Chip dollar Microcomputer 9

Naon lamun ka nu keur $ 9 tiasa gaduh komputer ukuran tina kotak cocok jeung nu bisa:

  • Surfing Internet via WiFi.
  • Sambungkeun via mouse Bluetooth sarta keyboard.
  • Sambungkeun via HDMI atawa monitor VGA.
  • Nyambung ka TV tur ngajalankeun kaulinan retro.
  • Nedunan Kabiasaan tipe Excel, Kecap, maké LibreOffice.

chip komputer mikro

The budak Birokrat tina gagasan ieu nu sarua saméméh dollar 70,000 diangkat dina Kickstarter, jeung Kamar nyieun animasi GIF. Jeung bédana anu waktos ieu gawang nya éta dijadwalkeun dollar pikeun periode 50,000 30 dinten ieu ngaleuwihan di ukur 24 jam. Anu Sabtu sami abdi ate a Gatotkaca sareng kids kuring ngagem $ 250,000 dina Senén éta luhur $ 865,000 sarta tungtungna dikumpulkeun leuwih ti 2 juta.

Pikeun saha mungkin sigana hiji kaulinan perlu, sedengkeun teu sakabeh kawas sistem operasi Linux Ubuntu kaasup dina alat leutik. Éta ogé bisa mertimbangkeun nu kapasitas ngan bisa laksana: 1 GHz Processor, 512 4 MB RAM na GB gudang. Buah prambus rada kirang ti tapi lega dina watesan konektipitas na versi Linux Ubuntu of view.

meulah

Tapi nu genius tina proyék ieu teu ngan pikeun harga hiji iteuk USB nu gaduh Micro Komputer, tapi duanana hardware sarta software mangrupakeun Open Source, nu bisa nyanghareupan titik balik dina kompetisi ngajual versi ningkat tina komputer mikro anu sahandapeun $ 100. Mun kuring éta HP, Abdi jadi meuli Vérsi pikeun hacker janten siap dina bulan Séptember 2015 ieu meunang nyanghareupan kompetisi anu baris datang.

taun 25 katukang, mun dipikir nu Open Source bakal jadi bisnis stabil, ieu hayalan. Dinten ieu kami henteu reuwas ningali kumaha Geoserver, WordPress, QGIS, méré conto, aya solusi sustainable dulur tiasa ngalakukeun bisnis jeung bersaing jeung malah surpassing aranjeunna dina loba ngahormat parabot proprietary. Meureun éta waktu nu Open Source Hardware ieu diposisikan, sabab sanajan aya teu acan ngahontal masificarse pindah pausahaan pikeun nyieun solusi anu bersaing jeung merek badag.

Inohong éta tiis ti mimiti: A poé 5 dibuka proyék éta, ieu guys ngéléhkeun 17 kali tujuan awal na. 9 anu mawa dollar ngan di bulan Désémber anu ditampi kami chip 2015 pamer anu diasupkeun paket hareup unit 5,000 kapaksa ngadagoan produksi bulan hareup (January 2016). Sanajan adaptations HDMI, VGA na versi portabel bakal up dina sataun, ngeunaan 2016 Juni.

Kalawan kempelan ieu, budak diamankeun hiji dana investasi sahingga bisa catapulting leuwih ti kewirausahaan. Pikeun ayeuna berjuang pikeun minuhan kali pikeun Vérsi awal ieu, ti dinten kalima geus kungsi 17,000 shopaholics.

Kalawan noise aranjeunna geus dihasilkeun situs pangaruh hébat, pasti maranéhna kudu ngajalankeun kana nyewa sumberdaya geofumado pikeun mantuan aranjeunna papanggih hiji paménta nu 2016 jadi pikeun Vérsi primitif ieu tapi ku competing ngalawan frékuénsi ékspéktasi pamaké anu bakal daék mayar $ 59 pikeun fungsionalitas tambahan sapertos langkung drive, memori nu leuwih gede sarta bisa ngarojong Windows 10 jangji saperti eta geus ditawarkeun buah prambus pi.

proyék ieu kumpulan pikeun chip

Ieu ramatloka parusahaan Getchip

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.