laporan Latinobarómetro 2011

Aya Latin America disumputkeun tukangeun gambar stereotypical awal abad ka kami geus jadi.latinobarometro2
Bari kalemahan pulitik sarta mistrust overwhelm agenda wewengkon, kamajuan terus quietly unattended. Kituna timbul hiji wewengkon nu anyar ngadorong pikeun balik gancang ti nagara, ka redistribute bungbuahan kamekaran, meunangkeun niatna dina 2011 sataun alatan slowdown mangaruhan aranjeunna. Latin America Ieu dihukum leuwih harshly.
Dalapan kaluar tina sapuluh Amerika Latin disambungkeun ka dunya via sél, sarta opat kaluar tina sapuluh dinten ngabogaan tingkat pendidikan tinimbang ngarep nu maranéhanana dilahirkeun. Ieu téh mangrupa kelas menengah munculna eta defends.

Ieu teks bubuka ka 2011 laporan diterbitkeun ku Latinobarómetro Corporation, kalayan kaca 112 tina statistik nu dicokot tina 20,204 rupa pikeun nyanghareupan wawancara di nagara 18 antara 15 bulan Juli jeung 16 Agustus kalayan sampel wawakil 100 % tina populasi nasional unggal nagara jeung kasus 1,000 1,200, ku margin kasalahan ngeunaan 3% per nagara.
Teuing laporan aya sia aya nu anyar, kumaha éta nilai komparatif metot, dimana urang tiasa ningali kumaha nagara urang dina hubungan konteks nu.

Metot kontradiksi konektipitas tinggi, gelombang anu geus diserep sakuliah buana, tapi jelas beda jeung kamajuan slow arah hormat keur hak cipta. Bari pamakéan téknologi teu level kaluar dina pamakéan hardware na hormat ka lisénsi, éta bakal loba unsustainable naon urang ngalakukeun di Amerika Latin; teu ngan di tingkat pamaréntah tapi incentive pikeun pausahaan swasta. Ieu oge hiji kasempetan penting Open Source Software.

Pikeun kahiji kalina ulikan ieu ukuran piracy téh kuduna na éta leuwih gede dibandingkeun kahayang mésér nanaon dipaling. Hartina, bajak henteu merta ditempo
sakumaha dipaling. Bagan di handap ieu teu ngagambarkeun volume piracy ku nagara, tapi ditampa salaku polah justifiable.

latinobarometro2

Kuring nyarankeun yén anjeun tetep keur waktu luang anjeun, Kuring ninggalkeun jejer panalungtikan indéks jeung conclusions anu teu wawakil unggal nagara tapi nu ngawula pikeun ngabandingkeun contextually:

  • Démokrasi di Amerika Latin
  • confidences
  • civicness
  • Diskriminasi AND lomba
  • Démokrasi yén jaminan
  • panipuan sosial
  • Agenda Latin America
  • POLISI
  • ekspektasi
  • Indéks Mikrobiologi kaamanan
  • Indéks konsumén kapercayaan
  • Sikap arah pasaran
  • Sikap arah nagara
  • Kapuasan Jeung Demokrasi
  • hubungan internasional
  • Meunteun pamingpin
  • Evaluasi institusi internasional

Aya Latin America disumputkeun tukangeun gambar stereotypical nu asalna ti abad ka suram, urang geus jadi, tapi dunya teu acan yakin.
Démokrasi geus lalaunan consolidating nilai inti maranéhanana kayaning patuh hukum. Pamaréntah aya institusi anu junun ngumpulkeun langkung kapercayaan dina taun ieu, sanajan 2011, aya setback a. Parlemén manages lalaunan maju legitimasi na. Hiji bagian penting wewengkon nyebutkeun anjeunna ngaharepkeun hareup sarua, nyaéta stabilitas ekspektasi. stabilitas ékonomi nyaéta hal anyar jeung seru pikeun Amérika Latin. Kuatna pagawean boga leuwih ti dua kali dina dékade panungtungan sarta ngahontal titik na pangluhurna di 2011. Pernah saméméh aya kitu sababaraha urang ku kasusah ekonomi hébat (10%). Opat kaluar tina sapuluh Amerika Latin kiwari boga atikan hambalan yen asal kalahiran. Dalapan kaluar tina sapuluh Amerika Latin disambungkeun ka dunya ngaliwatan sél. wewengkon geus dipindahkeun jauh ti AS, nagara nu geus model nagara utamina pikeun Amérika Tengah, Amérika Kidul bari pilari beuki ka belahan dunya séjén, utamana Eropa. Utamana kami geus ngaronjat kapuasan hirup urang, paduli ka up na Downs. Euweuh alters kabagjaan tumuwuh urang. wewengkon parantos ngagabung di 150 konsumen juta dina dékade ka tukang.

Bari ransel nu geus anting badag. Ieu dimimitian ku masalah ekonomi afflicting bagian signifikan tina populasi ku gajih low, perumahan precarious, diwatesan pikeun kaséhatan, atikan kualitas goréng, aksés bari pangangguran di salah sahiji titik na panghandapna. Kateusaruaan tetep ancaman greatest, diskriminasi salaku konsekuensi budaya paling saharita maranéhanana. Kasabaran jeung amanah téh low, moal teu percanten ka parpol, atawa kapercayaan di batur. Démokrasi teu geus bisa ngarobah pamadegan koordinat puseur budaya civic urang. Dina taun 2011, 111 utamana mah pikeun ngahukum pamaréntah, utamana jalma anu sempet dipigawé PR Anjeun taun ka tukang. Parobahan tina pangawasa hiji alesan pikeun pamenta deui, tapi aya ogé kaayaan kaayaan marudah alatan kabeungharan ngaronjat teu mawa sebaran harepan. Pamaréntah kalah ka nambahan aturan persépsi keur paling. Taya rasa nyiksa jeung statusna undue.

Latin America némbongkeun antara 2007 2009 na mah ieu bisa halus dampak krisis jeung kawijakan ékonomi countercyclical nu teu kajadian dina 2011, sarta ka slowdown di
pamaréntah tumuwuhna teu nyandak ukuran pikeun alleviate dampak dina paling rentan. Dampak positif dina démokrasi antara 2007 na 2009 éta bersejarah, pamaréntah éta bisa unhook nu meunteun ékonomi tina démokrasi, ngahasilkeun paningkatan tujuan nu moal méncog sanajan krisis. Dina sataun teh 2011 dampak anu disappears. Anjeun masih kudu diajar vagaries ékonomi mangaruhan kacida differentiated sakuliah séktor dina luhur masarakat. Di hiji sisi, ngaronjat tumuwuhna teu ngahasilkeun hiji sebaran sarta pertumbuhan nyirorot séjén hits paling rentan. Jadi jalma anu miboga kirang teu kauntungan tina tumuwuhna anu dihukum ku slowdown nu.

Latin America hides, nu saurang geus mecenghul ti 30 taun kawijakan sosial jeung reformasi, geus Latin America sejen geus euweuh tanah "datangna deui isukan" atawa gambar niru tina pilem Hollywood. Ieu wewengkon suku kalawan tungtutan tinggi nyieun strides arah leuwih kabuka sarta demokratis ku unconventional jalur kalayan masyarakat phasing gelar luhur.

Di dieu anjeun bisa ngundeurJeung versi sateuacanna tina 1995.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.