Honduras: Balik deui kana krisis, perang sipil deui pilihan

jeung ngajadikeun loba poé kuring teu nulis on masalah ieu, tapi kajadian anu lumangsung minggu kamari jeung consultations babaturan alus nu awas jandela ieu Kuring geus intimated, éta lamun kuring boga hal ngomong lajeng yén média internasional geus dibawa leaks anyar.

Ku kituna kuring nyokot nikmat "Kafé de Colinas" lalampahan panungtungan ka ngaganggu rada tema AutoCAD 2012 nu ngagaduhan kuring guligah, dugi aranjeunna ningali yén Bentley intends kalawan tiiseun aneh sarta pasti baris ditungtungan ku a puff badag pikeun 2011 ti mana ngan kuring boga sababaraha asumsi dina format touch.

Honduras-protes

Perang Tiis, saeutik pisan geus robah di 40 taun.

Kuring sumping ka Honduras kusabab perang sipil nu nyandak 12 taun sarta hargana leuwih ti 75,000 maotna, kaasup sababaraha belasan baraya caket abdi. Kuring geus di isthmus tilu puluh taun, sarta naon Kuring geus katempo dina dua atah panungtungan kuring dibawa kenangan ngeunaan naon atuh ngalaman lamun ngan ieu diajar siklus sakola munggaran abdi. Maranéhanana éta kali nalika jeruk teh dicium pamupus Scented amis lamun mesin bolsón Singer dijieun ku indung kuring, ku ngaran abdi ditulis dina indelible handap sami nu ieu dipaké pikeun nandaan titimangsa pikeun jadi endog dibuka ieu dimuat chompipe- cross-héjo lombang jaket dina deui pemanasan bener ngahubungan jeung tortillas jagong masih haneut deui inflated nu scapula comal.

Perang Tiis di konteks ieu téh rada sarupa, éta teu innovated ciri ngembangkeun nanaon, jeung variasi nu kiwari tinimbang staining dinding beureum tur nyetel radio clandestine dina jangkung leuweung, mangrupa poto dispersed tagged on jaringan sosial sarta geus radio jeung televisi jelas pasti. Katuhu terus mertahankeun gagantel pikeun kapentingan pribadi maranéhanana jeung pamaréntah gumantung ka palliatives nu teu mayar di modernisasi tina kaayaan, turunna ti patronage pulitik jeung masalah sajarah ku nyerang inspirasi tina gagasan kréatif jeung visioner.

Honduras /

Eta tetep fenomena dual, nu aya ukur dua tungtung, hiji jahat na jahat sejen. Taktik tipu daya jeung kaleuleuwihan anu dijaga dina hiji waktu jalma (loba) boga aksés ka média gampang, sarta dimana anjeun bisa ngabuktikeun yén perenahna di katuhu téh salaku atra sakumaha pamadegan dina kénca; naon kajadian éta media marketing kiwari manages a beurat kerja tingkat tinggi, dipingpin ku strategists anu neuleuman consciousnesses fenomena cascade meuli ti titik lemah unggal kulawarga, grup atawa kelas; paduli ti Jawa Tengah anu bisa dipaké.

kaayaan logistik tilu puluh taun nu rada béda, tapi aranjeunna tetep relatif: dina wayah éta, ti Éropa barat bisa datangna angka salah sahiji pakarang. Maranéhanana lampu nu tunggang gunung diturunkeun gunung ti wates Honduran, sapeuting kuring terang éta beasts jahat sarat kalayan pakarang katutupan jukut keur grazing. Sakali dibawa terang teh pakarang mesin Rusia, ieu perlu sakumaha rifles moro, daggers butchering na implements pertanian anu sempet nyita nu tani akibatna aranjeunna dilebur ka rancang numput cacera euweuh. Tilu taun nya cukup keur sakabéh kalér Él Salvador arming na sustained leuwih dua belas taun wewengkon pagunungan di kaayaan "pulih wewengkon".

Dinten, euweuh kuantitas sapertos pakarang handapeun segel Kénca, Kuba bisa euweuh alungan dina ngabalukarkeun sarta Venezuela misalna boga kabuka tanpa ngawatesan kana ngalakukeun kamiskinan kitu dibuktikeun pamikiran ngeunaan pamimpin na. Tapi trafficking ubar na kajahatan diatur kudu Kamampuh gede ti naon bisa nyieun tentara beuki loba decimated ku kertas goréng jeung discrediting pakarang pintonan-Na. alesan disebutkeun lila pisan peran kajahatan diatur sarta trafficking ubar anu preponderant pikeun perang sipil, maranéhna bakal ngalakukeun lamun aya hiji incentive pikeun kapentingan temporal maranéhna unik: kakuatan jeung duit. ogé pohara béda dina peran poténsi Amérika Serikat, anu dina wayah éta bisa nunda babarengan hiji counter-revolusi di lampu poé, Anjeun moal bisa ngalakukeun dina internasional duanana sacara politis jeung ékonomis rapuh kiwari, ieu kamampuhan respon turunna tina tentara sateuacan perang dina istilah sarua, di nagara mana topografi dominan nyarupaan wewengkon mana nu guerrillas meunang perangna di Él Salvador, sanggeus dipaksa kana nyumputkeun tur mundur sanggeus karasa panggero tungtung 1981.

Ieu oge rada kawas meuli eling strategi, boro béda dina pangaruh éksternal sarta peran ti kelas pamikiran. Dina taun abdi, advisers Cuban éta telat; Anjeunna ngalaman sown hatred perlu di sekutu pangalusna (populasi); jalma kalawan warisan maranéhanana diwangun kusabab usaha maranéhanana anu kapangaruhan, urang nempo goréng yén sapi bapa ditelasan kalawan bedil na dipancung di publik di tukeran keur hirup, palawija maranéhanana anu nyangkut ngan keur urutan revolusi. lampah ieu dina desa leutik, dimana sadaya jelema weruh anu disastrously négatip, leuwih ti mangaruhan warisan diwangun dina sababaraha taun, dijieun jalma hina leungit hak husus maranéhna sempet ngarasakeun pikeun taun, mawa susu, whey, jagong jeung obat haratis. Ieu jeung hal langkung dahsyat séjén ngabalukarkeun jalma batubara, ka extent yen padumukan misalna dina peta statistik wungkul pikeun tujuan sajarah, jalma pernah balik.

Aranjeunna ngahontal advisers Cuban, sarta ngawartoskeun aranjeunna maranéhanana éta salah dina hiber sarta ngabalukarkeun tampikan ti populasi nétral, ieu telat.

Ieu teh mangrupakeun taktik umum di unaccustomed pikeun ngatur jalma, sow karya hatred, tapi teu sustainable. masalah kudu diserang, teu jalma. Kateusaruaan, korupsi, kurangna struktur partisipatif anu masalah dirasakeun, tapi pikeun ngahontal éta kudu ngerjakeun teu dumasar kana strategi hatred lantaran teu sadaya jelema anu ngabogaan mobil, imah, tegalan atawa usaha anu ngaruksak atawa oligarchs.

Perang Tiis éta pisan kawas lalaki tanpa kreativitas, boh di leungeun kénca sarta katuhu.

Perang sipil ampir dilawan.
Ampir 10 taun ngarugikeun kénca Salvadoran, mun gabung pasukan sarta ngabentuk hareup tunggal keur ngagambarkeun kapentingan kolektif. The Farabundo ngarti diwangun tina tatu, betrayals, kasalahan barudak jeung rojongan internasional. Dina kasus Honduras, ngan dua taun geus cukup pikeun handap kudéta strategi anu nuju Ngahijikeun Tatar gaya ayeuna Encause leftist, pangaruh internasional tebih outweighs tingkat ideologi jeung logistik loba hal anu ampir teu perlu .

Strategi tiasa dianggo, dumasar kabutuhan nyata populasi nu sacara umum sugema jeung adat ti kelas politik jeung pergaulan na kalawan kakuatan ékonomi, jeung tingkatan tampikan nu kumaha ogé alus meureun nya hiji inisiatif, hésé yakin yén nu nuju teu lakukeun balik move goréng. Lamun tingkat ieu ngahontal disrepute jeung pesimis, jalan flattens keur konflik a. Sanajan lalawanan nu lacks malah ngarambat dina debugging kapamimpinan anjeun, nyieun kasalahan jeung kakurangan betrayals mun solidify tungtunan na jadi jauh rada leuwih folkloric ti strategis.

Tapi tungtungna, éta bisa sustained. Bari teu tunduk kana sora rahayat prematurely jeung gagasan struktur dilahirkeun dina kontéks lokal, nu teu sigana yearning pikeun kali sejenna (anu teu acan) jeung nagara sejen (anu euweuh aya). Nu dumasar kana pangwangunan leaderships anyar, kalawan integrasi sosial jeung kontribusina profésional (aya) masalah dina praktekna nu mungkin pikeun ngajawab dina istilah sedeng. Teu forgetting gagasan fungsi, sarta mangpaatkeun situasi of hatred buta, ngampar na exaggerations barudak nu teu diperlukeun keur ngayakinkeun babaturan deukeut pangalusna maranéhanana (populasi)

krisis Honduras

Cara eta, butuh 6 taun nalangsara di polos teh. Tapi harita, aya mungkin dihontal titik strategis di pamaréntah, militer jeung gear sosial; teu kudu buka ngajawab di tingkat présidén. Lajeng ngamajukeun hiji konstituén anyar atawa mawa calon kanggo layar kapersidenan bisa meunang perangna.

Samentara éta, pikeun ngahontal tahap éta, ulah aya atanapi contraatacarlo ... perang Sipil mangrupa pilihan.

Éta worthwhile?
No Teu pisan Kuring mikaresep remembering sapoe eta dina koran Honduran nempo awak piled leuwih jalma 30 dina koridor dina kenangan abdi remembraba geus digambar kalawan kapur tulis jeung nyieun gelembung nyiduh polos jeung sungut sarua kana ipis semén. Loba kurang geus datangna dua belas taun sanggeusna, jeung ningali tangkal tilu puluh senti diaméterna di pakarangan dimana kuring diajar tari spin, enchute kalawan cashews jeung aing mun kutub, bari di tungtung séjén cousins ​​abdi nyanyi kabayang kaulinan I terrorizing ... Dona Ana teu di dieu, éta di Vergel Anjeun...

Tapi lamun hutang sosial sarta malpractice dina penanganan tekanan dipanaskeun cooker pamarentah, perang sipil bisa jadi jahat perlu. Bentrok anu produktif pisan tingkatan kulawarga, politik, ekonomi, jeung level imbalances na solidify pasatujuan. Wars henteu, tapi sigana eta Honduras, waktu geus datang. Pikeun loba usaha dijieun, makeup istilah pondok moal ngarobah hasil nu (pikeun ayeuna) teu bisa nulungan jelema nu aya di sisi nétral, moal sabab urang kakurangan kriteria jelas, tapi kusabab urang resep ngarasakeun eta hal anu nyugemakeun kami hirup unggal isuk jeung urang dianggo sacara gembleng beurang bagian peuting. Ku bentrok perlu kami geus leungit kali alus, sangkan anu dedicated ka usaha dumasar kana disiplin urang, senang jeung naon we kahontal tanpa skenario fanciful ngimpi, upami hiji poé némpél kami nyandak pakarang, urang bakal, upami kalam, leuwih hadé, duanana deal.

Ogé bagian hade neutrals yakin yén kapamimpinan anyar, pikeun ngahanca gagasan hébat nu aya-kenca atawa ka katuhu pikeun dilaksanakeun kalawan pikiran kabuka, paling dumasar kana amalan pangalusna nu bisa diterapkeun dina poéna manner partisipatif tanpa perang, diakomodir kontéks; komik sugan pikeun ngahontal dimungkinkeun lamun perang alus nyaeta prihatin.

Kami optimistis, anu sahenteuna urang nyangka yen urang méakkeun 7 taun hareup dina mejengue ieu, sarta pamustunganana kapamingpinan duanana pasukan pasatujuan ulah ninggalkeun hal sami ... atanapi goréng.


PD. Kuring sanajan Melancholy tina pos jeung kesederhanaan ironis retorika abdi, Aku rupa. Hatur nuhun pikeun kahayang alus Anjeun.

4 balesan pikeun "Honduras: Balik deui kana krisis, perang sipil deui pilihan"

  1. Taya deui portemonos perang jangjang Sedengkeun pazz

  2. N Hello!
    Hatur nuhun pikeun kecap anjeun, sareng hatur nuhun ogé pikeun pangrojong anjeun dina egeomate. Ieu nunjukkeun yén urang jauh tina blok blok Spanyol anu ngagaduhan cita-cita umum.

  3. Dear Don G!, Kuring ngarasa hiji saeutik embarrassed. Urang teu di antipodes géografis tur acan didieu teu acan diwarnaan dina masalah anjeun disebut di luhur. Kuring heran, éta nu urang salawasna nempo kami bujal?
    Kami di dieu di waktu pemilu, sabab 10 April bakal milih hiji Presiden anyar. Tapi teu bisa yakin eta nangtung kaluar leuwih krisis di Libya, anu pengunduran diri ti Socrates, pupusna Liz Taylor jeung ... yen bentrok sahiji baraya urang. Ngan hiji nyebut ringkes mangga buka Obama pikeun Él Salvador. bener sedih.

    Dear sobat, Amérika Latin nembongan jadi ngan hiji 'kecap majemuk' kami ngayakeun cukup terpadu. Apologies kuring sobat.
    Salam ti Peru
    Nancy

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.