Ulah ngalakukeun naon maranéhna ngalakukeun kalawan program CAD GIS

dina pos saméméhna, kami nyéépkeun waktos kanggo ngajelaskeun kumaha carana ngadamel grid kartografis, ku koordinat di Excel, aranjeunna diliwatan mun UTM sarta ahirna ngahurungkeun kana hiji file AutoCAD.

Teras dina tahap kadua urang ningali kumaha file ieu dikirim ka aplikasi GIS pikeun nyiptakeun georeference dina jarak ramalan.

sapi Nalika kuring diajar Calculus I, dosenana asal Asturian nyarioskeun yén urang aya dua cara pikeun ngitung sakumpulan sapi: cacah aranjeunna atanapi turun ka tingkat jukut, cacah suku sareng ngabagi dua, sareng upami data henteu tepat muncul kaluar truncating ka sadayana anu paling caket. .

Nya, hayu urang tingali dina tilu léngkah kumaha ngalakukeun sagala rupa anu urang kahontal dina momen-momen anu sateuacanna, kalayan aplikasi GIS. Bisi kuring kuring bakal ngalaksanakeunana manifold, tapi kuring nebak éta kedah dilakukeun sareng aplikasi anu sanés anu hargana langkung seueur.

1. Ngadamel file énggal

gambar manifoldPikeun ngadamel file énggal anjeun damel "file / new"

Pikeun ngadamel lapisan énggal "file / peti / gambar" atanapi nganggo kontrol lapisan

Teras we napelkeun proyéksi, ngaklik katuhu dina lapisan anu didamel, sakumaha anu kami ngajelaskeun dina tulisan anu saencana. Kuring bakal nganggo UTM Zone 16 Kalér, WGS84

2 Ngonpigurasikeun grid

Pikeun ngonpigurasikeun kisi, lakukeun "view / graticule", upami anjeun hoyong lintang sareng bujur bolong. Upami anjeun hoyong grid UTM éta mangrupikeun "view / grid"

gambaran

Salaku Abdi hoyong nyaéta zona UTM 16, kalér, milih nu panjangna -90 mun -84, sarta sakumaha kuring teu hayang bagean internal milih hiji spasi tina gelar 6.

gambaranDina kasus lintang, kuring resep kana lintang 0 ka 72, sareng kuring ngabagi unggal 8 derajat. Teras Anjeun tiasa milih upami anjeun hoyong garis atanapi bentuk padet atanapi ukur palang-palang di parapatan. Ku ngalakukeun Ok, kuring parantos ngagaduhan grid, ieu ngan ukur dina bentuk form.

 

3. Ngadamel kisi.

Pencét tombol "Nyiptakeun", sareng voila.

Moral: ulah ulah kumaha tiasa ngalakukeun CAD kalawan GIS.

Naha anjeun hoyong ngajantenkeun langkung padet? milih ti mana ka mana, kapadetan teras pencét tombol jieun ... éta kedah dipikaterang yén program GIS diwatesan dina hal pangwangunan data vektor, tapi dina hal nyiptakeun aspek-aspek kartografis anu hébat.

... Ku kasempetan, kumaha ieu dilakukeun ku produk AutoDesk atanapi ESRI?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.