Kriteria keur pilihan solusi GIS / CAD

Dinten ieu dinten nu corresponded kana ngalaan kuring dina kursus cadastre real estate of Bolivia. masalah geus berorientasi cerminan cara milih alat ngembangkeun software pikeun geomatics.

Ieu chart yén kuring dipaké, sarta fokus kuring geus di analisis konteks nu urang miharep pikeun nerapkeun solusi.

gambaran

titik teh nya eta upami Anjeun hoyong pilih alat basajan pikeun newak data kudu mertimbangkeun aspék anu kudu ngalakukeun ngan mibanda kamampuhan pikeun vektor, tapi rada kelestarian anu bisa tahan extent yén anu diperlukeun ku pamaké ngakses tina tingkat béda jeung jumlah pamaké nu merlukeun lisensina.

Sababaraha kriteria kami geus dianggap, sarta anu beurat bisa rupa-rupa gumantung kana konteks nagara atanapi lingkup, antara séjén bisa dianggap:

  • interoperability
  • standar OGC
  • kurva diajar
  • speed Vrs. pamaké
  • pertumbuhan modular
  • interfaces programming kasadiaan (API)
  • biaya integral

Urang teras dibagi kana konteks geomatics di sahenteuna genep tahapan na ditimbang tingkat pentingna tina kriteria ieu dina jangka waktu nu béda. Unggal tahap bisa dipilih daptar fitur husus yén pamaké atawa spesialis ngajukeun na ieu nu dibikeun beurat dina urutan ka assess kaunggulan komparatif jeung kalemahan solusi béda:

1. Fase konstruksi

Ieu dasarna diperkirakeun jadi solusi éféktif tur praktis pikeun produksi-tingkat tinggi ku technicians widang anu datangna, discan, topology cleaned, basis data terpadu jeung interaksi jeung gambar atawa jasa peta.

2. Lengkah administering

Dina ieu eta dianggap yén data nu dihasilkeun bisa ngalaman standar misalna bisa katampa dina database atawa versioned manajer file. Aspék kayaning kelestarian sahiji format na API sadia anu pohara penting. Na tangtu, solusi anu ditéang dina tingkat ieu manajemén database diperkirakeun jadi interfaces leuwih pikaresepeun, bisa boga prestasi alus keur lingkungan multiuser sarta pangabisa pikeun nyimpen duanana géométri jeung tabular data sakumaha indexes raster.

4. tahap ieu publikasiDi tingkat ieu eta dianggap yén data solusi wangunan geus kemungkinan transformative standar sarta parabot jasa OGC data boga tingkat kustomisasi ambéh duanana bisa ngawula data na oge kasampak artistically pikaresepeun.

5. hambalan nyekel, ieu téh tingkat pangajén kadua, di mana diperkirakeun yén parabot parantos tiasa ngarobih aksésna pikeun konservasi hasil vérsi, anu nangkep sajarah parobahan deui sareng deui deui, anu pangantenna dina konstruksi tepat. Upami mungkin pilihan nyieun annotation grafis dina activex anu hade online ... hadé.

6. rojongan tahap, Abdi geus ngaranna, tapi sabenerna ngarupakeun panggung repositories aksés mana pamaké dina lembaga boga aksés, transformasi data, rojongan tur ngahasilkeun produk anyar. Di dieu sarat pikeun solusi CAD / GIS bakal format boro stabilitas jeung kamampuhna ngarojong versioning, bari parabot manajemén, nu geus nyatu kasadiaan pikeun pungsionalitas ngembangkeun, kaamanan jeung klien server.

3. hambalan Exchange, ieu mangrupikeun tingkat kadua tina ieu publikasi, anu dipiharep bakal ngaladénan data dina format XML, XML atanapi format lianna anu dirojong ku standar-ogc, produk-asa anu ku urang asa bakal dipake ku solusi geomat anu sejenna anu ogé dirobih deui deui. Naon nu nyebutkeun, kamampuan pikeun ngaléngkah dina standar geofumed, kaasup pilihan nyederhanakeun vektor ... enya, geofumados oge.

Sanajan prinsipna nyaeta nerapkeun hiji test tina ciri pikeun solusi béda dina unggal panggung prosesna, urang moal kedah hilap kuma konteks na; sangkan kami geus menyimpulkan sareng latihan rusuh bisi of a customer utama, sabab hiji institut taneuh di nagara, rék nerapkeun sistem lengkep ka lingkungan ngeunaan 20 technicians produksi CAD / GIS, 3 pamekar, pamaké 75 intranet na rundingan online sababaraha (kami ngahapus waragad hiji taun Oracle $ 30,000 per processor, ngembangkeun software, sarta tim palaksanaan):

autocad map3d ngalakukeun eta AutoDesk bisa ngarugikeun nepi ka $ 180,000Jeung watesan dina fase repositories nu kudu complemented ku merek sejen tur kinerja sumberdaya komputer ngawula data éfisién dina gol tinggi na postprocessing.

peta Bentley ngalakukeun eta Bentley bisa ngarugikeun nepi ka $ 210,000Jeung watesan dina fase bursa, ieu publikasi ti bulu na hal dina kurva learning

esri ngalakukeun eta ESRI bisa ngandung nepi ka $ 300,000Jeung watesan dina fase konstruksi na repositories, nu ngeusian tanda lianna pelengkap; eta di jalan bisa timbul nu 10 extension lisénsi patut $ 9,000 diperlukeun

GIS manifold ngalakukeun eta Manifold bisa ngarugikeun $ 15,000Jeung watesan dina fase konstruksi, kurva diajar sarta pamekar kudu kahiji (najan dina sakabeh kasus dimekarkeun teuing). Ogé ngijinkeun eta aya solusi béaya rendah sejenna, tapi nganggo ieu kusabab Kuring geus diusahakeun lately na I terkejut.

Dina kasus awon abdi tiasa luang $ 155,000 Nyiapkeun pikeun nyewa manual game alus na mun abdi tiasa ngagoda lisensi runtime ego klien.

Curiously, ampir kabeh bisa dipigawé kalayan software bébas, mun murni GvSIG / Jukut, Postgre, intelliCAD sareng bumbu lianna lamun kuring ngatur ngahijikeun tim sistematisasi prosés, pamekar geofumados sareng kredibilitas pikeun ngajual proyék éta ... lamun klien éta dianggap $ 700,000 ... abdi tiasa pencét anjeunna parah deui sabab saé nyaéta jumlah pamaké tiasa diyakinkeun software langkung haratis atanapi béaya rendah.

Marca nu ngeunaan jeung susunan administrasi publikasi repositories Intercambio
AutoDesk 20 Map3D
2 Raster Desain
Sipil 2 3D
Oracle 10G MapGuide
+ extras
Navis Works? + Topobase ngembangkeun wildness
Bentley 7 Benley Peta
13 Bentley Cadaster
2 Descartes
2 Geopack
Oracle 10G GeoWeb pamedal + interoperability
+ mapscript
spasi proyék Wise mmm ... ceurik geus ngadawuh
ESRI 10 Bentley PowerMap
10 ArcView
ekstensi 4
2 ArcScan
Oracle 10
ArcSDE
MapObjects
GIS Engine
ArcIMS
GIS Server
GIS Server di prosésor séjén uuuuy
manifold ngembangkeun extras
lisensi 20 Universal Manifold
Manifold EnterpriseOracle 10G universal Runtime Runtime pamungkas universal Runtime

Dina pondok, abdi miharep Kuring geus piqued ngarasa panasaran anjeun ngeunaan solusi bébas sarta low-ongkos, sanajan waktu éta pisan pondok mun balik salajengna. Kami geus tangtu sababaraha conclusions ringkes:

  • téhnologi luyu nyaéta "nu tiasa sustainable"Dina éta kontéks sakabéh ngembangkeun
  • aya pernah tiasa téhnologi a "alus pikeun sakabéh"
  • aspék "Ekonomi Sunda" kudu mikir dina watesan "téhnologi lifecycle"Jeung interoperability
  • Prosés documented (systematization) Manjangkeun siklus kahirupan téknologi
  • Teu dulur siap jang ngosongkeun software, éta leuwih hade pikeun ngamimitian aplikasi "bisnis", Kalayan pangalaman anjeun tiasa pikir ngeunaan aplikasi"mirah", Ku AudaCity ka"bebas"Atawa" sorangan "

4 Bales ka "Kriteria pikeun milih solusi GIS / CAD"

  1. Hello, moal lamun kuring apal neuleu tapi nu gambar jeung waragad diferents platform, abdi geus katempo lila saméméh éta tanggal nu nembongan aya, Lamun teu diropéa, atawa geus katempo kaca séjén
    Gracias

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.