PostgreSQL bisa ngaganti MySQL

Editiondisi panganyarna dina Majalah PC, anu ayeuna henteu aya dina citak tapi tiasa dikotéktak dina digital ngaliwatan Zinio, urang ngantepkeun kami réfléksi ka pikaresepeun pikeun nyapekkan dina seri bal ka Kemis.

Kuring ditembak ku topik anu dina basa Spanyol ditarjamahkeun salaku Naon lepat? ngarujuk (Linux, Apache, MySQL sareng PHP), sistem anu dilasukna dumasar kana kasuksésan Internét.

PostgreSQL Dina artikel na ieu John C. Dvorak damel nyaput diantara kalimahna asal MySQL akuisisi nu ku SUN / Oracle sareng perobahan anu lisénsi GNU GPL dilegaan. Antara jalur pangarang ngajamin yén masalah ku lisénsi bébas sanés etika tapi komérsial, ngajukeun yén éta mungkin waé teu bisa lanjut kana waktu sareng. Sanajan extremist, éta henteu ngeureunkeun leres upami urang inget yén mesin database spasial anu pikaresep anu pikaresep (PostGIS), anu na adaptasi pungsi-pangan jeung lingkungan GIS saba pisan aborsi anu gagal pikeun 8 taun sakumaha Postgres kalawan lisénsi BSD).

Sawatara réncang geofumed, unggal waktos kuring nyebut GPL aranjeunna katingali ku abdi nalika aranjeunna aya di gambarna ngeunaan "unborn" kanggo kasucianna ku sadayana anu aranjeunna ngalakukeunna bakal jadi domain publik; Tapi maranéhna ngalakukeun ngadukung lisénsi BSD, anu aranjeunna disebut "kabebasan lengkep" sabab panulis haseup gaduh saloba kabebasan sakumaha anu nyumbang ka masarakat atanapi ngajual usaha na ku lisénsi swasta. Pikeun seueur subjekna tiasa janten pikaseurieun, di waktos ieu aranjeunna geus luput tungtutan serius sareng ahli hukum maranéhanana kudu diajar seueur téknologi sangkan tiasa maca sareng ngartos kana resiko tina campuran antara domain publik jeung swasta.

Dvorak ngalungkeun kalimat damang sareng Oracle, anu sanggup upami anjeunna miharep jorobarle nyawa seueur-jalma anu geus diinvestkeun duit dina database pangpatenna na aya dina Wéb. Lajeng anjeunna ngayakinkeun PostgreSQL bakal ngagantian éta sareng yén lisénsi BSD na ni'mat anjeunna dimana wae urang hoyong ningalina. Sajaba nyieun kasalahan anu parantos (anjeunna nyebutna PostgrSQL), kuring manggihan menarik, meureun ti sisi spasial urang manpaat tina kapentingan kami di PostGIS, nu parantos aya leumpang geulis.

Zinio.com - Pangiriman Geura

Majalah tiasa disalurkeun dina Zinio. Di sagigireun, mawa sababaraha artikel metot sapertos:

  • Résiko di Twitter
  • Nalika netbook teu cukup
  • Résiko tina Craiglist dina classifieds seksual maranéhanana
  • IPad Apple bisa maéhan Amazon sacara Kindle
  • Facebook vs. Twitter
  • Pituduh Gmail henteu resmi
  • Dina versi Spanyol, Nadia nyarios ngeunaan pertandingan pisan saé.

2 Balesanna kana "PostgreSQL bisa ngaganti MySQL"

  1. Nuju kuat satuju, najan masalahna kontroversial sareng sudut pandang komérsial sareng légal

  2. The BSD sareng kabébasan nu lengkep ... pondokna, kuring parantos kaasih ka abdi Martian ngabantah yén GPL nyayogikeun kabebasan. Hijina pangwatesan anu ngimpulkeun GPL nyegah jalma teu ngaramalkeun palarangan anu leuwih luhur.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.