poé 6 nu geus robah kahirupan urang

Poe pamungkas geus béda-béda, saurang ti anu sanés. Saban masing-masing gaduh rasa anu béda, sedek rasa éta ku kituna polarérisasi, sedengkeun amis bakal pait pikeun sababaraha, dina tempat éta lumangsung dina hal anu tibalik. Keur sakabeh, rasa latar nyaéta hampru, kitu ogé Kaula mah ideologi atawa ieu mata pelajaran abdi, abdi nyaritakeun genep poe nyingkah pos dina kategori lepat kanggo henteu gaduh kawijakan anu husus.

tegus2 1 poé. Dina Kemis kami républik bébas, daulat, aranjeunna nyebutkeun yén bebas, henteu dipikanyaho seueur jalma sakedik mandi di kartografi, sakumaha basa aranjeunna ngabejaan urang dimana Togo sareng urang gaduh mémori jahat tina kelas genep. Nalika tengah poé kuring indit, kusabab éta ngambah jalan, éta sigana henteu sindunna benten di kota ieu janten rutin, upami anjeun tiasa nyebut éta jalan ku sabab kemenang caket tina usum hujan.

2 poé. Dina Jumaah urang janten pikaresepeun sateuacan Organisasi Amérika Sarikat Amérika, dimana pasamoan Déwan Permanén terkejut ku ancaman anu nyatakeun ku duta dina organisasi ieu, unanimimah ngaku yén hal éta sigana pisan salah. Kuring bosen betah, sareng henteu aya anu dianggo, sareng budak di sakola henteu daék nyerat ... éta hésé ngarasakeun liburan anu wajib, nalika aya seueur rencana sareng anu langkung seueur pikeun kantor di kantor, kuring indit lumpat sareng nyerat foreshadowing tina téma.

3 poé. Saptu kuring lulus imah présidén pikeun ngadamel donat, sareng kuring tiasa ningali sadaya gerakan anu kagungan walikota kuring ti darat, sagalana jadi seru pisan, najan sieun naon anu tiasa kenging poé énjingorana resep pisan. Kuring nganjang sobat Buendía sareng di abdi sababaraha inuman anjeunna ngawartoskeun kuring sababaraha oracles dina gaya Kaptén Haddock dina "The Three Unicorns". Goodta saé pikeun nyandak katingal ka Will Smith urang "Tujuh Pon" sareng impian anu aya jalma anu hadé di dunya ieu, kanggo masihan anu panginten lamun dulur di nagara ieu ngalakukeun ieu sakali.

4 poé. Dina Minggu, sababaraha dunya terang kumaha dikirimkeun éta, yen masih aya jalma-hirup di maling, sareng Hugo Chávez nyarios anjeunna bakal narajang bangsa ieu mana wae. Kami henteu ngagaduhan Internét, henteu aya kakuatan listrik, henteu aya teleponan nagara. Teu tiasa angkatna imah, kajaba ngeusian baki bahan bakar dina garis panjang sareng mésér kadaharan canned di supermarket, dina hal-hal. Ieu hujan kawas di Macondo, sasak anu succumbed di zona kalér sareng ti dinten urang tadi urang puncak curfew ti 9 peuting.

_MG_5505 5 poé. Dina Senén urang cicing hiji soré karusuhan, jalma di jalan sareng teken, batu, abdi malah teu tiasa angkat ka toko di mana kuring hayang meuli ranjang orthopedic, teras kanggo kahiji kalinya dina Senén, di lila kuring kuring henteu kénging digawekeun, ngan sabab kapaksa balik. Sistim Pamaduan Amérika Tengah SICA ngadéklarasikeun yén wates komérsial kami kedah parantos ditutup, sareng tempat favorit kuring ngahakan donat ogé henteu tiasa diaksés, abdi mendakan ka Facebook dina sinyal anu sarupa sareng anu kuring nempo di sakola kuring dina kelas kadua, abdi henteu émutan tapi éta salah sahiji tina dalapan taun kuring enya: "28 Popular Leagues Pébruari".

14526 6 poé. Salasa, riungan ageung ngumpul di taman, sareng ngajukeun tina haténa anu paling niattiknya, PBB ngumumkeun Pasarikatan PBB nyatakeun yén maranéhanana baris ngalakonan sagala hal kamungkinan pikeun ngéahkeun di nagara ieu, kaasup aya Amérika Serikat, anu kabuktian sorangan " sponsor tindakan ". Kuring resep pikeun nempo gairah sakabeh riungan ieu, sanaos sobat lauk mas dijieun salah sahiji filosofisisasi sanggeus rum katilu: "Teu heran lamun kami ngantep kaluar dua belas anggota geng sareng tato dina dahi, sabaraha jalma-jalma ieu bakal aya di kira-kira" Ieu lucu tapi janten kuring heran upami pamimpin urang tiasa waktuna pikeun ngayakinkeun sakumna dunya kirang ti jam 72.

Naon anu bisa kuring ngomong, ti katengtreman anu ampir boring kuring parantos sumping nyadar kumaha berharga nyaéta karapihan polos tina nagara-nagara anu henteu ngagaduhan perang sipil konvensional, urang telat panénabé, nyebutkeun sobat Buendía yén "sanés damai sareng perampuan tapi pikeun maj3s " Ayeuna sakabeh dunya mundut naon anu lumangsung di dieu, najan urang kedah janten di ibukota gaduh salah sahiji dua posisi anu aya sareng dianggo sareng kotamadya désa 35 sakaligus uninga kana naon anu dipikanyaho dahan. Ringkesanana, dua posisi utama anu disederhanakeun di koordinat geografis ngadeukeutan ka menit: kahiji anu aya kudéta d'etat, anu sanésna mangrupa konstitusional. Saha deui, aranjeunna ngangsonan sensasi dinten kanggo saatos leungitna parawanaan literal.

Ieu anu kumaha langkung ngageteran hirup ieu, bagja, dina genep poe hirup langkung ti 7 parantos dirobah jutaan jalma anu ngadeukeutan ngaliwatan parasaan sapertos, ditambah jumlah sakongkolan rongkah sareng para sahabat sareng luar nagari anu parantos sesah ngajelaskeun naon anu lumangsung di dieu Kuring ukur nyaho yén ieu bade dianggo ogé, sareng yén sakabéh nagara kedah nganggap transformasi anu bakal mungkas dina kaayaan hirup tur kematangan hadé; kami ngan ngarepkeun henteu nyeri pisan jeung éta kajadian sakali sakaligus.

Naon anu bakal kajadian dina dinten 7, bakal sakumaha seru salaku 8 sarta sesa taun dugi ka pamilu Nopember 28, posisi abdi netral kanggo panulis pikeun panongton langkung internasional ti lokal sareng sateuacan saha abdi teu hoyong ningalikeun pendapat abdi. Sanaos kuring nyarios ka sobat Macondo, abdi nyadar yén anjeunna gaduh saloba pedali sakumaha piano di rumaja abdi; Teu ukur politik, tapi ekonomi kitu, éta hukum, ayeuna geopolitik, urang sadayana satuju yén éta sosial jeung naon paling anu salempang kuring, nya ideologi. Eta bakal tragis upami sakabeh rusuh alami ieu henteu ngahasilkeun wéb anu penting pisan, sabab lajeng urang sangsara kanggo 20 taun sabab aya kajadian ka tatanggana anu pangdeukeutna urang ku waragad anu leuwih luhur tina saluruh Internét atanapi kabel dua kali per dinten.

Salam Hondurans, anjeun tiasa ningali, sanés nalika timnya ketat Méksiko (anu henteu sababaraha kali), patriotisme tiasa ditingalikeun. Upami anjeun tiasa nampilkeun na kalawan gairah ayeuna, ngalakukeun éta, salami éta henteu ngarugikeun integritas batur. Ka sesa dunya, hatur nuhun kanggo solat anjeun.

6 Balesan pikeun "dinten 6 anu parantos dirobah hirup urang"

  1. SITREP

    Aġġornasi dina krisis di Honduras - 1 JULY 2009

    Pangwangunan internal

    Poe ieu kawilang tenang di Tegucigalpa sareng sésana nagara. Démonstrasi terus dilaksanakeun di seueur penjuru nagara, boh dina kahadean sareng ngalawan ousting Présidén Zelaya. Rapat pangpentingna lumangsung dinten ayeuna di kota kalér Ceiba sareng kota kidul Choluteca, boh di pamaréntahan pamaréntah Micheletti. Taya insiden anu signifikan teu dilaporkeun.

    Démo damai ngeunaan jalma 250 anu dicekel tunggang gunung ieu di buruan Déwan Perwakilan UN PBB pikeun protes kana posisi anu dicandak ku Organisasi dina acara anu ayeuna, anu ngajantenkeun organisasi anu ngadangukeun sora na ngadamel démokrasi di Honduras.

    Bapak Micheletti ditunjuk dinten Mentri anyar, sahingga kabinétna pikeun parantosan 90%. Sababaraha anggota anggota pamaréntahan Présidén Zelaya.

    Mahkamah Agung Agung ngaluarkeun communiqué husus (dianéksasi) kanggo komunitas nasional jeung internasional, disaluyuan ku sakabeh hakim, anu ngécéskeun dasar hukum pikeun lampah-lembaga peradilan perbaikan dina poé-poé éta, kaasup panunakan sareng nundutan Présidén Zelaya. Ayat 8 ti komunequé, khususna, nyatakeun yén nawaran ditewak dikaluarkeun ku Pangadilan ngalawan Présidén Zelaya parantos tetep rusiah nepi ka ayeuna.

    ABRI ogé ngaluarkeun catetan pencet (dilebetkeun) pikeun aranjeunna ngabenerkeun laku lampahna salaku konstitusional.

    Komisaris Nasional ngeunaan Hak Asasi Manusa, anu ngadukung pamaréntah anyar, ngajukeun ngayakeun referendum pikeun ménta jalma Honduran naha maranéhna satuju atanapi henteu sareng balik deui Présidén Zelaya. Leyuran kitu sigana, teu kitu katingal dina istilah légal jeung praktis.

    Pernyataan Umum ku pajabat masyarakat anu khususna, khususna ditunjuk Menteri Luar Negeri anu diémpél dina nada ngalawan OAS, PBB sareng gangguan luar negeri sacara umum, sareng tekenan anu leuwih kuat ngalawan Présidén Chavez di banten.

    Média umum (radio, TV, koran) umumna ngabantosan pamaréntah anyar sareng organisasi pangusaha (COHEP) ogé ngaluarkeun pernyataan pangrojong pikeun ieu. Tapi, sababaraha média (saluran TV sareng stasiun radio) anu pro-Zelaya (sababaraha radio lokal sareng salah sahiji saluran tv nasional) tetep tutup atanapi nganggo transmisi anu kawates.

    Alat ngabeledugna kamari kamari wengi ti kandaraan swasta ngalawan wangunan Mahkamah Agung jeung Jaksa Agung, henteu ngabalukarkeun korban.

    Réaksi internasional

    Majelis Umum OAS disatujuan resolusi tadi isuk-isuk mundut kudéta d'etat, néngtepkeun yén Manuel Zelaya nyaéta Présidén konstitusi Honduras sarta ngalatih Sekretaris Sekretaris pikeun nidjakeun inisiatif diplomatik dina tujuanana pikeun malikkeun démokrasi sareng aturan hukum sareng dibuaskeun deui tina Présidén Zelaya, ngancem kana ngagantosan kaanggotaan Honduras kedah inisiatif pikeun ngabuktikeun. Wawakil OAS nyaritakeun yén SG geura-giru bakal didatangan ku Honduras, dipirigkeun wawakil nagara sejen (henteu Presidents).

    Dumasar kana anu di luhur, Présidén Zelaya (ayeuna di Panama) ngumumkeun putusan pikeun nunda na balik ka Honduras dugi ka Saptu salajengna.

    Grup koordinasi ka donor di Honduras (G-16) dinten dinten di PBB pikeun marios kaayaanna. Spanyol, Italia sareng Perancis nyaritakeun yén dutana ngiringan pikeun konsultasi. Jérman ngawartosan yén miang Duta na ngan nyababkeun kuten misi. IDB na BCIE ditunda [édit | WB aya dina kaayaan anu sami sanaos pikeun alesan-halangan henteu tiasa nganggo kecap "gantung". Program gawé séjénna henteu sacara resmi ngeureunkeun tapi sadayana nampi parentah pikeun ngahindarkeun kontak sareng pamaréntah anyar.

    Duta Honduran ka AS sareng Uni EUropa kabeungkeut gaduh "sisi ganti" sabab nampik kudéta anu lumangsung di Honduras. Presiden Zelaya ngumumkeun pananggalanna. Samentara éta, Menteri Luar Negeri Mr. Micheletti geus ngelingan ka Duta ka PBB jeung OAS. Duanana organisasi jelas jelas nyatakeun yén aranjeunna henteu mikawanoh wawakil lianna.

    Ngaluarkeun hak manusa

    Kongrés parantos disatujuan Kaputusan anu ditandatanganan kamari ku Pak Micheletti ku anu mana, numutkeun kasenian. 187 Konstitusi, curfew (ayeuna 10pm ka 5am) diperpanjang kanggo 3 langkung dinten. Sababaraha hak dibatesan nalika jam curfew, kalebet hak pikeun kabébasan pribadi, gerakan bebas, peryogikeun gratis sareng reuni, larangan larangan. Ieu nyababkeun kasalempang serius di antawisna organisasi hak asasi sosial sareng manusa sabab sieun éta bakal ngagampangkeun panindakan ku tentara sareng pulisi ngalawan panyokong Mr. Zelaya.

    Laporan henteu dikonfirmasi nguluykeun perkiraan anu nyangka sanggaan ku palaku pulisi sareng gaya pakarang, khususna di padésan, diantarana ditewak sawenang, rekrutmen sadulur, nutup saluran radio lokal. Koordinator nu tinggal PBB ngahubungan sacara tetep sareng kantor régional anu Komisaris Luhur pikeun Hak Asasi Manusa lapor dina kaayaan ieu.

    Ukuran kaamanan

    Kantor PBB parantos lebaran soré ieu salaku penginguran, kusabab sanésna didadarkeun di luhur.

    Fase II terus nyépékeun nagara. PBB terus dianggo kalayan staf penting wungkul.

  2. OP-ED kontributor
    Winner di Honduras: Chávez
    Ku ÁLVARO VARGAS LLOSA

    Diterbitkeun: June 30, 2009

    IN minggu-minggu ngarah kana kudéta Honduras, Présidén Manuel Zelaya,
    babaturan deukeut ti Hugo Chávez tina banten, anjeunna terang naon anu anjeunna lakukeun. Dina
    ngadorong wates démokrasi kalayan nyobian maksa konstitusional
    parobahan anu bakal ngidinan ulang pamilihan Na, kuring diatur pikeun bubu pikeun
    militer. Militér murag kanggo éta, péngkolan hiji Presiden anu henteu mirah anu
    geus deukeut tungtung istilah na ka célèbre cukang lantaranana.

    Najan kudéta boga rojongan populér di Honduras, éta ogé tiasa diidinan
    Mr. Chávez, anu ngalubungkeun respon internasional, ngaku
    moral luhur taneuh. Pamingpin kudéta, anu ngusahakeun nyegah Mr.
    Chávez ti bawa Honduras kana melu-Na, tiasa mungkas ngabéréskeun anjeunna
    kakuatan langkung di wilayah Jawa Barat.

    Mr. Chávez gancang kaluar dina rojongan ti Mr. Zelaya. Kuring geus kaancam
    Honduras sareng lampah militér sareng nyebut demi Nikaragua, dimana pasamoan
    tina Alternatif Bolivarian kanggo Amérika, didasuh ku-Caracas
    satru dilahirkeun salaku alternatip kana Wewengkon Perdagangan Free Luncat Amérika
    Amérika, nyaéta kasempetan sampurna pikeun nyandak muatan tina basa Latin
    Usaha pro-Zelaya Amérika.

    Organisasi Amérika Sarikat Amérika dikutuhkeun kudéta (sanésna
    Pamaréntah Amérika Latin dituturkeun jas) jeung sekretaris umum na
    ngapung kana Nikaragua, dimana éta pasamoan régional anu leuwih lega. Bapak
    Chávez ngirimkeun pesawat ngapung Mr. Zelaya ka sawah na, sanajan
    ngabagéakeun anjeunna di bandara di ibukota Nikaragua, Managua.

    Sakuliah média warta basa Spanyol, gambar ngulang deui tina
    dua poé panungtungan nyaéta éta Mr. Chávez sareng sekutu-na digawé
    furiously pikeun démokrasi Honduran. Amérika Sarikat 'langkung diukur
    respon, sareng jurus low-profil dicokot ku sababaraha Amérika Kidul
    pamaréntahan, parantos kaleungitan dina kampanye anu nyambang anu gedé
    Caudillo banten.
    Ieu sanés penemuan Honduras, pikasieuneun ku Mr. Chávez
    ngaronjatkeun pangaruh, anu ditunjuk nalika éta leupas tina Mr. Zelaya. .Ta pisan
    ogé hiji péngkolan geulis surreal kajadian pikeun jalma anu dituturkeun karir teh
    tina Presiden diléngsérkeun. Anggota anggota oligarki daratan Honduras, Mr.
    Zelaya sumping ka kakuatan dina 2006 salaku pamingpin Partai Liberal, a
    Organisasi pusat-katuhu Anjeunna produk ngadegna sanés: an
    ahli waris kana rejeki kulawarga
    sareng usaha kehutanan, dukungan Amérika Tengah Perdagangan Free
    Pasatujuan sareng Amérika Serikat, sareng lumpat pikeun Presiden on
    platform konservatif, ngajangjikeun janten tangguh dina kajahatan sareng ka motong
    anggaran

    Tapi, sakitar satengahna kana istilah-Na, Mr. Zelaya kagungan katingali anu katingalina
    epiphany ideologi sareng janten pangakuan ti Mr. Chávez. Kuring geus nandatanganan
    nganyahokeun kanggo pangaturan minyak berehan ti Vénézuéla; taun ka tukang
    dilebetkeun Honduras kana Alternatif Bolivarian kanggo
    Amérika. Cacak lami lila, kakuatan indit ka sirah-Na.

    Salaku pamilihan umum dijadwalkeun pikeun Nopémber mimiti ngabdi nepi, Pak
    Zelaya mutuskeun pikeun ngayakeun referendum ku tujuan pamungkas pikeun ngamungkinkeun
    anjeunna neangan ulang pamilihan. Kindah ngalanggar artikel dina
    Konstitusi nu nyaramkeun perobahan ka wates presiden hiji
    Istilah opat taun tur ngadegkeun prosedur légal pikeun konstitusional
    amendments Pangadilan Panwaslu, Mahkamah Agung, Pangacara nu
    Umum, Kongrés jeung anggota partéy sorangan ngadéklarasikeun Mr. Zelaya
    niat dibeunangkeun. Teras, dina Minggu, militér nu asup.

    Solusi anu saé pikeun Mr. Zelaya bakal balik deui ka kakuatan sareng sareng
    ninggalkeun kantor taun salajengna, nalika panerusna ngaléngkah. Najan kitu, nya kitu
    diragukeun yén pamingpin kudéta bakal tonggong. Alsota ogé saperti teu mirip
    ,Ta, upami anjeunna triumphantly dibalikkeun, Mr. Zelaya bakal nyerah
    skéma deui pamilihan. Sadaya ieu ampir ngajamin kurun waktu
    aturan haram di Honduras - sareng tina incessant eksploitasi tina
    kaayaan ku Mr. Chávez, jawara saperti teu mirip tina Jeffersonian
    démokrasi dina Amérika Latin.lvaro Vargas Llosa mangrupakeun sasama senior di
    The Independent Institute sareng nu sanésna "Palajaran ti Miskin".

  3. Sobat, Abdi nyerat ka anjeun ti Méksiko.

    Kuring sumping ka blog anjeun kanggo milarian inpormasi ngeunaan BitCad (kuring henteu tiasa milarian fungsi "FIND" anu kuring kantos di Autocad) dugi ka kuring ningali tulisan anu terakhir kuring diajar sababaraha hal:
    1.- Anjeun aya di Honduras.
    2.- Anjeun parantos dina CAD (atawa sahanteuna ieu mah kumaha damel)
    3.- Anjeun bogoh ka politisi.
    4.- Nagara anjeun ngalirkeun jelema Cain.
    5.- Anjeun damel, henteu ngalakukeun politik atanapi "grid" (sapertos anu urang nyarios di Méksiko)

    Sareng anu sanésna, tapi saprak kuring kedah dianggo ... kuring nyaritakeun:

    Hatur nuhun pikeun ngabagi pangaweruh anjeun, anjeun seueur ngabantosan ... kuring henteu ngartos naon anu lumangsung di Honduras, salian ti éta, kuring terang saeutik ngeunaan Honduras (teu nyangka nanaon ... hapunten kuring ...). Tapi kuring terang yén upami Hondurans hoyong ieu atanapi éta pamaréntahan atanapi bentuk pamaréntahan, henteu PBB atanapi Amérika Serikat atanapi saha waé anu kedah ngawajibkeun aranjeunna. Atoh Éta hurung sapertos demokrasi murni. Rétorika kénca kénca murni. Urang sadayana terang yén upami presiden (utamina Amérika Latin) henteu ngagabungkeun Amérika Serikat, anjeunna bakal nyerang ku "helm biru," "Marinir," atanapi anu sapertos kitu.

    Ngaruwat sareng abdi henteu terang cara cara kami tiasa ngabantosan anjeun tapi anjeun bakal nyebutkeun.

    Salam jeung hatur nuhun pisan.

  4. Éta sababna dina tulisan anu sanésna kuring nyarioskeun ka anjeun ngeunaan anu kajantenan di Argentina dina 2001. Ieu dasarna sami sareng Honduras; rahayat henteu kersa Présidén ngeureunkeun istilah na. Tapi aranjeunna ngurus (sadayana politikus) ngiringan léngkah "Konstitusi" pikeun hal éta, nyaéta, kamar DPRD patepung, Présidén yakin yén mundur nyaéta pangsaéna anu tiasa dilakukeun. Hususna nalika anjeunna ngirimkeun pulisi pikeun nindes demonstrasi dimana aranjeunna maot. Pikeun kanyataan éta, éta masih dihukum dinten ayeuna ... Anu éta dina téori, kakawasaan rakyat ditransfer, dumasar kana mékanisme konstitusional, ka jalma anu sanés langsung kapilih ku masarakat. Teu aya militér di jalan. Teras aya pamilihan sareng sadaya babaturan ...
    Éta langkung jelas upami saatos diktator anu dahsyat anu nyiksa Amérika Latin, moal aya kamungkinan atanapi rohangan pikeun kekerasan militer dianggo. Pamakéan militer mangrupikeun hal anu teu katampa ku dinten ayeuna bahkan Amérika Serikat sorangan - anu parantos ngamajukeun sareng ngadeudeulkeun sabaraha diktator anu aya di Amérika Latin jaman baheula - gaduh undang-undang anu jelas nyatakeun yén éta moal ngadukung pamaréntahan anu timbul tina kudeta militer. . OAS sami, teras aranjeunna keukeuh yén Zelaya mulang sareng ngalereskeun sadayana di jero. Bahkan Komunitas Ékonomi Éropa "énggal-énggal" kusabab ku hukumna sorangan aranjeunna henteu tiasa ngingali saha waé anu kajantenan di Honduras. Sapertos sesa nagara Amérika Latin anu nyatakeun diri dina istilah-istilah éta, sapertos Argentina, Brazil, Uruguay, Chile, Peru, Ékuador, Venezuela, Bolivia, jsb. jsb. (Leres, henteu ngan réncang Venezuela sareng Chavez, sakumaha anu nyatakeun CNN, nyaéta sadayana Amérika Latin). Saatos ngaluarkeun présidén ti bumina ku pasukan militér teras ti nagara, ngaleungitkeun kaaslianana klaim. Kasalahan anu hébat sareng aranjeunna kedah ngartos sareng ngarobih kaputusan-kaputusan anu dilakukeun ku sabab komunitas internasional henteu tiasa ngalakukeun nanaon sanés tina posisi anu disebat. Entong jadi korban. Aya "Dunya" ngalawan Honduras. Éta bakal nganggap enteng kamampuan ngartos sareng ngatur sesa nagara sareng lembaga. Sareng pikeun kuring, kuring henteu nganggap masarakat Honduran, sakumaha anu CNN, pura-pura ngadamel dunya percaya yén sadaya ieu mangrupikeun ideu Chávez, metodologi Chávez, tujuan Chávez, jsb. jsb. saolah-olah masarakat Honduras henteu gaduh ideu, raos, kahayang, kabutuhan sareng tujuanana.
    Upami ngaku yén Zelaya lekasan - sababaraha sasih sateuacan - amanat na anu populér sareng nyata, éta moal janten sesah milari solusi. Panginten solusi nyaéta: malikeun kakawasaan sareng nyawalakeun mékanisme konsultasi sanés pikeun reformasi konstitusi. Dina hal anu mana waé, pembaharuan ogé bakal nguntungkeun calon-calon jangjang katuhu. Aranjeunna kedah nampi modifikasi dina UUD tapi kudu nambahan modifikasi séjén. Salaku conto, dina arti ngalebetkeun mékanisme Konstitusional pikeun maksa nolak mandat présidén ka jalma anu ngalakukeun kajahatan atanapi nyiksa kakuatan - nangtukeun naon anu bakal janten "nyiksa Daya." Sagalana tiasa ditegor. Upami Honduras teu hoyong gaduh «Chavez», aranjeunna henteu bakal ngagaduhan. Anjeun kedah langkung kreatif ngan…
    Sareng ayeuna kuring nyarioskeun ka anjeun dina «Argentine»: Ngeureunkeun bangsat sareng politik sareng ngadamel tulisan ngeunaan data éléter ASTER énggal anu nyakup sadunya - sahenteuna - 30 meter résolusi !!!
    I nangkeup ka sadaya Honduras ..

  5. Atuh sobat Gerardo, abdi henteu ngalakukeunen janten humandeuar kana organisasi internasional.

    Langkung deui aduan kuring yén sadaya karusuhan ieu mangrupikeun lepat politikus, sababaraha anu kedah dilakukeun, paling henteu dilakukeun. Ayeuna urang sadaya dikutuk di sapanjang dunya pikeun kapentingan anu aya di luar kecap demokrasi.

    Teu heran naon anu bakal dilakukeun ku UN dina kaayaan polarized sapertos sareng sadar yén posisi ti dua tungtung "bohong sakedik" sareng leres pisan, pikeun ngahargaan kasabaran. Dasarna, urang sadayana satuju sareng tungtung, tapi prosedur duanana ngagaduhan patarosan anu henteu kawaler.

  6. Abdi ngulik Don vlvarez ...

    Kuring hayang nambahan kana komentar abdi anu saencana dina kaayaan ayeuna di Honduras yen unggal urang ngagaduhan gaduh hak milih sareng ngajalankeun takdir aranjeunna hoyong. Ku kituna kuring yakin ieu yén, contona, kuring anu teu ngaganggu munasabah Amérika anu dipaké pikeun menerkeun serangan on nagara kawas Irak, supados ngalakukeun bisnis.
    Kanyataanna nyaéta naon anu kajantenan di Honduras pantes nganalisa anu langkung jero sareng langkung lengkep. Anjeun bakal heran naon anu penting pikeun kuring naon anu kajadian di nagara anjeun. Tapi masalahna teu kajadian di dinya. Salila diktator terakhir Argentina kuring naroskeun ka kuring nekat sareng marahmay, naha henteu aya nagara anu teu paduli pamaréntahan de facto sareng ngasingkeun éta pikeun ngaleungitkeun kakawasaan. Teras abdi pikirkeun kalolobaan negri anjeun anu écés milih pikeun Zelaya. Naon anu aranjeunna bakal dipikiran. Sareng kuring pikir sirah mundur seueur minoritas anu kuat ékonomis di Amérika Latin sareng kumaha aranjeunna kedah ngimpina impian pikeun tiasa ngalakukeun hal anu sami di nagara-nagara maranéhna. Anjeun ngawadul ngeunaan Organisme. Kuring naroskeun ka anjeun: Upami anjeun maksakeun Hakim Bangsa sareng anjeun mendakan perkawis kajahatan. Sanaos teu aya anu ngalaporkeun éta. Anjeun mendakan perkawis anjeunna. Naon anu anjeun lakukeun Nya, anjeun kedah meta "Kantor". Kusabab anjeun hakim. Anjeun gaduh kawajiban pikeun nyandak sisi. Anjeun moal tiasa katingali ku cara sanés. Anu parantos kajantenan di Honduras, maksakeun lembaga anu dikaluarkeun. Aranjeunna henteu ngagaduhan alternatif. Na nebak naon sikep anu kedah aranjeunna lakukeun?
    Sadayana percanten naon anu aranjeunna hoyong percanten, sanés? Kuring ngajak anjeun nyandak van anjeun sareng ningali sasak anu aya di belah kota. Candak poto istirahat anjeun. Kuring yakin yén ku panon professional cadastral anjeun anjeun tiasa ningali upami banjirna rusak (anu kedah aya seueur tanda) atanapi anu ditiup ku peledak militér. Ulah percanten yén "luar" urang henteu terang naon anu kajadian. Panginten pamaca Spanyol ngora panginten henteu "gaduh ide" tina naon anu kajantenan di nagara anjeun. Tapi urang Amérika Latin anu terang mékanisme minoritas tangtu pikeun ngawasa kakuatan, urang terang yén anu kajantenan. Éta téh masalah kesadaran Alvarez. Anjeun sorangan anu namina dina postingan anu munggaran. Anjeun moal tiasa teras hirup sareng hutang sosial. Saha anu nyumput kabeneran terang yén anjeunna anu salah.
    Nuhunkeun masangkeun sagala komentar abdi. Barina ogé, éta blog anjeun ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.