Manifold; topology sareng struktur modular

Kuring kéngingkeun pamundut ti saha waé anu ngulik geomatik Argentina the UTEM of Chile sareng guru besar parantos ngawakalan tugas di Manifold; janten kuring nyandak kasempetan masangkeun perkawis éta.

1 Naha Manifold ngadukung topologi?

gambaran Leres, pikeun ngalakukeun ieu anjeun kedah ngaktipkeun pilihan édit anu dibagi "edit / shared edit"

Ku cara kieu, eusi vektor anu ngabagi titik-titik dina jero precision tiasa ngahubungkeun lingkunganana. Ditrapkeun boh kanggo panolak sareng pikeun ngedit objék sacara manual.

Pikeun ngartikeun precision, klik katuhu dina lapisan, milih sipat sareng didinya anjeun tiasa netepkeun kaayaan presisi anu dilarapkeun pikeun bohong swap sareng analisa spatial, beberesih topologis sareng "edit edit".

gambaran gambaran gambaran

Dina conto anu ku kuring nunjukkeun, lamun kuring ngagaduhan objék ieu, sanajan éta mandiri, nalika mindahkeun titik, sadaya poin anu kompatibel sareng anu aya dina ketepakan anu dipilih pikeun lapisan ieu, bakal mindahkeun.

gambaran Upami édisi anu dibagikeun teu acan aktif, ieu bakal hasilna:

Éta sami pikeun poligon, titik sareng gurat garis; Ku jalan éta Manifold ngadukung lapisan anu ngagaduhan tilu jinis objék ieu tanpa meryogikeun dipisahkeun ku lapisan éksklusif.

Éta ogé pikaresepeun pikeun ngartos yén angka-angka éta tiasa aya dina lapisan anu béda, salami ditampilkeun dina peta; pikeun masalah éta, anjeun tiasa gaduh lapisan anu nganggo wates plot, dina bentuk garis sedengkeun lapisan sanésna aya poligon. Malah di tungtungna tangtos aya titik-titik dina titik ... kuring terang, éta téh kabédan anu henteu aya dina kadaster tapi biasana kajadian dina sistem cai dimana aya klep sareng sumur. Éditor hiji titik ngubah objék-objék anu béda dina waktos ieu, salami aranjeunna aktip dina waktos anu sami (peta).

Ieu mangrupikeun kalemahan pangbadagna tina versi 3x ArcView; GvSIG ngarojong kontrol topologis, sareng Bentley parantos ngalarapkeunana kana aplikasi kadaster anu disebat "Bentley Cadaster"

2. Naon struktur modél Manifold?

Kuring ngan bakal ngalebetkeun harga versi 32 Bits, pikeun masihan ide kumaha harga kalakuanana nalika naék.

a) Manifold Pribadi, mangrupikeun versi dasar. $245

b) Manifold Profesional, salian versi Pribadi, kalebet fungsionalitas IMS. $295, lisénsi runtime tina versi ieu patut $ 100

c) Manifold perusahaanÉta ogé kalebet aksés asli kana databés DBMS, panyuntingan multi-pamaké ogé tiasa dilakukeun ka IBM DB / 2, Oracle, SQL Server 2005, SQL Server 2008 ("Katmai"), PostgreSQL / PostGIS, ESRI SDE atanapi databés versi pribadi ... Diantara anu sanésna kalebet ngedit file dina pormat .e00 $395

d) Édisi Administrasi Database Manifold, versi ieu ngandung seueur fitur manajemén data pikeun perusahaan anu ngagaduhan seueur data sareng pangguna; ngawengku dukungan pikeun IBM DB / 2, Oracle, SQL Server 2005, SQL Server 2008 sareng PostgreSQL / PostGIS, kalebet ngekspor tumpak ka Oracle. $795

Aya tilu ekstensi, anu tiasa dibeli misah atanapi dina pak pilihan $225:

  • Alat Bisnis, kalebet sababaraha alat pikeun manajemén spasial, kaasup Topology Factory, konversi data raster ka vektor (ogé Arcscan) sareng beberesih topologis) $95
  • Alat Geocoding (alat pikeun geocoding) $50
  • Alat Permukaan (alat pikeun ngatur permukaan, profil sareng 3D animasi) $145

e) Universal Manifold, nyaéta versi Enterprise ditambah tilu ekstensi anu dituduhkeun di luhur $575, versi runtime tina vérsi ieu $ 225

f) Manifold Ultimate, mangrupikeun versi Administrasi Database ditambah tilu ekstensi $845

... a klinis penting; pikeun pindah tina hiji versi anu sanés, ngan ukur tombol aktifitas konci anu dibeli, hartosna yén versi Manifold kalebet sadayana, ngan ukur aktivasina anu dibutuhkeun sasuai.

3 Manifold modél GIS modél?

gambaran Kilat, patarosan ieu langkung rumit sareng kuring henteu mendakan dina situs Manifold.

Ieu mangrupikeun tautan ka model obyék, kuring henteu terang naha aya nanaon sareng kuring henteu ngarasa sanggup ngajawab patarosan ieu ... tapi di dieu tiasa aya hal anu sanés.

3 Bales ka "Manifold; topologi sareng struktur modular "

  1. Ha ha Tangtosna eta hartina saé, sobat! Dina replana abdi, eta ngandung harti yén anjeun parantos masihan anjeunna inpormasi anu saé tina inpormasi anu bermerina anjeunna kedah kanggo tugas atanapi lieur di tingkat konsép anu parantos écés écés.
    Salam ti Peru
    Nancy

  2. Éta "anjeun atos" kuring ngarepkeun éta hartosna éta henteu kunanaon

  3. hatur nuhun pisan, bener-bener kajadian ka anjeun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.