Ulah ngalakukeun naon maranéhna ngalakukeun kalawan program CAD GIS

dina pos saméméhnaUrang spent waktu nu sae pikeun ngajelaskeun kumaha carana nyieun grid cartographic, ku koordinat di Excel, aranjeunna diliwatan mun UTM sarta ahirna ngahurungkeun kana hiji file AutoCAD.

Lajeng dina lengkah kadua urang ningal kumaha file ieu ngirimkeunana ka aplikasi GIS guna nyieun hiji georeference proyéksi a.

sapi Nalika diajar Kalkulus I kami ceuk hiji guru ti Asturias yén aya dua cara pikeun ngabejaan grup sapi: ku cacah atanapi meunang kaluar di tingkat jukut, cacah suku jeung ngabagi ku opat, tur lamun maranéhna ninggalkeun euweuh data pasti truncating ka integer pangcaketna .

Muhun, hayu urang nempo tilu léngkah tur ngalakukeun sagalana urang dilakonan dina eta jaman baheula, sareng aplikasi GIS. Bisi mah bakal ngalakukeun manifoldTapi nebak eta kedah tiasa pikeun ngalakukeun sareng aplikasi sejenna nu hargana leuwih.

1. Jieun file anyar

gambar manifoldPikeun nyieun file anyar "file / anyar" dijieun

Nyieun lapisan anyar "file / crate / gambar" atanapi lapisan kontrol

Teras we napelkeun proyéksi, ku katuhu-klik dina lapisan dijieun, sakumaha dipedar di pos saméméhna. Kuring gé nganggo UTM Zona Norte 16, WGS84

2. Atur grid nu

Nyetel grid "view / graticule" janten, bisi rék lintang jeung longitues bolong. Lamun quequisiera UTM grid ngalakukeunana "view / grid"

gambaran

Salaku Abdi hoyong nyaéta zona UTM 16, kalér, milih nu panjangna -90 mun -84, sarta sakumaha kuring teu hayang bagean internal milih hiji spasi tina gelar 6.

gambaranMun lintang, Kami kabetot lintang 0 mun 72, sarta yén bakal ditilik unggal 8 derajat. Teras Anjeun tiasa milih naha garis padet atawa wangun atawa ukur pameuntasan di intersections hoyong. Ku lakukeun Ok, abdi gaduh grid teh, nya eta ngan di jalan nempo ieu.

3. Jieun grid nu.

Klik "nyieun" tombol, sarta voila.

Moral: ulah ulah kumaha tiasa ngalakukeun CAD kalawan GIS.

Ieu hayang nyieun leuwih hampang? milih ti dimana mana, probability density jeung pencét Jieun tombol ... urang kedah ngakuan yén program GIS nu dugi dina data vector konstruksi, tapi nyieun mastikeun aspék cartographical anu hébat.

... ku kasempetan murni, sakumaha anu dipigawé ku AutoDesk na ESRI produk?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.