beberesih topological

Mangka disebut jalan anu ka aksi tina parabot vektor GIS pikeun ngaleungitkeun inconsistencies ilahar standar katampa dina topology spasial. Unggal alat geus dilaksanakeun jalan sorangan, hayu urang nempo kasus Bentley Peta sarta GIS Manifold.

Geographics Microstation

beberesih topological

Microstation kalebet dua alat anu sami, hiji diaktipkeun ku keyin (dialog cleanup) sareng anu sanésna dikenal salaku topology Cleanup. Kusabab alesan dispersi, urang sadayana langkung resep anu munggaran, sanaos teu aya tombol séjén pikeun ieu tibatan paréntah kuno.

Éta kalebet genep pilihan topologis dina pigura kénca, sedengkeun dina bagian handap nyaéta kasabaran sareng ka katuhu tujuan sareng ciri anu diarepkeun nunjukkeun teu konsistén. Sanaos disebat beberesih topologis, éta sanés namina anu paling pas, tibatan éta mangrupikeun alat beberesih vektor diantarana kalebet:

  • duplikat. 
  • elemen sarupa
  • Ipis, tapi saeutik ieu dipaké pikeun nangtukeun nyiksa unnecessarily hucu
  • Segmenting.
  • Popotongan.
  • item leupas

Pikeun ampir masing-masing aya alternatip pikeun milih tujuan kasalahan, pilihan pikeun nandaanana atanapi ngaleungitkeun éta sareng toleransi. Éta henteu goréng, bahkan aya alat-alat mrf anu disusun sareng mdl anu ngamungkinkeun anjeun ngotéktak bug. Tapi éta biasana nyeri sirah dina kaayaan naon waé, sanés kusabab kabersihan anu seukeut tapi ku kagunaan engké dina analisis spasial atanapi topologis. Pikeun masihan conto, dina lapisan peta anu béda, anu henteu kabeneran tina node mangrupikeun masalah, gélo.

Bentley Peta

beberesih topological

The penel dirobah kalawan Bentley Peta, salawasna aya cleanup Dialog tapi merlukeun proyék I mibanda buka, tapi alternatif kasebut ngumpul dina panel tabbed tunggal. Sajaba kami ditambahkeun pilihan pisan hanca kaasup:

  • Kontrol view filter
  • Anjeun tiasa nyaring tipe obyék (garis, arc, polyline jsb)
  • cocok nu bisa ngawengku tipe garis, warna atawa ketebalan
  • Jieun hiji payel cadangan otomatis
  • tumpang tindihna nu bisa nyingkahan duplikat
  • Anjeun tiasa nyimpen setelan sakumaha file .rsc jeung nelepon deui
  • The ipis ieu dikaluarkeun, teu saurang ogé dipaké deui sabab teu digawe 

Perlu diuji upami nyeri sirah ningkat ku analisis topologis, sabab éta teuing kaku sareng nungtut akurasi tina campuran anu gélo sahingga kasabaran henteu masuk akal. Bendéra peringatan ogé obyék vektor anu teu dinamis, ngajantenkeun seueur pagawéan mangrupikeun kaparigelan visual tibatan sél anu dinamis.

GIS manifold

beberesih topological

Bentley kedah kerja keras dina masalah, sabab najan Bentley Peta Ieu ngarojong topologies, éta satengahna dicandak tina buuk. Salaku tambahan éta henteu ngadukung gampang geometries kompléks nu teu masihan jauh di darat tapi lapisan séjénna saperti mulch atanapi resiko wewengkon, nempatkeun sababaraha conto. Dina Geographics anjeunna dilakukeun ku maranehna wangun kompléks atawa sél, Mana eta teu bisa jadi ngalakukeun analisis topological. Kedah simplify prosés, sabab paling program geus datangna cara lila di ieu contona, ngagunakeun scullion  Manifold GIS ngalakukeun padamelan anu luar biasa tanpa rumit teuing. Ieu tiasa dianggo kalayan parabot / topology pabrik, Ngan pilih objék jeung ngangkat panel anu ngawengku hiji analisis saharita nurutkeun wincik lapisan:

  • jarak (deukeut)
  • tumpang tindih
  • overshooting
  • dahan contiguous
  • metrics reduntant

Di sagigireun éta, ku milih éta ditampilkeun dina warna anu sanés sareng aya pilihan perbaikan diri individu atanapi masif. Janten parobihan toléransi, ogé ieu aya dina pandangan sareng pilihan pikeun ngagulung, teras, tindakan sareng zum.

Tungtungna pamaké diluyukeun kana sangsara atanapi parabot Pergaulan, tapi teu kudu praktek katampa pikeun layanan kami mayar na urang miharep pikeun ngaronjatkeun kalayan waktos.

25 Balesan kana "Beberesihan Topologis"

  1. Ku clarifying mamang nu datang ka mail abdi.
    Conto ditémbongkeun téh kalawan MicroStation 8.5
    Kalawan nanganan Bentley Peta V8i geometries kompléks kayaning liang dina wangun geus euweuh masalah.

    Salaku tambahan, tina manajemén atribut XFM sareng Peta Bentley, logika ngiket node-wates parantos kaleungitan prioritas pikeun ngalaksanakeunana liwat bentukna. Sanaos pakakas pikeun ngadamel tautan sami sareng anu pikeun mindahkeun data antara séntroid sareng bentuk / wates.

  2. Hello; Nyaho rék terang lamun abdi tiasa nulungan jeung masalah kuring naon kajadian anu kuring hayang nyieun hiji citakan anyar jeung ninggalkeun standar anu bakal nulungan kuring lamun nyieun hiji gambar anyar salaku propil conto gaya parameter tangtu, lajeng hayang nyaho kumaha anjeun bisa nyieun a citakan anyar jeung hayu parameter siap pake anyar boh desain anyar ieu salaku gaya obyék, abdi miharep anjeun bisa nulungan kuring tapi keur jawaban sejen I sadar anjeun pisan jenis kana isu ieu jadi nuhun sakali deui

  3. Hayu urang tingali.

    Pikeun ngekspor Microstation Geographics squatter.
    Anjeun kudu ogé disambungkeun kana proyék pikeun ngékspor lapisan kalawan daots.
    Ogé, pikeun ngékspor fitur-fitur bentuk bentukna, sareng data anu aya hubunganana. Éta moal tiasa dianggo sareng tempat ngiringan sareng wates.

    Upami sagala anu saé, ngawartosan upami anjeun ngirim pesen nalika ngirim ékspor. Anjeun ogé tiasa nyobian muka file dbf sareng Excel pikeun ningali naha éta gaduh data.

  4. Hai téma ieu alus teuing, Abdi kataji pisan uninga upami teu mungkin ekspor file DGN lengkep shp sabab nalika ekspor ka rengse kuring dibangkitkeun lengkep data ieu kuring nyadar lamun kuring coba pikeun ngimpor file deui ku peta Bentley.

    Infinitely ngahargaan lamun saha boga sagala solusi atanapi nasehat

    hatur nuhun !!!

  5. ok g! Hayu atuh neuleuman peta bit autocad, teras questioned aranjeunna. Hatur nuhun.

  6. Ngan kanggo anu AutoCAD Map 3D atanapi AutoDesk Sipil 3D. Kalayan ieu anjeun tiasa ngalakukeun naon anu anjeun lakukeun sareng GIS naon waé, sambungkeun kana data dina méja, ngalakukeun analisis topologi, peta tematik, jsb.
    Mun rék nempatkeun mangrupakeun hyperlink basajan, muka sipat objék, anjeun bakal aya bewara widang disebut hyperlink, anu tiasa ngahubungkeun hiji url jalur tina ramatloka a, jalur tina file dina piringan lokal, atawa perenah a dwg peta sejen.

    Pikeun AutoCAD ngan eta ngarojong hiji objek hyperlink.

  7. Patarosan pikeun ahli di sawah, geus naliti hiji dipigawé ku GPS, geus di AutoCAD, aya sababaraha aplikasi anu bisa nambahan aranjeunna atribut ka item CAD atawa perlu Control pamaké sakumaha blok, tambah kumaha abdi tiasa numbu gambar kana unsur CAD atawa blok c.
    Hatur nuhun ka sadaya nu nyumbang di ieu forum.

  8. ah ok, éta nu tétéla éta ngan diidinan titik 248, tapi kalawan barisan 996 téh meujeuhna naon atuh kedah jalan.
    pisan bersyukur ,,

  9. Negatif, panulis macro ngajagi éta nganggo sandi, sareng kénca dugi ka 996 jajar. Anjeunna ngalakukeun éta pikeun ngajagi operasi anu ti kolom 996, ku kituna programna dianggo sareng sél-sél kasebut sacara khusus.

    Edit ngalibetkeun megatkeun kalapa jeung kode.

  10. alus alus teuing pungsionalitas lambaran Excel, sual nurutkeun kana tés Kuring geus rengse ieu dugi jumlah titik bisa graphed, bisi kuring Abdi peryogi sangkan grafik ngeunaan 4000 titik sakumaha abdi tiasa ngalakukeun pikeun ngarobah Excel PivotTable ieu salaku I nyandak panjang teuing bisa tina citakan gambar seccionadamente.
    pisan bersyukur

  11. Tangtosna, anu panghadéna kuring terang nyaéta XYZ-DXF, anu kajadian pikeun dxf poin tina daptar Excel. Kolom Kode bisa ngandung jinis data anu sanés, sareng kolom lapisan ngamungkinkeun poin nunjuk ka tingkat anu spesifik.

    Di dieu éta dipedar step by step.

  12. Hatur nuhun pisan, gawéna. Patarosan sejen bakal aya sababaraha aplikasi anu ngamungkinkeun kuring keur DGN atanapi DWG data grafik disimpen dina format Excel, koordinat XY sarta ngidinan kuring pikeun nambahkeun titik plotted a caption téks disimpen dina hiji widang unggul.
    hatur nuhun ,,,,,,,,,,,

  13. alternatif sejen nyaeta ngagunakeun paréntah Pilihan calakan, jeung nu bisa nyieun Pilihan ku bentuk jeung ngabogaan objék dipilih jeung nerapkeun serelek teh.

    MicroStation XM atawa saluhureuna, anjeun tiasa nyimpen pager.

  14. Sumuhun,

    Mimiti anjeun nyieun pager Anjeun

    lajeng ngagunakeun konci dina

    Anjeun ngalebetkeun, pager, teras pilih leupaskeun, teras pilihan Anjeun némbongan:
    -asociation
    -complex
    -Dimension
    -mline

    milih saha, lajeng panel nu ngidinan Anjeun milih tipe kaayaan pager (jero, klip, jsb) bakal muncul

    lajeng Anjeun klik layar tur buka.

  15. menta aplikasi mana wae pikeun MicroStation pikeun ngidinan kuring pikeun nganggo modeu paréntah Anggar serelek Unsur.
    hatur nuhun …… ..

  16. Hayu urang tingali, abdi gé ngajelaskeun sababaraha hal.
    Pikeun dimimitian ku, versi ieu tina Geographics, (kiwari Bentley Peta) mertimbangkeun yén hiji objek kompléks nyaéta topology teratur hartina yén hiji complexchain ngabogaan busur sarta garis teu topologically beresih.

    Dasarna, kritik yén kurva linestrings aya akal, saprak pikeun program GIS penanganan kurva di tingkat databés rumit, sabab éta poligon anu tanpa wates, jadi pilihan nyebarkeunana kana Linestring anu nyarupaan kurva logis. Bayangkeun kumaha anjeun ngalakukeun pikeun ngadamel aplikasi anu ngahasilkeun pigura bantalan sareng jarak, naha éta kurva atanapi linestring poin anu caket pisan.

    Janten dina beberesih topologis, nalika ngalamar elemen, anjeun bakal ngarobih kana garis srings. Naon anu anjeun tiasa ngartikeun nyaéta kasabaran ku kituna henteu langkung seueur patok atanapi sakedik deui anu bentukna kurva leungit.

    kasabaran ieu robah di:

    Ruang kerja> karesep> topologi> Toleransi Stroke.

    Coba 10, 1, 0.5, 0.1 sareng sateuacana dugi ka anjeun sugema kalayan ukuran ruas anu ngagambarkeun kurva diantepkeun.

  17. gawekeun elemen linier nu arches kaasup tapi maké topology beberesih sarta kreasi elemen kompléks di Geographics busur elemen digambarkeun salaku garis nyokot mimiti na tungtung kurva, teu cara atawa alat tambahan pikeun garis handap bentuk kurva.
    Hatur nuhun tina Salvador .........

  18. hehe pilihan pohara alus, hatur nuhun pikeun sagalana.

  19. Tingali, pasti kedah aya cara anu leuwih canggih ngaliwatan témplat, tapi make sered tur teundeun gaya Desain Center:

    Jang ngalampahkeun ieu, naon anu anjeun laksanakeun kabuka duanana gambar, salah sahiji anu gaduh gaya anu disimpen sareng anu sanésna henteu. Teras anjeun nganggo ukuran jandelana langkung alit tinimbang tempoan pinuh, ku kituna anjeun ningal duanana.

    Anjeunél kana jandela anu gaduh gaya, anjeun nuju setélan, permukaan, sareng aya cariosan gaya anu anjeun hoyong ngalih ka gambar anu sanésna. Teras anjeun sered sareng teundeunana dina jandela anu sanés, teras éta. Ayeuna upami anjeun ningal gaya anu aya dina gambar anyar anjeun, anu tos anjeun nyeret parantos aya.

  20. HELLO, deui kuring deui sareng hayu kuring ngawartosan yén bantosan anjeun parantos ngabantosan kuring pisan, tapi, mmm ...
    Ayeuna kuring teu tiasa ngalakukeun nyaeta nyimpen gaya dijieun. Jieun gaya titik, panawaran eta jeung sakabeh bit, tapi kuring moal bisa ngalakukeun bisa disimpen, nyaéta wanting nyieun hiji gambar anyar tapi wanting utlizando gaya anjeunna percaya, lantaran simplamente teu ceunah jeung nyieun kudu balik deui ka.
    Mun aya cara pikeun nyalametkeun tur di desain saterusna jadi Anjeun bisa make?

    hehe ... sareng hapunten anu kasulitan, tapi kuring terang yén kuring batu.

    Salam.

  21. Ok, naon eusina ieu:

    Dina pigura kénca, tilu tab nembongan:
    salah prospector ngaranna
    setélan séjén

    di ieu objék béda nu boga peta, surfaces, titik, propil, pipa, jsb cross bagian muncul

    lajeng di unggal sahijina, ngaklik tambah tanda, gaya dipintonkeun (permukaan gaya) ngagunakeun conto.
    Pikeun nyieun anu énggal, anjeun klik kan folder "gaya gaya" sareng pilih "anyar". Aya anjeun tiasa masihan setélan anu diperyogikeun, nami waé, sareng naon waé anu dipikahoyong. Ogé ti dieu anjeun tiasa ngarobih.

    Nalika anjeun damel di tempat, ti tab prospéktip, anjeun ménél katuhu kana permukaan, milih "sipat" sareng dina pilihan "inpormasi" anjeun tiasa milih "gaya permukaan" anu anjeun ciptakeun.

    Kuring miharep anjeun ngalayanan katerangan, naon bae, teu gangguan a.

  22. Hello, deui nyusahkeun tapi Abdi paruk batu na bebeneran moal resep anjeunna, sarta usik, tapi tetep teu jelas keur kuring lamun teu boga ketersediaan pitulung, sabab Kuring bener teu kitu diropéa.

    Hatur nuhun.

  23. Hello, kahiji mangrupa ucapan salamet badag dina situs ieu nu sabenerna mangrupakeun hébat.

    Sarta punten nyandak spasi ieu, tapi nyandak tema reiente pikeun pesen ieu janten visto.Mi pasti kalawan 3D Sipil, tur hayu atuh nyaho lamun bisa nyimpen gaya dijieun ku kuring (permukaan, garis kontur, propil, bagian, jsb .).

    Kusabab sakali mah hayang ngaropea gaya kasebut sarta kuring reuwas éta waktu nu sanggeus wanting ngagunakeun éta deui sabab teu bisa disimpen salaku waktos nada.Pense plantilla.Tal atuh lepat sabab kuring teu ngartos seratan Salian teu disimpen.

    Ku kituna kuring menta pitulung asihan masalah ieu mangga.

    Salam.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.