Dimana pamaké GIS Manifold?

Samentara anu ka tukang, hiji guru basa téknologi Walanda ngawartoskeun kuring frase ieu:

"Jujur, kuring ngaraos aya anu nyebutkeun kaca Manifold. Naon kajadian éta kuring geus pernah nempo éta digawé dina mesin "

Minggu ieu, Patrick Webber - ti Spasial Pangaweruh - parantos nyarios pernyataan anu gagabah anu pasti parantos ngabébaskeun kalanggihan anu sarua tina Birokrat tina alat ieu. Sanajan aranjeunna ... ulah pikir aranjeunna gaduh janggot, tapi kuring mawa ka réfléksi nuturkeun nepi kana kuring ngaduga - ctions sataun ieu.

Naon masalah Manifold urang?

Patrick didasarkeun kana téori Geoffrey A. Moore, dina bukuna "Nyebrang jurang", Anu naekna siklus kahirupan anu lumangsung dina nyoko produk komputer. Salah sahiji jalma hambalan krusial katelahna Abismo (Chasm), dimana nandatanganan software tetep tetep nampi anggaran bari ditampi ku pembeli ti mimiti penawaran, pikeun nyingkahan résiko henteu kéngingkeun wawakil bagean tina pasaran.

nyebrang jurang

Patrick nyarios jelas tina kapuasan anu tingkat inovatif pikeun pausahaan kreatif ngeunaan Manifold, modél bedah sareng kolaborasi pamaké di forum. Tapi anjeunna ngenalkeun topik anu hipu di format bisnis, kusabab inalan anu gaduh sanésna teu gaduh resellers atanapi wawakil langkung ti dina halaman sorangan, najan nyumbang upami harga ditarimaBisa jadi corong anu ngaleurkeun tumuwuh.

Keur kitu, éta mawa statistik ngeunaan forum Manifold, dimana urang ningalikeun kumaha anggap we: Jalma anu ngagaduhan versi 7x moal tiasa mendakan alesan pikeun buka 8x tur nungguan ningali naon anu lumangsung ku 9x keur ngimpi mutuskeun lamun gerakna atanapi henteu. Canta tiasa langkung kapuasan, tapi upami hijrah nambungna ukur $ 50 per lisénsi, anjeun kedah nganggap implikasi anu parah-sapertos sapertos parobahan format teu bisa balik, sabab -as conto - anjeun henteu tiasa lulus .map tina versi 8 kana 7 sarta ngalibatkeun migrasi sadayana nu lisénsi nu aya. Teu nyebut ngembangkeun diwangun-up atanapi pamaké pituduh anu kedah parantos ditampikkeun kusabab Manifold ngan nawiskeun "nulungan kuring"Di jalan.

Mantenna tiasa lumangsung, éta Manifold tetep bakal rokét rohang anu saé pikeun geofumados tapi moal tiasa pikaresepeun pikeun pamaké biasa. Canta tiasa diyakinkeun dina alesan anu aranjeunna hoyong -nu yakin aya- Tapi ngeruk pacak dina ESRI butuh langkung ti gaduh software hadé batan ArcGIS -nu di loba hal éta sarta loba téh- Anjeun kedah ngadamel masarakat, gaduh sekutu anu ogé meunang, lokasi geografis dina basa anu sanésna, pangrojong henteu dumasar kana tokens, diantarana "evangelists téhnologis" sareng sacara harfiah malah piracy.

Dina waktu waktos sulérna tiasa waé ukuranana, tapi sadayana urang parantos parantos digawé nalika aya pausahaan normal, anu ku anjeun sangkan mésér ngabutuhkeun kontak manusa, da teu aya prosés pangrojong, palatihan sareng pembaharuan di lisénsi (hungkul mayar tangtu). Sarua Bentley Systems éta boga halangan pikeun ngatur jualan na di luhur régional, anu janten tapi teu matak transaksi anu ku sabab henteu mata uang lokal, biasana ngagaduhan pamrosésan tambahan. Hayu urang henteu nyebutkeun yén hal Manifold nyaéta yén anjeun kedah mésérkeun online, nganggo kartu kiridit, dimimitian ku henteu kotamadya rata-rata sanesna sadayana pausahaan gaduh hiji; sarta, pikeun pamadegan urang anu parantos cicing di dinya, urang terang yén peralatan ku transfer bank gaduh tingkat pajeulitna dina lingkungan konvensional.

GIS manifold

Ah! Abdi hilap ngeunaan pangrojong. A lisénsi Manifold hadir dua tokens, Geus ukur dua patarosan ka pangrojong. Upami anjeun hoyong langkung seueur kanggo; ide teu goréng, tapi anjeun kedah tingali lamun éta fungsi. Teu nu aya gado ka urang, tapi tilu kecap uleman nalika mésér softwarena henteu parantos: "Pasang - Dileupaskeun - Diajar ", sabab hésé moal ngayakinkeun boss anu aya dina rarancang operasi dina warsih anyar anu diperyogikeun ninggalkeun anggaran kanggo 15 tokens atanapi mayar pangropéa geofumadas kanggo pangrojong obrolan :).

Dina kacindekan: Manifold nyaéta sofwér anu saé, tapi henteu tumuwuh. Najan versi 8 geus aya dina torrents, tanda anu na jadi populér, sakedik jalma dina wéb ngawangkong ngeunaan pangabisaana, kajaba kapuasan maranéhanana sareng modél layanan palanggan. Upami hal ieu neruskeun, éta bakal tetep salaku kaulinan grup ekslusif ahli sareng anu kaleungitan popularitas salaku solusi praktis GIS anu pasti ieu. Jeung bab pamungkas tina éta jenis novél, urang sadayana terang.

Naon nyangka

Forum-Analisis-300x211 Muhun, sareng sawatara sobat Manifold nurunkeun kaadigungan maranéhanana. Dina sababaraha hal, tanpa demeriting parangkat lunak anu kuring mendakan héran, anu kuring pake anggo sareng anu kuring nyarios ka Ceuli, abdi tos ningal jawaban kana patarosan anu disayunakeun dina forum anu henteu ngagaduhan kahaneutan ngajual tapi sanés Presiden tina Bolivarian Alliance nu nyebutkeun "Ieu pamaréntah kuring, didieu kuring paréntah, sareng anu henteu resep, ngaganti saluran".

Ku hampura waé, pikeun jalma anu resep pengobatan ieu sareng anu nganjang kuring ti nagara Cone Kidul. Tapi lamun dina forum Jibril Ortiz anu-gratis- kami parantos leupas ka babaturan kusabab jawaban anu goréng, henteu ngomong dina rohangan anu langkung ti panyipta softwarena nanggepan-mana henteu gratis-

Hiji poé kuring nananyakeun-Na departemén iklan, salasina aya etika bisnis, sareng dinten, abdi keukeuh kana naon anu carioskeun: A teknisi anu saé, moal merta janten pangatur anu hadé, saurang genius anu saé teu sumping deui pikeun pangusaha bad. Aya istimewa, sareng naon waé guru teknologi anu nargétkeun ngajualén software tiasa meryogikeun pelajar layanan palanggan dasar sareng padagang pidana pikeun mere anjeunna palajaran primitif naon anu henteu asalna di .NET API.

Naon nu bakal kajadian Manifold? Yén, pasti gumantung kana Birokrat na. Dina pamadegan mah, kuring mikir yén peringatan Patrick urang kedah gaduh bahana anu saé.

14 Balesanna kana "Dimana pamaké Manifold GIS?"

  1. Hehe, béjakeun ka kuring yén kuring sumping ka pikir sapertos aranjeunna.

  2. Saprak manifold maranéhanana ogé ngajawab dianjurkeun ka abdi sami (sambaan henteu leres) dina surat anu sanés tapi biasa.
    Gracias

  3. Kuring pikir anjeun kedah mésér 8, sabab teu aya kaamanan nalika 9 bakal sumping. Salaku tambahan, nalika versi anyar kaluar biasana aya waktos promosi pikeun hijrah anu hargana kakara AS $ 50.

  4. Hello dulur
    Kuring boga patarosan anu teu terang upami éta tiasa kapentingan batur.
    Beuli manifold 8.0 atanapi ngantosan 9 nu kaluar?
    Kuring ngan ngarobah komputer mah sareng abdi henteu terang naha masang versi 6.5 kuring sareng ngadagoan 9.0 kaluar atanapi mésér sareng masang 8.0.
    Kuring nganggo éta kalana sareng, utamina, pikeun ngedit peta pikeun proyék-proyék mendakan, kalayan ampir henteu analisa, sanaos kuring resep.
    hatur nuhun
    Jeroni

  5. Halo sadayana

    Abdi ngagaduhan masalah kalayan Manifold. Kuring geus nutup permukaan daérah jeung kuring hoyong nimbulkeun orthophotos, tapi pikeun anu kuring kudu motong éta hiji-hiji. Nalika kuring simpen manifold, abdi kéngingkeun kasalahan:

    Moal tiasa nyerat data pikeun ngimpor

    Naon anu kuring tiasa lakukeun?

  6. Somethingta ngalakukeun hal, tapi henteu persis nyambung, tapi sakumaha impor gambar. Di dieu nembongkeun kumaha . Batesan sanésna nyaéta yén éta hideung dina warna bodas, sanaos mésér Plex.Earth sorangan tiasa dilakukeun dina warna sareng akurasi anu langkung saé.

  7. Upami Abdi henteu ngartos, os anjeun pikir anjeun tiasa nyambungkeun Autodesk Land ka Google Earth. Autodesk Land boga fungsi GIS.

  8. Sumuhun, eusina ka Google Earth, Virtual Earth, Yahoo Maps, geus Buka Street Maps, Salaku lapisan georeferenced (Tangtosna Gambar).

    Ogé nalika gambar ditingalkeun, pilihan "unlink" tiasa disayogikeun, gambar disimpen sacara lokal, nepi ka precision anu tiasa didirikeun, sareng parantos diarahkeun. Éta tiasa ditingal lebet kana geodatabase (.format) atanapi diekspor kana format anu sanés pikeun nyimpen éta di luar sareng ngantepkeun referensi (numbu)

  9. Manifold nyambung ka GOOGLE JEUNG KURA Lamun 'BISU langkung?

  10. Abdi hilap, salam ka rugbi pamiarsa.

    hehe

    Geus koméntar langkung panjang ti pos anu sami.

  11. 1 Edisi: minimum ampir sami (atanapi kirang) ti ArcGIS, dina pendapat abdi ngaleuwihan gvSIG.

    Laju geoprocesses, langkung mantep pisan. Malah ku pilihan pikeun berinteraksi sareng GPU di 64 bit!.

    Manajemén lapisan sakaligus, saé hadé. Dina logika tradisional na ogé satengah jarang, sabab lapisanna tiasa gaduh poligon, jalur sareng titik.

    3. Interoperability ... sareng basis data sareng raster, saé, boh pikeun georeferencing, nyimpen, indexing sareng porsi.
    Kalawan standar, buka satengah pondok, wms (klien / server) wfs (server wungkul) ieu pisan goréng.
    Kalayan umum data GIS vektor walks cukup alus (shp, kml, xml, jsb), najan ku kaunggulan anu aranjeunna kedah diimpor ka gdb salaku lapisan, anu ngahubungkeun ukur ngamungkinkeun raster sareng basis data.
    Dina CAD sapertos kawates, henteu maju teuing sareng format anu anyar dina pamakéan umum, dwg, dxf na dgn, boro jalma anu dirojong ku satru kabuka, v7 sareng 2000.

    4 Titik kaopat: leres-leres teu pasti, khususna upami aranjeunna ngajaga anu ambek-ambek kana perangkat lunak komersial anu hargana, sareng pakumpulan anu kedah dilakukeun gancang-gancang. Aranjeunna nunjukkeun yén kasaluyuan sareng format sapertos sareng sareng dwg, sok nganalisa yén parangkat lunak monster ditutup sareng dina seueur kasus usang.
    Henteu yén anjeun kedah mayar hormat ka AutoDesk, tapi jalu, engké atanapi engké anjeun kedah paham kana palanggan sareng pakakas pisan. Nada na ngarujuk kana persaingan, masihan gambaran yén aranjeunna antiESRI, tapi aranjeunna henteu antiMicrosoft, kusabab cara aranjeunna maca SQL Server, aranjeunna ngan ukur ngalayanan via IIS dina hal anu sigana ogé antiLinux nalika ngobrol ngeunaan Apache.

    Pikeun anu ngembangkeun aplikasi éta mangrupikeun alternatif anu langkung saé, sakumaha anu kuring parantos nyarios sareng para pangguna Manifold, aranjeunna salira salawasna puas, sapertos anu ngagaduhan teleskop anu paling canggih. Nanging dina perangkat lunak ieu, henteu ngeusian teleskop anu pangsaéna, sakapeung langkung saé yén gaduh anu gaduh dulur, pikeun aspék penjualan layanan, palatihan sareng pertukaran barang.

  12. Ngan kusabab grill anu anjeun pasihkeun sareng MANIFOLD, anjeun panasaran. Bebeneran éta lisénsi nyaéta lumayan. Anjeun parantos koméntar kana sababaraha alat anu meujeuhna biaya mésér produk. Ragu: 1. Kumaha ngeunaan alat panyuntingan dibandingkeun sareng gvSIG-ArcMap? 2 Laju geoprocesses sareng ngokolakeun seueur lapisan sakaligus. 3 Interoperabilitas 4 Henteu pasti masa depan, utamina kusabab timbulna sareng ngamekarkeun gratis lemes. Ngan ku tilu anu mimiti ngayakinkeun kuring, ningkatkeun program tina anu kasebat, kuring bakal nalungtik langkung seueur ngeunaan parangkat lunak.

  13. Rada ... hal sesah anjeun naroskeun ka réréncangan. Kuring sumpah yén hiji poé kuring bakal, tapi pikeun ayeuna:

    Pikeun software raksasa, kontribusi pangpentingna mangrupikeun modél harga. Éta teu tiasa dipertahankeun, ti saprak $ 235 ka $ 900 Manifold milarian (ampir atanapi seueur) naon anu anjeun lakukeun sareng ArcInfo, ArcSDE, ArcIMS, MapObjects, ArcGIS Server sareng sababaraha langkung ekstensi. Ieu henteu kalebet lisénsi runtime tina $ 120.

    Sedengkeun pikeun software gratis, perangna bakal meunang éta individual, tapi sanés sacara kematangan, aranjeunna tos jok.

    Panginten naon anu ditimbulkeun Manifold nyaéta inovasi-Na pikeun ngalakukeun hal-hal sateuacan batur. Diantarana kuring tiasa mikirkeun hal-hal sapertos:

    -Connect ka Google Earth / Google Maps / Virtual Earth / peta Yahoo / Buka peta jalan kawas euweuh anu séjén anu henteu dipigawé, ti ditu ku 2006, tiasa nampilkeun gambar-gambar saperti Kawasa Stitchmaps.
    -Nenélakeun pormat geodatabase (.map) anu praktis sareng anjeun tiasa ngadamel tina perangkat lunak anu sami naon anu bakal anjeun kéngingkeun waktos anu saé pikeun ngalakukeun Mapasmer + postgreSQL + gvSIG atanapi kombinasi anu sami. Kalayan kesederhanaan pikeun ngahijikeun data éksternal atanapi ngalayanan wms / wfs.
    -Baca / nulis asli seueur basis data, kaasup sareng bit 64.
    -Poténsial pikeun interaksi sareng GPU.
    - kontrol topologis
    -Geocoding
    -Etc.

    Henteu éta hal-hal ieu henteu dilakukeun ku batur, sanés éta umumna dilakukeun heula. Kitu ogé, lamun urang nyieun daptar naon anu séjénna lakukeun sarta Manifold henteu, aya bakal daptar sejen.

    Anu kajantenan nyaéta yén inovatif sigana henteu cekap upami program anu sanésna bakal ngadamel anu sami. Seueur tina inovasi ieu ngan ukur pikaresepeun pikeun pangguna khusus, kalayan prioritas pangwangunan sareng henteu dina operasi umum.

  14. Jujur, sareng raksasa badag (ArcGis, Autodesk, Mapinfo) jeung lemes bébas bébas (qgis, jukut, gvsig) ku samping maranéhanana ... Naon Manifold nyangking? Dupi anjeun tiasa ngajawab urutan urutan rapih?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.