Ogé kuring boga hirup

Anjeunna dinten kiwari, abdi angkat ka anjeun kanggo sababaraha dinten ... Kuring gé maca pesen anjeun nalika abdi uih.

gambaranAlatan éta, dina bandara kami kedah nyandak sapédana dina korsi roda, katingal hanjelu na dilambangkeun ku sepuh anu kanggo anjeunna angkat salila tilu minggu, nangkeup ieu peupeus jiwa abdi, biasa nanggung dicekel sareng kuring ditunda nepi ka lima puluh séntiméter sareng Abdi dipéngbot albeum-lami. Waktos Ieu anjeunna bieu kuring dibawa ka deukeut deui ka awakna, anjeunna nyeureud wilah taktak kuring jeung leungeun-Na sarta retak a Hhh pinuh harepan jauh.

- Urang bakal papanggih deui, "cenahna.

Sagala kajantenan ujug-ujug, hiji poe, anjeunna hudang konvulsi; Leungeun sareng suku kenca-Na keuna ku supados bedil 22 sarta sinyal na di beungeutna mucunghul supados ngabebaskeun raray. Adina mah, ku ngabantosan supir taksi, angkat anjeunna kana taktak nya ka ka rumah sakit Evangelis Siguatepeque, dimana anjeunna katahan dina sapinuhna pikeun tilu minggu, nalika anjeunna leungiteun ngéléhkeun suku-Na.

- Abdi tiasa angkat suku kuring, - cenah. Tapi nalika kuring nempatkeun dampal suku tina suku mah ngarasa tingling saolah-olah kuring geus saré, éta softens tuur kuring.

Tumorta parita otak anu nyerang uteukna, salami tujuh puluh dalapan anjeunna nginget yén nalika umurna ngora anjeunna ngalaman ti leungeun garing, anjeunna ogé nyarios kaurangan anu parantos pas ti waktos ka waktos, sareng sawatara narik anu anjeunna ningal dina sawatara dinten nalika kasaimbangan seemed ninggalkeun manehna. Tapi manehna cicing sareng ieu sadaya hirupna, kakuatanna nalika ngerek sapi, ngalaan anak sapi atawa mawa quintal mezcal pernah diwenangkeun anjeunna janten kacau ku anceman laten anu aya dina na otak; mangka dua puluh taun anjeunna aya di Amérika Serikat, ku "kaamanan sosial" anu ngatur trigliserida na kéngingan katerangan cahaya bobo anceman nepi ka manéhna balik ka lemahna tropis, di mana anjeunna dahar kacang anu normal sareng indit ka dokter waé darurat wungkul. .

Sababaraha kali dina kahirupan anjeun ngabayangkeun yén waktos janten sareng bapana anjeun bakal disingget dina Hhhh, unggal mémbran anu nangkeup cingcin anjeun ngirangan anjeun parah dina nyanghareupan kamungkinan yén anjeun bakal nampi payun kanggo perjalanan anu teu aya anu ngewa. Bisa oge sensasi anu ngarasakeun sababaraha momen anu caket sareng anu seueur-jalma anu jarakna jarakna ngahasilkeun kalenturan pikeun kaputusan panyipta, sarta sanajan ogé aya kamungkinan yén anjeunna kedah ngantosan langkung lila, anjeun pikasieuneun nalangkabaran na kalawan sagala dmana.

Kahirupan pondok ieu, sigana kamari kamari anjeunna ngajar kuring pikeun ngabagi ku dua inohong, nalika anjeunna ngajar kuring ngojay di pose round, nalika anjeunna masihan kuring dua puluh cents keur Plinio, nalika kami duanana ngajerit dina cicing dina kaayaan kajadian tina dua belas. taun Farabundo Martí, abdi tiasa apal dinten anu jadi seger, oray dimimitian sapuluh taun saatos ninggalkeun, kami anjog ka imah di mana kami geus dilahirkeun, sareng matapalo dahar tangkal-palm. Abdi tiasa hatur nuhun parantos kanggo sawatara urang nalika urang diuk di batu, di pasir Zatoca, di kalér Salvl Salvador; sababaraha tortillas gajih sapertos guanacos, endog dicincang, kacang chilipucos sareng curd asin na di lumpuh kana tipu daya lapar urang, samentawisana dua poé anjeunna parantos devoted nyalira pikeun nunjukeun kuring masing-masing wates harta dina luang ruang anu unggal satengah kilometer dieureunkeun dina carita heubeul; bahasa-lifter dina jurang éta, anu Chilica dina rapat, vas dina kantun yudas, anu sigung anu pissed beungeutna. Kuring bisa balik deui nyaritakeun aranjeunna sarébu kali, kuring masih bakal ngarasakeun aranjeunna kawas heula; Howta kumaha abdi diwariskeun tradisi nétélakeun carita dina baba prosa sareng dua kaluar tina tilu jalur anu kalayan pikaseurieun tina kabawa deui.

Pikeun ayeuna mah, kuring tetep unggal carita-Na dina jerona jiwa mah, antukna kuring ngirim surelek nu bisa maca anjeunna, tapi écés ditarjamahkeun eta kana naon anu anjeunna badé dantenkeun upami teu aya dina gaya percaya diri urang Hiji poé kami datang. Teu mungkin pikeun nyarita ka anjeunna, upami anjeunna ngalakukeun, humor hade anu diajar bahasa sunda bakal ngajantenkeun deui pikeun nyarios anjeunna hal-hijina cara anu sok diajak ngobrol, dina prosa jahat.

- Hai pak, ngawartosan naha maranehna henteu dipotong sirahna. - Teras we seuri kawas dinten di taman, nalika anjeunna nyarios ka abdi dina cara nu sami. - Kacamatan lemah, kumaha anjeun bisa kéngingkeun kana para sahabatna kamer, jigana anjeunna henteu ngahontal anak sapi heubeul tilu dinten.

Samentara manéhna nungguan nempo naon anu nyieun urang maker, kuring miharep pikeun masihan manéhna nangkeup deui. Terribleta peluh dahsyat, jarak jeung ngantosan kémoterapi kasalapan maot.

-Update- Julio 2007
Minggu minggu anjeunna parantos dipulangkeun saatos bulan 9 di Amérika Serikat, anjeunna henteu kaleungitan buuk kalayan kémo, anjeunna sehat sarta humor kanggo ngarasakeun dintenna di Siguatepeque, Honduras, hatur nuhun kanggo solat anjeun.

-Update- Julio 23 2008
Dinten anjeunna ninggalkeun.

5 Tawaban "Kuring ogé boga kahirupan"

  1. Hatur nuhun parantos, dinten ieu janten sesah hésé sareng jalan, tapi alhamdulillah kuring ngaraos damel, sareng indung kuring teuing.

    Salam sareng hatur nuhun ogé hatur nuhun kanggo nyandak waktos anu ngawantenkeun pos anu teuing pribadi tapi perlu.

  2. Pupusna henteu ngagaduhan kecap pamungkas, nyawali waé anu diilikan kana kahirupan langgeng.
    Saatos sababaraha waktos kuring indit jauh ti halaman ieu, kusabab alesan damel, dinten abdi ningali deui Abdi nyandak warta ieu.
    Durisimo naon atuh kudu hirup, naon anu kudu dilakukeun, eusikeun batal teh teu mustahil, tapi émut kana cara Sadérék, pinuh ku kenangan sareng pangalaman ngedik, ngajadikeun tempat-tempat anu tinggaleun éta fisik dibarengan ku kenangan-Na Anjeunna masih aya.
    Nangkeup anu saé jalma-jalma sanés-ayeuna anu kaleungitan bapana ayeuna, anu 24 Juni sataun katukang, ti hiji poé ka poé kuring geura-giru ngeureunkeun, serangan jantung dadakan jeung kaulinan pamungkas, kawas éta, tanpa leuwih.
    Salam, Profésional.

  3. Di jero nyeri, kabagjaan ningali éta. Salaku jalma ngawartoskeun kuring: Komo lamun teu ningali aranjeunna isuk-isuk, béntang anu masih aya.
    salam

  4. Pisan manusa pikeun ngahaturkeun sababaraha jalur bapana di lingkungan ieu.
    Abdi ngarepkeun anjeun resepkeun éta

    Saludos.ar

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.