basa geoprocessing GGL sadia dina gvSIG

gvSIG kakara diterbitkeun, yén salaku hasil tina Google Summer of Code dina proyék gvSIG, anu plugin gvSIG pikeun GGL kakarék dileupaskeun.

Logo-gvSIG-945GGL mangrupikeun basa programming anu hadé pikeun geoprocessing nalika anjeun tiasa mendakan konstripi has anu pangilaharna basa program basa (puteran, kondisional, jsb.) Sareng konstruksi husus kanggo geoprocessing pikeun ngalakonan operasi topologis, saringan, transformasi geometries, jsb. ngasupkeun bahan pamaké pikeun anjeun nulis skrip anjeun.

Plugin anu diterbitkeun ngamungkinkeun nuduhkeun sumber data anu aya dina éta proyék nu ayeuna na dibuka dina gvSIG Desktop ti skrip GGL, sahingga ngamungkinkeun geoprocessing tina data anu dimuat dina gvSIG. Salaku tambahan, plugin ngamungkinkeun mintonkeun hasil hasil deui di gvSIG Desktop ku cara ngamuat éta dina pintonan aktip.
Salian plugin, parantos disayogikeun kana jalma anu kabetot dina runtuyan tutorials sareng dokumén rujukan anu bakal kapaké pikeun ngarti kana logika basa éta.

Béréndélan surat ogé parantos diaktipkeun anu tiasa dianggo pikeun ngabéréskeun naon waé kajadian atanapi mamang anu aya anu tiasa ditempokeun dina pangatur sistemna.
Di antara kalimatana ngagunakeun basa geoprocessing khusus urang tiasa nyorot:

  • Konstruksi husus anu disebatkeun tina geoprocessing: geometries di WKT, ngolah koordinat, operator has aljabar relasional anu endowikeun basa anu sarua sareng kamampuan anu sarua dina SQL spasial, jsb.
  • Ajén pikeun nyiptakeun naskah: Validasi waktos anu nyerat pamakéna, ngecék sumber-sumber data sareng struktur data anu diaksés, otomatis pikeun ngeusian hiji payil anu dibuka, jsb.
  • Pilihan saencan téknologi: GGL nawiskeun pamaké sababaraha fungsi anu nganggo téknologi anu paling luyu pikeun tanggal ieu: parsers, API aksés data, jsb. Téknologi ieu dipilih parantos ku pamekar basa sareng anu sanés tanggung jawab kirang pikeun pamaké, anu kedah mung tanggungjawab pikeun nangtukeun operasi na sanes jalan pikeun ngalaksanakeun hal éta.
  • Kamungkinan ngulang geoprocesses, bagikeun aranjeunna, masihan pangrojong, jsb.

Di handap ieu mangrupakeun arah
Pikeun undeuran: http://www.gearscape.org/index.php/downloads
Dokuméntasi: http://www.gearscape.org/index.php/documentation
Komunitas: http://www.gearscape.org/index.php/community

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.