Linking tabel di Manifold

Ngaitkeun tabel nyaéta pilihan GIS anu tiasa ngahubungkeun data tina sumber nu beda-beda tapi ngabagi widang umum. Ieu naon urang lakukeun di ArcView salaku "gabung", Manifold ngamungkinkeun urang ngalakukeun waktos dina dinamis, nyaeta data anu dikaitkeun kana; ogé dina cara dipegatkeun, anu nyababkeun data datangna jadi salinan kana tabél anu digunakeun.

Naon jenis tabel

Manifold ngidinan Anjeun pikeun nanganan wangun tabel béda, diantarana:

  • Tabél biasa. Ieu mangrupikeun hal dijieun tina Manifold, kalayan pilihan "file / create / table"
  • Tabel diimpor. Ieu mangrupikeun parantosan anu parantos diasupkeun sacara lengkep, sapertos tabél dirojong ku komponén Access (CSV, DBF, MDB, XLS, jsb) atanapi ku panyambungna ADO .NET, sumber data ODBC atanapi OLE DB.
  • Tabel numbu. Ieu mirip ngimpor impor, tapi henteu asup kana file .map, tapi aranjeunna tiasa janten file Excel anu nganggo "wungkul" anu sipatna Aksés tiasa janten komponén Access (CSV, DBF, MDB, XLS, jsb.) ) atanapi liwat ADO .NET, ODBC atanapi OLE DB panyambungna sumber data.
  • Tabel numbu ka gambar. Thoseta mangrupikeun hal anu aya kana peta, sapertos dbf of shapefile, atanapi tabél atribut payil vektor (dgn, dwg, dxf ...)
  • Tanya. Ieu tabél dipiptakeun tina pamilarian internal antawis méja.

Kumaha atuh eta

  • Tabel anu bakal nunjukkeun huma langkung muka na aksés dina "Table / Hubungan" pilihan.
  • Urang milih "New Kaitan" pilihan.
  • Dina dialog Tambah Kaitan, méja sanés anu dipilih sareng béréndélan anu dipidangkeun. Di dieu anjeun milih upami anjeun hoyong ngimpor atanapi ngahubungkeun data.
  • Teras pilih hiji médan dina unggal méja anu bakal dianggo pikeun nyingkronkeun data sareng pencét OK.

Balik kana dialog "Tambah Kaitan", pariksa kolom nu dipikahoyong tina tabél lianna kalayan pariksa. Teras pencet OK.

hasilna

Kolom anu "diinjeum" tina méja séjénna bakal muncul kalayan warna latar anu béda kanggo nunjukkeun yén aranjeunna "dikaitkeun". Anjeun tiasa ngalakukeun operasi dina éta kawas anu mana wae dina kolom anu sanés, contona diurutkeun, filter, dina rumus, atanapi di theming. Tables tiasa gaduh langkung ti hiji hubungan sareng langkung ti hiji méja.

tabél link

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.