téhnologi Geospatial, peran sarta pentingna dina struktur IT di Departemén Perhubungan.

Téknologi geospatial. Katimu salaku sadaya Téknologi anu digunakeun pikeun ngumpulkeun, ngatur, nganalisis, visualize sareng nyebarkeun duanana data sareng inpormasi anu dimaksud lokasi hiji obyék, transcended konsepsi awal na neng diwangun dina dasarna tina GIS, GPS sareng Sensing Remote (RS dina Basa Inggris) anu ngasupkeun téknologi anu munculna anu nganggo komponén géografis (upamana) geofencing) dina kontéks anu, di antara alesan séjén, "téknologi ngabéréskeun ngahijikeun-wates sareng watesna beuki diffuse"

Kanyataanna, sanggeus reflections saméméhna dijadikeun ngeunaan évolusi GIS, istilah patali ka anjeunna jeung professional nu diperlukeun di ieu wewengkon; Sigana atra yén urang ayeuna kedah ngalih ka "lapangan Peta" sareng ngabahas kaayaan asli nu aya jelema konsep.

Kuring balik, teras, maca artikel ku Bruce Aquila pikeun nimba kecap konci anu ku pasalina sakuduna mimitian dinten. Abdi nimba tilu (3) sareng abdi tiasa ngamimitian:

Volutionvolusi. The WebGIS (GIS anu ngagunakeun téknologi Wéb) ditunjuk salaku pola parobahan GIS numana komponén tina sistem (Hardware, Software, data sareng pamaké) henteu langkung meryogikeun sadayana sacara fisik di tempat anu sarua rada, ngaliwatan perkembangan anu anyar ieu, inpormasi anu ditunjukkeun ka pamaké waé ogé diaksés hungkul, gancang sareng ékonomis kalayan ngagunakeun protokol sarta standar anu diperyogikeun anu nyambung sambungan sareng bagéan komponénna. Cara kieu "ngaladénan" inpormasi nyaeta hal anu ngamungkinkeun WebGIS dorongan dina Internét sareng katelah Ladénan Wéb

Tanpa poho yén WebGIS tiasa dilaksanakeun dina sababaraha cara: dina awan, Lokal atanapi salaku kombinasi duanana luyu jeung hal éta, anu anu, dina waktos penting, penting pisan pikeun digawé.

Genah. Dina éntitas sapertos Dinas Perhubungan tina sagala lembaga pamaréntahan, di mana lokasi mangrupakeun bahan baku primér gawé, éta krusial ngahasilkeun hasil nu ngidinan pembuatan kaputusan anu cukup dina hiji proyek sareng proyek anu patali jeung operasi, ruteu jalan, kaamanan, rékayasa sareng konservasi, di antara widang anu sanésna.

Urang nyimpulkeun yén téknologi geospatial anu dianggo dina dasarna. Tapi, sareng nunjukkeun yen, duanana kreasi Web Services sareng palaksanaan WebGIS dina salah sahiji wangun anu ngarujuk kana pamakéan IT ("Techies" ngahalangan) sah leres pisan nisbah bagean divisi departemén (DOT dina basa Inggris) Bakal téhnologi geospatial anu leuwih luyu pikeun nyumbang kana anu suksés nyieun kaputusan sarta ka prosés efisien?

Aquila, dina Na artikel Patarosan ieu timbul lantaran, sabab kami infer engké, saleresna nunjukkeun a ngarobah sarta wields alesan na keur eta.

"Sacara tradisional téhnologi ieu diperenkeun dina bagéan perencanaan," nambihan, nambihan yén ieu kusabab émisi namina salaku peran analisis pikeun nangtukeun hasil analisis jeung fungsi pentingna dina nutupan sababaraha kaperluan pikeun nyieun peta. .

Argumen mimitina

Sanajan kitu, terus Aquila, sakumaha téknologi spasi évolusi, aranjeunna mimiti ngahijikeun jauh kana DBMS. Ku kituna, DBMS sapertos Oracle, SQL Server, DB2, sareng PostgreSQL ngarojong toko data spasial asli, anu satuluyna ngahalangan kacenderungan ngasupkeun konsép spasial kana arsitektur IT DOT.

Kadua argumen

"Sajaba ti éta, titik titik seueur seueur jasa layanan wéb pikeun ngamangpaatkeun éta data nilai anu disimpen di basis data data" panulis dituluykeun, teras nampilkeun yen "ngalakukeun panun tina serangan cyber ayeuna sacara penting, departemén IT kedah. gaduh kontrol nu ketat kana tipena béda sareng kagunaan tina jasa wéb dilaksanakeun "anu nganggo hal-hal éta bakal ngimpulkan yén ieu bakal janten faktor lian anu badé kahadean" kapindahan "kanggo divisi IT tina DOT dina:

Nyorot titik tina analisis, kamungkinan robah dina platform desktop anu dipaké saprak aya panurunan jelas dina "gumantungna téknologi ruang desktop"; alatan proliferasi layanan wéb anu ngirangan anggaran, fokus kana pamakéan software desktop pikeun "fungsi analysis heavyweight".

Argumen katilu

Mecenghulna program awan ogé kagungan pangaruh kana integrasi arah struktur IT. Ieu kusabab DOTs ngawitan ngawangun aplikasi dina awan. Tempo didieu salaku faktor konci pata peluh kaamanan anu, écés, patalina kanggo jurusan IT. Dina kontéks ieu, manéhna nyebutkeun, analisis prior anu diperlukeun pikeun mutuskeun dimana imah aplikasi nu dihasilkeun: internal atanapi nganggo "jasa komérsial awan komérsial". Hayu urang nambahan yén topik ieu mangrupa alesan keretas dijieun ku Aquila sareng ahli sanés anu urang nyarankeun maca pikeun jalma anu rék dilegakeun dina titik ieu.

kacindekan

Naon Aquila ngajukeun utamana nyaéta "kapindahan" tina todo naon anu patali jeung téknologi geospatial ka aréa IT tina DOT pikeun alesan nu diberekeun di luhur.

Sadar yén parobahan ieu bakal ngahasilkeun résistansi sareng bajoang pikeun nyingkahan kaleungitan kadali ti markas tradisional; robahna, upami eta lumangsung, ngabutuhkeun jaman ditampa ku éntitas "kapangaruhan". Ku sabab eta dicindekkeun yén "sadayana kedah dilakukeun pikeun kapentingan kapercayaan umum anu hébat".

Kami mungkas koméntar ieu, dina cara muka, ngangkat pertanyaan ieu:

Naha kami satuju sareng nyeratna?

Naha urang terang kumaha peta chart hirarki of a DOT di daerah kami?

Kumaha urang mikir ngeunaan eta?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.