SuperGIS Desktop, sababaraha babandinganana ...

SuperGIS mangrupa bagian tina model SuperGeo nu kuring spoke sawatara poe ka tukang kalawan sukses di Asia. Kuring jadi hamil sanggeus nguji, di dieu aya sababaraha tayangan éta Kuring geus dicokot.

Umumna ngajadikeun ampir sagala program séjén kompetisi. Anjeun ngan bisa dijalankeun dina Windows, jigana eta keur dikembangkeun kana C ++, jadi leumpang dina speed pohara alus; najan ieu brings nu disadvantage moal kabawa multiplatform ... problemilla yén saeutik pisan batur geus direngsekeun mang.

SuperGIS arcgis gvsig

Sedengkeun pikeun penampilan, rada kawas ESRI ArcGIS kalawan dockable tur ngambang pigura, ngagolongkeun lapisan, sered tur teundeun. Leuwih ti éta, logika konstruksi na scalability pisan kuat tetep competing kalawan modél kieu; nu bisa ditempo dina ekstensi utamina:

Analis spasial, Network Topology, Stadystical spasial, 3D, biodiversiti analis.

Hal ieu salajengna complemented ku aplikasi kaasup dina versi desktop: SuperGIS Data Manajer, sarua jeung ArcCatalog na SuperGIS Parabot Parobah, sarua jeung ArcToolbox.

Logika konstruksi proyek nyaeta file XML tradisional kalayan extension .sgd ngawula salaku .mxd a / .apr di ArcGIS atanapi .gvp gvSIG. Aya extension impor proyek ti program GIS sejen tur bari logika ieu berorientasi dina cara maca publikasi proyék IMS, éta ogé ngarojong data dina Personal Geodatabase (MDB), MS SQL Server, Oracle Ruang sarta PostgreSQL Server.

format .sgd boga dua parobahan penting; 3.1a nu impor versi ayeuna ti 3.0 versi saméméhna.

format dirojong

Dina format vektor:

  • Geo (édisi)
  • SHP (édisi)
  • MIF / pertengahan
  • DXF
  • GML
  • DWG, nepi versi 2013
  • DGN v7, v8

Sagalana Sigana pisan umum naon parabot lianna, tapi didieu nangtung dina format vektor DWG, DGN, DXF sadar versi panganyarna.

Teu sakumaha aranjeunna geus kahontal, tapi éta salah sahiji kelemahan of GIS Manifold, gvSIG jeung software open source lianna. Dina kasus hiji file DGN / DWG ngamungkinkeun thematise, off, on, na ukur pikeun lapisan (tingkat), najan ukur rujukan anu dimuat; pikeun ngedit kudu ekspor ka .geo atanapi format .shp. Éta metot pikeun netelakeun yen format .geo ngan ngarojong polygon, polyline sarta titik; Multipoint ngan ngarojong .shp nalika nyieun hiji lapisan anyar.

Baca MicroStation DGN na DWG 8 versi AutoCAD Vérsi 2013 ... manehna pantes istighfar. Sanajan manehna jadi marga gvSIG anjeun bisa ngedit DWG, DXF na KML, bari SuperGIS shp ukur tiasa edit jeung format .geo extension sorangan. boga sejen nyaeta .slr format vektor (SuperGeo Lapisan File), kalawan nu bisa dianggo kana tablet maké SuperSurv, sarta ogé ti klien desktop.

Ti SuperGIS Data Parabot Parobah anjeun bisa ngarobah antara format di luhur, ogé kaasup format kml (Google Earth), e00 (ArcInfo), SEF (Standar Exchange Format).

Dina format raster:

  • SGR, nu mangrupakeun format proprietary of SuperGIS
  • MrSID
  • GeoTIFF
  • BMP, PNG, GIF, JPG, JPG2000
  • ECW
  • LAN
  • GIS

The format .sgr owns SuperGeo; ieu ngalir di speed breakneck mun deployment jeung perlakuan husus kalawan Gambar analis.

parabot gis CAD

Disadvantage teu maca ENVI, payil titik anu dirojong ku program kawas GIS Manifold na gvSIG. kamampuhan Georeferencing Gambar téh rada umum naon ngajadikeun gvSIG / ArcGIS.

Ti SuperGIS Data Parabot Parobah anjeun bisa ngarobah antara format IMG, gis, LAN (Erdas), tif, ecw, Sid, jpg, BMP, txt na ASCII.

dina OGC

  • WMS (Web Peta Service)
  • WFS (Web Feature Service)
  • WCS (Web sinyalna Service)
  • WMTS. Ieu teh format pikeun kotak manajemén data (Kotak)

Ieu sareng fitur sejenna ulah datangna kalayan versi download, nu ditambahkeun salaku nambahkeun-on: klien OGC, GPS, Geodatabase klien, SuperGIS Server Desktop klien tur Gambar Server Desktop klien.

Lamun format KMZ wungkul ngarojong ka 3D extension analis. Pikeun jaringan eta ngarojong format .geo, bisa diimpor maké DataConverter tina file bentuk, kawas data rupa bumi digital bisa didatangkeun ti file jeung wangun SGR.

kamampuan na rohangan ngédit

geus salawasna bray perhatian kuring aspék ieu, nu sacara umum butuh urang ngagunakeun program CAD ngawangun data GIS jeung salah na basa aranjeunna keur digarap. Ieu mangrupa narabas penting mana Aranjeunna geus miboga gvSIG sarta Quantum GIS thereon kaasup bungkusan tambahan saperti kasus parabot OpenCAD sangkan teu kudu ngawadul.

Dina kasus SuperGIS, ngamungkinkeun ngedit tina salah sahiji atawa leuwih lapisan, gaya tradisional. .geo na nu geus ditémbongkeun extension .shp, Anjeun tiasa nyimpen jeung ngeureunkeun na rohangan ngédit. Sajaba ti, di tab na rohangan ngédit sarua kagunaan umum kaasup palette loyog jeung gvSIG téh:

SuperGIS édisi arcgis

Di dieu téh ngabandingkeun tina parabot CAD anjeun boga AutoCAD, gvSIG na SuperGIS nyokot kana akun daptar favorit abdi lami di AutoCAD paréntah.

No. parentah AutoCAD gvSIG SuperGIS
1 garis autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
2 polyline autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
3 bunderan autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
4 AutoComplete autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
5 ngahiji autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig gambaran
6 matrix autocad paréntah gvsig gambaran
7 motong autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
8 salinan autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
9 pindah autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig gambaran
10 muter autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
11 naek autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig gambaran
12 kaca autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
13 édit hucu autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
14 mangpaatkeun autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
15 titik autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
16 gandewa autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
17 polygon autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig
18 elips autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig
19 Hueco autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
20 sagi opat autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
21 manteng autocad paréntah gvsig autocad paréntah gvsig gambaran
22 multi titik autocad paréntah gvsig
23 sajajar autocad paréntah gvsig gambaran
24 manjangkeun autocad paréntah gvsig parabot gis CAD
kahiji 14 (1 14 mun) éta dina daptar abdi 25 dipaké Paréntah.some aya ti antarana anu teu persis sarua, sakumaha -unir / ngalakukeun block
-autopolygon / boundaryHere, éta kejahatan yén SuperGIS dina hiji paréntah tunggal anu langkung ti hiji, anu muncul dina cara kontekstual, sapertos kasus "Sketch" anu kalebet garis, polyline, titik sareng multipoint.

The Grup sorana edit na rohangan ngédit géométri vertex, manjang, sabanding skala.

Teu didaptarkeun Paréntah kami dipaké dina CAD, sakumaha Array, polygon biasa, elips. Dina prakték aranjeunna henteu sakumaha urgent tapi gvSIG terpadu aranjeunna salaku bagian tina lakukeun naon penting dina CAD.

Manjangkeun sarta nyalin nangtung sajajar. Ogé paréntah move anu ngamungkinkeun asupkeun tujuan hiji koordinat.

gambaranfungsionalitas nu sigana praktis, méré gambaran yén SuperGIS sumping ka gawé pisan praktis ieu kalawan pamaké nyata. Pikeun akurasi, aya pilihan pikeun Midpoint snap, sarta titik simpang pangcaketna. Bari eta oge bisa nyetél lamun dilarapkeun ka edges atanapi hucu ku kasabaran jeung lapisan husus.

SuperGIS édisi arcgis

parabot gis CADKalayan paréntah floating jandéla nu diangkat; Anjeun bisa nyieun tina koordinat, jarak / bearing, jarak / jarakna ... najan dina sababaraha dinya geus seemed rada aneh ... merlukeun fungsionalitas prakték salaku alat anyar.

Sajaba aranjeunna unggul Paréntah nu diperlukeun pikeun proses GIS, nu éta teu of teuing minat CAD, sapertos:

Segmenting (pamisah), segmenting vertex, Generalizing soften (halus), ilahar karya GIS. Salian prosés geoprocessing umum anu ampir salinan / némpelkeun naon geus urang nyaho.

A layouts tingkat keur percetakan, abdi bakal ngabahas dina artikel ieu; saprak kuring gaduh reservations abdi lajeng nyangka boga ngembangkeun multiframes nu gawe nu kuring diusulkeun kamampuhan pikeun ngahemat theming nagara, guna muka hiji dataframes perenah béda sarua. Kuring geus jangji baris mibanda ieu keur 3.1b Vérsi SuperGIS Desktop dina kuartal katilu 2013; sarupa jeung naon ngajadikeun Cadcorp atanapi GIS Manifold.


Dina kacindekan, sigana alat cukup tahan dina tingkat GIS desktop.

Pikeun maranéhanana anu rék nyobaan éta,

Di dieu anjeun bisa ngundeur SuperGIS Desktop

Hiji Balesan to "SuperGIS Desktop, sababaraha babandinganana ..."

  1. Hatur nuhun ka information.- pikeun ngundeur tur coba!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.