Krisis di Honduras ... terus

Jalma anu ngarambat, tinggal dimana aranjeunna, bandara tutup, anak kuring bahagia sabab anjeunna moal gaduh ujian-Na. Dewirat jam dina waktos séhat di 24, henteu bisnis, teu dianggo, teu solusi.

16896 Sesa, ngan kontinuitas sakaligus sarua nu ekstrim, unggal dintenna polarisasi langkung ... ampir tilu bulan tina narik na. Bahaya nyarios hal éta, sabab tatangga anu tiasa di sisi sejen tur pikasieuneun pikeun megatkeun hubungan sapanjang hirup sareng émosi ikhlas. Hal panggampangna nyaéta pikir yén Zelaya atanapi Micheletti (salasahijina dua) nyaéta penjahat tina sadayana; jalma sapertos anu kitu, pikiran urang miheulaan urang kana sederhana ngaluarkeun masalah rumit sarta otak mempermudah teka ku ngabangking jalma, grup leutik, tanggal, konjuncture atanapi partéy pulitik.

Nalika ngadamel bacaan ngeunaan taun 50 anu terakhir, urang sadayana sadar yen révolusi penting pisan pikeun ngadamel precedents sareng jieun perobahan nu penting.16908 Beta nyeri mun ngaliwat krisis tampa nyiptakeun akar kanggo perobahan nu peryogi (sabab aya) sateuacan hutang sosial anu henteu tiasa disumputkeun, adat-pernici tina politikus biasa ngalakonan naon anu hoyong, visions pangwangunan kawates anu kawates partisipatif sarta gap antara kanyataan jeung naon maranéhna ngajual kami canned. Pikeun jieun perobahan-peryogi anjeun kedah nyerat, pikir, ngajukeun, ngimpi ... henteu ukur ngagétkeun kakuatan anu beureum dina beungeut anjeun atanapi kaos bodas (di luar). Panyimpenan kasebut dileungitkeun kana naon waé Wikipedia nyebutkeun, gampangna kakonci, tapi teu kitu sanggup nyandak kana kontéks tanpa bias.

Kaayaan kacambekan ... Panyiaranan béda ti kamungkinan, ti sudut pandang formal, yén kamungkinan nyertakeun pernyataan atanapi dalil anu merta leres sakumaha ogé sababaraha palsu merta, sanaos kami henteu tiasa nyebutkeun yén dalil mah tiasa kontingen upami leres "leres".

Urang tiasa tonggah tombol 105, kalayan karapihan anu parantos kami henteu kaleungitan dina kbps 125 sarta yakin yén "aranjeunna" kedah ngajawab masalahna sanés. Tapi urang oge manusa dina nagara injeuman, kami ngagaduhan sadulur sareng babaturan-jalma anu sanés, kokok ngarésok kastén sareng batur, sanés kalayan miceun tank bangkong cai; duanana, sadar tanggung jawab manehanana sareng dmana. Weta pisan sababna naha urang henteu tiasa ngeureunkeun perasaan, sabab jero urang anu sadulur sarta kaayaan ngajantenkeun urang ngabéla pikiran anu kalebang ku tangent dina momen anu kami henteu terang.

A-supporter-of-nu-dipiceun-001

Tapi ogé, urang ngaharepkeun henteu ngarugikeun urang perdana perang sipil 12 sanés di meanders Walungan Araute, yén urang henteu kedah leungit anggota kulawarga sareng anu sakaligus jeung sadaya ... anak jadah Satuju.

Sanggeus ieu, kami bakal ngahargaan rohangan anu krisis ieu masihan urang pikeun ngusulkeun, sareng upami tiasa ngiringan sésa neural anu akal pikiran, ngawangun hasil anu konsisten kana kabutuhan anu henteu tiasa disumputkeun tina saloba noise. Urang ogé bakal ngahargaan yén sababaraha urang lengkah kumisan sareng ngantep jalma anu nungguan tempat pikeun nyambung damel ... sareng tangtosna, abdi miharep kaara ngabéréskeun barbecue sareng tatangga kuring dina dinten kamari.

Ieu mangrupikeun kahirupan, utopian salaku ayat pamungkas, nyata sakumaha anu kahiji sareng seru sakumaha pangintenna mah mencét tombol "nyebarkeun" ... ngan 4 menit sateuacan daya indit kaluar.

6 Balesan pikeun "Krisisna di Honduras ... terus"

  1. Sahingga abdi pikir micheletti mangrupakeun runtah sareng kakuatanana henteu sasuai, teu matak na pihakna henteu ngantep presiden sah Honduras salse waktosna, ulah antosan nyadar yén anjeunna badé jalma-jalma anu ngarojong Manuel Zelaya sarta ngagampangkeunna hésé.

  2. Kiwari éta kaayaan di Honduras beuki parah, kuring ngarasa kuring henteu nganggur nganyatakeun pamadegan ngeunaan acara ieu pisan serius.

    1) Awal: Nyabut presiden karaton pamaréntahan dina piyama sareng nyandak anjeunna ku helikopter ka Kosta Rika (lamun kuring inget bener-bener) nyaéta, dina pendapat abdi, kudéta d'état di dieu sareng di Cochinchina. Yén lamun éta leres atanapi salah, kuring ninggalkeun eta kumisan, henteu sabab kuring teu boga pamadegan ngeunaan eta; tapi henteu ngalih deui cai ti laut melang ieu anu dipulilingan kami.

    2) Kaayaanan dijieun: Aya dua sisi konflik sareng konfrontasi maranéhna beuki kasar jadi Perang Sipil; Istilah pikasieuneun pikeun naon eta mawa: maot sareng karuksakan.

    3) Anu tiasa kajantenan: Dua hal kagum kuring: Mimiti anu Micheleti nyauran Brazil sareng ngancam asup kedutaannya, terang yén sikap ieu sapertos serangan sareng / atanapi pernyataan "perang." Kadua, yén ayeuna "Mel" Zelaya nyauran para pengikut na pikeun "karasa pamungkas" kalayan henteu tanggung jawab mutlak sareng terang yén pertumpahan getih bakal langkung ageung.

    COLOPHON
    Kalayan G !, naon anu anjeun sebut "bangsat" kalayan sagala harta moal satuju, mung kusabab kelas politik leungit UNDERSTANDING. Aranjeunna tiasa langkung cita-cita na kapentingan. Sareng neuteup yén kateusaruaan, kamiskinan, marginalisasi wujud. Tapi jalma anu ngangkat mertahankeun kateusaruaan sareng ngalakukeun sagala rupa panyalahgunaan. Ngan sakumaha aranjeunna komitmen ku anu percaya aranjeunna Démokrat sareng ngantepkeun anjeun terang naon anu "Illuminatis" aranjeunna nyarioskeun naon anu anjeun kedah laksanakeun.
    Sareng patuh ka barudak ... kuring yakin sareng kuring bakal sok percaya yén ku ngajelaskeun pentingna nilai moral, kajujuran sareng naon anu kami nyarioskeun di dieu Kesopanan, dunya masih tiasa ngagaduhan kasempetan pikeun anu sadayana jalma anu hadé bakal salawasna ngimpi .
    Tungtungna, kuring ngantunkeun anjeun sareng ayat-ayat Leon Gieco anu gumbira ngiringan anu "hideung" Mercedes Sosa:
    Abdi ngan ukur ménta Alloh
    mungkin perang teu acuh ka abdi,
    Ta monster badag sareng stomps
    sagala Innocence goréng tina jalma.

    Salam ti Peru
    Nancy

  3. ka jalma-jalma anu aub dina demonstrasi di Honduras anu mawa murangkalih sareng anu nyandak budak umur atanapi sepuh anu teu tiasa ngaji di ditu, aranjeunna bakal ngalakukeun hiji hal anu aranjeunna milari hiji hal anu lumangsung sahingga ngorbankeun budak éta kakawasaan. Deui, kriminal anu ngalanggar konstitusi politik Honduras, nalika anjeunna mangrupikeun Zelaya anu munggaran anu kedah hormat anu dipiharep tina penjahat sanés. tapi sakumaha korupna ngadukung koruptor ieu sareng ieu dirojong ku fidel chavez insulsa sareng perusahaan sanésna ti kidul.
    ucapan salamet ka pamaréntah Honduran rahayat Salvadoran
    nolak sareng tarung pikeun nagara demokratis sareng non-diktator kawas éta tina fidel chavez na compañia.

  4. Kuring gabung naon anu dinyatakeun Gerardo, yén murangkalih henteu "terangkeun" cara-cara pikeun ngabéréskeun konflik ... sareng ogé yén anjeun nyarios jalma anu henteu nyumbang atanapi "ngabantosan" indit, yén masarakat éta sorangan tiasa mutuskeun, yén parobihan diciptakeun ayeuna yén aya ruang kapaksa sareng anjeun sareng masarakat anu ngurilingan anjeun tiasa teras ngirimkeun, damel, dibagikeun sareng tatangga, kulawarga sareng sadaya jalma anu maca anjeun ti sakumna dunya ...

    Salam ti Iberia ...

  5. Deui ... kuring nganyatakeun sami sareng anu pamungkas kalina, abdi miharep barudak teu ningali atanapi ngadangu kekerasan ngarah pernah pikir nya éta métode parobahan, pikeun ngalereskeun hal, anu biasana pikir déwasa déwasa.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.