2014 prediksi tina konteks geofumado: Paul Ramsey

Dimimitian Januari Paul Ramsey dileupaskeun prediksi na pikeun warsih ieu dina widang geospatial; nyokot kana akun anu ieu batur nu geus di lingkungan ieu leuwih 10 taun jeung hasil tina sumbangan maranéhanana ka software open source ditampi di 2008 nu Sol Katz Award dileler ku OSGeo Yayasan kami mawa dina versi transliterated.

Sapuluh taun ka tukang, nalika PostGIS éta bieu di versi 0.8-Na, dunya éta seger jeung anyar, kuring sagemblengna yakin yén Industri kami éta dina cusp tina revolusi open source. Lamun urang bisa coba nu anyar, parabot fleksibel pikeun ngawangun sistem anyar jeung alami dipiceun software proprietary na kolot tur gancang mimitian mindahkeun ka ayana leuwih pencahyaan. Kuring ieu gumbira, abdi ngarasa geofumada naon ieu datang.

Sareng sok, ampir unggal taun ti saprak 2000 batur ngumumkeun, dimana waé, kalayan sagala jiwa anu (tungtungna) «taun bakal taun desktop Linux Ubuntu".

Hal aneh kajadian dina cara kana revolusi open source. Ieu leuwih ti éta. Gemblengna, robah nu geus slow, bertahap, tapi salawasna di arah kasus pamakéan leuwih tina open source.

Ku kituna, dina frékuénsi ékspéktasi naon bisa lumangsung dina taun anyar muka sumber dunya geospatial, prediksi kuring bisa jadi unwise - hal badag bakal ngaganti saeutik, tapi parobahan penting mibanda wates:

paul RamseyOracle bakal ngumumkeun yén konsumén kaleungitan ka PostgreSQL. Sanaos MySQL sok aya dina média pers salaku "open source database", éta mangrupikeun PostgreSQL anu parantos ngagaduhan kamampuan wirausaha ti mimiti angkat sareng tangan anu saé. Salaku Oracle terus ningkatkeun harga pangropéa pikeun mangga ka Wall Street, para nasabah mimiti mikir ngeunaan anu teu bisa diramalkeun: Meureun éta waktu keur reevaluate database standar Anjeun.

The freshest neruskeun muka dina kode yayasan. Naha éta dipake dina Linux Ubuntu, kapasitas GDAL kalawan gambar satelit di PlanetLabs atawa tablet Android panganyarna, sakumaha tiis bakal dina taktak tina open source na sésana téh kauntungan.

Kalolobaan Peta bakal di buka sumber JavaScript. John disebutkeun programming pikeun médan geospatial ieu ngaronjatkeun arah polyglot, tapi mandala open source ayeuna teh dunya JavaScript, duanana klien tur server tingkat. Aya loba noise na furor dinya. Bagian tina eta hartina nanaon, tapi ditambahan ieu netepkeun standar anu bakal ngagunakeun dékade saterusna. Java JavaScript reminds kuring circa-2005: sababaraha proyék kalawan tujuan hanca sarupa, competing philosophies desain, sarta poténsi badag. The separation sinyal noise dina konteks sapertos ngabalukarkeun pangalaman sabenerna, jadi Kaula bungah urang gaduh sababaraha pangalusna sarta brightest JavaScripters di dunya geospatial on tim urang.

PaaS muka hiji évolusi alam bakal gabung kode. Sarta Kuring ngan dimimitian uninga platform salaku jasa (PaaS), I ngarasa yen boga duanana janji open source sakumaha kode kurva learning sami. Hasilna, hal bakal tumiba dina beurat sorangan, lalaunan jadi terpadu kana inti IT, sanajan urang ngalaman tur urang ngahontal generasi saterusna baris mindahkeun ka tugas operasional. Jeung salaku Open Source PaaS nyaeta ku harti, tumuwuhna dina awan sareng komponenana pikeun sistim wangunan bakal dijaga jeung moal ningkatkeun open source.

Kamajuan gaya sumber kabuka réalis bakal langkung saé. Gagalna umum tina situs Podomoro.gov sareng tren metodologi tiasa ngan ukur hadé pikeun pangwangunan anu saé. Aya seueur kamampuan di perusahaan, tapi masih aya anu ngan ukur "kutang" organisasi, henteu sacara umum. Seueur jalma mikirkeun téknologi dina bentuk sumber terbuka (anu mangrupikeun prosés, sanés produk, éta ngeunaan manajemén parobahan, teu ngahontal kaayaan akhir), sumber anu langkung saé anu langkung saé.

Aranjeunna yearn organisasi gawé bareng OpenStreetMap, sarta sababaraha baris manggihan jalan. Bari lisensi bakal neruskeun ngawatesan loba organisasi publik pikeun ilubiung, batur sangkan karapihan sareng ngawitan ngahijikeun OSM di workflows maranéhanana. Leuwih untung bakal meunang persetujuan ti ahli hukum maranéhna pikeun digawekeun ku OSM langsung. Dina kasus kirang untung, OSM bakal dipaké salaku thread pikeun nyimpen peta diropéa ... 🙂.

Boudlesss ngahijikeun téknologi beuki kabuka sumber di maranéhna OpenGeo Suite, Sahingga leuwih gampang kénéh mimitian ku sistem bisnis geospatial. Muhun, anu gampang lantaran Eddie geus disebutkeunTapi ogé kuring boga alesan kuring sorangan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.