Ngahubungkeun tabel di Manifold

Ngaitkeun tabel nyaéta pilihan pakakas GIS pikeun tiasa ngahubungkeun data tina sumber anu sanés tapi anu ngabagi lapangan umum. Ieu anu kami lakukeun di ArcView salaku "gabung", Manifold ngamungkinkeun kami ngalakukeun éta duanana sacara dinamis, nyaéta, data ngan ukur dikaitkeun; ogé ku cara anu teu kakait, anu ngajantenkeun data sumping salaku salinan kana tabel anu dianggo.

Naon jenis tabel

Manifold ngidinan Anjeun pikeun nanganan wangun tabel béda, diantarana:

  • Tabél biasa.  Ieu mangrupakeun anu diciptakeun tina jero Manifold, kalayan pilihan "file / create / table"
  • Tabel diimpor. Ieu mangrupikeun anu parantos dilebetkeun sapinuhna, sapertos tabel anu dirojong ku komponén Access (CSV, DBF, MDB, XLS, sareng sajabana) atanapi ngalangkungan konektor sumber data ADO .NET, ODBC atanapi OLE DB.
  • Tabel numbu. Ieu sami sareng anu diimpor, tapi henteu di lebetkeun kana file .map, tapi tiasa janten file excel anu éksternal sareng ngan ukur "ngaitkeun", éta tiasa janten komponén Access (CSV, DBF, MDB, XLS, jst. ) atanapi ngalangkungan konektor sumber data ADO .NET, ODBC atanapi OLE DB.
  • Tabel numbu ka gambar. Éta mangrupikeun anu kagolong kana peta, sapertos dbf bentukna, atanapi tabel atribut file vektor (dgn, dwg, dxf…)
  • Tanya.  Ieu tabél dipiptakeun tina pamilarian internal antawis méja.

Kumaha atuh eta

  • Tabel anu bakal nunjukkeun widang tambahan dibuka sareng pilihan "Tabél / Hubungan" diaksés.
  • Kami milih pilihan "Hubungan Anyar".
  • Dina dialog Tambahkeun Hubungan, pilih tabél sanés tina daptar anu dipidangkeun. Di dieu anjeun milih naha anjeun badé ngimpor atanapi ngaitkeun data.
  • Teras sawah dipilih dina unggal tabel anu bakal dianggo kanggo nyingkronkeun data sareng OK dipencet.

Balik kana dialog "Tambahkeun Relasi", kolom anu dipikahoyong dina méja anu sanés dicét dipariksa. Teras pencét OK.

hasilna

Kolom anu "diinjeum" tina méja anu sanés bakal ditingal ku warna latar anu béda pikeun nunjukkeun yén aranjeunna "dikaitkeun". Anjeun tiasa ngalakukeun operasi dina éta sapertos kolom anu sanés, sapertos nurun, saringan, dina rumus, atanapi di témana. Tables tiasa gaduh langkung ti hiji hubungan sareng langkung ti hiji méja.

tabél link

 

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.