GIS dibabawa, sadaya tina USB a

gis portabel

Eta geus ngarilis versi Hotspot GIS 2 hiji aplikasi saukur éndah pikeun ngajalankeun ti hiji drive éksternal, USB stick na malah hiji program digital dipikabutuh pikeun manajemén informasi spasial dina duanana desktop na Webcam.

kumaha beurat

The file installer weighs 467 MB, tapi waktu nu diperlukeun sahenteuna 2GB bébas dina USB ka install, sabab sakali unpacked sarta ngajalankeun 1.2 GB walks ku spasi diperlukeun.

Nu ngawengku program

Ieu endah naon hancana, lantaran ti iteuk USB anjeun tiasa ngajalankeun program handap:

gis portabel Software Desktop GIS

  • uDig (1.1.1)
  • GvSIG (1.1.2)
  • Kuantum GIS (1.02)

Pawang basis data:

  • PostgreSQL (8.4.01) (PgAdmin III sarta Psql Pakakas)

Program pikeun layanan web:

  • Database server MySQ
  • SQL Server Data Postgre
  • Xampplite: PHP,
  • Apache (1.6.2)
  • Geoserver (1.7.6)

aplikasi saperti tambahan:

  • FWTools: OGR, GDAL, python, mapserver, OpenEV (2.4.2)
  • TileCache (2.10)
  • FeatureServer (1.12)
  • PgAdmin III (1.10)
  • OpenLayers (2.8)

Tur mangrupakeun Utiliti ieu:

  • SqlSync (platform keur nyingkronkeun basis data)
  • GeoMetadataExtractor (Gambar georeferenced sasari metadata)
  • Shp2Text (ngarobah payil kana shp, kalawan kolom koordinat)
  • Ogr2Gui (GUI toolkit pikeun OGR)
  • ShapeChecker (cek jeung wangun anu bener file ngaruksak)

kumaha gawéna

Kantun ngundeur installer, ngalir tur ngajalankeun mana anjeun masang dipilih. Ieu nyiptakeun hiji laksana nu ngandung menu, hiji folder ngaranna "usbgis" ngandung sagala program na malah hiji file autorun.info.

Iraha USBna dihubungkeun, "setup Portable GIS" kedah dilaksanakeun, supados sistem sadar jalur anu paramban anu ditugaskeun kana disk. Saatos ieu, éta ngan ukur nganggo program sareng période. Éta cocog pikeun dianggo sareng komputer netbook, atanapi kanggo ngalaksanakeunna mémori nalika iinditan atanapi ngalantal antara kantor tanpa komputer tetep.

gis portabel Salah sahiji obyek wisata pangbadagna nu aplikasi tipe server kanggo Apache atawa hal geoserver, ukur pikeun neuleuman kumaha carana install heula waktos nyandak lila; Dina hal ieu anjeun ngan kudu mencet "start" atawa "ngeureunkeun" eureun tombol.

The OpenLayers, TileCache na FeatureServer program ngajalankeun ti file index.html, sakali dina server Apache up (tina http://localhost).

Pikeun QGis, abdi Bawa kaasup Jukut, ngan pilih diréktori ngajalankeun kahiji waktos (.. \ usbgis \ aktip \ Quantum GIS \ jukut). Ogé bakal diperlukeun lamun nyambung ka komputer sejen tur sistem bakal napelkeun ngaran séjén pikeun unit.

PortableGIS nyaéta sadia dina GPL sarta gawéna ngan dina sistem operasi Windows.

Ti dieu Anjeun bisa ngundeur éta.

10 balesan pikeun "GIS Hotspot, sadaya tina USB a"

  1. versi mana anu mangrupikeun gvsig, kuring unduh v5.2 sareng v5.6 versi na teu nganggo. Kakara qgis sareng kuring gaduh masalah ngadamel saringan sareng teu ngijinkeun kuring ngedit lapisanna, kusabab éta portabel?

  2. Kuring dipasang portableGIS, tapi kuring ukur boga QGIS dipasang dina program GIS séjén teu acan dipasang, batur weruh naha.
    hatur nuhun

  3. Hai Sobat, Aku deui ti Chili. Hiji pamundut, anjeun teu nyaho dimana anjeunna eureun link ieu?

    A nangkeup jeung salam ti Chili!

  4. A Muhun aya gagasan, sakuduna dianggo rupa.

    A sababaraha patarosan, carana kapindahan tina naon?
    Mangrupa peta nu dihurungkeun leuwih ti hiji zone UTM?

    Mun peta jalan ka kml ngekspor dinya tur muka eta kalawan Google Earth Dupi anjeun dipindahkeun?

  5. pantun,

    hatur nuhun pisan kanggo ngawalon.

    Dina geoserver di lembaga nempatkeun dina variabel SRS 900913 nu geus maké peta google sareng peta jalan kuring nu mintonkeun ogé tapi gantina nyimpen eta di Spanyol peta katuhu España.Como naon bisa I ngajawab ?.

    Dina format anu file kudu kudu jadi ogé visualized dina peta?.

    Hatur nuhun pisan.

    Andrea

  6. Tétéla masalah aya dina lapisan anjeun aya dina jalan UTM sarta Google Maps merlukeun koordinat geografis.

  7. pantun,

    Kuring dimimitian ku GeoServer na OpenLayers. Kuring boga lapisan jalan Abdi hoyong ninggalkeun luhur peta Google tapi geoserver teu masihan kuring nu garis katuhu, tinimbang garis kaluar kawas spot. Dina konsol Tomcat méré kasalahan handap:
    Mungkin tiasa dianggo tina proyéksi «Tranverse_Mercator» di luar daérah validitas na.
    Lintang nyaeta kaluar tina wates allowable

    Saha tahu naon tiasa?.

    Hatur nuhun pisan.

    Andrea.

  8. pantun,

    Kuring nyoba nyelapkeun lapisan (shp extension file) kalawan kuantum gis basa poststoneware dtaos. Nalika inserting file méré kasalahan handap:

    Masalah inserting objék spasi file:
    C: \ Dokumén jeung Setélan \ pamaké \ desktop \ test \ fichero_p.shp
    pangkalan data masihan kasalahan bari executing SQL ieu:
    INSERT INTO "umum". »File_p» VALUES (0, '110000 ′, I', '0 ′,' 471.649 ′, NULL, Null, Null, '0 ′, ... (potong sesa SQL)
    kasalahan éta:
    BUG: baris anyar pikeun hubungan «file_p» ngalanggar cek konstrain «enforce_dims_the_geom»

    Saha bisa nulungan kuring?.

    Hatur nuhun pisan.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.