Associating peta kalawan tabel Excel

Abdi hoyong ngaitkeun tabel Excel kana peta dina format shp. Tabél bakal dirobih, janten kuring henteu hoyong ngarobih kana format dbf, atanapi nempatkeun kana jero geodatabase. Latihan anu saé pikeun maéhan libur rineh ieu sarta saliwatan tetep hiji panon on ArcGIS 9.3 ti Acer Aspire Hiji.

Contona kuring baris ngagunakeun data nu disadiakeun ku xyzmapNyokot kauntungan tina iklan haratis aranjeunna sabab boga hiji alat unggulan jeung nu bisa connect with Google Maps ArcGIS ngecas diteuteup salaku lapisan a.

data

  • 1. xyzmap nyadiakeun peta dunya dina format file bentuk, ku dbf ngandung dua kolom: salah jeung kode nagara jeung hiji kalawan nami.
  • 2. hiji file Excel nu boga data statistik ti nagara, sarta kolom jeung kode nagara anu ogé kaasup.

tabél manifold

ngimpi

Tujuan nya éta dikaitkeun tabel Excel kana peta externally neruskeun operasi bari eta bisa nyieun deployment JEUNG KOPERASI theming tina peta.

Solusi dina hambalan 3

Kuring make GIS Manifold, lajeng cobaan kalawan ArcGIS 9.3

1. Muka peta

File> impor> gambar

2. Table panggero

File> tautan> tabél

3. Associating tabel

Kiwari keur ieu, kuring nembongkeun tabel peta pakait, sarta:

Méja> hubungan

hubungan anyar lajeng milih widang bisa pakait dipilih

pilih Ok

arcgis tabel manifold relacinar

Saatos ieu, sistem ngamungkinkeun anjeun milih kolom anu anjeun hoyong katingali. Sareng voila, ayeuna tabel pakait sareng anu tina tabel luar tiasa ditingali abu-abu. Parobihan dina Excel sareng hoyong ningali pembaruan dumasar paménta klik katuhu dina tabel sareng pilih data Anyarkeun.

arcgis tabel manifold relacinar

Kalawan ArcGIS.

Kudu aya leuwih kompleks, tapi pikeun ayeuna migunakeun alat nu tambahkeun Gabung, éta henteu ngalakukeun éta dina léngkah munggaran. Pesen anu dikirim konsol nyaéta yén tabel Excel peryogi ID Objek.

gis manifold gabung tabel

babaturan xyzmap nyarankeun ngalirkeun xls ka dbf, tapi ieu sanés maksad latihan. Upami aya anu ngabantosan urang, urang bakal ngalakukeun kahadéan pikeun masarakat.

5 Ngawalon "Ngaitkeun peta sareng tabel Excel"

  1. Baraya, Kuring wanting nyieun peta dina peta google anjeun boga pintonan umum jeung buka aya ngarobah data survey mah diwangun dina google bentuk. Kuring éta bisa lulus encuensta tina google bentuk unggul tur aya impor tabel sakumaha Google peta. masalah teh nya eta, sabab anu ngawalon survey, anu spreadsheet pakait Excel keur réngsé, tapi peta google na learns. Aya jalan wae nyieun peta ieu diropéa sacara real waktos buka?. Tangtu, hatur nuhun pisan kanggo leungeun sagala bisa masihan kami!

  2. Anjeun tiasa langkung husus mangga

  3. Tapi anjeun tambahkeun hiji file Excel salaku lapisan yén ti ArcCatalog anjeun moal bisa nempo tur nambah sumber ditandaan kuring berkas tangkal moal sah paduli kudu ngarobah kana DBF, sarta pikeun rupa-rupa nu Excel 2007 anyar Naha anjeun bisa ngarekam langsung ka DBF.

  4. Hatur nuhun Jose, mangpaat comment Anjeun

  5. Dina Arcgis anjeun tiasa ngaitkeun tabel excel, tapi anjeun kedah muka langsung siga anu hiji lapisan deui ... (ieu sah bahkan sareng file téks anu dibatesan).
    Sakali anjeun jero MXD, teras nu nuju ngalakonan gabung, tapi tanpa ngagunakeun musieum, tapi ti tombol katuhu dina lapisan ka nu hoyong kaitkeun.
    Sakali anjeun ngaitkeunana, anjeun tiasa ngarobih file XLS anjeun tina unggulan sareng parobihanna bakal kagambar dina atribut tina peta anu aya hubunganana, antukna anjeun kedah masihan deui ...
    Salam.
    José Paredes.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.