Guatemala sareng tantangan na pikeun milarian peran Akademi dina Pangaturan Teritorial

Divisi Élmu sareng Téknologi Universitasidad San Carlos de Guatemala mangrupikeun conto anu saé pikeun pagawéan anu kedah dilakukeun ku akadémisi pikeun ngajantenkeun profési berkelanjutan di daérah manajemén daérah. Ieu kerja keras anu biasana maju lalaunan, tapi saatos review yén kuring dijieun Tilu taun ka pengker, saé pikeun terang kamajuan anu parantos dilakukeun: diantara anu sanésna, kelas lulusan kahiji sareng dua konperénsi régional.

Hal ieu saé nyaho ngeunaan skripsi kahiji anu parantos dipasang dina situs: Analisis pertumbuhan salaku pakotaan jeung parobahan guna lahan dina période 1960-2006, ogé mangrupakeun anggaran dasar pikeun unit wewengkon dina saeutikna opat kota daerah sakurilingna Quetzaltenango (Salcajá, Olintepeque, La Esperanza sareng San Mateo).

Tawaran akademik ayeuna ngan ukur aya di Western University Center (CUNOC), tapi ieu ogé saé sahingga pangaruh awal ibukota henteu ngaleungitkeun soliditas anu diperyogikeun prosés sapertos taun-taun awal na. Salaku tambahan, padumukan kotamadya di daérah ngajantenkeun karirna ieu nyumbang kana kabutuhan daérah ieu dina ranté pangan, agribisnis, sumber daya alam anu diperbaharui, pamekaran padesaan, manajemén lingkungan sareng administrasi lahan.

Sahenteuna, tilu karir bakal diwanohkeun ku Divisi Sciencelmu Téhnologi:

  • Agronomist dina Sistim Produksi Pertanian
  • Insinyur di Manajemén Lingkungan Lokal
  • Téknik Survey darat sareng Insinyur Manajemén Tanah

administrasi darat surveying darat cunoc

Dina kasus anu katilu, anu hiji anu gaduh loba anu patali jeung poko urang, nyobaan nyadiakeun muridna hiji kasempetan pikeun ngalatih akademis pikeun nungkulan masalah lahan ti sudut pandang teknis, kamasarakatan, hukum, sareng ekonomi sareng ngajamin kasadiaan tina sumberdaya manusa husus, nganggap kagiatan kalibet dina ngokolakeun wilayahna jeung desain, dijalankeunnana jeung kontrol proyék pangukuran, katast, pemesanan diwengku, administrasi darat, ngokolakeun inpormasi spasial katut proyék pamekaran sosial sejenna tur ekonomi bangsa.

administrasi darat

Rarancang proposal kurikuler ogé disababkeun ku analisa jero ngeunaan karya profesi juru ukur di sababaraha nagara di dunya, sareng épolusi anu anyar anu parantos ngarobah profési ieu kusabab kamajuan téknologi sareng globalisasi ékonomi. Ieu gaduh prioritas sahenteuna opat daérah:

topografi

Disiplin anu nyayogikeun pangaweruh dasar pikeun pangukurna, dina pedaran permukaan terestrial dina wengkuan lokal kanggo sagala rupa pamariksaan kawas survey cadastral, agraris, kehutanan, densification jaringan.

cadastre

Ieu méré kanyaho pikeun perkembangan ciptaan tina real estate tempo bagian fisik sareng disayagaan hukum pikeun perencanaan perkembangan anu ditangtoskeun di nagara sareng sababaraha tujuan.

geodesy

Lmu ngeunaan pangukuran sareng proyéksi Bumi sareng nangtukeun posisi objék dina eta sareng di rohangan sakurilingna salaku fungsi tina waktu, ogé kalimah widang gravitasi na.

Photogrammetry sareng sensing jauh

Wewengkon disiplin anu nyérélakeun pangénggalan pikeun ménta, ngolah, jeung nganalisis inpormasi spasial poto métrik teri atanapi terrestrial, padahal penanganan sareng pamrosésan gambar digital.

Informationmbaran Kecap Geografi sareng Kartografi

Wewengkon disiplin anu dibangkitkeun pangaweruh sangkan sanggup ngawujudkeun grapik dina jalan analog sareng digital beungeut Bumi, sajaba ngarambat inpormasi numerik atanapi literal dipilih sareng marentahkeun tina database, tiasa dianggo karya antisisiplin.

Geomatics

Providesta nyayogikeun dicekel pikeun kéwangan, panyimpenan, évaluasi, ngapdet, jumlahna ageung inpormasi anu patali jeung obyék tina bumi, dumasar kana sistem koordinat, kalayan bantosan alat komputer anu mempermudah pikeun manajemén lincah sareng terpadu, anu ngamungkinkeun ogé analisis jeung pembuatan kaputusan.

Kuring boga kasempetan pikeun ngupingkeun ti profesor sareng promotor gerakan ieu, kamajuan anu dipibanda ku aranjeunna, cara aranjeunna ngalengkepan laboratorium sareng sababaraha sudut pandang ka hareupna. Sigana mah kuring padamelan anu saé, sanaos ku seueur tantangan dina nyiptakeun kaayaan pikeun reintegrasi tanaga gawé sareng kajadian dina kawijakan nagara; Éta bakal katingali kaributan anu disababkeun ku pajabat RIC di kalangan murid nalika aranjeunna bungah nyarios ka aranjeunna yén aranjeunna nyatakeun teknisi pikeun Cadastre kalayan sababaraha jam latihan sareng tanpa syarat latihan sateuacanna.

administrasi darat

Kerjasama Belanda ngalangkungan ITC sareng Nuffic parantos ngalakukeun padamelan anu hadé dina ieu. Dina titik ieu, sakitar 30 guru parantos dilatih, seueur diantarana dina tingkat master sareng karirna aya dina dasar anu stabil. Kudu ngalakukeun langkung sistematisitas sareng pisibilitas naon anu parantos kahontal nyaéta visualisasi; pikeun masihan conto: nyebarkeun online a pemetaan dikategorikan tindakan éksténsif universitas janten dipikaterang dimana proyék prakték unggal kelas, ruang lingkup sareng produk na; ku cara kieu kontinuitas dijaga, atomisasi usaha dihindari sareng inpormasi janten langkung mangpaat tibatan sarat saderhana.

Usaha anu paling signifikan dina hal anu katingali internasional nyaéta Kongrés Administrasi darat, anu diproyeksikeun ngahontal pagawéan integratif unggal dua taun antara lembaga nagara, agénsi kerjasama sareng perusahaan swasta. Tanpa sieun salah, kuring ningali Guatemala dina peran proaktif di daérah éta, kalayan kakuatan panerapan nétral anu ngagerakkeun padumukan pikeun ngahijikeun usaha pikeun naon anu urang leres-leres butuhkeun sareng henteu kedah disetir ku proyék-proyék internasional anu dihaja ogé kadang-kadang sigana ngan ukur ngagaduhan kaparigelan pikeun nyayogikeun sumber kauangan ti Amérika Serikat sareng Éropa.

Ogé generasi anyar lulusan ngagaduhan tantangan anu kuat pikeun ngawangun serikat proaktif, anu nyerang sektor bisnis, jasa propésional sareng kaayaan macét. Salami modérenisasi nagara henteu maksa dina undang-undang anu nyayogikeun karir administrasi, unggal opat taun urang bakal teras-terasan ningali adat istiadat patronase politik anu sami, sumber daya manusa anu pangsaéna urang bakal diasingkeun di perusahaan swasta atanapi bakal hijrah ka tempat anu langkung saé.

Kuring miharep di dua taun ka gaduh hasil konsisten sareng optimism abdi.

Inpo nu langkung lengkep tiasa didapet dina kaca Divisi Sains jeung Teknologi.

Langkung balap CUNOC

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.