MapInfo: Kamari, ayeuna jeung meureun isukan

software gis

MapInfo nyaéta software anu geus ngawanohkeun rutin salaku hiji kompetisi alternatif kana penguasaan of ESRI. Eta geus ditulis loba ngeunaan alat ieu, abdi hoyong ngahaturanan pos ieu ngalakukeun review hiji leuwih trend kapasitas anu, anu nurutkeun ulikan 2008 Daratech némbongan dina tempat katujuh dina watesan 2008 jualan na kagenep dina watesan GIS tradisional . Salaku I resep uninga yén maranéhna bagikeun platform open source aranjeunna ayeuna boga tingkat hade kematangan.

software gis

aya saméméh:
1. ESRI
2. Bentley
3. AutoDesk
4. Intergraph
5. Gé Energy (SmallWorld)
6. Ngabuburit (Erdas tur leuwih)

software gis

Kamari: Hiji alternatif pikeun ESRI

MapInfo timbul dina taun 80 urang bersaing ti satru kalayan Microsoft ngalawan dua extremes anu dimaksudkan ArcView na Workstation Arc / Info; duanana ti lingkungan UNIX, salah basajan batan séjén pisan hina tur astral bakal dianggap salaku salawasna. Ku kituna dina skenario ieu, MapInfo némbongan salaku solusi rada murah ti ArcView, kalawan friendlier kasampak kawas Windows tapi kalayan versi pikeun duanana Macintosh jeung penampilan UNIX.

Samentara éta, sésana ieu gelombang sejen, Bentley éta kalindih ka egeomates yén Intergraph dimaksudkan, AutoDesk CAD ieu berbenturan dunya na gé SmallWorld teu aya malah di impian (jeung lamun henteu ku jalan gé bakal moal aya). The ERDAS tuh aya éta, ayeuna kaala ku ngabuburit jeung ngagabung ka suplemén séjén didaptarkeun di tempat kagenep.

Ku waktu anyar Windows 95 mucunghul Aranjeunna kaget kami hirup basajan pisan tapi maranéhanana éta ngajentul di MapInfo, tombol kawas esc ngeureunkeun prosés nongkrong, sawangan zumParobahan directories tanpa kaleungitan link, transparencies, gampang rék di selapkeun salah mun loba tur loba mun loba. ArcView 2.1 hal teu nyebutkeun nyieun garis kontur jeung integrasi MapInfo nangtung Mapper bisa ngalakukeun, sarta ngan Arc / Info diatur tapi urang nyaho di ongkos naon (antara $ 10,000 na 20,000 $).

Lajeng MapInfo dina wayah éta sorangan nya éta hiji alternatif hébat kana tirani can ieu ArcView 2x, terus perangna dugi 3x lajeng muncul gap mental yen sababaraha apal eta diwangun.

Dinten, alat tahan

pamaké MapInfo membela eta huntu na paku, tapi nyaho kelemahan maranéhna (dina versi saméméh 9) dina pengolahan citra katampi nu keur generating produk kaluaran (peta pikeun percetakan) nyaéta alus pisan. Sababaraha fitur pikaresepeun pikeun gaya AutoCAD, kayaning kontrol lapisan sarta na rohangan ngédit vektor, diantara hal anu geus amazed kuring pribadi geus ékspor ka kontrol PDF lapisanDina éta maranéhna bisa dipareuman atanapi dina lapisan ku panel samping.

software gis

Naon kajadian éta MapInfo jadi parusahaan publik, sarta gumantung kana anu boga saham langkung anu nyusahkeun lamun dibandingkeun pausahaan swasta sapertos ESRI na Bentley, méré dua conto. Jadi ningali MapInfo kedah nganggap ieu fase nu béda: méméh Vérsi 7 saméméh Vérsi 8 9 saméméh release nu. Lantaran kitu rigor di na Lifecycle produk.

software gis Mun urang ngukur ngalawan ArcView MapInfo 9x (tanpa ekstensi), maranéhna buka najong pinalti jeung ketukan dina pungsionalitasna. Mun urang ngukur kalawan manifoldLeungiteun di istilah egeomates jeung harga, tapi ngéléhkeun di generating produk kaluaran jeung lingkunganana friendly. Ku kituna anu MapInfo mangrupakeun alat hébat, standar OGC pisan mantap, ieu complemented ku MapBasic, MapXtreme na Routing pikeun ngawangun aplikasi custom henteu ngan keur desktop tapi keur web.

A tingkat klien, MapInfo ngarojong WMS, WFS, GML na SFS; bari sakumaha MapMarker, server MapXtreme Envinsa sarta nyieun pirouettes maranéhanana. MapXtreme fulfills duanana sakumaha klien tur server.

The redesign sahiji versi 10 mangrupakeun puff badag, dumasar versi samemehna tapi meunang gambaran nu ngancik deui kawas ngajual sock és krim. Ieu bisa ditempo, tinimbang nyieun pembaharuan panganteur, usaha hébat sadar loba kelemahan sahiji versi sateuacanna, kaasup interaksi na kalawan Postgres na PostGIS pisan signifikan.

meureun Isukan

Hal goréng ngeunaan sagala ieu anu keur parusahaan publik na jadi kaala mayoritas biasa PitneyBowesMapInfo janten alat sejen pausahaan ageung anu teu gaduh salaku prioritas isu GIS. Naon PitneyBowes pilari alat nu bisa nyieun platform geospatial adaptations lokasi, jadi beuli bisa jadi leuwih ngabahayakeun ti mangpaat pikeun alat nu.

software gis foreboding abdi négatip, tapi éta naon henteu lumangsung ka pausahaan swasta, tempat panyipta na teu ukur ningali duit nu bisa ngahasilkeun tapi bangga tina sanggeus geus dilahirkeun teu iwal krisis ékonomi téh teu kaampeuh, éta henteu na munggaran ngajual kaluar ka bidder pangluhurna atawa liquidate ku shirking.

Muga teu, sabab pangsa pasar maranéhanana nyaéta signifikan jeung pasar anu nasabah anu nyangka ngajaga kasatiaan dina dua arah. Loba parabot urang geus dikaitkeun ka dieu, saperti Cadcorp y GIS manifold sarta aranjeunna hoyong gaduh hak husus éta.

4 balesan pikeun "MapInfo: Kamari, ayeuna jeung meureun isukan"

  1. Jenis pendapat?
    Mapinfo mangrupikeun alat anu kuat pikeun ngembangkeun newak data spatial sareng prosés analisa. Tapi éta gumantung kana naon anu anjeun pikirkeun anu naroskeun ka anjeun pikeun masihan bongbolongan ka anjeun.

    Wasalam

  2. Jenis pendapat?
    software MapInfo mangrupakeun aplikasi tahan, lamun naon rék nyaeta candak jeung nganalisis data spasial.

  3. Kuring ngembang hiji proyék pikeun pamakéan sakola MapInfo nanyakeun kuring keur aréa produksi kopi
    Kuring bisa masihan pandangan maranéhna

  4. Muhun, kuring satuju kana omen négatip. Kuring ari dina versi 6, sarta ayeuna Kuring pilari inpo Mapinfo, robah arah lengkep catetan. Sanajan kitu, pendekatan anyar teu cocog kuring pisan, abdi geus leungit dina laut tina ayat hartina.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.