GIM International. edisi munggaran dina basa Spanyol

Jeung pelesir hébat I leafed ngaliwatan eta kalawan ramo kuring sorangan édisi Spanyol mimiti majalah GIM International, nu sanggeus sababaraha taun geus jadi rujukan penting dina medium geomatics.

Ku kituna manéhna nyebutkeun Durk Haarsma editorialized wilujeng sumping

Dunya Spanyol-diomongkeun pisan rupa-rupa tur badag dina diri, kalayan tantangan jeung kasempetan sapuk jeung hiji Pace luar biasa pembangunan, ogé dina widang geomatics. Dina taun anyar, Kuring geus patepung loba pamiarsa duanana Amérika Latin jeung Spanyol, nu geus ka kuring nu aya bakal janten paménta tinggi pikeun majalah dina basa sorangan. Muhun, di dieu éta!

Sarta ku kituna ayeuna urang boga majalah anu bakal kaluar tilu kali sataun, kalawan rupa-rupa produk duanana ti wewengkon urang sorangan jeung nu lianna di dunya.

edisi munggaran Ieu brings wawancara metot kalawan Rodrigo Barriga Vargas, Presiden ayeuna teh Pan Amérika Institute of Sajarah, nu dumasar di Mexico. Rodrigo ngajadikeun lalampahan ka wirahma dalapan patarosan dina téma tren di Amerika Latin dina ngagunakeun geoinformation. Ngabahas sajarah sarta peran ti IPGH, sababaraha conto signifikan di wewengkon, ngembangkeun jeung tantangan Catastro SDIs handapeun SIRGAS GeoSUR sarta A-GGIM.

Diantara isu sejen, aranjeunna nangtung kaluar:

  • GNSS Positioning. Ieu hiji artikel atikan ku Mathias Lemmens anu tiasa masihan konteks kana sagala kipas tina GPS geus leungit dina thread jadi anyar, paham kana sajarah nu geus mingpin positioning global saprak sékrési kahiji GPS dina visi 1982, 2020 boga opat alat nalika operasional pinuh sistem GNSS kalawan sinyalna global.
  • Pamakéan Drones mun ngukur jilid dina Pertambangan opencast. Ieu pangalaman Chili di milik SPDE Chuquicamata, sarta ngécéskeun kumaha nyokot kauntungan tina unit otonom dikawasa hiber Gambar 266 bisa diolah dina waktu kurang ti sajam satengah on hiber ka 250 ngagunakeun Pix4D softwarw tinggi méter. Éta metot anu kanyataan ieu ku escanner terestrial (TLS) bakal diperlukeun kudu ngaksés éta liang, 2 poé taneuh, extrapolation keur ngahasilkeun model digital sarta kasadiaan data ka dina 4 poé. Sajaba ti bintik buta fardhu, ngagunakeun leuwih kandaraan, operator jeung hasil tungtung boro differed di 1%.
  • Dina UAVs téma sarua, Lomme Devriendt expands dina artikel séjén yén Talks About-speed low drones mikro, nu ngapung di altitudes of 70 méter, ngawengku ampir 29 hektar per jam.
Eta tetep ka congratulate babaturan tina GIM Internasional pikeun proyék ieu dina raraga konteks urang, nyorong pembaca urang henteu ngan keur milarian tur dibagikeun, tapi ogé nyarankeun jejer pikeun publikasi, sabab dina konteks urang malah loba pakaya di pangalaman jeung babagi pangaweruh ka dunya.
Ayeuna, ngadagoan tungtung Juni, nalika bakal édisi kadua. Kaamanan bakal pisan metot, tapi utamana Dina basa urang!
Janten sadar, kuring ngasongkeun maneh nuturkeun on Twitter GIM International.

@gim_intl

Tur jadi sadar Geomares, The penerbitan imah.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.