Medarkeun peta dina internét kalawan GIS Manifold

Dinten ayeuna urang bakal ningali kumaha nyiptakeun jasa penerbitan peta nganggo Manifold GIS IMS. Upami anjeun gaduh panyadia gudang, lisénsi runtime Manifold Enterprise kedah dipasang.

Dina hal ieu kuring gé nganggo Mapserving, halaman wéb anu nyayogikeun jasa hosting sareng penerbitan pikeun data Manifold. Aya sababaraha peta anu disimpen di dinya, kalebet sababaraha dikombinasikeun sareng Open Layers sareng anu sanésna nganggo Flash.

1. Nyiapkeun peta.

Kuring geus disiapkeun peta nu boga folder mana komponén disimpen, Data pigura dimana sababaraha lapisan digabungkeun pintonan pendekatan jeung potong kompas gaya.

ims gis manifold

2. Raising peta diterbitkeun.

Aya dua cara pikeun unggah peta Mapserving, salah ieu ngecas ASP web diterbitkeun saperti I dipedar saméméh; sejen anu maké wizard template.

Dina hal anu mimiti ieu kuring bakal nganggo anu kadua ieu, ngan ukur kedah unggah file sareng komponén anu dihubungkeun dina pormat anu dikomprés .zip tunggal, teras nunjukkeun naon nami komponén anu diarepkeun ku urang ditingali sacara standar ... ukuran pigura sareng upami anjeun hoyong legenda, pandangan sareng pilihan penerbitan anu sanés.

Na siap, sebutkeun yén geus umum pikeun batur ningali.

ims gis manifold

Di dieu Anjeun tiasa conto sarupaNu MapServing tetep katingali.

3. Nyieun jasa OGC

Dina hal nganggo publikasi anu didamel ku ASP, langkung saé kusabab anjeun tiasa ngaropea témplatna, kalebet nyiptakeun jasa WMS sareng WFS anu tiasa dianggo saé pisan. Maka dimungkinkeun pikeun ngonpigurasi upami anjeun hoyong aksés ka umum atanapi ngan ukur pikeun sakumpulan pangguna anu dikawasa.

Kanggo ieu anjeun kedah unggah polder anu didamel dina Wwwroot, dikomprés dina format .zip sareng anjeun ngan ukur kedah ngarobih alamat alamat .map ka alamat server anu nyebarkeun, «G: PrivateMaps686-641829333N5M-Filename.map»

ims gis manifold

Lamun aya bewara, template ieu boga kontrol pan, gulung kompas wungu, Kujang sarta pintonan anu sami, tapi henteu lapisan dieu anu dikelompokkeun tur neangan nu leuwih lengkep bisa laksana.

Upami anjeun hoyong kana jasa wms, alamatna sami, ngan ukur "default.asp" diganti ku "wms.asp"

Dina hal jasa wfs, anu sami diganti ku "wfs.asp", anu tiasa diaksés kalayan program anu nyayogikeun standar OGC.

4. sakumaha waragad

Upami urang ngalaksanakeun éta ngalangkungan ISP, urang kedah nyayogikeun lisénsi IMS runtime $ 95, ditambah biaya hosting. Mapserve.com nyayogikeun jasa ieu tina biaya dasar $ 9.95 per bulan kalayan wates pangunggahan file dugi ka 25 MB sareng bandwidth bandwidth 1.5 GB. Henteu goréng pikeun kotamadya anu hoyong gaduh data na di luhur, éta bahkan tiasa berinteraksi sareng basis data anu langkung rumit.

gambaran Tarif salajengna $ 29.95, éta ngamungkinkeun diterbitkeun ku pangguna anu dikendali, sareng anu terakhir tina $ 49.95 ngamungkinkeun layanan publikasi dimuat dina halaman wéb. Sanaos dimungkinkeun pikeun nyungkeun perpanjangan kalayan merenah tina salah sahiji rencana.

Naha ku ESRI ngarugikeun a Penny geulis, sanajan tanpa ngagunakeun GIS Server.

Aya ogé pilihan pikeun nyandak layanan pikeun sidang 30 dinten, janten upami anjeun bade ningali peta, lakukeun éta pas, supados kuring henteu tetep jasa salami ... sanaos kuring badé nyandak sababaraha ideu.

MapServing waktu geus terpadu jasa hosting lianna, kaasup GeoServer dasar, kumaha konsultasi keur hosting data GIS Manifold kudu ngahubungan aranjeunna.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.