Guatemala jeung tantangan na pikeun manggihan peran Akademi dina Manajemén diwengku

Divisi Sciencelmu sareng Téhnologi di San Guatemala universitas San Carlos mangrupakeun conto anu hadé pikeun pagawéan anu peryogi akademi sangkan damelan anu langgeng di jero wewengkon manajemen daérah. Ieu hiji proyek anu sesah anu biasana lanjut lalaunan, tapi saatos review yén kuring dijieun Tilu taun katukang, saé pikeun terang kamajuan anu aranjeunna: diantarana sanésna, promosi mimitina lulusan sareng dua kongres ngeunaan lingkup régional.

Hal ieu saé nyaho ngeunaan skripsi kahiji anu parantos dipasang dina situs: Analisis pertumbuhan salaku pakotaan jeung parobahan guna lahan dina période 1960-2006, ogé mangrupakeun anggaran dasar pikeun unit wewengkon dina saeutikna opat kota daerah sakurilingna Quetzaltenango (Salcajá, Olintepeque, La Esperanza sareng San Mateo).

Tawaran akademik ayeuna ngan aya di Universitas Pusat Barat (CUNOC), tapi ieu ogé saé supados pangaruh awal ibukota henteu ngajantenkeun solidaritas anu diperlukeun tina prosés sapertos ieu dina taun mimiti na. Sajaba ti éta, kumbuh kota di daérah daérah éta ngadamel karrét ieu nyumbang kana pangabutuh daérah ieu dina ranté agrifood, agro-business, sumber daya alam teratur, pangwangunan désa, ngokolakeun lingkungan sareng administrasi darat.

Sahenteuna, tilu karir bakal diwanohkeun ku Divisi Sciencelmu Téhnologi:

  • Agronomist dina Sistim Produksi Pertanian
  • Insinyur di Manajemén Lingkungan Lokal
  • Téknik Survey darat sareng Insinyur Manajemén Tanah

administrasi darat surveying darat cunoc

Dina kasus anu katilu, anu hiji anu gaduh loba anu patali jeung poko urang, nyobaan nyadiakeun muridna hiji kasempetan pikeun ngalatih akademis pikeun nungkulan masalah lahan ti sudut pandang teknis, kamasarakatan, hukum, sareng ekonomi sareng ngajamin kasadiaan tina sumberdaya manusa husus, nganggap kagiatan kalibet dina ngokolakeun wilayahna jeung desain, dijalankeunnana jeung kontrol proyék pangukuran, katast, pemesanan diwengku, administrasi darat, ngokolakeun inpormasi spasial katut proyék pamekaran sosial sejenna tur ekonomi bangsa.

administrasi darat

Desain usul kurikuler éta ogé disababkeun ku analisis paralatan hasil gawé ti profesi ti juru ukur di nagara-nagara béda dunya, sareng évolusi panganyarna anu parantos dirobah profési ieu kusabab maju téknologi sareng globalisasi ékonomi. Ieu ngagaduhan prioritas dina sahenteuna opat daerah:

topografi

Disiplin anu nyayogikeun pangaweruh dasar pikeun pangukurna, dina pedaran permukaan terestrial dina wengkuan lokal kanggo sagala rupa pamariksaan kawas survey cadastral, agraris, kehutanan, densification jaringan.

cadastre

Ieu méré kanyaho pikeun perkembangan ciptaan tina real estate tempo bagian fisik sareng disayagaan hukum pikeun perencanaan perkembangan anu ditangtoskeun di nagara sareng sababaraha tujuan.

geodesy

Lmu ngeunaan pangukuran sareng proyéksi Bumi sareng nangtukeun posisi objék dina eta sareng di rohangan sakurilingna salaku fungsi tina waktu, ogé kalimah widang gravitasi na.

Photogrammetry sareng sensing jauh

Wewengkon disiplin anu nyérélakeun pangénggalan pikeun ménta, ngolah, jeung nganalisis inpormasi spasial poto métrik teri atanapi terrestrial, padahal penanganan sareng pamrosésan gambar digital.

Informationmbaran Kecap Geografi sareng Kartografi

Wewengkon disiplin anu dibangkitkeun pangaweruh sangkan sanggup ngawujudkeun grapik dina jalan analog sareng digital beungeut Bumi, sajaba ngarambat inpormasi numerik atanapi literal dipilih sareng marentahkeun tina database, tiasa dianggo karya antisisiplin.

Geomatics

Providesta nyayogikeun dicekel pikeun kéwangan, panyimpenan, évaluasi, ngapdet, jumlahna ageung inpormasi anu patali jeung obyék tina bumi, dumasar kana sistem koordinat, kalayan bantosan alat komputer anu mempermudah pikeun manajemén lincah sareng terpadu, anu ngamungkinkeun ogé analisis jeung pembuatan kaputusan.

Kuring kungsi kasempetan uninga dina sora tina profésor sareng promoters pergerakan ieu, kamajuan anu aranjeunna parantos diangkat, cara diungkabkeun laboratorium sareng sababaraha perspéktif maranéhanana di mangsa nu bakal datang. Jigana éta damelan anu saé, tapi seueur tantangan anu nyiptakeun kaayaan pikeun reintegasi tanaga gawé sareng pangaruh dina kawijakan nagara; Tota pikeun ningali ririweuhan anu pajabat RIC disababkeun ku pelajar muridna lamun aranjeunna nyarios sacara gumbira yén maranéhanana ngajamin teknis Cadastro sareng sababaraha jam dina latihan sareng tanpa panangtayungan pelatihan prior.

administrasi darat

Dina ieu, kerjasama Walanda parantos migawé saé pisan ngaliwatan ITC sareng Nuffic. Dina tahap ieu, deukeut guruna 30 parantos dilatih, seueur ti antarana di tingkat master sareng para lahakan aya di luhur. Peryogi ngalakonan pagawéan anu saé tina sistematisisasi sareng katingalitas naon anu geus dihontal sakumaha katingal; méré conto: nyebarkeun on garis pemetaan categorized lampah extension universitas ku kituna anjeun terang tempat proyek praktek unggal kelas anu, lingkup sareng produk maranéhanana; Ku cara kieu continuity dijaga, pangaatanan usaha dilindahkeun sareng inpormasi janten langkung kapaké upami sarat basajan.

Usaha anu paling signifikan dina hal anu katingali internasional nyaéta Kongrés Administrasi darat, anu anu dipareuman pikeun ngahontal unggal dua taun ngerjakeun karya antawis kaayaan lembaga, agénsi gawéna sareng perusahaan swasta. Tanpa sieun salah kaprah, kuring ningali Guatemala dina peran proaktif di wilayah Jawa Barat, sareng kakuatan anu nétral anu nétral anu nyocogkeun isthmus ka ngahiji usaha pikeun naon anu sabenerna urang peryogi kedah teu leres pisan dipindahkeun ku proyék-proyék internasional anu ogé-éjahan sakapeung ngan ukur sigana gaduh hiji kahayang pikeun nempatkeun daya finansial ti Amérika Serikat sareng Europeropa.

Ogé generasi anyar lulusan boga tangtangan anu kuat pikeun ngabentuk kanu proaktif, anu nyerang sektor bisnis, layanan profésional sareng quagmire nagara. Sanaos henteu ngabantosan modérnasi nagara dina undang anu nyadiakeun karir administrasi, tiap opat taun urang terjemingkeun adat anu sami kanggo patronage pulitik, sumberdaya manusa pangalusna urang bakal diisolasi di perusahaan swasta atanapi bakal ngagérérkeun skenario anu hadé.

Kuring miharep di dua taun ka gaduh hasil konsisten sareng optimism abdi.

Inpo nu langkung lengkep tiasa didapet dina kaca Divisi Sains jeung Teknologi.

Langkung balap CUNOC

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.