MapBuilder surrenders ... sejen

Painta nyeri pikeun ningali proyék anu istiméas baju baju sareng nampi yén aranjeunna pangsiun ... ngan sababaraha poe ka tukang kami disebutkeun ngeunaan kalemahan proyék henteu aya hubungan sareng rencana pamasaran agrésif anu masihan kelestarian.

pembina peta

Henteu persis kasus MapBuilder, proyék anu lahir dina bulan Désémber tina 2003, kalayan hasil anu saé sareng anu ngumumkeun yén aranjeunna bakal kéngingkeun vérsi stabil anu terakhir tapi éta moal tiasa neraskeun proyék dina cara anu aranjeunna lakukeun. Integrasi hébat anjeunna sareng OpenLayers, saha anu sigana ngartos bisnis; najan ayeuna keur MapBuilder sanés henteu gampang pikeun ngajaga sareng waktos sareng pangwangunan.

Kitu ku nyieun koréksi naon, sanés aranjeunna parantos na ngalungkeun, perobot sanés modél kolaborasi ninggalkeun peran OpenLayers supados nganggo hadé sumberdaya.

yen I ieu teu Mapbuilder ogé

Prestasi anu paling hébat pikeun proyék ieu nyaéta nyiptakeun aplikasi handapeun lisénsi LGPL anu henteu kéngingkeun komprési pikeun nyiptakeun jasa peta klien pikeun Internet dina kaayaan XML sareng transformasi dina lingkungan AJAX. numutkeun seueur, model Model saderhana-View-Controller (MVC) saderhana saderhana gampang dianggo tapi hususna kalayan syarat anu sakedik pisan pikeun server.

  • Ladénan peta tiasa ngalebetkeun GML, WFS, GeoRSS, sareng ogé Peta Google. Nanging kalayan integrasina ka OpenLayers anjeun ogé tiasa nyambung sareng Yahoo, Virtual Earth sareng Multimap
  • Hasta pangrojong éta boh pikeun nyebarkeun data via WFS ... ngalebetkeun jasa transaksi (WFS-T)
  • Anjeun tiasa ngawangun layanan nganggo Web Map Context (WMC) sareng Open Web Services Context.
  • Compatibleta cocog sareng sababaraha standar OGC sareng janten proyék éta OSGeo dianggap sarjana

jarami sababaraha contoplos dipasang lah anu saé, sabab tétéla tiasa ngahijikeun pungsi -na sareng sababaraha versi Firefox (rada lami), Internet Explorer sareng Mozilla. di jalan kami badarat sareng kanyataan kanyataanana:

"Hébat pikeun batur pikeun ngembangkeun hal anu saé, haratis," sanés kusabab anjeun henteu tiasa, tapi kusabab sadayana dina kahirupan ieu ngarobih artos ... bahkan waktosna.

Masalah pangpentingna nyaéta salaku aplikasi ieu aya sababaraha, ku kituna kalawan ragu pisan sareng harepan kami tetep asa asa-jalma anu tiasa didagangkeun deui ... sanajan upami langkung seueur sanésna goreng pisan Kuring réngsé pamasaran eta.

Ieu écés yén vérsi MapBuilder jigana janten panungtungan, najan ti sisi OpenLayers mungkin bakal masihan continuity anu leuwih sustainable.

Via: fee James

3 Balesan pikeun "MapBuilder nyerah ... lain"

  1. Muhun, nengtremkeun tenang béja aslina dina halaman MapBuilder, sigana nya éta henteu anu aranjeunna nyerah, tapi parantos aranjeunna mutuskeun ngahiji sareng Lapisan Buka, hiji proyék sareng anu aranjeunna dibagikeun kode, pamekar, sareng sajumlah anu hadé ti sababaraha taun ka tukang. taun. Komo hubungan antara kadua proyék ieu kacida gedéna sareng MapBuilder geus milih OpenLayers minangka mesin rendering. Sareng abdi nyebutkeun yén ieu rada ngahiji antara dua proyékna, langkung anu gagalna salah sahijina, sabab seueur pamekar MapBuilder sigana terpadu kana OpenLayers.

    Tungtungna, kuring henteu nyangka yén aranjeunna "goréng" anu pasar software, éta ngan ukur model produksi anu béda.

    salam

  2. Muhun ... sobat anu kuliah di IDE di Perancis, sareng anu ngagaduhan proyék anu dipasang dina Map Pangwangun parantosan kuring yén instruktur na parantos nyebatkeun yén MapBuilder bakal neruskeun ... sareng anjeunna henteu percaya kana pos kahiji anu anjeunna baca.

    Sakumaha kalah Kami atur katurutan kieu ... dina sagala cara, hatur nuhun kanggo klarifikasi ... Kuring nyieun sababaraha koréksi ka panempo aslina

  3. mmm Kuring henteu rada satuju.

    Mun salah sahiji bacaan pengumuman Cameron ngeunaan ditarikna MapBuilder, anjeunna ningali yén éta sanés persis perangna leungit atanapi rada mangrupa relokasi upaya.

    MapBuilder kungsi ngabagikeun kode sareng OpenLayers pikeun sawatara waktos, sareng duanana komunitas pamekar parantos gawé bareng ti Lausanne FOSS4G (2006). Kituna, upami aranjeunna anu kolaborasi, ngabagikeun kode sareng Openlayers bakal dibasuhkeun saurang pamekar anu leuwih gedé, nyaéta langkung logis yén komunitas MapBuilder ngagabung dina komunitas OpenLayers.

    Saur abdi aya anu mana-mana salah "kasuksésan" kanggo OSGeo kanggo dua proyék ieu aya dilingkup kusabab éta parantos dibéré rahayat MapBuilder pikeun dianggo dina OL. Readingta pantas maca thread paguneman dina daptar umum OSGeo dimana kuring pikir sadaya ieu hadé ngaapresiasi.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.