GIS Cáceres

Ieu salah sahiji proyék éta finalis keur pangajén tina Jadi diideuan 2009 dina kategori Cadastre sarta Pangwangunan diwengku. Éta ogé dijieun presentasi ku Luis Antonio Álvarez na Faustino Cordero, ku PowerPoint pohara alus, video sareng peta dicitak. Dinten anu panghargaan kami diuk na dikaitkeun tur dijadikeun waktos pikaresepeun jeung naon anjeunna ninggalkeun winery nu, kejem wanda extremeño dipikawanoh yen basa Inggris na ngalaman Isro jeung najong pinalti ku Tiel Walanda nu rocked aranjeunna ayeuna. Sagalana éta alus uninga yén proyék Hispanik sejen datang ka fore ka mere ilham batur, sanajan kudu pakuat mun teu ngantep hansip Anjeun handap mangrupa topik anu pernah ends.

Ringkes keur Cáceres

Ieu mangrupakeun munisipalitas masarakat otonom Estremadura, Nu kadua pangpadetna (92,000 pangeusi) sarta panggedena di Spanyol (1,760 Km2). kota nu diadegkeun ku bangsa Romawi taun 34 an SM nyaéta warisan dunya saprak 1986.

SIG Cáceres Spanyol

Extremadura proyék téhnologis beredar salaku sistem operasi gnuLinEx dina kernel Linux Ubuntu jeung SEXTANTE di pelengkap na kalawan gvSIG maranéhna boga sumebar ngajangjikeun teu ukur di lingkungan Spanyol-diomongkeun.

Ringkes on GIS Cáceres

Éta metot nu ampir sagalana rengse geus dibiayaan ku majelis; sanggeus 10 taun maranéhna geus invested ngeunaan 1.3 juta euro. Tapi watesan sarua ieu geus kapangaruhan kamajuan-Na, teu jadi loba dina tahap ngumpulkeun data tapi dina prosés automation jeung penegak of Software. Nu ngan dua anggota staf permanén bakti ka kaula, tambah kontrak nu geus renewed taunan pikeun ngatur website.

Data. Kabeungharan data nyaeta invaluable, gaduh peta sajarah anu karya leres kasenian, rencana pangaturan, orthophotos taun béda, kalawan piksel panganyarna 10 cm. Bari Cadastre Nasional nyadiakeun aranjeunna parcelario, maranéhna kudu survey saméméhna digitized sarta boga kavling informasi keur 2D na 3D munisipalitas lega.

SIG Cáceres Spanyol

The Software. Sedengkeun pikeun parabot: tingkat Intranet anu ngahasilkeun data ngagunakeun MicroStation atanapi PowerMap; Descartes jeung Daya Sipil ti jaman ka jaman. Pikeun pamaké instansi sejen, Bentley Redline sigana geus dibikeun aranjeunna naon maranéhna butuh na kaluar ............... pamedal diterbitkeun kalawan Geoweb sadayana V8.5 na database a Dina Aksés!

Sakabehna mangrupa 60 gaduh pamaké nu berinteraksi sareng data spasial na queries poean ngeunaan 200 online. A tingkat klien geus diwangun aplikasi VBA pohara alus pikeun pamundut na tampilan inpormasi, ditambahan ieu ogé sadia online.

institutionality. Ku kontéks (Spanyol), loba nu kelemahan kawijakan geus nungkulan; Maksad abdi kuatna teh technicians, anu moal robah kusabab hiji shift pulitik anjeunna pleases, sakumaha di loba nagara Hispanik. Ieu sigana alus, sanajan teu sagalana is rosy, sakumaha menata dana pikeun investasi di departemen kudu salawasna nyusahkeun.

Jalan, peran institusional, aturan na dina diobral di layanan, pasatujuan kalayan lembaga lokal jeung nasional anu sahiji kaunggulan greatest boga GIS Cáceres.

publikasi. Kaca anjeun nyadiakeun jumlah alus data pikeun misahkeun antara pemetaan jeung tata jalan. Aya bahan diterbitkeun cukup, nu geus akang via Geoweb pamedal: ActiveX pikeun pamaké IExplorer kana panyungsi lianna aya salawasna lapisan deployment sarta konfigurasi tapi ngan salaku hiji gambar. data lianna ngawula aranjeunna salaku pdf.

SIG Cáceres Spanyol

ieu publikasi nyalametkeun, sanajan dipikanyaho yén geus katempo pelitos keur watesan maranéhanana di parabot sarta SDM ka garap. Pikeun masalah éta, geus gagal kirim tematik dinamis anu bakal masihan pelesir ka data, atawa tampilan sareng tangkal tunggal kategori jeung atribut kumisan mun ngan Ngahurungkeun atawa mareuman gumantung minat, éta bakal jadi gede pikeun ngabandingkeun sajarah.

web: sig.caceres.es

Tantangan neneng

Ngahontal finalis geus dibawa aranjeunna kapuasan hébat kana ieu guys, moal unggul mangrupakeun kabayang roulette tur hasil tina konstrain nu bisa nungkulan. Sanajan henteu jadi basajan.

Ngokolakeun sumber daya ékonomi. Sugan ieu neneng tantangan GIS Cáceres, nyaeta hebat naon geus aranjeunna dipigawé ngan tilu jalma, tapi bakal perlu neangan lawang pikeun ngatur subsidi sagala. Kuring nebak kudu aya cara ngalakukeun hal eta dina tataran Uni Éropa, tapi ngajadikeun rasa teu ngajalankeun sarta nyiapkeun rencana anu nangtukeun kumaha carana sangkan lengkah bertahap saimbang antara ngabogaan leuwih data, nyadiakeun layanan leuwih atawa jieun kelestarian apprehended.

cronologia_SIG

Eta tangtu kudu diuk geofumar di lingkungan éta, dina jangka waktu anu kami ngawangkong urang mikir kemungkinan sakumaha linking proyék pamutahiran téhnologi pikeun ngamutahirkeun jasa na taxpayers; bakal investasi hiji jumlah pérak dina ngamutahirkeun jenis nu tangtu pajeg nu teu keur mayar sakumaha aranjeunna kedah na nu sababaraha dana ieu invested di departemen éta.

pamutahiran téhnologi. ieu sorangan Abdi sieunTapi kudu dilakukeun sooner atanapi engké; moal sabab éta fad a, tapi kusabab kuring ngantep eta balik teuing collapses kelestarian. Pindah ti hiji database Aksés ka Oracle, ti Geographics mun Bentley Peta, Geoweb pamedal ka Geospatial server V8iHenteu ngan ngawengku hiji pembaharuan di lisensi sabab mangaruhan duanana kreasi ngembangkeun data recompilation jeung ngahurungkeun sock dina loba hal anu robah leuwih taun. Urang ogé kudu mertimbangkeun manajemén hadé data pakait sareng transaksi ulah na rohangan ngédit karajinan atawa kerentanan database jangjang.

Ieu jelas yén téknologi anyar méré éta poténsi pikeun nyambung sarta ngalayanan data kalayan standar OGC, ngatur sarta ngalayanan kalayan kualitas hadé, tapi kaputusan kudu diukur lantaran pikeun Corporation of councilmen alesan sapertos bisa jadi ngayakinkeun.

aspirasi. tantangan kieu tetep pikeun majelis, sabab aya nyatu gawé teu bisa ngahesekeun tinggal kalayan naon geus dipibanda jeung ngahargaan keur finalis dina 2009 nu Kudu diideuan, stabilitas sakabéh téh kayaning mun retire dinya. Tapi antisipasi 2016 janten kanggo Ibu Éropa Kebudayaan, upami intuisi abdi teu nipu kuring, jadi ieu guys gaduh dina panon maranéhna ... aranjeunna bisa jadi unggul di Kudu diideuan di 2011.

A kurung misah

Jadi Awards diideuan teu dikirimkeun ku lokasi strategis, Spanyol bisa jadi pikaresepeun tapi normal juri diwangun ku spesialis AEC pausahaan swasta, universitas, majalah jeung média online. 20 diantara jurors taun geus:

Todd Danielson
GeoTec Media
-Braulio Agnese
Magazine arsiték
Mike Woolf
Dunya Bina Marga
-Joseph Francica
arah Media
-Sisi Zlatanova
TU Delft
Edwin Ecob
Cabashi
Tom Sawyer
ENR
-Howard Turner
Calpoly
Tom Fiske
Arc Grup Panaséhat

Saatos ningali salah sahiji observasi anu dilakukeun ku maranehna di paméran jeung sababaraha kriteria nu berlaku juries tina tipe ieu kompetisi, inovasi (komparatif) téknologi anu kapangaruhan dina panghargaan ti 5 taun (2004) Dibere hiji proyék ngembangkeun jeung atribut kayaning:

  • Desain multilayer, Oracle databés, transactional manajemén web 100%.
  • aliran dikawasa manajemén dumasar kana kalungguhan, numbu ka ProjectWise ti gedong peta data masif logging, scanning na sasari tina buku heubeul, cruising kana catetan cadastral, tying nu pendaptaran Land (kaasup dokumén nembongkeun discan) jeung pangropéa paménta.
  • MicroStation VBA 8.5 tapi kalayan aplikasi nyelapkeun XML dina DGN ku XFM (saencan anjeunna ninggalkeun Bentley Peta)
  • VPR medarkeun data tematik diangkat tina hirup GeoWeb pamedal
  • Menta pangropéa cadastral di garis kalawan API redline ngaliwatan pamaké dikawasa ku hak-hak.
  • Cadastral ngalir holdover ti urus online, diangkat ku Geographics klien, pariksa-kaluar peta ti server master, robah réngsé ngajaga sajarah DGN na mulih dipariksa-dina ngajaga kontrol versioning nu.
  • Rutin cadangan otomatis tur réplikasi jeung repositories béda, kaasup penerbitan, néangan file nu tadi pangropéa undergone.

pendaptaran hmodelo

Setelan tina proyék ieu pisan béda, lumpat ngaliwatan kecap injeuman Bank Dunia, jeung konstrain institusional on konteks maranéhna, nu masih ngarangna. Biaya ngembangkeun éta ieu leumpang $270,000 (Lian lisénsi), diyakinkeun saméméh hiji proyék nu diperlukeun tingkat maquila kaluar kagiatan hasilna ti nyapu cadastral di tingkat nagara jeung modernisasi teh pendaptaran Land kaasup elehan Folio nyata folio.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.