WDL

Kusabab 2005 The Perpustakaan Kongrés jeung UNESCO sumping promosi pamanggih a library dina Internet, tungtungna dina April 2009 dinya ieu sacara resmi dibuka. angka nu gede ngarupakeun sumber rujukan ieu ditambahkeun (sakumaha Europeana), Jeung varian nu, ieu dirojong ku perpustakaan di nagara béda jeung kalawan kontribusi ékonomi pikeun kelestarian jaminan asuransi dina jangka panjang.

Pikeun ngamimitian Perpustakaan Digital Dunya Anjeunna nampa sumbangan finansial ti pausahaan kawas Google, Microsoft, Qatar Foundation, Carnegie Corporation, antara séjén. Pikeun ayeuna mah eta ngandung bahan 7 basa béda: Arab, Cina, Inggris, Perancis, Portugis, Rusia jeung Spanyol; tiap bahan dina basa sorangan, ukur metadata anu ditarjamahkeun.

lembaga Collaborating

Eusi ngawengku buku, naskah, peta, koran, film, foto na rekaman sora. A harta nyata ka extent nu perpustakaan nuluykeun nyadiakeun bahan aub. Diantara institusi ieu aranjeunna:

  • Arsip sarta Perpustakaan Nasional Irak | + pintonan
  • Asosiasi Asmir Tétouan | + pintonan
  • Balai Pustaka, Qatar Foundation | + pintonan
  • Columbus Peringatan Perpustakaan, Organisasi Amérika Sarikat | + pintonan
  • Perpustakaan Propinsi Rusia | + pintonan
  • John Carter Brown Perpustakaan | + pintonan
  • Balai Pustaka Nasional | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Brazil | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Cina | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Perancis | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Israel | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Rusia | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Sérbia | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional Swedia | + pintonan
  • Perpustakaan Diet Nasional | + pintonan
  • Perpustakaan Nasional jeung Archives Mesir | + pintonan
  • Perpustakaan Universitas di Bratislava | + pintonan
  • Bibliotheca Alexandrina | + pintonan
  • Perpustakaan Brown Universitas | + pintonan
  • Perpustakaan Universitas Pretoria | + pintonan
  • Perpustakaan Universitas Yale | + pintonan
  • Perpustakaan Kongrés | + pintonan
  • Sajarah Studi Center of Mexico (CEHM) CARSO | + pintonan
  • Mamma Haidara Commemorative Koléksi | + pintonan
  • Royal Walanda Institute of Southeast Studi Asia jeung Karibia | + pintonan
  • Archives nasional jeung Records Administrasi (Nara) ti Amérika Serikat Amérika | + pintonan

Yén moal wewengkon eusi

perpustakaan facilitates teang dumasar wewengkon, sarta sakaligus nu dipilih, bisa disaring ku nagara, periode waktu atawa tipe eusi.

WDL

Di dieu kuring siap Tumbu ka wewengkon sarta bahan total sadia pikeun titimangsa ieu (September 2009)

Mintonkeun tombol a

WDL Diantara dokumén metot anjeun tiasa ningali:

Payil digital tiasa didownload, tapi henteu dina resolusi pinuh, tapi panempo online ngamungkinkeun pendekatan pisan succulent. Pikeun némbongkeun conto, dina dinten ieu tina tegangan pulitik di Amérika Tengah:

Peta sahiji propinsi Amérika TengahNalika aranjeunna ngawangun hiji républik tunggal antara 1823 na 1838.

WDL

Tempo tingkat jéntré, éta téh panasaran nu ieu salah sahiji peta dipaké di goréng
mun niat kahadean Britania di sengketa na kalawan Guatemala di wewengkon ayeuna dipikawanoh salaku Bélis (baheulana Honduras Britania).

WDL

loka nyaéta: WDL

Hiji Balesan to "Perpustakaan Digital Dunya"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.