Sosial Maps Urban, hiji publikasi metot

Ngan lamun kami dina waktu nalika janten wengkuan nyata questionable gawé babarengan ngembangkeun internasional sarta usaha unggal nagara kana tatanan na perencanaan obyektif tina ngaronjatkeun kualitas kahirupan warga, asalna hiji édisi kadua, anu ngawengku hiji aplikasi penerbitan CD Maps Urban sosial. Dina ieu kemungkinan ayeuna keur ulikan ngeunaan diferensiasi sosio-spasial ti populasi dina spasi urban mangka dibahas, fokus perhatian kana model dikembangkeun pikeun diajar cities of Latin America.
ieu publikasi Ieu metot sabab mangrupakeun conto jelas kumaha matuh geospatial manggih Ecological dina widang mana professional di wewengkon sosial, biasa modelística sintésis ti hiji titik abstrak of view, aspék kualitatif, anjog ka métode matematik pakait sacara spatial ngagambarkeun.
Metodologi analisis spasial kuantitatif dikembangkeun dina widang Geografi kiwari sadia ka sadaya ngaliwatan pamakéan téknologi digital ayeuna - utamina Systems Émbaran Geographic (GIS) jeung Rojongan Systems Ruang Putusan ( SADE) - kituna, hiji dasar téoritis metodologis penting pikeun interpretasi tina hasil perlu.
peta kota
Perlakuan data socioespaciales ngaliwatan itungan indéks pikeun ulikan segregation sahiji grup populasi, analisis éksplorasi data spasial, analisis autokorelasi spasial, analisis korelasi na meunangkeun wewengkon homogen (typologies spasial) ngaliwatan indéks tengah Niley, analisis beungkeut, analisis faktor jeung analisis klaster nu dilarapkeun kana studi kasus béda.
Téori dianalisis sarta metodologi nu marengan aranjeunna geus dilarapkeun di sagala rupa dayeuh di ukuranana panengah Argéntina (Bahía Blanca, Luján, Mar del Plata, Mendoza, Neuquén, Posadas, Resistencia, Santa Fe, San Juan, San Miguel de Tucuman, San Salvador de Jujuy, Tandil na Trelew) jeung kota badag di Amérika Latin (Buenos Aires, Mexico kota, Santiago de Chile jeung Sao Paulo), dipaké jadi bahan empiris pikeun ngembangkeun sintésisna a: anu konseptual-spasial kota model Amérika Latin.
Buku mendemonstrasikan yén cara urban peta sosial jadi pakakas penting nalika advancing pamahaman jeung perencanaan sakabéh kota sosio.

aplikasi pangarang:

Susana Aneas, Claudia A. Baxendale, Gustavo D. Buzai, Julieta Dalla Torre, Vilma Lilian Ukay, Nidia Formiga, Manuel Fuenzalida, Armando García de León, GESIG-PRODISIG, Matías Ghilardi, Nestor Javier Gomez, Maria Elina Gudiño, Sigrun Kanitscheider, Santiago Linares, Patricia I. Lucero, Mariana Marcos Anibal M. Mignone, Rainaldo Paul Perez Nurjaman, Juan J. Rivas Natera, Maria Belen Prieto, Liliana Ramírez, Violeta S. Kubrusly, Celia Torrens, Jose E. Torres, Guillermo A. Velazquez na Ligia Barrozo.

CD coordinators Aplikasi:

Mariana Marcos jeung Gustavo Buzai

Sosial URBAN Mapping eusi

Foreword. Prof Dr Axel Borsdorf (Institute bulu Geographie, Universität Innsbruck)

Bagian I. aspék Téori ngeunaan diferensiasi sosio urban

Bab 1: Paradigms

Bab 2: Models Urban

Bagian II. Métodologi Wanayasa analisis spasial

Bab 3: pemetaan Data tur indexes

Bab 4: asosiasi

Bab 5: rankings

Bab 6: analisis spasial multivariate

Bagian III. Aplikasi pikeun pakotaan situasi sosio-spasial na modelística síntises

Bab 7: Sintésis tina aplikasi (13 kota sedeng-ukuran di Argentina / 4 dayeuh badag di Amerika Latin)

Bab 8: konseptual modél-spasi

Bagian IV. Pikiran final

Bab 9: peta sosial pakotaan, sintésis cintífica-methodologicallyoperasional

daftar pustaka

Aplikasi CD (Coordinators: Mariana Marcos jeung Gustavo Buzai)

Dimana meuli buku: tempat redaksi

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.