Bentley ProjectWise, hal munggaran nu peryogi kauninga

produk nu paling dipikawanoh mah nyaéta Bentley Microstation, sarta versi nangtung pikeun cabang béda tina geo-rékayasa kalawan tekenan kana rarancang pikeun sipil, rékayasa industri, arsitéktur jeung angkot. ProjectWise teh produk Bentley kadua yén integrates manajemén informasi sarta integrasi tim gawé; sarta geus anyar geus dibuka AssetWise kanggo manajemén infrastruktur sajarah salaku I dipedar dina artikel naon BIM ti panempo Bentley.

ProjectWise ieu saeutik dipikawanoh dina media Hispanik, bari bakal mikir yén ieu téh artikel munggaran di Spanyol ti alat ieu. tapi aya ti 1995Sarta dina usaha ageung eta geus diadopsi keur sababaraha taun sarta jadi solusi pikeun ngatur workflows informasi anu kaasup arsitéktur, rékayasa, konstruksi jeung operasi infrastruktur (AECO). Ku kituna didieu sababaraha rujukan timing gancang alat ieu.

Beginnings of ProjectWise

ProjectWise kantor MattProduk mimitina ngaranna TeamMate, diwangun ku Opti Inter-Taroskeun, hiji parusahaan Finlandia yén invested Bentley tur milu salaku pasangan strategis berkat jarak na liwat kantor aranjeunna kapaksa di Holland. Ngelingan yen sateuacan bade Irlandia, markas na perokok heubeul Bentley éta di Walanda.

Mimitina mah ieu taun 95, dina hiji pasatujuanna yén Bentley bakal distributor ekslusif of TeamMate jeung budak tina Opti bakal dianggo dina ngamekarkeun lingkungan kolaborasi nu anjeunna mimitina disebut Microstation OfficeMate, éta lumpat kana Windows 3.1 jeung nt. Mangka 96 2 dibuka versi disebut Microstation TeamMate yén dina panutup kaasup aliran dasar nu produk anjog tapi panggih téh naon sabenerna ngajadikeun alat nu:

  • kaamanan
  • aliran dikawasa
  • aksés multiuser
  • manajemén proyék
  • dokumen Manajemén
  • file versioning
  • System informasi

Bentley nyadar potensi eta boga di leungeun-Na sarta sanggeus hungkul kaala Opti di nu 1996 sataun sami. Tim kasebut terpadu salaku departemén Bentley Systems tur jieun ibukota investasi disebut gaw Systems Inc. ditéang jeung Primavera (software nu ieu dibeuli ku Oracle di 2008). Bentley tungtungna kaala kabéh ibukota jeung berpungsi dina dua produk: ActiveAsset Nu Ngarencana na ActiveAsset Inquirer nu diganti jadi ProjectWise versi munggaran (2.01) diawalan dina bulan Désémber 1998.

ProjectWise di kali tina V7

  • dasarna premis mimiti siklus nu: Kasalametan 2000 3.01 ProjectWise dinya éta ngan hiji manajer dokumen jeung aksés dumasar kana kalungguhan pamaké sarta lunges.
  • 2001 3.02 mucunghul kamampuhan ProjectWise mun redline on DGN na DWG payil, wizards pikeun nyieun dokumen sarta bisa nempo payil dina Internet Explorer dina fitur disebut WEL (Web Explorer Lite)

Sajauh, Bentley DGN format V7 ngurusan nu kagungan Konstrain utama mahluk masih 16 bit; di kali tina Microstation 95, SE sarta J.

ProjectWise di kali tina V8

Kuring inget pasamoan ieu versi 8.01 2003 dina proyék cadastre nu dipaké prosés nu saperti kieu:

  • peta Cadastral anu dikeureuyeuh Microstation ngagunakeun parabot beberesih topological jeung atribut pemetaan ku Geographics.
  • Lajeng DGN anu dirékam kukituna dikaitkeun jeung aplikasi dimekarkeun dina VBA, linking aranjeunna via titik / wates ka database Oracle.
  • file DGN lajeng diasupkeun hiji Repository ProjectWise dikawasa, nu dicirikeun tanggal nu geus didaptarkeun na dikawasa versioning -sanajan sababaraha anu versi artisanal jadi goréng; Abdi émut sababaraha kagunaan anu kami méré anjeunna anu ogé katempo dina demo dilakukeun dina Cékoslovakia, anu ceuk maranéhna anu ngagunakeun platform keur naon henteu ... tapi éta nice-
  • Lajeng, sangkan pangropéa parcelario, hiji aplikasi dina sistem manajemen web, nu dicirikeun plot dumasar kana konci cadastral na geus dijieun ti peta bisa nyieun manajemén teu pariksa kaluar file DGN, raising harta husus kalawan GEOLocate, pikeun pangropéa; Samentara file teu bisa keuna ku keur diundeur ku pamaké.
  • Sanggeus tetep DGN dijieun dipariksa-di na versi dileupaskeun.

Sajaba ti, naskah unggal 20 menit ngaliwatan sagala file nya éta dirobah, disalin versi anyar jeung diganti dina pamedal server GeoWeb keur aya dina mangsa éta kuring teu bisa maca directories ProjectWise, ku kituna kudu diganti cara ieu pikeun penerbit bisa tetep nelepon indéks file kadaptar wijaksana sami. Naon rupa, tapi kumaha kuring kungsi. Saatos Bentley bakal perang jeung Java keur web panempo pamedal, diwangun panempo on ActiveX: VPR (Témbongkeun Print Redline) nu ieu patch pisan goréng lantaran ukur lumpat kalayan Internet Explorer tur masang kahiji waktos pamaké ieu mawa éta musibah; tapi éta hijina hal diwenangkeun menta pangropéa dina tampilan grafis, nyieun urus nested ku extension redline (.rdl) file DGN.

Kuring kudu ngaku yén énergi ti budak anu éta di wewengkon ngembangkeun éta ekstrim, sakumaha sanajan anu ayeuna sigana prestasi hina, dina waktos éta diperlukeun hiji joint alus ganja pikeun ngahontal jeung téhnologi poé ieu. Keterbatasan server cadangan tur jasa web kapaksa rutin di tengah wengi diangkat hiji server eunteung pikeun séjén sangkan cadangan dina pita dugi 6 keur balik ka meunang nepi ka server aplikasi.

ProjectWise ogé diwenangkeun pikeun ngalaksanakeun aliran tab kontrol kajadian ka peta saméméh Signing; anu outlined, metoda naon, naon tanggal, anu digitalized ... jsb Atoh, nu metadata heubeul.

Hal éta dipigawé berkat fitur nu tadi versi ieu 2003: Inok Trail, Workspace Propil sarta Sistem Distribusi. Salian mejorasdel dokumén Web Explorer Lite anu pakait sareng geomtería didaptarkeun sakumaha file pdf atanapi peta sejenna jeung Nilik jandela.

Dina versi 2004 8.05 anjeunna sumping jeung potentiality of indexing DGN, Gambar leutik tur ningkat pilarian téks. A karunya nu ieu teu jadi basajan pikeun nerapkeun, kayaning nu cartridge spasial promosi Bentley éta teu jadi basajan jeung ieu hésé balik ngalawan standar ayeuna diwanohkeun kalayan rojongan basis data spasial sarta jasa WMS / WFS; Bentley hanacaraka naon nu kudu jeung ProjectWise teu GeoWeb pamedal hasil ukur bisa diasupan ku ProjectServer jeung datangna file IDPR.

Kuring boga salaku seger jadi lamun éta kamari, sanajan éta frustrating mun hayang ngajelaskeun ka dokter anu sumping ka ngaganti kuring kalayan robah pulitik ... najan husus nya éta kedokteran gigi sarta miboga gelar master dina bedah dental.

Sugan ieu naha disappointment dina taun tulisan anu kahiji waktos kuring ngobrol ngeunaan ProjectWise. Pasti éta ngan weruh Freud.

ProjectWise XM

Dua taun kaliwat saméméh ProjectWise peluncuran hal anyar, naon anu lumangsung dina 2006 nalika XM 8.09 mucunghul. Dina ieu, Microstation geus ulang dimekarkeun lengkep jeung samping kami ningali jadi jauh; bari ProjectWise manajemén proyék terpadu tinimbang repositories, ngagabung ka SharePoint lajeng maranéhna bisa nanganan via struktur XFM ngawasaan Workspaces naon Geographics struktur heubeul poho proyék. Éta berharga hereinafter payil DWG na DXF bisa maca natively.

ProjectWise

Ngelingan yen XM Bentley éta hiji percobaan kana hambalan hareup; tapi diwenangkeun aranjeunna keur nyieun secukupnya ampir kabéh aplikasi nu hitherto anu dimekarkeun di Clipper; mantap tapi ku pamaké panganteur dugi ka ruang lingkup eta sempet ngahontal C ++, C # jeung lingkungan .NET.

ProjectWise V8i

Kalawan smoked V8i Bentley ngawangun prospek hareup na, mikiran BIM, infrastruktur calakan. Kalawan datang pamanggih i-ModélDimana ProjectWise nyokot peran anu kacida penting dina menata data dina file DGN, XML titik disimpen dina panjang tapi teu potentiated sakumaha peti data. Ku kituna, lengkah di handap ieu anu dibuktikeun sanggeus integrasi AEC + Operasi ditampilkeun AssetWise istilah sedeng:

ProjectWise v8i

  • ProjectWise V8i (8.11). Ieu dirilis dina 2008, sarta di dieu sarta initiates transper data via jasa web pikeun nembongkeun tingkat, ogé panempo data tinimbang mintonkeun tempoan mintonkeun rendered objék jeung Web Témbongkeun Server jeung Napigasi Ruang. Pilarian janten efisien sabab ngoperasikeun ukur dina data XML sarta aksés geus euweuh jeung jandela login heubeul garnering sipat dina .dll klien tapi bisa diaksés kalawan aplikasi particularized yén lurked dugi hyperlink a. Tangtu, dina titik ieu abdi-modél bisa ngandung dina PDF, DGN, DWG atanapi file keur diakses ti Microsoft Excel atanapi mail Outlook.
  • Pilih Series dibuka dina 1 2009, dwg recognizing versi panganyarna tina AutoCAD struktur 2010 jeung pasipatan bangsa titik XML keur standarisasi jeung data komposer i-modél. Ogé ngaliwatan markups redline heubeul ditingkatkeun dina Navigator.
  • Pilih Series dibuka dina 2 2011, ngarojong berinteraksi sareng AutoCAD na Revit file pikeun duanana 32 64 sakumaha bit. Dina versi ieu mindahkeun koropak diskrit janten sajarah jeung sagalana anu via jasa web, maké sipat nu brings 8.11.07 ieu (Navigator Web Bagian, Granular Administrasi) Vérsi sahingga janten marvel malah dina sambungan slow.
  • Versi panganyarna, Pilih Series 3 2012 dibuka dina Méi boga rojongan pituin pikeun server 64 bit, sarta nalika maranéhna ngawitan nembongkeun aplikasi pikeun tablet Android, iPad jeung Windows. Mindahkeun via streaming ngawengku titik awan, wangunan dinamis ti server na rojongan Citrix.

Lajeng, naon ProjectWise

Tungtungna, Bentley junun ngayakinkeun nasabah badag nu make produk na, jeung nu lianna nu katarik meuli aplikasi nu direngsekeun masalah sarupa tapi kapaksa konsumén strategis, ngawangun sistem nu gawe kolaborasi di siklus of Arsitéktur, Téknik kahontal, konstruksi jEUNG KOPERASI (AECO). Teu kawas sistim manajemén dokumen sejen, eta specializes dina rarancang jeung konstruksi proyek infrastruktur nu terpadu sakumaha gawéna cara ampir tradisional:

  • proyek dirancang, ngagunakeun software anu nyimpen data dina i-Modél sanajan ukur sketsa na simulasi georeferenced rengse,
  • surveying karya jeung ngawengku analisis géotéhnik
  • Sanajan kitu, design struktural, electromechanical ... sagalana akang ngaliwatan aliran nu loba jalma interaksi.
  • Taya rencana ti méja ka méja atawa file ku mail atanapi Dropbox ukur gawé kolaborasi katempo dina file DGN. Tapi ajaib aya dina standar XML di i-Modél.

Sarta ProjectWise teu pakasaban tina integral tina kalungguhan maranéhna tim na informasi relevan. Kalayan konsép anu sarua lamun urang teu archaically, dina shaping rékaman teu diadopsi dina Panawaran pikeun digawé, tapi engké palaksanaan na ayeuna operasi; kalawan division specialties buruh, dipake deui eusi na eupan balik dinamis.

ProjectWise kantor Matt

Naha ProjectWise teu kitu ogé dipikawanoh ku pamaké rata, sabab pausahaan badag museurkeun tipe ieu aplikasi: Hal ieu dianggap yen 40% tina gawe beurang tina hiji insinyur bisa spent dina pilarian sarta sangkan méré konfirmasi informasi husus, file pikeun pamakéan sarta masih tinggaleun wondering lamun anjeunna ka katuhu jeung data aslina. Pikeun rékayasa jalan mana waragad klep a $ 25,000 jeung karuksakan ngagambarkeun karugian badag ... atawa manggihan wangunan mana hiji aquifer hartina ngarobah desain footings pikeun slab yayasan kalawan témbok curtain ... lajeng ProjectWise ngagambarkeun investasi berharga.

Ngeunaan ProjectWise dipaké

Kuring bisa ningali kumaha alat ieu terpadu kana draf pendaptaran darat nasional, di nagara mana programer kuku éta bisa meunang leuwih kaluar ti manéhna dina jangka waktu na; lajeng Abdi teu uninga tina proyék séjén. Sanajan kitu lamun datang ka wates lokal, reuwas ningali nu ProjectWise digunakeun di nagara 92:

  • 72 100 pausahaan rékayasa utama dicirikeun dina Rékayasa News Rékam Top 100.
  • 234 500 pausahaan global kalawan operasi utama infrastruktur, kaasup umum jeung swasta.
  • 25 50 departemén transportasi Amérika Sarikat.

ProjectWise kantor Matt

Kitu ... anu weruh lamun ahirna dikaitkeun leuwih ProjectWise.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep:

http://www.bentley.com/en-US/Products/projectwise+project+team+collaboration/

3 balesan pikeun "Bentley ProjectWise, hal munggaran nu peryogi kauninga"

  1. Kuring manggihan eta pisan metot konsép tugas integrasi.
    Dupi anjeun gaduh produk sampel, model jeung sakabeh fungsi dilaksanakeun hiji proyék papanggih manajemén PW, kinerja sarta compatibilities anu kahontal? Lamun kitu, hayu atuh meunang conto ieu pamakéan. Hatur nuhun.

  2. Anjeun bisa ngirim deui, artikel pisan metot ieu!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.