LADM - Salaku Unik Domain Modél Manajemén Land - Kolombia

Kasimpulan presentasi Golgi Alvarez sareng Kaspar Eggenberger di Kongrés Andean Geomatics di Bogotá, dina bulan Juni tina 2016.

Sarat pikeun Multipurpose Cadastre

Kalayan palaksanaan rencana Pangwangunan Nasional 2014 - 2018 sareng kreasi Badan Nasional Land ANT, bentang pikeun Tanah di Kolombia parantos dirobah parantos sareng parantos nempatkeun elemen anu anyar pikeun ngawangun kawijakan katastral sapertos aranjeunna :

  • Desentralisasi cadastre jeung utusan tina kakuatan nganggo tingkat réritorial,
  • Outsourcing tina dijalankeunnana ngadegna jeung perawatan katastal.
  • Pikeun ngahontal kohérénsi inpormasi prédial dina basis data tina Cadastre sareng Registry,

Modernisasi Project di Administrasi Tanah di Kolombia, dibiayaan ku Soperasi Swiss (SECO), ngarojong prosés anu béda anu patali jeung kawijakan darat, diantarana pangrojong pikeun ngawangun titik administrasi tanah di handapeun ICDE, rojongan pikeun restructuring sareng reorientasi institusional IGAC ngeunaan peran anyar salaku otoritas cadastral, nguatkeun kawijakan Cadastre-Registry, nasehat pikeun kerangka rujukan geodetik oge ngabantu pikeun ngawujudkeun visi Multipurpose Cadastre.

Modél LADM

Salaku unsur inovatif dina kerangka kawijakan jeung téknologi, nyoko Standar Internasional Manajemén Tanah Internasional disebut ISO-19152 parantos ngagagas Abdi terangcongressgeoLADM (Administrasi Tanah Modél Domain). Ngadebarkeun standar ieu ngamungkinkeun kasaimbangan antara tekenan anu diturunkeun ku panawaran téknologis sareng paménta pikeun jasa ku warga ku jieunan wilayah pikeun ngatur téritori dina pendekatan terpadu.

Ayeuna parantos mimitina tina modél inti LADM parantos diwangun, diadaptasi kana panerapan Colombian anu ngalingkup modeling sakedikna:

  • Pihak keunangan, janten kelompok ieu, individu, badan légal jeung badan umum numbu ka ranté administrasi hak darat,
  • Unit-unit administrasi anu ngawakilan objék térritorial béda, boh pribadi sareng umum.
  • Daptar hak, kawajiban sareng keterbatasan anu aya antara objék téritorial jeung pasipatan didaptarkeun di pendaptaran Harta.
  • Unit-spasial sareng atributna-data, anu aya dina inpormasi katastrali ayeuna sareng anu bakal ditangkat péstél Multipurpose Cadastre.
  • Nyoko kana LADM ogé kalebet pangrojong pikeun Infrastruktur Data Ruang-Kolombia (ICDE), ku jalan nyiptakeun titik pangurusna darat, anu bakal dijadikeun dadasar pikeun interoperabilitas unsur anu dimodelkeun na intina. Saeutik demi saeutik, lembaga béda bakal adaptasi LADM dina prosés na, ngajamin rujukan unik kana barang-barang, hak-hak, jalma sareng hak-terusan anu diwangun mékanisme Sistem Manajemén Tanah Nasional Kolombia.

INTERLIS pikeun nerapkeun eta

LADMSalah sahiji alat-alat anu digunakeun pikeun palaksanaan LADM nyaéta INTERLIS. Ieu mangrupikeun bahasa husus pikeun katerangan model data geografis, anu ngagaduhan pormat mindahkeun sareng runtuyan parabot pikeun anu tiasa ditingalkeun validasi, integrasi, ngokolakeun transaksi sareng inpormasi apdet ngaliwatan protokol interoperabilitas.

Nembe latihan parantos dikembangkeun pikeun teknisi di lembaga anu béda anu dikaitkeun jeung Proyék, kana dipakéna INTERLIS kanggo modeling, sareng versi model Colombian LADM parantos dikembangkeun dina bahasa ieu.

The Multipurpose Cadastre Pilots

Proyék ieu ngarojong Institute Geografis Agustín Codazzi (IGAC) sareng National Superintendence of Registry (SNR), dina ngawangun modél, spésifikasi teknis sareng prosedur pikeun pamekaran Pilots Cadastre Multipurpose. Kuring ogé ngalebetkeun palaksanaan Repository pikeun neundeun data cadastral jeung pendaptaran; kalayan parabot leuleus gratis anu mempermudah pangwangunan, édisi sareng publikasi dina data, ogé pakakas pikeun validasi data dibenerkeun ngaliwatan palaksanaan anu luar.

Sajaba ti, bahan teknis na didactic bakal disiapkeun pikeun kagiatan béda dina prosés sawah jeung kantor ti survey harta.

Ngaliwatan modél palaksanaan propil Colombian tina LADM, dijelaskeun dina INTERLIS, kontraktor bakal ngagaduhan panyaksian alat pentingna pikeun nyiapkeun maranéhanana congrekasparsareng nganteurkeun inpormasi anu digedékeun di lapangan numutkeun modél standar anu disebut di luhur tina ISO 19152 Standard. IGAC sareng SNR bakal gaduh alat pikeun pariksa, ngadalikeun sareng neundeun informasi sareng dokumén hasil tina pilot anu keur diajar palajaran diajar sareng ningkatkeun metodologi pikeun meunteun produk survey cadastral.

Langkung seueur ngeunaan Proyék dina http://www.proadmintierra.info/

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.