Dimana pamaké Manifold GIS?

Samentara anu ka tukang, hiji guru basa téknologi Walanda ngawartoskeun kuring frase ieu:

"Jujur, kuring kagum kana tulisan Manifold. Naon anu lumangsung nyaéta kuring henteu kantos ningali éta dina operasi dina mesin "

Minggu ayeuna, Patrick Webber - ti Pangetahuan Spasial - parantos ngadamel pernyataan anu gagabah anu pasti ngajantenkeun janggotan panyipta alat ieu ngageter. Sanaos aranjeunna ... henteu percanten yén aranjeunna ngagaduhan janggot, tapi kuring nyandak kana réfléksi pikeun nuturkeun nepi ka kuring ngaduga - ctions sataun ieu.

Naon masalah Manifold urang?

Patrick didasarkeun kana téori Geoffrey A. Moore, dina bukuna "Nyebrang jurang”, Anu ngagariskeun siklus kahirupan anu lumangsung dina nyoko kana produk komputer. Salah sahiji tahapan anu penting disebut Abyss (Chasm), dimana parangkat lunak kedah ngajaga kamekaran anu tetep bari dianut ku pembeli anu pikahoyong awal, pikeun nyingkahan résiko henteu kantos dugi ka bagéan anu diwakilan tina pasar.

nyebrang jurang

Patrick nyarios jelas ngeunaan kapuasan anjeunna sareng tingkat inovatif perusahaan panyipta Manifold, modél harga sareng kolaborasi pangguna dina forum. Tapi éta ngritik masalah anu cukup hipu dina format bisnis, sabab dina éta keukeuh teu gaduh resél atanapi wawakil sanés dina halaman na nyalira, sanaos nyumbang kana gaduh harga ditarimaBisa jadi corong anu ngaleurkeun tumuwuh.

Keur kitu, éta mawa statistik ngeunaan forum Manifold, dimana urang ningalikeun kumaha anggap we:  Jalma anu ngagaduhan versi 7x moal tiasa mendakan alesan pikeun buka 8x tur nungguan ningali naon anu lumangsung ku 9x keur ngimpi mutuskeun lamun gerakna atanapi henteu. Éta tiasa janten total kepuasan, tapi upami hijrah ngan ukur $ 50 per lisénsi, urang kedah mikirkeun implikasi drastis anu sanés sapertos parobihan format anu teu tiasa dibalikkeun, sabab -sacara conto- anjeun moal tiasa ngalirasi .méta tina vérsi 8 dugi ka 7 sareng éta nunjukkeun hijrah sadayana lisénsi aya. Naon anu henteu kedah disebatkeun ngeunaan pangwangunan anu diwangun atanapi manual pangguna, anu pastina kedah dikedalkeun sabab Manifold ngan ukur nawiskeun "nulungan kuring"Di jalan.

Anu tiasa kajantenan, nyaéta, Manifold bakal teras janten kapal rokét anu geulis pikeun geofumados tapi éta henteu pernah tiasa narik banding pikeun pangguna biasa. Aranjeunna tiasa menerkeun dirina dina alesan naon waé anu aranjeunna pikahoyong -nu yakin aya- tapi kacangan kacangan ESRI ngabutuhkeun langkung seueur ti gaduh perangkat lunak anu langkung saé tibatan ArcGIS -nu di loba hal éta sarta loba téh-. Anjeun kedah ngawangun komunitas, ngagaduhan sekutu anu ogé meunang, lokasi geografis dina basa sanés, dukungan anu teu berbasis token, kalebet "penginjil téknologi" sareng ironisna bahkan pembajakan.

Dina waktos anu teu lami nyaéta parangkat lunak diturunkeun, tapi sadayana dina hiji waktos urang damel di perusahaan normal, anu kedah mésér peryogi kontak manusa, ti dinya aya prosés pangrojong, latihan sareng pembaruan lisénsi (sadayana dibayar tangtosna). sami Bentley Systems Éta ngagaduhan halangan pikeun ngatur penjualan na sacara régional, anu tiasa dianggo tapi nyangsang transaksi éta, kusabab éta sanés mata uang lokal, biasana ngagaduhan prosedur tambahan. Kasus Manifold kedah henteu nyarios, yén pameseran kedah dilakukeun online, kalayan kartu kiridit, dimimitian ku kanyataan yén henteu aya rata-rata kotamadya sareng henteu sadaya perusahaan ngagaduhan; Sareng, pikeun urang anu parantos ngalaman, kami terang yén pameseran ngalangkungan transfer bank ngagaduhan tingkat kompleksitasna dina lingkungan konvensional.

GIS manifold

Ah! Abdi hilap kana dukunganna. Lisénsi Manifold hadir sareng dua tokens, ngan ukur pikeun dua patarosan pikeun didukung. Upami anjeun hoyong langkung, mayar éta; ideu na henteu goréng, tapi perlu ditingali naha éta fungsina. Éta henteu éta gado ka urang, tapi tilu kecap uleman nalika mésér softwarena henteu parantos: "Pasang - Dileupaskeun - Diajar ", sabab hésé moal ngayakinkeun boss anu aya dina rarancang operasi dina warsih anyar anu diperyogikeun ninggalkeun anggaran kanggo 15 tokens atanapi mayar pangropéa geofumadas kanggo pangrojong obrolan :).

Intina: Manifold mangrupikeun parangkat lunak anu saé, tapi éta henteu berkembang. Sanaos versi 8 parantos aya di torrents, tanda yén éta janten populér, saeutik pisan jalma dina wéb anu nyarioskeun kamampuanna, kirang ngeunaan kasenanganana kana modél layanan palanggan. Upami teras-terasan sapertos kieu, éta bakal tetep janten tempat kaulinan pikeun sakumpulan ahli anu ekslusif sareng bakal kaleungitan popularitas salaku solusi praktis pikeun GIS - anu éta. Sareng bab pamungkas tina jinis novél, urang sadayana terang éta.

Naon nyangka

Forum-Analisis-300x211 Nya, dina hiji sisi babaturan Manifold nurunkeun kaangkuhanana. Khususna, tanpa ngahinakeun parangkat lunak anu sigana mah saé, anu kuring anggo teras-terasan sareng kuring parantos nyarioskeun dugi ka nguping kuring, kuring parantos ningali réspon kana pamundut anu dilakukeun dina forum anu henteu gaduh angeun anu ngajual tapi langkung janten présidén Aliansi Bolivarian naon cenah "Ieu pamaréntah kuring, didieu kuring paréntah, sareng anu henteu resep, ngaganti saluran".

Kalayan hapunten tangtosna, pikeun anu resep kana jinis pangobatan sareng anu nganjang ka kuring ti nagara-nagara congcot kidul. Tapi upami dina forum Gabriel Ortiz urang - anu bébas- urang bakal kaleungitan babaturan kusabab jawaban anu goréng, naon anu henteu disebatkeun dina rohangan anu nyiptakeun parangkat lunak-éta henteu bébas-ngaréspon.

Hiji poé kuring nananyakeun-Na departemén iklan, salasina aya etika bisnis, sareng dinten ieu, kuring keukeuh nyarios naon anu ceuk sabagian: Téknisi anu saé henteu merta janten manajer anu saé, jenius anu saé pisan caket ti pengusaha anu pikasebeleun. Aya kakhususan, sareng guru téknologi naon waé anu janten anu ngical parangkat lunak badé peryogi kursus layanan palanggan dasar sareng pelajaran primitif ti pamasarna ngeunaan naon anu henteu aya dina .NET API.

Naon anu bakal kajadian ka Manifold? Éta pasti gumantung kana panyipta na. Dina pamanggih kuring, kuring pikir peringatan Patrick kedah ngagaduhan pangaruh anu positip.

14 Balesan ka "Dimana pangguna Manifold GIS?"

  1. Hehe, béjakeun ka kuring yén kuring sumping ka pikir sapertos aranjeunna.

  2. Saprak manifold maranéhanana ogé ngajawab dianjurkeun ka abdi sami (sambaan henteu leres) dina surat anu sanés tapi biasa.
    Gracias

  3. Kuring pikir anjeun kedah mésér 8, sabab teu aya kaamanan nalika 9 bakal sumping. Salaku tambahan, nalika versi anyar kaluar biasana aya waktos promosi pikeun hijrah anu hargana kakara AS $ 50.

  4. Hello dulur
    Kuring boga patarosan anu teu terang upami éta tiasa kapentingan batur.
    Beuli manifold 8.0 atanapi ngantosan 9 nu kaluar?
    Kuring ngan ngarobah komputer mah sareng abdi henteu terang naha masang versi 6.5 kuring sareng ngadagoan 9.0 kaluar atanapi mésér sareng masang 8.0.
    Kuring nganggo éta kalana sareng, utamina, pikeun ngedit peta pikeun proyék-proyék mendakan, kalayan ampir henteu analisa, sanaos kuring resep.
    hatur nuhun
    Jeroni

  5. Halo sadayana

    Abdi ngagaduhan masalah kalayan Manifold. Kuring geus nutup permukaan daérah jeung kuring hoyong nimbulkeun orthophotos, tapi pikeun anu kuring kudu motong éta hiji-hiji. Nalika kuring simpen manifold, abdi kéngingkeun kasalahan:

    Moal tiasa nyerat data pikeun ngimpor

    Naon anu kuring tiasa lakukeun?

  6. Somethingta ngalakukeun hal, tapi henteu persis nyambung, tapi sakumaha impor gambar. Di dieu nembongkeun kumaha . Batesan sanésna nyaéta yén éta hideung dina warna bodas, sanaos mésér Plex.Earth sorangan tiasa dilakukeun dina warna sareng akurasi anu langkung saé.

  7. Upami Abdi henteu ngartos, os anjeun pikir anjeun tiasa nyambungkeun Autodesk Land ka Google Earth. Autodesk Land boga fungsi GIS.

  8. Sumuhun, eusina ka Google Earth, Virtual Earth, Yahoo Maps, geus Buka Street Maps, Salaku lapisan georeferenced (Tangtosna Gambar).

    Ogé nalika gambar ditingalkeun, pilihan "unlink" tiasa disayogikeun, gambar disimpen sacara lokal, nepi ka precision anu tiasa didirikeun, sareng parantos diarahkeun. Éta tiasa ditingal lebet kana geodatabase (.format) atanapi diekspor kana format anu sanés pikeun nyimpen éta di luar sareng ngantepkeun referensi (numbu)

  9. Manifold nyambung ka GOOGLE JEUNG KURA Lamun 'BISU langkung?

  10. Abdi hilap, salam ka rugbi pamiarsa.

    hehe

    Geus koméntar langkung panjang ti pos anu sami.

  11. 1 Edisi: minimum ampir sami (atanapi kirang) ti ArcGIS, dina pendapat abdi ngaleuwihan gvSIG.

    Laju geoprocesses, langkung mantep pisan. Malah ku pilihan pikeun berinteraksi sareng GPU di 64 bit!.

    Manajemén lapisan sakaligus, saé hadé. Dina logika tradisional na ogé satengah jarang, sabab lapisanna tiasa gaduh poligon, jalur sareng titik.

    3. Interoperability ... sareng basis data sareng raster, éta saé pisan, boh pikeun georeferencing, nyimpen, ngindeks sareng ngalayanan.
    Kalawan standar, buka satengah pondok, wms (klien / server) wfs (server wungkul) ieu pisan goréng.
    Kalayan umum data GIS vektor walks cukup alus (shp, kml, xml, jsb), najan ku kaunggulan anu aranjeunna kedah diimpor ka gdb salaku lapisan, anu ngahubungkeun ukur ngamungkinkeun raster sareng basis data.
    Dina CAD sapertos kawates, henteu maju teuing sareng format anu anyar dina pamakéan umum, dwg, dxf na dgn, boro jalma anu dirojong ku satru kabuka, v7 sareng 2000.

    4 Titik kaopat: leres-leres teu pasti, khususna upami aranjeunna ngajaga anu ambek-ambek kana perangkat lunak komersial anu hargana, sareng pakumpulan anu kedah dilakukeun gancang-gancang. Aranjeunna nunjukkeun yén kasaluyuan sareng format sapertos sareng sareng dwg, sok nganalisa yén parangkat lunak monster ditutup sareng dina seueur kasus usang.
    Henteu yén anjeun kedah mayar hormat ka AutoDesk, tapi jalu, engké atanapi engké anjeun kedah paham kana palanggan sareng pakakas pisan. Nada na ngarujuk kana persaingan, masihan gambaran yén aranjeunna antiESRI, tapi aranjeunna henteu antiMicrosoft, kusabab cara aranjeunna maca SQL Server, aranjeunna ngan ukur ngalayanan via IIS dina hal anu sigana ogé antiLinux nalika ngobrol ngeunaan Apache.

    Pikeun anu ngembangkeun aplikasi éta mangrupikeun alternatif anu langkung saé, sakumaha anu kuring parantos nyarios sareng para pangguna Manifold, aranjeunna salira salawasna puas, sapertos anu ngagaduhan teleskop anu paling canggih. Nanging dina perangkat lunak ieu, henteu ngeusian teleskop anu pangsaéna, sakapeung langkung saé yén gaduh anu gaduh dulur, pikeun aspék penjualan layanan, palatihan sareng pertukaran barang.

  12. Ngan kusabab grill anu anjeun pasihkeun sareng MANIFOLD, anjeun panasaran. Bebeneran éta lisénsi nyaéta lumayan. Anjeun parantos koméntar kana sababaraha alat anu meujeuhna biaya mésér produk. Ragu: 1. Kumaha ngeunaan alat panyuntingan dibandingkeun sareng gvSIG-ArcMap? 2 Laju geoprocesses sareng ngokolakeun seueur lapisan sakaligus. 3 Interoperabilitas 4 Henteu pasti masa depan, utamina kusabab timbulna sareng ngamekarkeun gratis lemes. Ngan ku tilu anu mimiti ngayakinkeun kuring, ningkatkeun program tina anu kasebat, kuring bakal nalungtik langkung seueur ngeunaan parangkat lunak.

  13. Teratur…. hal sesah anjeun naroskeun sobat. Sumpah kuring bakal hiji poé, tapi pikeun ayeuna:

    Pikeun software raksasa, kontribusi pangpentingna mangrupikeun modél harga. Éta teu tiasa dipertahankeun, ti saprak $ 235 ka $ 900 Manifold milarian (ampir atanapi seueur) naon anu anjeun lakukeun sareng ArcInfo, ArcSDE, ArcIMS, MapObjects, ArcGIS Server sareng sababaraha langkung ekstensi. Ieu henteu kalebet lisénsi runtime tina $ 120.

    Sedengkeun pikeun software gratis, perangna bakal meunang éta individual, tapi sanés sacara kematangan, aranjeunna tos jok.

    Panginten naon anu ditimbulkeun Manifold nyaéta inovasi-Na pikeun ngalakukeun hal-hal sateuacan batur. Diantarana kuring tiasa mikirkeun hal-hal sapertos:

    -Connect ka Google Earth / Google Maps / Virtual Earth / peta Yahoo / Buka peta jalan kawas euweuh anu séjén anu henteu dipigawé, ti ditu ku 2006, tiasa nampilkeun gambar-gambar saperti Kawasa Stitchmaps.
    -Nenélakeun pormat geodatabase (.map) anu praktis sareng anjeun tiasa ngadamel tina perangkat lunak anu sami naon anu bakal anjeun kéngingkeun waktos anu saé pikeun ngalakukeun Mapasmer + postgreSQL + gvSIG atanapi kombinasi anu sami. Kalayan kesederhanaan pikeun ngahijikeun data éksternal atanapi ngalayanan wms / wfs.
    -Baca / nulis asli seueur basis data, kaasup sareng bit 64.
    -Poténsial pikeun interaksi sareng GPU.
    - kontrol topologis
    -Geocoding
    -Etc.

    Henteu éta hal-hal ieu henteu dilakukeun ku batur, sanés éta umumna dilakukeun heula. Kitu ogé, lamun urang nyieun daptar naon anu séjénna lakukeun sarta Manifold henteu, aya bakal daptar sejen.

    Anu kajantenan nyaéta yén inovatif sigana henteu cekap upami program anu sanésna bakal ngadamel anu sami. Seueur tina inovasi ieu ngan ukur pikaresepeun pikeun pangguna khusus, kalayan prioritas pangwangunan sareng henteu dina operasi umum.

  14. Jujur, sareng raksasa anu hébat (ArcGis, Autodesk, Mapinfo) sareng parangkat lunak gratis anu hébat (qgis, jukut, gvsig) di sisi anjeun ... Naon anu disumbangkeun ku Manifold? Naha anjeun tiasa ngajawab dina tulisan anu tartib?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.