manifold; topology jeung struktur modular

Kuring meunang aplikasi ti batur anu diajar geomatics Argentina UTEM Chili sareng profésor parantos utusan anjeunna parantosan di Manifold; sangkan kuring nyandak kasempetan masangkeun ngeunaan éta.

1. Teu Manifold ngarojong topologi?

gambaran Leres, pikeun ieu anjeun kudu ngaktipkeun pilihan ngédit "edit / edit edit"

Ku cara kieu, eusi vektor nu babagi titik dina pasaran tiasa ngahubungkeun lingkungan na. Manglaku pikeun ngararancang boh ku cara ngédit manual manual.

Pikeun nangtukeun préparasi, klik katuhu dina lapisan, pilih pasipatan anu pariplasi di ditu Anjeun tiasa nétélakeun kaayaan précisi anu lumaku pikeun snap sareng analisa spasial, beberesih topologis sareng "shared edit".

gambaran gambaran gambaran

Dina conto anu kuring keur ditingalikeun, upami kuring mibanda objék ieu, sanajan henteu mandiri, nalika ngarambat hiji titik, sadaya titik anu konvergen sareng anu dina jero persis anu dipilih pikeun lapisan ieu bakal dipisahkeun.

gambaran Mun édisi dibagikeun teu acan aktip, ieu bakal hasilna:

Theta anu sarua pikeun polygons, titik sareng ranté garis; Ku jalan kitu Manifold ngarojong lapisan anu ngagaduhan tilu jenis objék ieu henteu meryogikeun dipisahkeun ku lapisan ekslusif.

Interestingta ogé resep-paham ngartos yen inohong tiasa aya dina lapisan anu beda, salami dipintonkeun dina peta; kanggo urusan eta, anjeun tiasa gaduh lapisan kalayan wates plot, dina bentuk garis sakaligus lapisan sanésna gaduh poligon. Malah di tungtung aya meureun dina titik titik-titik ... Abdi terang, hal-luna anu teu aya dina kader, tapi biasana kajadian dina sistim cai, dimana waé kitu aya valle sareng sumur. Ngéditan tina titik anu ngarubah objék anu béda nyaéta dina titik ieu, salami aranjeunna aktip dina pintonan anu sami (peta).

Ieu kalemahan pangbadagna tina vérsi 3x ti ArcView; GvSIG ngarojong kontrol topologis, sareng Bentley parantos nerapkeun éta dina aplikasi pikeun katastan disebut "Bentley Cadaster"

2. Naon struktur modular tina Manifold?

Kuring ngan ukur kaasup harga VN 32 bit, pikeun masihan ide ngeunaan kumaha harga berperilaku sakumaha naek.

a) Manifold Pribadi, Mangrupa versi dasar. $245

b) Manifold Profesional, sajaba vérsi Personal, kaasup fungsi IMS. $295, anu lisénsi runtime tina versi ieu sia $ 100

c) Manifold perusahaanIncludesta ogé ngawengku aksés asli kana basis data DBMS, ngédit multi-pamaké ogé tiasa dilakukeun pikeun IBM DB / 2, Oracle, SQL Server 2005, SQL Server 2008 ("Katmai"), PostgreSQL / PostGIS, ESRI SDE atanapi versi databés pribadi ... Salian sanés éta kalebet ngedit file dina format .e00 $395

d) Manifold Database Edition Administrasi, Vérsi ieu ngawengku langkung fitur manajemén data kanggo pausahaan anu ngagaduhan seueur data sareng pamaké; ngawengku pangrojong pikeun IBM DB / 2, Oracle, SQL Server 2005, SQL Server 2008 sareng PostgreSQL / PostGIS, kaasup ékspor angkatan ka Oracle. $795

Aya tilu ekstensi, anu tiasa dibeli misah atanapi dina pak pilihan $225:

  • Pakakas Bisnis, kalebet sababaraha alat pikeun manajemén spasial, kaasup Topologi Kilang kitu, konversi data raster kana vektor (kitu oge Arcscan) sareng beberesih topologis) $95
  • Parabot Geocoding (alat pikeun geocoding) $50
  • Parabot Parabot (parabot pikeun penanganan permukaan, profil sareng animasi 3D) $145

e) Universal Manifold, Mangrupa versi perusahaan ditambah tilu ekstensi dituduhkeun di luhur $575, versi runtah tina versi ieu sia $ 225

f) Manifold Ultimate, Mangrupa versi Administrasi databés ditambah tilu ekstensi $845

... klarifikasi perlu; pindah ti hiji versi ka anu sanés, ukur tombol aktivasina fungsionalitas juli, hartina vérsi Manifold ngawengku sadaya, ngan ukur aktivasina anu dibeuli kalayan kabutuhan.

3 Modif data GIS Manifold?

gambaran Kilat, sual ieu anu langkung pajeulit sareng kuring henteu mendakan langkung mirah dina ramatloka Manifold.

Ieu mangrupikeun tautan ka model obyék, kuring henteu terang naha aya nanaon sareng kuring henteu ngarasa sanggup ngajawab patarosan ieu ... tapi didieu meureun aya hal anu sanés.

3 Balesan pikeun "Manifold; topology sareng struktur modular "

  1. Ha ha Tangtosna eta hartina saé, sobat! Dina replana abdi, eta ngandung harti yén anjeun parantos masihan anjeunna inpormasi anu saé tina inpormasi anu bermerina anjeunna kedah kanggo tugas atanapi lieur di tingkat konsép anu parantos écés écés.
    Salam ti Peru
    Nancy

  2. Éta "anjeun atos" kuring ngarepkeun éta hartosna éta henteu kunanaon

  3. hatur nuhun pisan, bener-bener kajadian ka anjeun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.