Geomarketing vs. Privasi: Dampak tina Geolocation pamaké umum

Kusabab bubuka na di industri iklan, anu geolocation Eta geus jadi buzzword a, keur ditanggap salaku salah sahiji kaunggulan utama alat nu bagerak dibandingkeun PCS, nurutkeun advertisers.

Sanajan kitu, eta anu dibahas dina masalah pribadina, luyu jeung sababaraha, keur kapangaruhan ku geolocation sarua. Engké, urang bakal ningali sakeudeung di hal ieu.

Pamakéan geolocation dina pamasaran mobile

geomarketingSalah sahiji kasempetan ditawarkeun ku pamasaran mobile, éta merek tiasa make téhnologi geolocation ngahontal pamaké kalawan pesen timely ngeunaan alat sorangan. Tujuan pamungkas nyaeta pikeun narik para nasabah ka brand ka tutup jualan. Sanajan kitu, kudu dieusian yén geolocation nu geus slow nyandak pareum.

Sanajan kitu, aya sababaraha faktor nu benefited ti posisi na beuki katingali:

  • Kebangkitan aplikasi: Sacara tradisional, informasi dumasar lokasi éta henteu hal dibagikeun gampang atawa rutin.

ngaronjat pamakéan éta aplikasi mobile na oge kanaékan jumlah tina aktip anu ngagunakeun informasi lokasi pikeun beroperasi (réstoran lokal ngaliwatan Google peta, contona), geus nyababkeun pamaké beuki daék babagi jéntré éta.

Ayeuna, éta laér leuwih gampang ngaktipkeun atawa nganonaktipkeun pamaké babagi lokasi nu mindeng ngan hiji klik. Ieu genah nu geus ngarah ka inventory iklan lokasi geografis, tumuwuh sacara signifikan.

  • geomarketing sacara real waktu: los pasar real-time, geus nyababkeun ngaronjat aggregation sahiji tipena béda inventory kalawan sababaraha séntral ad, salaku gateway mun paling Iklan di-aplikasi.

Hatur nuhun kana dua faktor ieu (kebangkitan aplikasi geomarketing jeung real-time), éta ayeuna mungkin pikeun ngjalankeun kampanye dumasar kana geolocation, cukup badag nepi ka meunang leuwih efektivitas dina iklan.

Pamaké ayeuna tiasa nampi alami, kampanye iklan nu tumut kana akun lokasi maranéhna bari nganapigasi ngaliwatan aplikasi.

carana geolocation Hal ieu mangaruhan privasi?

Jalma ayeuna, make parabot anyar nu bisa nunjukkeun lokasi maranéhanana sarta ogé bisa nyandak gambar sacara real waktos, naon maranehna ngalakukeun, aranjeunna pikir jeung / atawa kedah. Najan kitu, nurutkeun pamadegan sabagian, geolocation kasebut patogén bener suci pikeun privacy, disebut oge "katuhu jeung privacy".

Tangtu, aya aplikasi kayaning Google Earth, nu ukur ngawula salaku panungtun a teu merta narajang.

Atoh, debat masih nangtung kalayan hal mun geolocation jeung poténsi maranéhna pikeun ngarugikeun pamaké, anu estárseles patogén privasi maranéhanana, nurutkeun hasil sababaraha studi nu perhatian wangsit ku teu keur sanggup mikaresep ceuk privacy.

Sababaraha hasil panalungtikan nembongkeun yen leuwih ti satengahna urang jeung alat nu bagerak geolocation, Aranjeunna salempang ngeunaan kaleungitan privacy, pamakéan fungsi babagi lokasi na.

Dina hiji pangajaran, husus muka parusahaan kaamanan Webroot, 1.500 anu diwawancara boga alat kalawan kamampuhan geolocation, kaasup jalma 624 di Inggris.

faktor résiko geolocation

geomarketingSalah sahiji kaayaan anu némbongkeun dampak aplikasi pikeun pamaké, éta sadaya waktu keur ngalaan pikiran lokasi maranéhanana, naon maranehna ngalakukeun, naon maranéhna meuli jeung, anyar, ngembarkeun anu sipatna di kasir nyokot duit, tapi moal jadi pondok jalma anu ngalakukeun.

Tapi nurutkeun para ahli, eta mah teu langkung program atawa hardware, tapi pamaké sorangan, sabab nya maranéhna anu kudu sadar tina data nu héd aya jeung dampak ieu bisa ngahasilkeun leuwih ti kahirupan maranéhanana.

Na teu ukur kajadian kalawan geolocation tapi ogé kalayan cara nu lian sahingga pamakéan informasi, nu kudu leuwih pribadi tur intim. Sagampil eta nyandak na téh masih dina prosés atikan pikeun pamakéan Facebook, ku kituna bisa jadi kalawan sistem lokasi geografis ieu.

Ieu persis patalina jeung masalah ayeuna, sabab loba jalma anu unaware tina implikasi tina jasa ieu, loba urang terang yén gambar nu nyokot kudu dikaluarkeun salaku imah anyar, kumplit jeung alamat anjeun.

Datang ka handap naon sih perkara nyaeta, saméméh disclosing sagalana nu rengse, kaamanan tina unggal jalma (pamaké tina geolocation), dina raraga nyingkahan kaayaan kompléks bisa dihindari, bener. Éta lajeng mungkin mun safeguard nu privasi kaamanan mayungan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.