Jieun alignments di CivilCAD

Mi artikel saméméhna CivilCAD dipedar hal ngeunaan hiji aplikasi rada praktis aimed dina duanana AutoCAD na Bricscad. Ayeuna abdi hoyong neruskeun laksana salawasna dumasar kana saméméhna kami Surveying tangtu Total Station alignment gawe dina modél digital.

Pikeun CivilCAD sumbu ieu disebut proyék, tapi ti SoftDesk atanapi Land kami geus dipikawanoh salaku alignment ku Ngaran Inggris na. Dasarna eta diwangun dina nyieun hiji sumbu sentral, nu bisa ogé janten garis pipe, sumbu tina desain jalan atawa cukup ku hiji garis motong transverse ka taneuh a.

Handap artikel panganyarna, dimana kuring némbongkeun cara nyieun model digital kalawan garis kontur, abdi bakal nyimpulkeun sakeudeung kumaha nyieun na tarik hiji alignment kalayan profil anjeun.

1. Nyieun hiji 3D polyline

AutoCAD propil CivilcadIeu kudu dijieun tina topografi buku, éta sasaena sangkan di 2D nunjukkeun titik liwat mana eta biasana hadir kalawan polygon of deflections. Satuluyna anjeun boga hucu polygonal sacara manual toél jeung parobahan élévasi dina tabel harta. (Mo + asupkeun paréntah)

Tuluy maranehna gabung dina garis kalawan sorana peditDina pilihan nu gabung.

Lamun boga koordinat x, y, x leuwih gampang. titik anu dijieun kalawan sorana titik, Lajeng nulis koordinat x, y, concatenándolas zo ti Excel. Teras tarik polyline kalawan snap titik diaktipkeun titik (titik).

2. Nangtukeun stasiun taneuh

Hal ieu dilakukeun ti menu nu CivilCAD> altimetry> Hub Project> stasiun Tandaan

Ieu mulih réntétan di garis paréntah Anjeun ngan nuturkeun:

Nyitak Skala 1 kana <1000>:

Ieu geus ngalakonan kalawan ukuran nu urang ngaharepkeun nyitak gambar atawa ngahasilkeun layouts. Urang nyatet interest kami dina hal ieu 1000, teras asup.

Pilih proyék sumbu:

Di dieu manehna miwarang kami pikeun milih polyline nu. Anjeun kedah noél deui deukeut tungtung dimana urang rék ngamimitian musim.

Tata stasiun awal <0 + 000>:

Hartina, lamun urang hayang modality séjén pikeun nandaan tiap usum, lamun urang teu robah ukur asup.

panjangna katuhu <10.000>:

panjangna ditinggalkeun <10.000>:

Di dieu, urang tanda tanya sabaraha jauh urang hoyong sistem pikeun nimbang, pikeun nyieun cross bagian anu. Umumna éta sarua dina saban gigir, tapi teu merta kitu, sabab bisi we aya gawe a tol lajur kaluar 2, 2 of Datang; Jelas kami gé kudu nu dina hiji sisi urang nyandak jarak gede ka ngaleuwihan jalur sejen tur ngawengku lamping nu.

jarak waktu/ Jarak / Train Station / Point / Tungtung <I>:

Di dieu anjeun nanyakeun kami sabaraha urang ngaharepkeun stasiun anu ditandaan sapanjang sumbu nu; Bisi urang, urang rék unggal 20 méter, urang milih hurup I.

Pemisahan antara stasiun <20.000>:

Salaku urang milih pilihan interpal, ayeuna urang ngadegkeun jarak. Teras we milih usum awal jeung ahir.

Mimitian Station <0 + 000>:

stasiun tungtung <X + XXX>:

AutoCAD propil Civilcad

Ti momen ieu, polyline dianggap hiji alignment dina kasus CivilCAD a aci jeung data pakait. CivilCAD rada ngaganjel dina bagian ieu, tapi basajan lantaran prosés nu tangtu linier; jelas, CivilCAD ngajadikeun etaTapi kabingungan antara panels na Setélan Survey hayang sababaraha kasabaran; mangka jumlah tab anjeun boga panel template na tungtungna kasusah tina ngalirkeun template pikeun jobs lianna.

3. generating profil

Ayeuna kumaha urang hayang anu keur peta propil rupa bumi élévasi sapanjang polyline nu.

Hal ieu dilakukeun ku menu anu, CivilCAD> altimetry> Propil> Ground> Draw

Teras we turutan réntétan garis paréntah:

as/ Nunjuk / Manual / payil / 3d polyline <E>:

Dina hal ieu, urang bakal make pilihan Axis (Letter E), sanajan kitu bisa geus a 3D polyline lamun urang geus teu jadi titik alignment atawa malah hiji garis leungeun-digambar langsung.

Pilih proyék sumbu:

1 skala horizontal ka <1000.000>:

1 skala nangtung pikeun <1000.000>:

Éta sasaena ngarobah skala nangtung, lamun urang hayang jadi dipikawanoh robah élévasi. Contona, upami anjeun milih 1,000 skala nangtung bisa dipaké 200 skala horizontal. Ieu bakal nyieun hubungan 1: 5 nu bisa nyieun tampilan signifikan.

posisi:

Urang nanyakeun dimana urang nempatkeun propil, milih hiji titik ka katuhu tina gambar, teras asup.

AutoCAD propil Civilcad

4. Ngahasilkeun grid ka profil dina

AutoCAD propil Civilcad

Urang milih menu nu CivilCAD> altimetry> Propil> Reticle lajeng urang dituturkeun urutan garis paréntah:

Pilih widang profil:

panel dituduhkeun yén unfolds lamun urang ukur rupa bumi alam, atawa malah alignment. Ogé urang nangtukeun naha labél bakal otomatis atawa nangtukeun sacara manual.

Signa anjeunna ngaran na stasiun data sakumaha jarak bounded ti mana anjeun ngamimitian, sajumlah tempat decimal jeung lamun urang rék kotak sabudeureun tangtu.

Kalawan ieu kedah siap gawé urang. Pasti basajan dibandingkeun 3D Sipil, najan rada dugi di watesan témplat nu ngajadikeun study di formulir XML. Aya ogé sababaraha kasusah otomatis Ngamutahirkeun antara lanté sarta propil.

AutoCAD propil Civilcad

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.