3 27 ti 2.18 QGIS parobahan

Lamun urang rék mungkas kahirupan versi QGIS 2.x, pending naon bakal QGIS 3.0, kaca ieu nembongkeun kaasup QGIS 2.18.11 'Las Palmas' nu ieu formalized dina bulan Juli taun ieu.

QGIS ayeuna boga rally metot salaku sponsor anyar, pausahaan formal nu nawiskeun rojongan tur pelengkap pikeun solusi lianna, kayaning kasus euweuh watesna jeung panon musyrik balik datang ka pamaké pamasaran dimangfaatkeun.

publikasi nunjukkeun yén pelepasan ayeuna nyadiakeun perbaikan Incremental leuwih versi saméméhna. Sadaya eta aimed dina ngamekarkeun QGIS 3.0 nu baris jadi generasi saterusna apdet na, sanajan pengumuman, ngan sababaraha geus katempo beungeutna. Sateuacan urang ngabahas ngeunaan di dieu.

Balik ka subjek. Kamajuan dina versi ieu geus digolongkeun kana kategori. dimungkinkeun, keur kajelasan dina ngembangkeun éta, subdivide jadi dua. Ku kituna, urang 27 13 robah kategori:

  • umum
  • symbology
  • panyiri
  • Rendering
  • Manajemén data
  • Bentuk jeung Widget
  • nyieun Maps
  • gugatan
  • panyadia data
  • server QGIS
  • plugins
  • programmability
  • Fitur anyar
    • kelas
    • Fungsi éksprési

Dina masing-masing maranéhna enroll salah sahiji atawa leuwih fitur. Tabel di handap summarizes ngembangkeun éta

kategori Fitur No.
umum 3
symbology 1
panyiri 3
Rendering 2
Manajemén data 1
Bentuk jeung Widget 3
nyieun Maps 1
gugatan 6
panyadia data 1
server QGIS 1
plugins 1
programmability 1
Fitur anyar kelas 2
fungsi 1

situs nembongkeun tiap tina kamajuan nu bisa ditalungtik hiji-hiji. Salaku conto, kuring ningali ka fitur nu nyekel perhatian kuring: jasa rojongan WMTS na xyz jasa mosaic. Ieu digolongkeun kana dua kategori: Rendering tur data panyadia. Hayu urang tingali:

Rendering: Característica.- Nilik raster mosaics (lapisan WMTS na xyz)

novelty teh nya eta, teu saperti versi sateuacanna, ayeuna maneh kudu teu antosan ngundeur pinuh tina mosaics ningali peta hasilna. Ieu sabab keur ditémbongkeun dina kanvas sabab nu geus diundeur, tur gumantung resolusi anak, bisa dipaké pikeun ngalakukeun pamariksaan awal di wewengkon mana nu Kotak kalawan resolusi nu bener can kungsi diundeur.

Ngajadikeun: Característica.- Canceling ngajadikeun rasters (WMS Lapisan, WMTS, sarta xyz WCS)

Ayeuna anjeun bisa dibatalkeun iraha wae ngajadikeun lapisan raster guna ngahasilkeun zum hiji peta dijieun kawas nu geus kaliwat sabab antarbeungeut pamaké téh 'freeze' salila unloading dina mosaics. Kalawan ieu anyar lapisan karya fitur raster ngundeur ti server jauh geus ningkat.

Data Provider: Característica.- Asalna ngarojong lapisan mosaic xyz

Anjeun teu kedah nganggo plugins 'asing' sakumaha QuickMapServices atanapi OpenLayers lantaran kiwari nu mosaics rasterized dina format xyz anu dirojong natively di panyadia data WMS kalawan nu bisa nembongkeun basemaps tina sagala format sumber. Contona, upami anjeun hoyong tambahkeun peta dasar Buka StreetMap maké URL ieu: http://c.tile.openstreetmap.org/{Z} / {x} / {y} .png. dimana {x}, {y}, {z} bakal diganti ku nomer peta mosaic ayeuna dipaké. Éta bisa dipaké sanajan dina bing 'quadkeys' ku ngaganti {q} {x}, {y} atanapi {z}.

Aya sababaraha perbaikan nu bisa ditambahkeun kana eta geus diatur kaluar. Kahiji, kamungkinan pikeun milih peta kami nganggo kalér leres atanapi magnét. fitur ieu aya dina kategori pemetaan. Urang ogé draws perhatian ka duanana daptar fitur anyar ditambahkeun salaku ogé ningkat dina algoritma kategori Processing.

Tungtungna, laporan nu pantes ti urang nu bacaan leuwih lengkep guna ngamangpaatkeun kamajuan anyar ditawarkeun ku QGIS.

Ieu mah sakadar sampel tina kamajuan, tapi kuring nganjurkeun bade laporan diterbitkeun di dieu.

QGIS jadi naon nya tanpa rojongan sukarela, sacara global, grup badag jalma (developer, sastrawan dokuméntasi, testers, donatur, sponsor, jeung sajabana) pikeun ieu nu masarakat appreciates na reminds kami tina cara nu bisa gabung Grup jeung ngarojong jalan ningali fit.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.