Nguji akurasi data élévasi Google - Kejutan!

Google Earth nyadiakeun akses ka data élévasi anjeun ku konci Google Elevation API gratis. Desain Loka Sipil, ngamangpaatkeun potensi ieu kalawan fungsionalitas Satelit ka Surface anyar. Pungsi ieu ngidinan anjeun milih daérah sareng jarak antara titik-rétér éta, éta mulih deui permukaan kalayan kurva tingkat terpadu sareng sofwér Desain Loka Sipil sareng gambar hawa.

Lance Maidlow sahiji ChasmTech LLC diwangun hal ieu pamakean anu dimuat dina Majalah TwinGEO

Kuring sok ngarasa panasaran ngeunaan katepatan tina data anu disayogikeun ku Google. Aya dua kasus pamakéan anu kuring kungsi émut:

  • Desain konseptual / awal pikeun babagian anyar.
  • Aksés kana topografi Citarum pikeun analisis anu aya patikar sareng HEC-RAS 2

Pikeun maksud meunteun, kuring milih dua situs:

  • Situs 1 nyaéta babagian luhur pisan di Dunedin, Florida. Keur kitu, kuring mimitina mah ngundeur sareng diolah ngaliwatan 2 jutaan titik LiDAR ti ramatloka NOAA.
  • situs ieu mangrupa 2 diusulkeun subdivision komérsial di Lake County, Florida, dimana urang tadi data survéy dina grid tina suku 100 ogé survey lengkep infrastruktur nu geus aya.

fungsi satelit ka permukaan, Generasi permukaan pikeun dua daérah uji kirang dina unggal menit 10. Surfaces anu disajak tina data élévasi Google éta heran akurat lamun ngabandingkeun LiDAR sareng data survéy.

Tapi, bakal pisan mangpaat lamun Google disadiakeun sumber sareng kaping data élévasi Anjeun.

Hasilna sami pisan, sénadna LiDAR mimitina nyaéta 8.5 suku di handap tina tingkat anu situ. Adjustment ieu ditambahkeun kana data LiDAR dina Desain Loka Sipil sateuacan kontur anu dijieun, saperti ditingalikeun di handap dina ngabandingkeun lengkep data permukaan antara dua sumber. Jangkungna rata-rata 1 / 2, 1 / 3 sareng 2 / 3 praktis sarua. Rata-rata rata-rata jangkungna nyaéta 3 suku di luhur tina data LiDAR. Béda ieu parantos diperkirakeun kanyataan yén titik anu langkung dénsitas di daérah anu kabuka dibandingkeun kalayan wewengkon-tangkal tatangkalan. Data satelit ieu dibenerkeun dina grid 20.

Salajengna, pamariksaan visual ngeunaan data satelit anu dibere badé ngabandingkeun kaayaanan-kaayaan hirup nyata.

Dina hal husus dina hal ieu, titik kedah ditempatkeun dina élévasi Google, dina hal akurasi atah sareng bentuk umum anu ngagambarkeun kurva anu aya dina jalan anu aya di luhur anu aya sareng kondisi lokasi imah.

Subdivision of Parabot komérsial

Dina conto di handap ieu tina bagean komérsial, kontur anu dihasilkeun tina grid 20 'kalayan data satelit, kurva beureum anu dimeunangkeun tina data pangakuan dina grid 100'.

Kanyahoanan pangajianna penting pisan kusabab data élévasi teu gaduh tanggal nu dicirikeun. Kepandalanan késérna parantos dipésepkeun sareng ciptaan dijieun saatos dikumpulkeun data ti unggul Google. Nya kitu, balong nyepeng anu diwangun di bagian timur laut situs, sanggeus sadaya data élévasi dikumpulkeun.

Sumber data ationlévasi Google, rupa-rupa luyu jeung lokasi anjeun. Cacak langkung seueur inpormasi ngeunaan data élévasi Google tiasa didapet ti sababaraha sumber, tetep misteri anu.

Najan analisis ieu henteu ilmiah, mémang tiasa nunjukkeun yén data Google Elevation ditarima sarta tiasa ditingali ku rarancang konseptual ngeunaan urbanisasi atanapi keur ngahasilkeun permukaan baskom, anu tiasa dianggo pikeun analisa banjir sareng aplikasi sapertos HEC RAS 2.

Salah Walon kana "Nguji katepatan data élévasi Google - Kejutan!"

  1. Alus soré:
    Complicatedta pajeulit pikeun ngabandingkeun kahadean / precision data altimetri anu diala ku sumber anu beda.
    Masalahna aya dina metodologi prosés / itungan anu nganggo data DEM atanapi lidar nu dibandingkeun -> lengkah bolong, dianggap modél Geoidal, titik kontrol jeung sajabana.
    Kuring baris ngalaksanakeun studi di Spanyol pikeun ngabandingkeun z orthometric Lidar tina injén IGN, GPS RTK didukung dina leveling precision kalayan google earth -> dina blog abdi tiasa nyarios naon asalna ....http://autodidactaengeomatica.blogspot.com/
    Salam sareng hatur nuhun kanggo kontribusi anjeun ...
    Raul

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.