Anu pangalusna tina BIM Summit 2019

Geofumadas milu kana salah sahiji acara penting anu paling penting anu lumangsung dina BIM (Building Information Maganement), nyaéta )ropa BIM Summit 2019 anu diayakeun di AXA Auditorium di kota Barcelona-Spanyol. Kajadian ieu dimimitian ku BIM Garapan, dimana anjeun tiasa gaduh persépsi naon anu datangna kanggo dinten handap.

Poe mimiti di BIM Experience, kagiatan dibagi kana tilu téma sahingga jalma anu diondang tetep nengetan difokuskeun dumasar kana kapentingan-kapentingan maranéhna, nu mimiti aranjeunna Ngawangun sareng BIM, kadua Softwares sareng kauntungan BIM, Sarta hiji katilu judulna BIM kalawan aksara luhur I.. Perusahaan Roca milu ngaliwatan wawakil na Ignasi Pérez, anu ngécéskeun pentingna BIM kanggo pangwangunan, ogé ogé sapertos sapertos Data AKAL pikeun Gedong: DIN2BIM ku PINEARQ, o Manajemén proyek pangwangunan terpadu ngaliwatan BIM Buka TeamSystems.

Salila kagiatan ieu, urang kagungan kasempetan pikeun nepungan sababaraha wawakil pausahaan wakuan di dunya BIM, di kalangan urang kalebet kana BASF, anu némbongkeun Master Tukang Leyuran, hiji software anu ngamungkinkeun nyepetkeun pilarian produk sareng objék BIM. BASF némbongkeun jalma-jalma nu démonjén kumaha parangkat lunakna tiasa dianggo ku hal anu nyata, ngaliwatan téknologi kanyataanana maya.

Kasus tadi disebut di dieu pikeun nembongkeun wadah karya sareng kumaha modél BIM dikokolakeun sacara real waktu, padahal anu dikedalkeun sareng parangkat lunak, tiasa janten visualize hasil ahir; ieu antrian anu luyu pisan ku BASF, anu ogé nawiskeun panongton a kardus hirup pangalaman lengkep.

"Kanggo proyék husus, éta ngajadikeun rekomendasi ti produk anu diperlukeun sareng ngidinan anjeun pikeun ngunduh sadaya inpormasi ti éta produk, kaasup obyek BIM sacara otomatis tanpa kedah ngaliwat perpustakaan sareng nganggo saringan". Albert Berenguel - Manajer Pamasaran ofropa tina BASF Construction Chemicals Spanyol

Oge, urang papanggih jeung tim Visual Technology Lab, perusahaan kanggo nyiptakeun solusi pikeun sakabeh jalma kalibet dina ranté konstruksi, sapertos, nyandak modél BIM kana kacamata-virtual reality Glass / augmented or devices mobile such as pél cell atawa tablet , Kalawan tujuan ngatur BIM dina situs gawé. Offerta nawiskeun sababaraha jasa, sapertos: integrasi BIM kana realitas maya sareng kanyataanana ditingkatkeun, modél multi-pamaké BIM-VR atanapi fotografi video 360º / 3D-360º.

"Visual Techology nawiskeun aplikasi anu tiasa dianggo dina telepon sélulér atanapi tablet sareng anu damel kanggo nempatkeun kotak sési dina modél, ditetepkeun tanda langsung kana ékspor éta sareng ngékspor kotak rintakan éta, lain sakabéh modél, ukur naon anu dipikahoyongna, kalayan sélulér, anu saméméhna parantos dipasang téknologi upami ieu Apple ARKit atanapi Android ARCore, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngarobih skala modél, konsultasi tipeu bahan atanapi unsur anu ngandung modél, wangun, rengsena sareng nyiptakeun kombinasi ". Iván Gomez - Visual Technology Lab

Salajengna, urang terus ngadatangan presentasi unggal narasumber, kami kapendak wakil Lumion Alba Sánchiz, anu ngécéskeun kumaha jalan anyar Lumion 9 tiasa dianggo, alat - anu tiasa ngomong - langkung ti mangpaat pikeun jalma anu kedah paké langkung waktos di desain konstruksi ti dina prosés Rendering. Software ieu ngamungkinkeun ngimpor modél CAD / BIM sareng ngarobahna ku cara nu gampang.

"Lumion 9 cocog sareng software BIM sareng desain arsitéktur sapertos: Sketchup, Badak, Graphisoft ARCHICAD, Autodesk 3DS Max, Allplan, Autodesk Revit, Vectorworks and AutoCAD". Alba Sánchiz -LUMION

Pawakilan GRAPHISOFT, ningalikeun versi anyar tina ARCHICAD 22, salah sahiji software pelopor dina dunya BIM - pikeun manajemén data sareng koordinasi proyek-, kahareupna ngumumkeun pjattaforma latihan terrenat.

"Platform pelatihan dumasar kana sistem langganan anu pohara inovatif, ditujukeun boh ka murid sareng profésional. Anjeun henteu mayar tangtu husus, tapi langganan anjeun kagungan aksés sareng sadaya palajaran sareng tingkat anu ngandung , gumantung kana kabutuhan pamake, anu disahkeun sarta disertipikasi ku GRAPHISOFT ". GRAPHISOFT-Archicad

Anjeun teu tiasa kenca kaluar wawakil nagara 5 Nordic, Dénmark, Swédia, Finlandia, Islandia, sareng Swédia - sémah khusus pikeun édisi 5ta ieu dina Summit BIM - masing-masing unggal masing-masing tina presentasi fokus kana hinting nu masih aya Jalan anu jauh pikeun téma BIM.

Diantara exponents, éta Gudni Gudnasson, saha nyarios ngeunaan sagala tangtangan anu mecenghul nalika ngalaksanakeun strategi BIM, ogé Jan Karlshoj ngécéskeun dampak panungtun umum keur OpenBIM di Dénmark, tungtungna nyorot Anna Riitta Kallinen, anu nunjukkeun RASTI proyék, salaku strategi sareng jalur pikeun standarisasi manajemén inpormasi dina lingkungan anu diwangun.

Urang neraskeun dinten presentasi, sareng perwakilan wawakil Bentley Systems Anna Assama, anu ngajantenkeun harepan pikeun nembongkeun pentingna inovasi téhnologis, hubungan maranéhanana jeung lingkungan, sareng kumaha Bentley geus ngarobah cakrawala na ngaliwatan ieu sudut pandang anyar citakan lingkungan dina daur hirup pangwangunan.

"Synchro, sanés simulasi 4D sareng jaman, henteu janten piring pikeun manajemén kontrol" - Ana Assama - Bentley Systems

Salajengna, Assama ngécéskeun, naon anu alat anu ditawarkeun ku Bentley, mimitian ku konsolidasi data dina layanan awan-awan, fungsionalitas analisis - Power BI-, tata - SYNCHRO PRO-, kadali sareng usability -SYNCRO XR-, gaduh sakabeh a feedaback, lengkep sahingga nyieun hiji sistem integral.

"Synchro aya nanaon sanes program desain, sareng Synchro anjeun tiasa rencanana sareng ngatur inpormasi anu ngan, ngan ukur ngagaduhan 3D model kalayan data gawe, nyaéta, mimiti sareng kaping ahir, anjeun tiasa ngira-ngira kumaha parantosan tugas bakal pasti sareng Analytics "Anna Assama - Bentley Systems

Modeling digital ayeuna tiasa janten bagian tina realitas fisik, ngaliwatan Synchro XR pikeun Hololens, unsur ésénsial dumasar kana kanyataanana dicampur, nyaéta, ayeuna Anjeun tiasa ngawangun nyokot kana akun realitas lingkungan.

Salah sahiji warta pangpentingna, nu parangkat-na disebutkeun dina BIM Summit 2019, nyaéta, pikeun Pamaréntah Katalonia, pamakean BIM bakal wajib sacara mandiri, dina sadaya konstruksi sipil sareng kontes konstruksi; Diumumkeun ieu ku Sekretaris Jéndral Téritori jeung Kelestarian dina Generalitat of Katalonia - Ferrán Falcó. Ukuranna bakal pangaruh tina 11 dina Juni taun ieu, sareng gaduh jumlah anu sanes tina 5,5 juta euro. Kudu dicatet yén, dina loba propinsi Spanyol, sababaraha pamakéan BIM moderator pikeun proyek pangwangunan umum

Dina édisi 5ta dina BIM Summit, moal tiasa milih naon anu pangalusna, ngan saukur kusabab ku jalan nyandak anu sagala hal anu ngahijikeun jaringan gedé tina pausahaan gedé, sedeng atanapi leutik, paneliti, akademisi, mahasiswa, ngalambangkeun dunya anu agung kemungkinan, nu seueur profésional hoyong dikaitkeun.

Ieu nyorot pikeun ngenyagaan paméranana, pikeun némbongkeun masing-masing tina inovasi téhnologis, sareng sémah sémah ngarti kumaha tiasa ngarobih cara urang model dunya sareng urang anu ayeuna tur gancang ngadamel pangaruh atanapi obyék ku gancang.

Kami hatur nuhun sadayana jalma anu masihan guaran ngeunaan BIM, sareng nampilkeun inovasi maranéhanana, sapertos anggota SIMBIM Solutions, Akademi BIM, MUSAAT, ASSA ABLOY, ACCA Software, CALAF, ARCHICAD, Building Smart, Institute of Technology Construction of Catalonia- IteC, ProdLib. Pinearq, TeamSystem Construction na Construsoft, anu pangréna nampi hadiah kanggo kasatiaan BIM Summit 2019 ieu.

Urang ngaharepkeun kajadian salajengna patali jejer ieu, mugiajéngkeun ngawengku téknologi sapertos GIS - Sistem Geographic information, anu indispensable ngabéréskeun dinamika spasial, hubunganna sareng BIM sareng rantay anu ngalibetkeun sadaya proyék konstruksi. Urang maju!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.