kuring ningali ieu nganggo antarmuka hideung? XD.

wilujeng sumping-microstation-v8-connect

Kaca wilujeng sumping ieu disambungkeun kana server latihan Bentley Learn nunjukkeun tingkat pangalaman, hiji pilihan hébat pikeun diajar; Salaku tambahan, sambungan RSS ngamungkinkeun Bentley pikeun ngajaga pamaké apdet kalayan aparat resmi, sareng aya di bagean handap, akses ka rekening jaringan sosial sareng Bentley Community.

Saha anu terang istilah Patokan sareng alat anu sanés di pasar bakal ningali yén parobihan ieu henteu sakabéhna inovatif. Nanging, kuring kedah ngaku yén hiji hal anu dilakukeun ku Bentley pikeun mastikeun yén platform karasa gancang pisan, nganggo langkung mémori sareng ... najan kuring ngritik boh Pita AutoCAD 2009, Kuring kedah ngaku yen ayeuna Microstation sigana kirang aneh.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.